in

Αγαπητή «Α, μπα»: Εκτιμάω που δουλεύω σε ένα ωραίο εργασιακό περιβάλλον που με σέβεται

Ζούμε σε μια κοινωνία που ναι πολλοί άνθρωποι δε πληρώνονται, δεν είναι ασφαλισμένοι δεν δεν δεν, καλά για μπόνους δε το συζητώ καν. Οπότε ναι είναι το φυσιολογικό να πληρωνόμαστε αλλά δεν μπορούμε και να μη συγκρίνουμε καθόλου την εργασιακή μας ζωή με άλλων εφόσον είμαστε κομμάτι της κοινωνίας στην Ελλάδα

Δουλεύω σε μια εταιρία στην Αθηνά, η δουλειά είναι γραφείου. Η εταιρία είναι υπόδειγμα προς εμάς τους εργαζομένους. Πληρωμένοι πάντα στην ώρα μας, φεύγουμε πάντα στην ώρα μας, έχουμε καλές παροχές, ιδιωτική ιατρική ασφάλιση, μπόνους όταν πάει καλά η δουλειά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 143

Καλησπερα σε ολους, Δουλευω σε μια εταιρια στην Αθηνα, η δουλεια ειναι γραφειου. Η εταιρια ειναι υποδειγμα προς εμας τους εργαζομενους. Πληρωμενοι παντα στην ωρα μας, φευγουμε παντα στην ωρα μας, εχουμε καλες παροχες, ιδιωτικη ιατρικη ασφαλιση, μπονους οταν παει καλα η δουλεια (το αφεντικο μας ειναι πολυ γενναιδωρο και θεωρει οτι αν βγαζει εκεινος , πρεπει να βγαζουμε κι εμεις. Μεχρι και δωροεπιταγες σε σουπερ μαρκετ τις γιορτες μας κανονισε. Λοιπον στο τωρα, ετυχε για μια βδομαδα να υπαρχει ενα προβλημα και να πρεπει να κατσουμε 3 ωρες παραπανω για 5 μερες για να βγει η δουλεια. Να πω οτι στα 5 χρονια δε μας εχει ζητηθει ποτε ξανα.Μια συναδελφος μου δυσανασχετησε λεγοντας οτι δε θα πρεπε να κατσουμε παραπανω, την ρωτησα αν εχει δουλειες μετα και μου ειπε οχι απλα γιατι να κατσω παραπανω αφου δουλευω 8ωρο. Ε και τρελαθηκα εκεινη την ωρα. Μου φανηκε εξαιρετικα αχαριστη. Της λεω , οντως τωρα ? δουλεουμε σε ενα ωραιο περιβαλλον, υπαρχει σεβασμος και εκτιμηση και μια φορα σου ζητηθηκε κατι και γκρινιαζεις ; να πω οτι γινεται συνεχεια οκ , αρα για μια φορα σε τοσα χρονια συνεβη κατι. Μου απαντησε οτι το φυσιολογικο ειναι να πληρωνομαστε στην ωρα μας και να δουλεουμε στην ωρα μας, γιατι θα πρεπε να χαιρεται με αυτο εφοσον ειναι το φυσιολογικο. Απαντησα οτι ναι ειναι προφανως το φυσιολογικο αλλα ζουμε σε μια κοινωνια που ναι πολλοι ανθρωποι δε πληρωνονται , δεν ειναι ασφλαισμενοι δεν δεν δεν , καλα για μπονους δε το συζητω καν. οποτε ναι ειναι το φυσιολογικο να πληρωνομαστε αλλα δεν μπορουμε και να μη συγκρινουμε καθολου την εργασιακη μας ζωη με αλλων εφοσον ειμαστε κομματι της κοινωνιας στην Ελλαδα. Δηλαδη να εκτιμαμε και λιγο αυτα που εχουμε. Δε μου χαριζουν τα λεφτα , τα δουλευω αλλα πχ δεν ειναι αναγκασμενο το αφεντικο να μας δινει μπονους, θα μπορουσε να τα κραταει ολα για τον ιδιο, εγω αυτο το εκτιμαω κι αν μου ζητηθει να δουλεψω μια βδομαδα παραπανω θα το κανω με χαρα, οπως πιστευω αν επρεπε μια βδομαδα να λειψω θα μου την διναν με χαρα. αν το παμε ετσι και ενας αντρας ειναι δεδομενο οτι πρεπει να σεβεται την γυναικα αλλα το βλπουμε να γινεται ελαχιστες φορες και οταν βλεπουμε φεμινιστη εδω στο αμπα κανουμε παρτυ (εγω προτεινω να του στελνουμε και τιμιτικη πλακετα , ´´η αμποομαδα σε ευχαριστει που υπαρχεις῎῎ .τελοσπαντων η ερωτηση ειναι , ειμαι παραλογη σε αυτα που της ειπα? ειμαι πολυ συναισθηματικη και το βλεπω ετσι ; ή ειναι οντως αχαριστη η κοπελα ; μου φαινεται οτι ειναι απο τι φιλες που αν την χρειαστεις μια φορα θα σου πει α δε μπορω εχω κλεισει σινεμα και εχω ηδη προπληρωσει τα 7 ευρω και δε θελω να τα χασω, παρε την Κικη να ερθει

Πολύ μου άρεσε το παράδειγμα.

Δεν κατάλαβα με τι όρους σας ζήτησε να μείνετε παραπάνω. Αν σας πλήρωσε τις υπερωρίες, είναι στον κόσμο της η κοπέλα. Πρέπει να είναι πολύ ωραία εκεί που ζει. Αν σας το ζήτησε χαριστικά, αλλάζει η κουβέντα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

36 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ligaria
Ligaria
4 χρόνια πριν

Εγώ πάντως σαν επιχειρηματίας που έχω υπαλλήλους και έχω την ίδια συμπεριφορά με τον εργοδότη της γράφουσας, εχω χτίσει μια σχέση με τους υπαλλήλους μου που φίλοι δεν είμαστε φυσικά, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη ότι είμαι εκεί γιαυτους και εκείνοι για εμένα. Εφτυσα αίμα κατά τη διάρκεια της κρίσης να μην απολύσω κανέναν, με το που λίγο αρχίσαμε να αναπνέουμε έδωσα αυξήσεις,εχω στηρίξει οικονομικά όταν χρειάστηκαν μαζεμένα χρήματα, δούλευα μέχρι τον ένατο, επειδή δύο υπάλληλοι είχαν άδεια μητρότητας (την οποία μπορούσα να ληξω, είχαν περάσει τα “νόμιμα”). Ε αν ερχόταν η στιγμή που θα χρειαζόμουν τη στήριξη τους και αντιλαμβανομουν ότι… Διαβάστε περισσότερα »

egw_eimai
egw_eimai
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ligaria

Χρειάζεσαι μήπως υπαλλήλους; Γιατί δεν αντέχω άλλο τα 3,5 €/ ώρα.
Μπράβο σου, πάντως! Χίλια συγχαρητήρια και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν

Ναι υπάρχουν άνθρωποι που δεν νιώθουν ευγνωμοσύνη για τα αυτονόητα. Δεν είναι ευεργεσία να σε πληρώνουν για τη δουλειά που κάνεις. Δεν είναι όλοι η χαρά του αφεντικού. Κάπως πρέπει να τηρούνται οι ισορροπίες και τα (νομικά κατοχυρωμένα) δικαιώματα.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Κι εγώ απλήρωτες υπερωρίες κατάλαβα, αλλά και πάλι δεν είμαι με το μέρος της συναδέλφου. Ειδικά όταν ο εργοδότης σου έχει κάνει κάτι παραπάνω για σένα (βλέπε μπόνους), το θεωρώ φιλότιμο να κάνεις κι εσύ κάτι παραπάνω όταν χρειαστεί, κι ειδικά μιλώντας για μια φορά στα 5 χρόνια. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, αλλά δε μου αρέσει η νοοτροπία “μέχρι τις 17:00 είμαι υποχρεωμένη να δουλεύω, στις 17.01 φεύγω και στο γκιώνη μου αν παίρνει φωτιά το κτήριο”. By the way, κι εδώ στην εξωτική οργανωμένη Ολλανδία κάνουμε συχνά-πυκνά απλήρωτες υπερωρίες, γιατί τυχαίνει κάτι έκτακτο, και καμιά φορά μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Ακριβώς αυτό, κάνεις καμιά φορά την έξτρα δουλειά αν συμβεί το έκτακτο, αλλά βλέπεις και ελαστικότητα από την πλευρά της εργοδοσίας αν χρειαστείς και ‘σύ κάτι μη τυπικό.

aphroditimaria
aphroditimaria
4 χρόνια πριν

Επειδή κι εγώ κατάλαβα ότι σας ζητήθηκε να μείνετε παραπάνω ώρες χωρίς να τις πληρωθείτε θα απαντήσω φέρνοντας το αντίστροφο παράδειγμα. Αν για μια βδομάδα κάποιος εργαζόμενος έπρεπε να φεύγει 3 ώρες νωρίτερα χωρίς να κρατηθούν χρήματα από το μισθό του και χωρίς να μετρηθεί ως άδεια, η εργοδοσία θα ήταν εντάξει με αυτό? Θα έλεγε ότι εντάξει τόσα χρόνια είναι τυπικός ο υπάλληλος οπότε δεν τρέχει κάτι? Αν ναι, έχει καλώς. Αλλά συνήθως αυτά δεν είναι αμφίδρομα, είναι μόνο προς την κατεύθυνση που ωφελεί τους εργοδότες. Καλά έκανες κι έμεινες παραπάνω χωρίς να παραπονεθείς, πολύ πιθανό να έκανα κι… Διαβάστε περισσότερα »

tsoupra
tsoupra
4 χρόνια πριν

Εγώ αγαπητή φίλη συμφωνώ μαζί σου! αν ο άλλος είναι τυπικός και γαλαντόμος και σέβεται όλους τους υπαλλήλους και τους φέρεται ωραία και παραπάνω από ωραία, το βρίσκω γαιδουριά να μην κάτσεις 3 ώρες παραπάνω επειδή έτυχε εκείνη την φορά. ( πάντως να με σχωράτε αλλά και φίλους που έχω στα εξωτερικά, σε γραφείου δουλειά ούτε εκεί πληρώνουν υπερωρίες)

Πεπίτα Ντι Κορφού
Πεπίτα Ντι Κορφού
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tsoupra

Δεν είναι 3 ώρες, είναι 3 ώρες επί 5 μέρες δηλαδή σύνολο 15 ώρες, δηλαδή δύο μεροκάματα παρά κάτι ψιλά, μη αμειβόμενα.

Now or never
Now or never
4 χρόνια πριν

Κάπου λίγο έλεος! Έχεις μια δουλειά που σε πληρώνει κ είναι 8ωρη συνήθως ναι έτσι γίνεται αυτό υπογράφεις, άσχετα αν κάποιοι δεν τα τηρούν. Άρα συμφωνώ με την συνάδελφο προφανώς και πρέπει να πληρωθούν οι υπερωρίες. Αν το πάμε έτσι μπορούμε να βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο και ότι υπάρχουν κακοποιητικες σχέσεις άρα αν έχουμε μια σχέση χωρίς βία να πούμε ευχαριστώ που δεν με χτυπάς? Προσωπικά κάτι τέτοιο μου έβγαλε η ερώτηση

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

Ως ένα σημείο ταυτίζομαι με αυτά που λες, γιατί έχω φάει στην μάπα πάρα πολύ κακούς εργοδότες (μέχρι και ψυχοπαθείς, που με έκαναν να αρρωστήσω κυριολεκτικά), και εκτιμάω πολύ – περισσότερο και από το οικονομικό – ένα καλό περιβάλλον εργασίας, με τηρούμενα ωράρια, καλή συμπεριφορά, σεβασμός κτλ. Όμως, ΜΕ ΧΑΡΑ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ να δουλέψω παραπάνω απλήρωτες υπερωρίες γιατί “είναι καλό το αφεντικούλι σε σχέση με τους άλλους”, όχι, εκεί με έχασες. Και να σου πω γιατί: Αυτό που παίρνουμε ως μισθό/μπόνους/άδειες κ.α., σε σχέση με την υπεραξία που παράγουμε στην Ελλάδα ως εργαζόμενοι, είναι -πλεον- ένα πολύ μικρό κλάσμα αυτού… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν

Μάλιστα. Αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για απλήρωτες υπερωρίες(που κατά πάσα πιθανότητα περί αυτού πρόκειται), μου φαίνεται αδιανόητο ότι θεωρείς μονόδρομο να κάνει και τουμπεκί ο εργαζόμενος. Για ποιο λόγο; Επειδή πληρώνεστε στην ώρα σας και ως τώρα τηρούνται τα νομίμως κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα; Μιλάμε για δουλειά, κανείς δε δουλεύει για την ψυχή της μάνας του. Δεν είναι η συνάδελφος αχάριστη, εσύ έχεις τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και δυστυχώς πολλοί ακόμα μαζί σου. Αν εσύ θες να είσαι η υπάλληλος του μήνα βλέπε τα έτσι τα πράγματα, αλλά δεν θα κάψουμε και τα μυαλά μας. Να λέμε και ευχαριστώ που… Διαβάστε περισσότερα »

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

Λένα πιστεύω μιλάμε για τη δεύτερη περίπτωση, το “χαριστικά” γιατί αρχικά “ποιός πληρώνει υπερωρίες στην Ελλάδα” και δεύτερον από το κείμενο φαίνεται να αντισταθμίζει το (προαιρετικό) μπόνους με τις υπερωρίες της μιας βδομάδας.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Ο άντρας μου είναι “αφεντικό ” σε μια μεγάλη τεχνική εταιρία. Τα πρώτα χρόνια την είχε δει “φίλοι για πάντα ” με τους υπαλλήλους, έδινε τρελά μπόνους,κάθε φορά που καθόταν μια καλή δουλειά πάλι λεφτά “για το καλό “, αν δεν ειχαν δουλειά μια μερα τους έδιωχνε στο τρίωρο κλπ.. Αντίστοιχα όμως,ο ίδιος το θεωρούσε απόλυτα φυσικό να παίρνει τηλέφωνα βραδιάτικα τους υπαλλήλους, να τους ενοχλεί Σαββατοκύριακα κλπ.. Αποτέλεσμά, με κάποιο τροπο στο τέλος όλοι ένιωθαν ριγμενοι! Τα τελευταία χρόνια κάνει καθαρά ότι προβλέπει ο νόμος, 8ωρο δεν πα να καίγεται ο κ@λος τους δεν πα να βαράνε μύγες, και… Διαβάστε περισσότερα »

dim
dim
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Συμφωνώ! Καλύτερα να τηρείται η συμφωνία. Όρια, και προς τα πάνω και προς τα κάτω.