in

“Α μπα” classics: Αυτό που σκοτώνει τον έρωτα

Τότε ένας γάμος είναι καταδικασμένος

Αν μιλάς για τον έρωτα-έρωτα, αυτός θα φύγει. Κάποτε θα γνωριστείς με τον άλλον και δε θα τρέμεις κάθε μέρα αν σε θέλει και αν θα φύγει, κι ευτυχώς, γιατί αν μέναμε σε αναμμένα κάρβουνα όλη μας τη ζωή, δεν θα κάναμε άλλη δουλειά στη ζωή μας – και υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τη ζωή μας, ορκίζομαι. Αν μιλάς για το απολύτως θετικό συναίσθημα που σε κάνει να χαίρεσαι κάθε μέρα που έχεις δίπλα σου αυτόν τον άνθρωπο, αυτό πεθαίνει όταν το ζευγάρι νιώσει ασφάλεια και αρχίσει να εκτονώνει τις εξωτερικές πιέσεις στον άλλον, γιατί πού θα πάει; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

tumblr nkgaeo3fqD1s7f3fyo1 1280

Τι ακριβως ειναι αυτο που δολοφονει εν ψυχρω τον ερωτα στον γαμο? Ή μηπως τον γονατιζει και τον σκοτωνει αργα, σταθερα και βασανιστικα?

-Άννα

Η έλλειψη καλοσύνης.

Αν μιλάς για τον έρωτα-έρωτα, αυτός θα φύγει. Κάποτε θα γνωριστείς με τον άλλον και δε θα τρέμεις κάθε μέρα αν σε θέλει και αν θα φύγει, κι ευτυχώς, γιατί αν μέναμε σε αναμμένα κάρβουνα όλη μας τη ζωή, δεν θα κάναμε άλλη δουλειά στη ζωή μας – και υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τη ζωή μας, ορκίζομαι. Αν μιλάς για το απολύτως θετικό συναίσθημα που σε κάνει να χαίρεσαι κάθε μέρα που έχεις δίπλα σου αυτόν τον άνθρωπο, αυτό πεθαίνει όταν το ζευγάρι νιώσει ασφάλεια και αρχίσει να εκτονώνει τις εξωτερικές πιέσεις στον άλλον, γιατί πού θα πάει; Εκεί θα μείνει.

Ο περαστικός που μας έβρισε, το αφεντικό που δεν μας δίνει σημασία, ένας υπάλληλος που δεν έκανε τη δουλειά που θέλαμε, όλα αυτά, πολύς κόσμος δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί μέσα του, και χρησιμοποιεί την ασφάλεια της σχέσης του για να μεταφέρει όλα τα αισθήματα κατωτερότητας. Η κριτική ας πούμε που μπορεί να κάνει η μάνα μας μπορεί να μας ανεβάζει στους τοίχους, αλλά αντί να συζητήσουμε αυτό το θέμα με το άλλο μας μισό, μπορεί να του δώσουμε μια μικρή μαχαιριά εκεί που δεν το περιμένει. Κάτι τέτοια αρχίζουν και τρώνε την αγάπη στα παντρεμένα ζευγάρια, ενώ πρέπει να προσπαθούμε για το ακριβώς αντίθετο.

Η σχέση που έχουμε μέσα στο σπίτι είναι η πιο σημαντική όλων, αυτή πρέπει να κρατάμε με ζεστασιά και με προσοχή. Μέσα στο σπίτι είναι η ζωή μας, και μέσα στο σπίτι μας είναι οι πιο πολύτιμες σχέσεις. Η κριτική δεν χρειάζεται. Το να εντοπίζεις τα αδύναμα σημεία του άλλου είναι το πιο εύκολο. Αυτό όμως υπονομεύει τη συμμαχία που πρέπει να έχει ένα ζευγάρι, και από ομάδα, τα μέλη μετατρέπονται σε αντιπάλους. Η κριτική φέρνει την κριτική, και αυτό απομακρύνει. Το δύσκολο είναι να υποστηρίζεις τον άλλον, εντοπίζοντας τα δυνατά του σημεία. Τα στραβά του ο καθένας τα ξέρει μόνος του, άλλωστε του τα επισημαίνουν οι γύρω κάθε στιγμή.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Neverlander
Neverlander
5 χρόνια πριν

Υποδειγματική απάντηση! Να προσθέσω ότι τον έρωτα στον γάμο σκοτώνουν τα ΠΡΕΠΕΙ: πρέπει να σοβαρευτείς, να κλειστείς σπίτι, να βάλεις μπρος κατευθείαν για οικογένεια, να κοπεί ό,τι αρέσει στα δυο μέλη ενός ζευγαριού ως άκαιρο πια πχ να σταματήσει ο άντρας να παίζει video games και η γυναίκα να βγαίνει αργά για ποτάρες με φίλες κλπ κλπ. Έτσι γίνεσαι μια κόπια του μίζερου γάμου των γονιών σου (άλλες εποχές, απαράδεκτο σήμερα που το home entairnment έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο) και μένεις στον καναπέ με survivor κ Μουρμούρα να ψάχνεις τα χαμένα νιάτα σου – κι έτσι βγαίνει το κακό… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
demonoula
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

ΠΟΣΟ πραγματικό! Πρέπει να απαρνηθείς ότι έκανες μέχρι τώρα, να σταματήσεις να διασκεδάζεις, αλλιώς τι παντρεμένος είσαι;;; Αν είναι δυνατόν, παντρεμένη γυναίκα να βγαίνεις έξω μέχρι το πρωί! Αν είναι δυνατόν, παντρευτήκατε κι ακόμα παίζετε παιχνίδια στο pc;;;
Και άλλα τέτοια ωραία…

Joan_Twist
Joan_Twist
5 χρόνια πριν

Αα χρονια πολλα κ καλα! Επισης, ηταν τοσο εύστοχη η απαντηση που πόνεσε λιγο, έπιασε πολυ τοπο αυτη τη στιγμη. ❤️

Clocloudaki
Clocloudaki
5 χρόνια πριν

Μωρε θα σε εκτυπωσω και θα σε βάλω με μαγνητάκι στο ψυγείο. Τι ωραία απάντηση !

ρεαλίστρια
ρεαλίστρια
5 χρόνια πριν

Καλησπέρα Α μπα! Συγχαρητήρια για το καινούργιο site! Έκανα πρώτη φορά λογαριασμό αν και σε διαβάζω χρόνια για να σε συγχαρώ για την εξαιρετική αυτή απάντηση! Καλή δύναμη σε ό,τι κάνεις!!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

πολύ ενδιαφέρον, Λένα, δεν το είχα σκεφτεί έτσι

και χρόνια πολλά για χθες!

Popi Tarassi
Popi Tarassi
5 χρόνια πριν

Αγαπητή Α, μπα!, χρόνια πολλά!

Oh mon Dieu
Oh mon Dieu
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ πολύ, Α, μπα!. Χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου!

Marina
Marina
5 χρόνια πριν

Τι όμορφη απάντηση, Λένα!
Παντως για μένα με το/τα παιδί/ά αλλάζει περισσότερο το τοπίο δεν έναν γάμο, γιατί σταματάς να προλαβαίνεις και να κάνεις τόσο υπομονή. Δεν λέω πώς είναι το σωστό, λέω απλά πώς τότε ζορίζεται περισσότερο το ζευγάρι .

και μιας και είδα εδώ μαζεμένες τις ευχές, Χρονια σου πολλά και καλά! Να σε χαίρεται η οικογενεια σου!

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν

και τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε η απάντηση ήταν από τις αγαπημένες μου και τώρα……

La Usurpadora
La Usurpadora
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Σίγουρα έχει ξαναδημοσιευτεί;

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  La Usurpadora

Ω ναι!