in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί θέλει να είμαστε φίλοι αφού δεν με εκτιμάει;

Ό,τι και να έκανα τον ενοχλούσε, ακόμη και στοιχεία του χαρακτήρα μου που έλεγε ότι εκτιμούσε. Σχολίαζε την εμφάνιση μου ως ”κλασικά όμορφη άρα βαρετή” ”σέξι αλλά χαζή” και μετά έλεγε ότι έκανε πλάκα, μου έλεγε ότι ”χρειάζομαι ξύλο”, έβγαζε τα ενδιαφέροντά μου άχρηστα κι άλλα πολλά

Ό,τι και να έκανα τον ενοχλούσε, ακόμη και στοιχεία του χαρακτήρα μου που έλεγε ότι εκτιμούσε. Σχολίαζε την εμφάνιση μου ως ”κλασικά όμορφη άρα βαρετή” ”σέξι αλλά χαζή” και μετά έλεγε ότι έκανε πλάκα, μου έλεγε ότι ”χρειάζομαι ξύλο”, έβγαζε τα ενδιαφέροντά μου άχρηστα κι άλλα πολλά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 72

Kαλησπέρα αγαπημένη μου Α μπα! Σου γράφω γιατί χρειάζομαι μια ψύχραιμη άποψη, δεν έχω πει τα παρακάτω πουθενά γιατί ντρέπομαι. Πριν από χρόνια έκανα παρέα με ένα παιδί, ώσπου χαθήκαμε. Μετά από πολύ καιρό έψαξε και με βρήκε. Αρχίσαμε να μιλάμε κάθε μέρα για ώρες, βγαίναμε, και με βομβάρδιζε με καλά λόγια, υποσχέσεις για εκδρομές, εξόδους, έλεγε πόσο με νοιάζεται κ.α. Ξαφνικά όμως, άρχισε να με αποφεύγει. Με τα πολλά μου είπε πως του αρέσω, αλλά δεν έχει όρεξη για σχέσεις ή σεξ. Τον ρώτησα και μου είπε πως ήταν οκ με το να είμαστε φίλοι. Αργότερα άρχισε να γίνεται πολύ διαχυτικός, αλλά όταν εγώ το ανταπέδιδα μου θύμιζε ότι δε θέλει σχέση! Εγώ το έπαιρνα καθαρά φιλικά, αλλά εκείνος με το που ανταπέδιδα μια αγκαλιά ή ένα φιλί στο μάγουλο (!!) έκανε σαν να τον κυνηγάω με τις βέρες στο χέρι! Το προβλήματα συνέχισαν όταν άρχισα να παρατηρώ ότι ποτέ δε τηρούσε αυτά που έλεγε. Τη μία μου έλεγε πόση αδυναμία μου έχει, και την άλλη δε μου μιλούσε καθόλου όσο ήταν μπροστά άλλοι φίλοι του. (ούτε που με κοίταγε, σαν να μην ήμουν δίπλα του). Όταν πρότεινε εκείνος να βγούμε ήταν όλα καλά, αν έπαιρνα εγώ πρωτοβουλία ή μου ακύρωνε τελευταία στιγμή, ή με άφηνε να περιμένω ώρα μέσα στο ψοφόκρυο επίτηδες ή δεχόταν σαν να μου έκανε χάρη. Ό,τι και να έκανα τον ενοχλούσε, ακόμη και στοιχεία του χαρακτήρα μου που έλεγε ότι εκτιμούσε. Σχολίαζε την εμφάνιση μου ως ”κλασικά όμορφη άρα βαρετή” ”σέξι αλλά χαζή” και μετά έλεγε ότι έκανε πλάκα, μου έλεγε ότι ”χρειάζομαι ξύλο”, έβγαζε τα ενδιαφέροντά μου άχρηστα κι άλλα πολλά. Όποτε έθιγα το θέμα, ή οι απαντήσεις του ήταν μπερδεμένες ή εξαφανιζόταν μέχρι να ξεχαστεί το θέμα ή να απολογηθώ εγώ που ”τον πίεσα”. Η ψυχολογία μου και η αυτοπεποίθησή μου κλονίστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Μετά έμαθα ότι έτσι έκανε στις πρώην του τις οποίες εμένα μου έβγαζε τρελές, αλλά σε γνωστούς/συναδέρφους και με όσους έχει κάτι να κερδίσει (στάτους, γνωριμίες, χάρες, λεφτά) φέρεται πολύ καλά. Μου ανέφερε ότι έχει έλλειψη ενσυναίσθησης, κι αναρωτιέμαι: τότε γιατί με πλησίασε παριστάνοντας ότι ενδιαφέρεται; Γιατί μου φέρεται λες και είμαι η ”τρελή πρώην” όταν διεκδικώ μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση; και γιατί δέχτηκε να είμαστε φίλοι αφού δε με εκτιμάει; Δε ξέρω αν φταίω κι εγώ για την όλη φάση ή είναι καθαρά θέμα δικό του. Ήθελα να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, κι αν κάνω κάτι λάθος να το διορθώσω ή αν δε γίνεται αυτό να κόψουμε επαφές. Μήπως είμαι εγώ απαιτητική κι εκείνος θύμα της καταπίεσης μου κι αντιδρά έτσι; Τι πιστεύεις;

–μάλλον αφελής

Δεν υπάρχει λόγος για να ντρέπεσαι.

Όταν μας φέρονται άσχημα, μας μειώνουν, όταν δεν μας αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια, δεν αναρωτιόμαστε ‘γιατί’. Φεύγουμε. Το ‘γιατί’ είναι μια ερώτηση που πρέπει να απαντήσει αυτός, όχι εσύ. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα για να αναρωτιέσαι. Θέλεις να μάθεις, γιατί έτσι νομίζεις ότι θα ανακτήσεις τον έλεγχο που σου έχει ξεφύγει, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος για να αποκτήσεις ξανά αίσθηση ελέγχου. Ο τρόπος είναι να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις δύναμη στα χέρια σου, φεύγοντας. Η αποχώρηση δεν είναι υποχώρηση. Όταν φεύγεις επειδή δεν περνάς καλά, κερδίζεις. Όχι στο παιχνίδι που λέγεται ζωή – σε αυτό δεν κερδίζει κανείς τελικά – αλλά κερδίζεις το πιο σημαντικό από όλα, που είναι η αυτοσεβασμός σου.

Δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις τίποτα, δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι αν κάνεις κάτι λάθος, το έχεις ήδη προσπαθήσει, πάνω από μια φορά, και παίρνεις μπερδεμένες εξηγήσεις, συν μια εξαφάνιση. Πάρε τον εαυτό σου αγκαλιά και φύγε. Μην κολλάς στα αρχικά καλά λόγια. Δεν είναι ούτε παρεξηγημένος, ούτε κρύβεται κάπου στο βάθος μια ευαίσθητη ψυχή που θα του την βγάλεις εσύ. Σταμάτα τα «γιατί» και φύγε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

Παιδιά δεν είμαστε εδώ να λύσουμε τα ψυχολογικά όλων! Όταν κάποια/ος μας φέρεται σκ@τένια, το καπελάκι μας και σε άλλη παραλία. Πολλή φαιά ουσία έχει σπαταληθεί με το “μα γιατί το κάνει αυτό;”, και συνήθως αναφερόμαστε σε άτομα που καλά καλά δεν είμαστε σίγουροι/ες ότι αξίζει να κάνουμε παρέα/σχέση/σεχ. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, σοφός ο λαός!

Open S
Open S
4 χρόνια πριν

Με κάποιους ανθρώπους η επικοινωνία βγαίνει αβίαστα και ευχάριστα. “Ρέεις” όταν βρίσκεσαι μαζί τους, δεν αυτολογοκρίνεσαι, ξεχνάς τι ρούχα φοράς, τι εικόνα δίνεις εκείνη την στιγμή, τι μπορεί να σκέφτεται για εσένα και να στο λέει ή να μην στο λέει. Νιώθουμε απλώς τυχεροί και μόνο που συναντηθήκαμε. Με αυτούς θέλουμε να είμαστε κοντά και να εξελισσόμαστε μαζί τους. Υπάρχουν και οι άλλοι που κάθε φορά που βρισκόμαστε μαζί τους δεν μας πολυαρέσει ο εαυτός μας -ή δεν μας αρέσει καθόλου- μέσα από τα μάτια τους. Χρήσιμα μάτια για να σταθούμε μια στιγμή και να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

ενα δασος λαικ και ετσι ακριβως.
κουβαλαω εναν τετοιο τυπο 17 χρονια τωρα και δεν εχει αλλαξει τιποτα. Γερασαμε κουραστηκαμε περασαμε χιλια κυματα και δεν συντονιστηκαμε ΠΟΤΕ.

Frida
Frida
4 χρόνια πριν

Ο τύπος είναι κλασικός μ@@@@@. Τιποτα βαθυστόχαστο δεν υπάρχει. Τιποτα να εξηγήσεις. Ξεφορτώσου τον να δεις μια άσπρη μέρα.

Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Πρίγκιπας για μια βδομάδα
4 χρόνια πριν

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι “Τι μου αρέσει σ’ αυτόν τον άνθρωπο;”.

Δεν είναι δουλειά σου να κάνεις καλά έναν άνθρωπο με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.Το θέμα είναι να είσαι εσύ καλά κι αυτή τη στιγμή ταλαιπωρείς τον εαυτό σου μ’ έναν απίθανο τύπο.

μαύρο πρόβατο
μαύρο πρόβατο
4 χρόνια πριν

Wow! o τύπος σε έκανε να αμφιβάλεις για την εμφάνισή σου και την εξυπνάδα σου, σου είπε ‘για πλάκα’ ότι θέλεις ξύλο, εφάρμοζε μια passive-agressive συμπεριφορά ακόμη και στο να κανονίσετε για να βγείτε έξω, ενώ παράλληλα σε έκανε να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας (δεν θέλεις να τον παντρευτείς)! Δεν ξέρω πως το κατάφερε όλο αυτό, αλλά ΞΥΠΝΑ!!!!!! Έλεος που του μιλάς ακόμα του σκ@τομ@λ@κ@ και αναρρωτιέσαι αν είσαι λέει εσύ καταπιεστική!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!! Μακρυά από τέτοια άτομα, μάθε το μάθημα (να αναγνωρίζεις τέτοιες συμπεριφορές και να τρέχεις) και προχώρα μπροστά. Καλή τύχη σου εύχομαι από την καρδιά… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Το κάνει γιατί έχει θέματα. Τα οποία εσύ δεν θα του λύσεις, εκτός αν είσαι ψυχολόγος/ψυχαναλύτρια και έρχεται στο γραφείο σου και σε πληρώνει 80€ την ώρα. Αν δεν ισχύει το παραπάνω, απλά κόψε. Είναι δύσκολο όταν ο άλλος μας αρέσει, βρίσκουμε ένα σωρό δικαιολογίες για να εξηγήσουμε συμπεριφορές που μας θίγουν και μας πληγώνουν. Αυτό εναπόκειται σε εσένα,το πώς θα σταματήσεις αυτό το μοτίβο, το πώς θα το διαχειριστείς ώστε να μην σε πληγώνει πλέον.

μαύρο πρόβατο
μαύρο πρόβατο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

ψυχαναλύτρια δεν είναι, σάκος του μποξ του και προσωπική του ego-booster είναι (2 σε 1) και μάλιστα τζάμπα!

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

Εν τω μεταξύ, ΑΥΤΟΣ έψαξε και σε βρήκε, πριν σε βρει μια χαρά ήσουν και χωρίς την παρέα του (και ΤΙ παρέα μα τον Τουτατή – έλεος!).
Κάντον πέρα, χωρίς πολλά πολλά, και μην εξηγείσαι, ούτε να νιώθεις άσχημα. Ο τύπος έχει πολλά ψυχολογικά που δεν είναι στο χέρι σου ούτε υποχρέωσή σου να τα λύσεις. Μην ανέχεσαι τέτοιες καταστάσεις από κανέναν!
Όπως λέει και ο κάλτ Τσουκαλάς: “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ”.comment image

Valia
Valia
4 χρόνια πριν

Χριστέ μου, κάποια από τα λόγια σου, ακριβώς όπως τα γράφεις, θα μπορούσαν να ήταν δικά μου! Είχα μπλέξει κι εγώ με έναν τέτοιο τύπο! Εμένα δε με προσέβαλε ως προς την εμφάνιση ή στοιχεία τού χαρακτήρα μου, αλλά είχε την ίδια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ως προς τις εξόδους. Κι άλλα πολλά… Μου πήρε πολύ καιρό για να καταλάβω ότι όλα αυτά τα έκανε επίτηδες, για να μου “σπάσει τον τσαμπουκά” και να με κάνει ό,τι θέλει (έμεινε με τη χαρά, βέβαια). Μου πήρε, επίσης, πολύ καιρό για να καταλάβω ότι η ανάγκη του να φέρεται έτσι δείχνει πόσο βαθιά μισογύνης… Διαβάστε περισσότερα »

asteraki margarita
asteraki margarita
4 χρόνια πριν

Το έκανα και εγώ αυτό μικρή. Εγώ το έκανα γιατί είχα πείσει τον εαυτό μου ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε καλοί, οπότε αν κάποιος φερόταν σκάρτα ήταν μια πρόκληση για μένα να νιώσει αγαπητός/η. (LOL) Επίσης είναι ένας τρόπος να έχεις τον έλεγχο όπως λέει και η σοφή Άπα. Αφού του φέρομαι καλά, άρα και αυτός θα πρέπει να κάνει το ίδιο. Έλα όμως που δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ηθικές αξίες και υπάρχει και το “evil” στον κόσμο. Ειδική δεν είμαι, αλλά ο άνθρωπος σου είπε από μόνος του ότι έχει έλλειψη ενσυναίσθησης που είναι ένα κύριο… Διαβάστε περισσότερα »

Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Δεν εξαρτάται η αξία σου από το αν σου δίνει αυτός αξία, δεν εξαρτάται η ομορφιά σου από το αν σε βρίσκει αυτός κλασικά όμορφη αλλά βαρετή, δεν εξαρτάται η απαίσια συμπεριφορά του από τη δική σου “πίεση”. Ο τύπος είναι χειριστικός γιατί όλα αυτά τα χαριτωμένα σχολιάκια αποσκοπούσαν στο να ρίξουν τη δική σου αυτοπεποίθηση, είναι όντως αμοράλ και άνθρωποι που συμπεριφέρονται καλά μόνο σε αυτούς που έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτούς αποτελούν το χειρότερο δείγμα ανθρώπων. Το αποδεικνύουν οι πρώην που τις έβγαζε τρελές αλλά δεν ήταν. Φύγε μακρυά. Οι άνθρωποι δε δέχονται να είναι φίλοι μας,… Διαβάστε περισσότερα »