in

Αγαπητή «Α, μπα»: Αξίζει να συνεχίσω να βγαίνω ραντεβού;

Δεν ξέρω πως γίνεται να προκύψει όμορφη σχέση αν δεν έχεις όρεξη να είσαι ανοιχτή στο να βάλεις κάποιον στη ζωή σου

Δεν ξέρω πως γίνεται να προκύψει όμορφη σχέση αν δεν έχεις όρεξη να είσαι ανοιχτή στο να βάλεις κάποιον στη ζωή σου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 141

Αγαπητή Α,μπα, η ερώτησή μου έχει να κάνει με το dating. Συγκεκριμένα, ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να συνεχίζεις να βγαίνεις ραντεβού με καινούριους ανθρώπους με όρεξη, όταν πλέον στο ιστορικό σου έχεις έναν ικανό αριθμό ιστοριών που δεν πολέβγαλαν κάπου; Για να δώσω και λίγο το πλαίσιο. Είμαι 32 και ελεύθερη. Βγήκα από μια κακή (κακοποιητική) σχέση δυο χρόνων πριν περίπου δυο χρόνια, και πριν από αυτό είχα σχέσεις μερικών μηνών μαξ και αρκετές ψιλοεφήμερες καταστάσεις. Μετά λοιπόν από την κακή μου σχέση μάζεψα την κατεστραμμένη μου αυτοεκτίμηση και έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Ξαναβγήκα λοιπόν δειλά δειλά στην αρένα του dating, και αυτή τη φορά μένω μακριά από κακοποιητικές καταστάσεις (είμαι πολύ περήφανη!!). Αυτό που θέλω είναι μια σταθερή και όμορφη σχέση, αλλά αυτό δεν έχει προκύψει ως τώρα. Είτε δεν τους αρέσω, είτε δεν μου αρέσουν, είχα και μια καλή χυλόπιτα που με έστειλε αδιάβαστη. Όπως και να ‘χει, σε κάθε νέα γνωριμία λοιπόν πάω/πήγαινα με όρεξη να μάθω πράγματα για τον άλλον άνθρωπο, να του ανοιχτώ (όσο ταιριάζει στο στάδιο της γνωριμίας μας) για να με γνωρίσει και αυτός, και γενικά με διάθεση καλή και ανοιχτή. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι πως, μετά από τόσες γνωριμίες που έμειναν στα 1-5 ραντεβού, βλέπω σιγά σιγά αυτήν την καλή διάθεση να μειώνεται. Δηλαδή πλέον βλέπω κόσμο στο app και λέω δε βαριέσαι, αφού πάλι δε θα βγάλουμε άκρη, που να τραβιέμαι στο τσατ και μετά για ποτό και πάλι τσατ, και όχι να ξανακανονίσουμε, και τελικά ξενέρωμα γιατί δεν υπήρξε σπίθα. Τώρα βγαίνω με κάποιον που γνώρισα σε μια έξοδο και αρχίζει να μου αρέσει, και βλέπω πως είμαι πολύ μαζεμένη στο πόσο του ανοίγομαι, του έχω πετάξει και κάνα δυο λίγο επιθετικά σχόλια, γιατί σκέφτομαι πως στατιστικά οι πιθανότητες είναι με το μέρος της αποτυχίας και κάπως άγαρμπα πάω να προστατέψω τον εαυτό μου πριν καν γίνει το κακό. Ξέρω, πολύ απαισιόδοξος τρόπος σκέψης που μπορεί να καταλήξει σε αυτοπραγματοποιούμενη (υπάρχει η λέξη;) προφητεία. Δεν ξέρω πως γίνεται να προκύψει όμορφη σχέση αν δεν έχεις όρεξη να είσαι ανοιχτή στο να βάλεις κάποιον στη ζωή σου. Άσε που τα στραβά μούτρα δεν είναι καν ελκυστικά, τι να γουστάρει ο άλλος σε μένα αν πηγαίνω με ύφος για να δούμε τι δούμε πάλι εδώ που ήρθαμε. Βλέπω πως ήτα με την ήτα γίνομαι όλο και πιο κλειστή και κυνική. Άρα, επιστροφή στο ερώτημα, πως συνεχίζεις να πηγαίνεις με όρεξη σε κάθε νέο ραντεβού έχοντας νωπές στη μνήμη σου όλες τις προηγούμενές σου αποτυχίες; Αυτό που έχω σκεφτεί μόνη μου είναι πως οι απογοητεύσεις είναι μέσα στο παιχνίδι και πρέπει να το αποδεχτώ και να μην το βάζω κάτω. Αλλά δυσκολεύομαι να το τηρήσω. Οπότε πάνσοφη Λένα και σχολιαστές, εσείς τι έχετε να προτείνετε; Είμαι πολύ περίεργη. Σας αγαπώ και σας διαβάζω καθημερινά 🙂

first date problems

Έχεις πειστεί από κάπου ότι για να κάνεις σχέση πρέπει να είσαι με καλή διάθεση, ανοιχτή και ευχάριστη με όλους τους υποψήφιους.

Ε, όχι.

Εκεί είναι το λάθος. Φυσικά και καταναλώνεις άπειρη ενέργεια έτσι, και φυσικά και έρχεται η μια απογοήτευση μετά την άλλη. Είναι εξαιρετικά απίθανο να ταιριάξεις με κάποιον. Όχι εσύ ειδικά, όλοι μας. Είναι πολύ δύσκολο, σπάνιο, πώς το λένε. Όχι επειδή «στις μέρες μας» το ένα και το άλλο. Επειδή γενικώς είναι δύσκολο να ταιριάξεις με άνθρωπο, είτε μιλάμε για φίλο, είτε για συνεργάτη. Εδώ με τους συγγενείς μας δεν μπορούμε να τα βρούμε. Πόσο μάλλον με έναν άγνωστο.

Δεν είναι όλες οι γνωριμίες «ευκαιρία», ούτε χρειάζονται όλοι όσοι ενδιαφέρονται για σένα μια ευκαιρία «μπας και». Ούτε είναι προϋπόθεση να είσαι εσύ με την καλύτερη διάθεση και με όρεξη να γνωρίσεις τον άλλον με το πρώτο ποτό.

Ούτε είναι το ανάποδο η λύση, όμως. Χρειάζεται μια ισορροπία, που θα την περιέγραφα ως «συγκρατημένη απαισιοδοξία». Χρειάζεται καθαρή ματιά, να μην διστάζεις να απορρίπτεις. Αν κάτι δεν σου κάθεται καλά, μην το αγνοείς (όπως κάνουμε συνήθως), αντίθετα, εμβάθυνε το συντομότερο για να ξεμπερδεύεις. Μην βγαίνεις ραντεβού για να βγεις. Βγες γενικώς, αυτό ναι. Με τους φίλους σου. Όχι όμως ραντεβού σώνει και ντε, «σήμερα θα πάω να ενδιαφερθώ για τον τάδε άγνωστο». Βγες ραντεβού με κάποιον γιατί όντως θέλεις να τον δεις μόνο του.

Τον εαυτό σου τον προστατεύεις όταν ακούς τις επιφυλάξεις του, όταν δεν εκλογικεύεις καταστάσεις, όταν δεν βγαίνεις χωρίς να θέλεις να βγεις. Δεν γίνεται να συναντάς κόσμο δεξιά αριστερά και μετά να προσπαθείς να μην επηρεάζεσαι. Βγες (γενικώς) για να περάσεις καλά, και ΑΝ κάποιος σου φανεί ΠΟΛΥ ενδιαφέρων, τότε μόνο τον ξαναβλέπεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

26 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
4 χρόνια πριν

Διαβάζω την ερώτηση και λέω, μα πότε έστειλα ερώτηση και δεν το θυμάμαι. Μετά βλέπω κακοποιητική σχέση, 32 και λέω οκ, δε είμαι εγώ. Όπως καταλαβαίνεις γράφουσα, ταυτίζομαι κι έχω περάσει απ’όλα τα στάδια: της απογοήτευσης στο οποίο είμαι kai τώρα (δεν ξαναβγαίνω ποτέ με κανέναν, αφού πάλι την ίδια κατάληξη με τους προηγούμενους θα έχω), της απελπισίας (με κανέναν δε λειτουργεί, είμαι καταδικασμένη), του αυτομαστιγώματος (εγώ φταίω, κάνω κάτι λάθος, δεν μπορεί ΟΛΟΙ (λολ) να κάνουν σχέσεις κι εγώ να μην τα καταφέρνω). Το ερώτημα έχει θιχτεί αρκετές φορές σε αυτήν εδώ τη στήλη κι όπως έχεις καταλάβει, είμαστε… Διαβάστε περισσότερα »

bal isra
bal isra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

μια χαρά τα λες!

— Νοριάνα θα πας να ακούσεις;;

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bal isra

Θενκιου :). Δε θα ακούσω Νοριανα γιατί δε ζω Ελλάδα. Ευχαριστώ όμως για το τιπ, δεν τις ήξερα!

Melissa
Melissa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

ααααααα θέλω τη γιαγιά σου για γιαγιά μου😄

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melissa

Χαχα, αυτό το έχω ακουσει κι από φίλες μου που την ειχαν γνωρίσει. Η αλήθεια ειναι πως κάναμε χάζι με τις τρέλες της, (πχ. Εκδρομη Τήνο- Μύκονο με τις αλλες γιαγιάδες από το χωριό κάπου γυρω στο 2002-2004) ,με τα νάζια της (ηταν και πολύ δυνατός γκομενομαγνητης σε μετρό, καφέ, εστιατόρια, στο τέλος και στα νοσοκομεία) και τις βιτριολικες ατάκες της (πάρε με γιαβρουμ επιτέλους μια καλή φωτογραφια για το μνήμα).Μας άφησε δυστυχώς πέρυσι, ούσα όμως πλήρης ημερών.

Lilikouko
Lilikouko
4 χρόνια πριν

Και εγώ ένιωσα την απόλυτη ταύτιση! Βαρετά ραντεβού, ραντεβού που έχεις τρομερή χημεία και μετά ο άλλος εξαφανίζεται, λόγια και υποσχέσεις που συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πράξεις μέχρι να κοπούν ξαφνικά χωρίς εξήγηση καi στενοχώρια που άφησες τον εαυτό σου να έχει προσδοκίες. Έχω κάνει και κάνω πολλή δουλειά με τον εαυτό μου και συνέχεια αναζητώ και τα δικά μου λάθη και τον τελευταίο καιρό έχω καταλήξει στα εξής τιπς που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας: – Αν δεν υπάρχει χημεία στα μνμ, δεν βγαίνω. – Αν κάποιος δεν έχει πολλές φωτο, επίσης. – Αν κάποιος βιάζεται να βγούμε… Διαβάστε περισσότερα »

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lilikouko

Ωραια tips!

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lilikouko

“Αυτός ξενέρωσε μόλις ηρέμησα με τα πολλά ραντεβού και έγινα γλυκιά. Ήμαρτον! Πουθενά δεν τους πιάνεις τους αλήτες!” Λοιπον νομιζω ξερω γιατι ξενερωσε: θεωρησε οτι στην αρχη ησουν ψευτικη για να τον εντυπωσιασεις.Οταν σε ειδε γλυκια μετεπειτα δεν του αρεσες γιατι αυτος ηθελε μια ξινη. Ξινη πώς το λενε; Γι ´αυτο καλο ειναι να μην παιζουμε με τους αλλους παιχνιδια. Οι γλυκια κοπελα ΔΕΝ μπορει να προσποιειται την ξινη για πολυ. Οπως και το αντιθετο Εσυ μπορει να ησουν ο εαυτος σου αλλα πολλες γυναικες ειναι ανασφαλεις και ηπιων τονων και για να εντυπωσιασουν βγαζουν προς τα εξω μια ψευτικη… Διαβάστε περισσότερα »

Lilikouko
Lilikouko
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fuchsia

Δεν έπαιζα παιχνίδι όταν ήμουν ξινή και ούτε παίζω παιχνίδια γενικότερα! Ειμαι συνήθως πολύ ξινή στην αρχή, αλλά αν μου δείχνει ο άλλος όμορφες πράξεις γλυκαίνω. Νομίζω ο συγκεκριμένος ήταν από αυτούς που τους αρέσουν οι ξινές ξινές, όχι οι ημίξινες χαχαχα
Αλλά, ας του αρέσει ό,τι θέλει, τι να κάνουμε! Ακομη τον σκέφτομαι, αλλά από δω παν κι οι άλλοι, που λέμε και στο χωριό μου.

Open S
Open S
4 χρόνια πριν

Ναι, αυτή η κούραση του να “φοράμε” σε κάθε αρχή την καλύτερή μας διάθεση. Να δείξουμε πόσο “συναρπαστικά” άτομα είμαστε. Δεν είμαστε φωτογραφίες Influencer στο instagram, δεν είμαστε ανοιχτοί σε όλα και το “φως της ζωής”. Γιατί και στην πρώτη συνάντηση αν πάμε έτσι, στην δεύτερη τι θα κάνουμε, θα βάλουμε λαμπάκια να αναβοσβήνουν πάνω μας; Πάμε για να μοιραστούμε μια συζήτηση, έναν καφέ, ένα ποτό, μια ταινία με κάποιον, και αν αυτό το μοίρασμα μάς κάνει και τους δύο ξαφνικά να χαμογελάμε σαν βλαμμένα τότε είμαστε μάλλον σε καλό δρόμο για ένα δεύτερο ραντεβού. Αν όχι, ας έχουμε φροντίσει… Διαβάστε περισσότερα »

Ηλιοστάλλακτη
Ηλιοστάλλακτη
4 χρόνια πριν

Πιάνω πρώτο στασίδι πίστα: στα 38 μετά από 10ετή – όχι επιτυχημένο, προφανώς – γάμο!!

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Το κακό με τις ιστορίες ανθρώπων που βρήκαν σύντροφο σε πιο δύσκολες ηλικίες είναι ότι συμβαίνουν πάντα σε άλλους ☹. Ωραία ιδέα παρόλα αυτά, εμένα θα με ενδιέφερε αυτή η στήλη!

are_you_talking_to_me
are_you_talking_to_me
4 χρόνια πριν

Αχ, την ξέρω αυτή τη βαρεμάρα..ντύνεσαι, στολίζεσαι, παρφουμάρεσαι για να πας να συναντήσεις ένα τύπο, και είτε στο μισάωρο θες να γυρίσεις σπίτι να βάλεις τις πυτζάμες σου, είτε αρχίζεις να ελπίζεις για καμιά βδομάδα, είτε…(συμπληρώστε ελεύθερα). Εγώ λέω, ότι αν οι καριέρες χτίζονται κυρίως από τα “όχι” που λέμε, γιατί όχι και οι σχέσεις;

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  are_you_talking_to_me

Αυτο με τις καριερες και το οχι δεν το πιστευω. Ειλικρινα δεν εχει νοημα.

Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Πάρα πολύ εύστοχο το τετράγωνο τουβλάκι σε στρογγυλή τρύπα, ενσταλάζεις όλην εμπειρία του online dating σε 5 λέξεις.

Ηλιοστάλλακτη
Ηλιοστάλλακτη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Πράγματι!!!!!!!!!

Valia
Valia
4 χρόνια πριν

Με τα χρόνια έχω δει ότι αυτή η πρώτη αίσθηση που δημιουργείται μέσα μας, όταν γνωρίζουμε κάποιον είναι και η σωστή. Και πρέπει να μάθουμε να την ακούμε. Άλλοτε είναι σαν να μας “σπρώχνει” σε κάποιον κι άλλοτε σαν να μας απομακρύνει. Όσες φορές έχω βγει με κάποιον που δε με είλκυσε κατά βάθος από την αρχή, αλλά σκεφτόμουν “έλα, μωρέ, καλό παιδί φαίνεται”, αυτή η αίσθηση έχει επιβεβαιωθεί. Το ταίριασμα είναι δύσκολο, είμαι σχεδόν 35 χρονών κι έχει υπάρξει μόνο ένας άντρας που μόλις κοιταχτήκαμε στα μάτια είπα “Εδώ είμαστε”. Κι άλλοι δύο που κατάλαβα ότι ταιριάζαμε πολύ από… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Προσωπικά μέσω της στήλης, με τις απαντήσεις της Λένας ,τα σχόλια καί φυσικά τις ερωτήσεις μπόρεσα και ξεκόλλησα από κάποιον που ούτε να με φτύσει, ο οποίος μου πέταγε και κάτι ψίχουλα τα οποία έτρωγα λες και ήταν αστακομακαρονάδα και μετά σοκολάτες πραλίνες Γαλλίας. Και νιώθω πιο ήρεμη και χαρούμενη από ποτέ, και δεν θέλω ποτέ ξανά να ερωτευθώ και να νιώθω την ίδια ξεφτίλα που ένιωθα. Ξέρω δεν κολλάει στην περίπτωση σου, οι συμβουλές της Λένας είναι άψογες και απολύτως ρεαλιστικές. Εφάρμοσε τες και δεν θα απογοητευθείς. Εγώ μια φορά μπόρεσα και έκανα ένα βήμα προς το να είμαι… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

Ωραία ερώτηση! Εγώ κρατάω σημειώσεις για το κοντινό μέλλον. 🙂
Σε αυτό που θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ είναι το ότι πρέπει να βγαίνεις γενικώς, για να περάσεις καλά, και όχι επι τούτου, τύπου “τώρα πάω για να βρω το επόμενο ραντεβού”, γιατί έτσι σαμποτάρεις την ψυχολογία σου, όταν πιθανότατα αυτό δεν συμβεί.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Felis

Αυτο!
Να βγαινεις με στοχο να πεις δυο βλακειες με τον αλλον να περασεις καλα και ο,τι ηθελε προκυψει.Να βγαινεις για να βγαινει απο πανω σου η μοναξια.
Να δεις εναν ανθρωπο βρε αδερφε να ανοιξει το ματι και να πεις και δυο κουβεντες και ας μην ταιριαζετε.Και τι εγινε;
Εγγυησεις δεν υπαρχουν.