in ,

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Από τον ψυχίατρο

Παιδιά έλεος. Ζούμε στο εξωτερικό. Έστειλα τον σύζυγο μου για ψυχοθεραπεία γιατί περνά μεγάλες περιόδους στρες στη δουλειά και εμφανίζει ψυχοσωματικά. Διαβάστε διάλογο με τον ψυχίατρο  ο οποίος είναι άντρας, Έλληνας και νεαρός. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 92

Παιδιά έλεος. Ζούμε στο εξωτερικό. Έστειλα τον σύζυγο μου για ψυχοθεραπεία γιατί περνά μεγάλες περιόδους στρες στη δουλειά και εμφανίζει ψυχοσωματικά. Διαβάστε διάλογο με τον ψυχίατρο  ο οποίος είναι άντρας, Έλληνας και νεαρός.

Ψ: Η γυναίκα σου δουλεύει και αν ναι με τι ασχολείται;

Σ(υζυγος): Δουλεύει στον ακαδημαϊκό τομέα.

Ψ: Είναι ευχαριστημένη ή είναι και αυτή αγχωμένη;

Σ: Είναι ευχαριστημένη αλλά θέλει να αλλάξει κατεύθυνση και να πάει στον ιδιωτικό τομέα.

Ψ: Ψάχνει ενεργά δηλαδή?

Σ: Ψάχνει αλλά όχι όσο ενεργά θα μπορούσε (αλήθεια είναι)

Ψ: Ξέρεις, οι γυναίκες που καθυστερούν να κάνουν σημαντικά βήματα στον επαγγελματικό τομέα είναι γιατί υποσυνείδητα θέλουν να κάνουν παιδί, το δεύτερο στην περίπτωση σας (!!!). Φοβούνται οτι άνοδος στην καριέρα δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν παιδί!

Και ο εξυπνάκιας ο σύζυγος να μου το διηγείται και να με κοιτάει λάγνα, του στυλ μήπως έτσι είναι, θέλεις παιδάκι τώρα;;;; Σαν να μην άκουσε ποτέ τις ανησυχίες μου ότι εάν κάνω τώρα δεύτερο δεν θα βρω άλλη δουλειά ποτέ! Οι γυναίκες μάχονται για βασικά εργασιακά δικαιώματα, φανταστείτε λίγο σκηνικό έγκυος σε interview…………

– Εγώ φταίω που του διάλεξα αυτόν τον “ειδικό”

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Asturiana
Asturiana
4 χρόνια πριν

Κλώτσησε και σε κάποιον άλλο το “έστειλα τον σύζυγο μου για ψυχοθεραπεία” και το “του διάλεξα αυτόν τον ειδικό”;

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dr. Arisa

Κι εγώ “έστειλα” τον σύζυγό μου για θεραπεία και του “διάλεξα” τον ειδικό. Προφανώς και δεν στέλνεις τον άλλον με το ζόρι, αλλά όταν βλέπεις ότι βασανίζεται, τον προτρέπεις να πάει. Κάποιες φορές, αν βλέπεις ότι ο άλλος δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση καθόλου, η προτροπή είναι πιο έντονη. Όσο για το “διάλεξα”, στην περίπτωσή μου, λόγω σπουδών/επαγγέλματος έχω επαφή με αρκετούς ειδικούς ψυχικής υγείας και μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα (π.χ. σε επίπεδο σπουδών ή αν έχω έρθει σε επαφή μαζί τους). Και πάλι δεν εξανάγκασα τον σύζυγό μου να πάει στον συγκεκριμένο θεραπευτή, απλά τον πρότεινα ως… Διαβάστε περισσότερα »

Lady Chatterley
Lady Chatterley
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Asturiana

Παντως σε μενα σιγουρα κλωτσησε! Ακομα και ειναι ετσι, το πώς εκφράζεται κατι εχει πολλη σημασια και λεει πολλα για το προσωπο που διαλεγει τις λεξεις.

Ocelotoς
Ocelotoς
4 χρόνια πριν

Άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τ αφτιά μου ο “ειδικός”…

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν

Για τετοια περιστατικά εχει βγει ο όρος Ιατρογενή προβλήματα πες του.

Μαρκησία Μαργιωρή
Μαρκησία Μαργιωρή
4 χρόνια πριν

Ο, τι πιο τραγικό έχω διαβάσει. Τι σε νοιάζει αν τύχει να κάνεις δεύτερο παιδί; αν παντρεύεστε για να είστε κοινωνικά αποδεκτοι χωρίς να αφηνεστε σε αυτήν την κοινή εμπειρία ποιος ο λόγος τότε να κάνεις οικογένεια; Μακάρι να λαμβάνουν όσοι αποτελούν την οικογένειά σου αγάπη κ όχι κορεκτιλα. Την λέξη υποσυνείδητα ούτε που την κατάλαβες ίσως.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαρκησία Μαργιωρή

Τα παιδιά δεν τυχαίνουν. Ζούμε σε μια εποχή και μια κοινωνία που επιλέγουμε αν θα φέρουμε παιδιά στον κόσμο. Επίσης τι εννοείτε “Τι σε νοιάζει αν τύχει να κάνεις δεύτερο παιδί;” Αν δεν νοιάζει την Dr. Arisa και τον σύζυγό της, ποιον θα νοιάξει; Προφανώς όχι εσάς. Επίσης όσοι παντρευόμαστε, δεν το κάνουμε ντε και καλά για να γίνουμε οικογένεια Χωραφά. Θεμιτό για όποιον το θέλει, αλλά όχι το Άγιο Δισκοπότηρο των απανταχού παντρεμένων.
Καλά ο ψυχίατρος τραγικός και άσχετος. Ψυχανάλυση δια αντιπροσώπου, όπως πολύ πετυχημένα είπε και η Μήτση.

Elizabeth
Elizabeth
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαρκησία Μαργιωρή

Επειδή ο γραπτός λόγος συχνά παρεξηγείται, θελω να πιστεύω οτι κατι τέτοιο συμβαίνει και εδώ. Μήπως το σχόλιο είναι ειρωνικό? Και αν δεν είναι, είναι δυνατόν να γράφεται κάτι τετοιο?
Προφανώς και πρέπει να τους νοιάζει ποσα παιδιά θα κάνουν ή δε θα κάνουν, προφανώς και δεν παντρευόμαστε όλοι για να είμαστε “κοινωνικά αποδεκτοί” (τι σιχαμερή φράση) (γιατι δε μας ενδιαφέρει όλους να παντρευτουμε ώστε να μη σχολιάζει @ καθε κουτσομπολ@ που δεν έχει τι άλλο να κάνει).

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαρκησία Μαργιωρή

Ουαου. Το αχόλιο αυτό είναι ο ορισμός της παρεμβατικότητας και της κακοήθειας. Εσείς οι παντρεμένες που δεν έχετε παιδιά, ντροπή σας να κοροϊδεύγετε την κοινωνία και να της δίνετε ψεύτικες ελπίδες. Και μην τυχόν πάρετε προφυλάξεις όσες δεν θέλετε άλλο παιδί, η μαρκησία (και ο ψυχολόγος της ερώτησης) ξέρουν καλύτερα απο εσάς τί μπορείτε και τί θέλετε. Έλεος κάπου.

lee
lee
4 χρόνια πριν

Κατ’ αρχάς θα έπρεπε να τον βοηθήσει να ανακαλύψει μόνος του την πηγή του άγχους (η οποία είναι μέσα του και όχι έξω του!!) και όχι να του πλασάρει δικές του θεωρίες που μάλιστα αφορούν κάποια που ούτε καν γνωρίζει!!! Ο τύπος γενικά είναι ό,τι να ‘ναι….

dancer.without.limits
dancer.without.limits
4 χρόνια πριν

Λίγο άσχετο, αλλά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος πως στέλνω στο κάζουαλ σεξισμό της ημέρας;

Αμπα
Αμπα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dancer.without.limits

Στείλε μέιλ στο lfoutsitzi@lifo.gr ή στην φόρμα για τις ερωτήσεις.