in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πάλι θα περάσω μόνη μου τα γενέθλια μου

Τι μπορώ να κάνω για να μη σκάσω από τη στενοχώρια μου την ημέρα εκείνη για άλλη μια χρονιά;

Τι μπορώ να κάνω για να μη σκάσω από τη στενοχώρια μου την ημέρα εκείνη για άλλη μια χρονιά; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

mujer joven que oculta su cara manojo globos colocandose contra pared azul 8353 6777

Γειά σου Αμπα μου. Σε διαβάζω χρόνια και πραγματικά σε ευχαριστώ που υπάρχεις. Μπαίνω κατευθείαν στο ψητο: σε λίγους μήνες έχω τα γενέθλια μου και προβλέπεται για μια ακόμα χρονιά να τα περάσω μόνη μου. Θα δεχτώ 2 μηνύματα από τις 2 μου φίλες και τίποτα παραπάνω. Όταν θα με ρωτήσουν τι θα κάνω στα γενέθλια μου θα τους πω πάλι δικαιολογίες όπως “είμαι σε φάση διπλωματικής και πρέπει να βάλω τέρμα τα γκάζια” ή θα βάλω μπρος την κλασσική ατάκα “θα τα περάσω ήσυχα οικογενειακά”. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε άλλη “υποχρεωτικα” χαρούμενη περίσταση (βλ. ρεβεγιον). Είμαι σε μια οικογένεια τελείως αποκομμενη από συγγενείς οπότε κυριολεκτικά περιμένω αυτά δύο μηνύματα που σου είπα. Όλο αυτό συνδυάστηκε και με τον χωρισμό μου από μια κακοποιητικη σχέση τεσσάρων χρόνων και την ανάγκη μου να “αποδείξω” ότι τα περναω τέλεια αλλά εμμμμ δεεε! Κάθε φορά που στενοχωριεμαι σκέφτομαι πως καλύτερα να έχω λίγους και καλούς πάρα πολλούς με τους οποίους να έχουμε επιφανειακή σχέση, αλλά ρε γαμωτο κάθε φορά σε αυτές τις “μοναδικές” μέρες νιώθω η πιο μη μοναδική κοπέλα στη γη. Βλέπω πως περνούν γνωστοί στα σοσιαλ στα γενέθλια τους και βλέπω μπαλόνια, γέλια, ευχές, κλαμπ, χορούς κλπ κλπ και μπαίνω σε σύγκριση θέλοντας και μη ενώ τους κοιτάζω αγκαλιά με τη θερμενομενη κουβέρτα μου. Ιδανικά δε θα ήθελα καν να τα γιορτάζω. Εννοείται όταν περνάω σπίτι μου τα γενέθλια μου δε σβήνω ούτε τούρτα ούτε τίποτα, διότι για τους γονείς μου είμαι μεγάλη για τέτοια (ετων 27 πλέον). Με αυτά και με αυτά έχω σβήσει λοιπόν 5 τούρτες σε όλη μου τη ζωή. Τι μπορώ να κάνω για να μη σκάσω από τη στενοχώρια μου την ημέρα εκείνη για αλλη μια χρονια? Δέχομαι προτάσεις από δραστηριότητες μέχρι απόψεις πάνω στο ζήτημα.

Η μη εορταζουσα.

Λοιπόν, κάνεις ένα πολύ γνωστό λάθος, κοινό σε όλους όσους έχουν παρόμοια αντίληψη του κόσμου με σένα.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι που γιορτάζουν τα γενέθλια τους (ή οτιδήποτε) με πολύ κόσμο, απλώς κάθονται και απολαμβάνουν. Ότι όλοι οι άλλοι που πάνε στις γιορτές τους, το κάνουν αυθόρμητα, χωρίς σκέψη. Ότι πάνε στις γιορτές τους επειδή τους συμπαθούν τρελά και δεν αντέχουν να μην πάνε.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Το να είσαι κοινωνικός και να έχεις μεγάλες παρέες είναι ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Είναι καθημερινή δουλειά. Είναι χρόνος, άπειρος χρόνος. Και ικανότητα βέβαια – ναι, πρέπει να είσαι συμπαθής σε κάποιο βασικό επίπεδο – αλλά είναι δουλειά. Στους αυθεντικά κοινωνικούς αυτό δεν φαίνεται ως βάρος, όχι γιατί δεν αγανακτούν και δεν κουράζονται (και τα δυο γίνονται) αλλά επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Όπως εσύ δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Για να κάνεις γενέθλια με πολύ κόσμο, πρέπει να έχεις κάνει πολλά χιλιόμετρα σε γενέθλια άλλων, πολλά τηλεφωνήματα, πολλούς καφέδες, πρέπει να είσαι συνέχεια ανοιχτή σε προτάσεις, να πηγαίνεις και σε δυο τρεις προσκλήσεις τα σαββατοκύριακα, και να σε ενδιαφέρει πραγματικά ως ένα σημείο τι κάνουν οι άλλοι. Πρέπει να αγαπάς τον κόσμο, με έναν κάπως άδολο, παιδικό τρόπο. Να πιστεύεις ότι οι άλλοι είναι κυρίως καλοί.

Μη νομίζεις όμως ότι αυτό τους κάνει ευτυχισμένους. Η κοινωνικότητα δεν σε κάνει λιγότερο μόνο.

Είσαι προϊόν μιας οικογένειας χωρίς κοινωνική ζωή, και ήσουν σε μια κακοποιητική σχέση. Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις την ανατροφή ή τις παραστάσεις για να είσαι ο άνθρωπος που περιγράφω παραπάνω. Όμως είσαι 27. Όχι μεγάλη για να γιορτάζεις γενέθλια, αλλά αρκετά μεγάλη για να αναγνωρίσεις ποια είσαι, γιατί είσαι έτσι, και να μπεις σιγά σιγά στον πολύτιμο δρόμο που θα σε οδηγήσει στην αποδοχή του εαυτού σου.

Για τα επόμενα γενέθλια θα σου πρότεινα να σταματήσεις να περιμένεις να γιορταστούν τα γενέθλια σου από μόνα τους, γιατί δεν είσαι πέντε χρονών, και να κάνεις εσύ μια γιορτή με τις δυο κολλητές σου, που θα έχεις σχεδιάσει μόνη σου, χωρίς να περιμένεις να περάσεις καλά και ξεχωριστά χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα από μόνη σου. Εσύ θα αγοράσεις την τούρτα, εσύ θα αγοράσεις τα κεράκια, εσύ θα καλέσεις τις φίλες σου εκεί που έχεις αποφασίσει. Εσύ θα σκεφτείς αν θέλεις μπαλόνια. Και σκέψου ποιον άλλον θα μπορούσες να καλέσεις, εκτός από τις δυο κολλητές. Δεν χρειάζεται να είναι κολλητός, αρκεί να είναι κάποιος που συμπαθείς.

Και μην σκάσεις αν σου πουν ότι δεν μπορούν να έρθουν. Ας έρθουν μόνο όσοι μπορούν. Και μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες από εκείνη τη μέρα. Γενέθλια είναι, όχι το τέλος του κόσμου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

68 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Εντωμεταξύ οι δυο φίλες που στέλνουν μήνυμα να δουν τί θα κάνεις στα γενέθλιά σου μπορεί και να περιμεναν έστω στο πίσω μέρος του μυαλού τους να τους καλέσεις να κάνετε κάτι μαζί.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Σε καταλαβαίνω, ως ένα βαθμό. Δεν ήμουν ποτέ πολύ κοινωνική και κάποιες φορές που έχω γιορτάσει γενέθλια κατέληξε να μην είναι ακριβώς αυτό που είχα σκεφτεί. Πολλή βαβούρα, πολύ τρέξιμο να ευχαριστηθούν όλοι οι καλεσμένοι και τελικά πρόλαβα να πω δυο κουβέντες με τον καθένα, να χορέψω και λίγο κι αυτό ήταν, not my thing. Έχω να γιορτάσω γενέθλια 4 χρόνια, γιατί πέφτουν μέσα στην περίοδο του εορταστικού ωραρίου και δουλεύω τόσο την ημέρα εκείνη, όσο και τα ΣΚ πριν και μετά. Φέτος το έβγαλα και απο το φατσοβιβλίο και γλίτωσα και απο τις ευχές άσχετων που έχω να τους… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Φίλη, πέρα απ’αυτά που λέει ευστοχότατα η Λένα, θα σου πω άλλα δύο πράγματα. Ένα, μάθε να αγνοείς τα σόσιαλ μίντια λίγο παραπάνω. Δε λέω ότι ΔΕΝ περνάει καλά όποιος ανεβάζει φώτο, προς Θεού. Αλλά ανεβάζουν τις καλύτερες φώτο, τις καλύτερες στιγμές, και όχι, δεν είναι όλη η ζωή τους έτσι, οπότε μην παρασύρεσαι απ’την εικόνα. Και δεύτερον. Το είπε νομίζω τις προάλλες σ’ένα post η Louise, αν δεν απατώμαι, που έλεγε “να πηγαίνεις εκεί που σε γιορτάζουν”. Μου ‘μεινε και θα το πάω ένα βήμα παραπέρα, να σε γιορτάζεις εσύ. Κάθε μέρα. Αν η ζωή σου κυλάει και την… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Δεν το θυμάμαι, είπα εγώ κάτι τόσο ποιητικό; Μην πάρω τσάμπα τα εύσημα 😊✨✨

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Όχι, έχεις δίκιο, εύρηκα, και το είχε πει @ Open S, εδώ – αλλά έχεις πει τόσα όμορφα, γι’αυτό <3

https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-giati-thelei-na-eimaste-filoi-afoy-den-me-ektimaei/

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Έτσι, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.😊✨✨

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Διάβαζα, διάβαζα, διάβαζα, και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο να ΜΗΝ πάρεις αυτές τις 2 φίλες να βγείτε για ένα ποτό, βρε αδερφέ. Γιατί να τους πεις ψέματα και να μην κανονίσεις μαζί τους; Υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις, πρέπει να ξεφύγεις από το δίπολο “κάθομαι σπίτι με θερμαινόμενη κουβέρτα και κλαίω μόνη μου VS βγαίνω για έξαλλο κλάμπινγκ και ανοίγω σαμπάνιες με παρέα 85 ατόμων”. Αν νομίζεις ότι οι φαντασμαγορικές έξοδοι κανονίζονται από μόνες τους, δεν ισχύει. Όσες φορές έχω κάνει “φαντεζί” γενέθλια, έχω φάει τουλάχιστον ένα απόγευμα στα τηλέφωνα (και πάντα καταλήγω ότι του χρόνου θα πάω για σουβλάκια… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Πολύ ορθώς μιλάς <3 <3 <3

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Αφού νιώθεις τόσο έντονα για τα γενέθλιά σου, πάρε τις καλές φίλες και πηγαίνετε μια εκδρομή.

Γενέθλια στη Ρώμη.

comment image

Βόλτα στις πλατείες, κέρμα στο συντριβάνι, δείπνο στο trastevere. Ή στο Ναύπλιο ξέρω ‘γω, ότι επιτρέπει το μπάτζετ και η τοποθεσία των κολλητών (γιατί υποθέτω ότι για να μη βγαίνετε για ένα ποτό, θα είναι κάπου μακρυά). Κάντ’ το παράδοση, εγώ πολύ θα χαιρόμουν.

Instagram, facebook θα λυσσάξουν.

Και όλα τα παραπάνω που λέει η Λένα, προφανώς.

Galina Reznikov
Galina Reznikov
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Υπέροχη Ναυπλιάρααα ♥️♥️

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Θα είναι ζήτημα φυσικής επιλογής αν είναι καλές φίλες.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Τι Ρώμη πουλάκι μου? Θερμικές κάμερες έχουν βάλει στο αεροδρόμιο, χαμός γίνεται! Εγώ την έχω ενδιάμεσο σταθμό σε πτήση σε δυο βδομάδες και δεν ξέρω τι μου ξημερώνει (θα εγκλωβιστω? δε θα εγκλωβιστώ? θα κλείσουν τα αεροδρόμιά τους?).
Αν ξεμείνω Ιταλία, σας παρακαλώ, κάποιος να μου προσέχει τη μουλαρίτσα μου και να μου στείλει μία κούτα Kinder Bueno.
Ευχαριστώ

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Ω,μπωωωω λίγη φαντασία δεν έχετε ρε παιδιά ας πάει με μάσκες, σαν το καρναβάλι της Βενετίας, αλλά στη Ρώμη και δηλαδή, πια, κανένα αίσθημα αναζήτησης περιπέτειας, τόσα χρόνια οι χριστιανοί πηγαίνουν στη Ρώμη, αρχικά ήταν τα λιοντάρια, μετά η ιερά εξέταση, τώρα ο κορονοϊός, σιγά, ELEOC KAPU.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Βουνό το δίκιο σου, καθόλου φαντασία δεν έχουμε πια : Ρ
Να σου πω, αν ζήσω την περιπέτεια στη Ρώμη, θα εκπροσωπήσεις τα δικαιώματά μου?χαχαχα

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Βεβαίως, εξ αποστάσεως.

Nomila
Nomila
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Σας παρακαλώ, μην λέτε τέτοια παιδιά για την Ιταλία και ξύνετε πληγές. 😷😅 Μένω στο Μιλάνο και έχουμε ζοριστεί πολύ αυτές τις μέρες. Η πόλη είναι μισοάδεια, πολλά άτομα δουλεύουμε πλέον από το σπίτι, ενώ σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια το περίφημο Ντουόμο αλλά και κάποια μαγαζιά παραμένουν κλειστά. Επικρατει μια περίεργη ησυχία στο κέντρο. Μονο τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από κόσμο όπου τα βασικά είδη εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Είναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει. Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα γιατί δεν μας βλέπω καλά! @ lioness: Μα το Kinder Bueno είναι ιταλικό, το παράγει η εταιρεία Ferrero,… Διαβάστε περισσότερα »

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν

Να σου πω κάτι;Ας κάνουμε τα γενέθλια σου εδώ.Τώρα.Είμαστε μεγάλη παρέα.Και διαδικτυακή.
comment image
Κι εύχομαι να ξεκινήσεις από τα επόμενα γενέθλια να σβήνεις κεράκια,να είσαι γερή και δυνατή,για να τα σβήνεις για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

Η μπλε ώρα
Η μπλε ώρα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Είσαι τόσο γλυκούλα!💓💓💓💓

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Η μπλε ώρα

Για γλυκιά δεν ξέρω.Έμπειρη είμαι σίγουρα.Τα τελευταία χρόνια κυρίως διαδικτυακά γιορτάζω και τα δικά μου γενέθλια.Πέφτουν σε εποχή,που είμαι μόνη σπίτι με τον αδερφό μου,και δε βολεύει,να κάνω κάτι ιδιαίτερο.Άντε να πάρω κανένα γλυκό για τους δυο μας.Τα γιορτάζω με την παρέα στο παιχνίδι,που παίζω.Ποστάρω τούρτα στην ομάδα και κανέναν μπουφέ με τίποτα νοστιμιές.Απαντάνε με ευχές,με φώτο με λουλούδια,δώρα,γελοιογραφίες κτλ.Είναι ό,τι πιο κοντινό,μπορώ να κάνω σε γενέθλια.Αλλά κι έτσι το χαίρομαι.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Κοριτσάκι μου γλυκό <3
Μια αγκαλιά : )

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

acantholimon, είσαι γλυκιά. Δεν ξέρω τι νομίζεις, πάντως είσαι γλυκιά. Και τα λόγια σου και οι πράξεις σου.
Κι εγώ γλυκιά είμαι που αγοράζω πράγματα για γενέθλια με το σκεπτικό ότι μπορεί να έρθει μια μέρα κάποιος σπίτι, και να έχει γενέθλια. Γι’αυτό έλα να ενώσουμε τις γλύκες μας άντεεεεεεε! Θα κάνουμε αμήχανα γενέθλια μαζί. Πότε έχεις πες. Πεεες.

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν

28/9

το κουφέτο
το κουφέτο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Αυτό που σκέφτηκες είναι πολύ ευγενικό και τρυφερό ❤️

MarinaK
MarinaK
4 χρόνια πριν

Αν οι φίλες σου είναι σε άλλη πόλη σκέψου αν θα μπορούσες να πάρεις ένα λεωφορείο να τις βρεις και να τα γιορτάσεις μαζί τους. Αν όχι, θα μπορούσες να κάνεις σκάιπ και να σβήσεις την τούρτα σου “σε απευθείας σύνδεση” μαζί τους. Αλλοι τρόποι: Να πας σινεμά και να δεις ταινία με ποπ-κορν, μονη σου ή με κάποιον που να σου αρέσει η παρεά του. Να “γραφτείς ” σε μάθημα(χορό, μουσική κτλ) που πάντα ήθελες σαν δώρο για τον εαυτό σου. Να επισκεφτείς αγαπημένο πρόσωπο. Να ψωνίσεις κάτι ωραίο για σένα. Να κάνεις σπίτι ένα ωραιότατο ημερήσιο μποτέ, με… Διαβάστε περισσότερα »

MarinaK
MarinaK
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MarinaK

Σοκοφρέτα μου, ναι. Πάρτυ για την παρτάρα της!

το κουφέτο
το κουφέτο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MarinaK

Καταπληκτικές ιδέες ! Μια χρονιά στα γεννεθλια μου δεν γινόταν να οργανώσω πάρτυ γιατί ,είχαμε πολύ μεγάλο πένθος στην οικογένεια και γι αυτό αποφάσισα να γιορτάσω εγώ μόνη μου με τον εαυτό μου . Έτσι λοιπόν , από το πρωί ξεκίνησα και πήγα κομμωτήριο ,έκανα τα νύχια μου ,πήγα στα μαγαζιά για ψώνια και στο τέλος πήρα από το αγαπημένο μου καφέ σε πακέτο ένα γλυκό και το απόλαυσα στο σπίτι μαζί με ένα καλό βιβλίο !

MarinaK
MarinaK
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  το κουφέτο

Αυτά είναι…

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Ποτέ δεν είσαι τόσο μεγάλος που δεν μπορείς πια να σβήνεις κεράκια, τί βλακείες είναι αυτές! Κάθε χρόνο σβήνουμε κεράκια και είμαστε πάνω από 40 και οι δύο, οι γονείς μου δε στα 75 ακόμα σβήνουν κι εκείνοι.

Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Πρίγκιπας για μια βδομάδα
4 χρόνια πριν

Πρώτον, το fb δεν είναι κριτήριο ευτυχίας
Δεύτερον Εγώ από τότε που έκλεισα το fb 2 άνθρωποι μου στέλνουν, κανείς δεν θυμάται ημερομηνία, πράγμα λογικό.
Τρίτον: Πάρε τις δύο φίλες σου και κέρασέ τις ένα ποτό.

Χρόνια πολλά!

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν

Η απάντηση είναι καταπληκτική και αγγίζει το θέμα από όλες τις όψεις του, ό,τι και να πω λοιπόν είναι περιττό. Ήθελα, μόνο, να σταθώ αγαπητή φίλη, στην αναφορά σου στα σόσιαλ. Σε θερμοπαρακαλώ να μην πιστέψεις ούτε στιγμή ότι οι φωτογραφίες που βλέπεις αντικατοπτρίζουν κάποια φοβερή διασκέδαση που εσύ χάνεις ή δεν έχεις στη ζωή σου. Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους αγέλαστους να απαθανατίζουν δίπλα μου, σούσι, πάστες, κοκτέιλ, καφέδες. Πίστεψέ με, οι καλύτερες φάσεις, τα καλύτερα παρεάκια, είναι αυτά που δεν “ανέβηκαν” ποτέ στα σόσιαλ. Φτιάξε λοιπόν τη δική σου φάση, όπως πρότεινε η Λένα, και μοιράσου την με… Διαβάστε περισσότερα »