in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ξαφνικά αισθάνομαι ερωτευμένη με άλλον

Δεν ξέρω αν αξίζει να τα τινάξω όλα για μια αμφίβολη φάση. Από την άλλη αισθάνομαι ότι αν μιλήσω στον άλλον για τα αισθήματα μου, είναι ήδη σαν να απατώ το σύντροφό μου

Δεν ξέρω αν αξίζει να τα τινάξω όλα για μια αμφίβολη φάση. Από την άλλη αισθάνομαι ότι αν μιλήσω στον άλλον για τα αισθήματα μου, είναι ήδη σαν να απατώ το σύντροφό μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

c4f82f1978030f6a8f7e7e8b9a949881

Γεια σου Α, μπα! Είμαι σίγουρη πως έχεις απαντήσει 100 φορές σ’ αυτά αλλά ήρθε και η σειρά μου να σε ρωτήσω. Πέρασα μια ωραία φοιτητική ζωή, χόρτασα, βγήκα, έκανα σχέσεις, ένιωθα πλήρης. Έπιασα δουλειά, ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, έμεινα μόνη ένα διάστημα, βρήκα έναν υπέροχο σύντροφο που ακούει, έχει κατανόηση, μιλάμε για όλα, αλλά…. ενώ δεν έχω για κάτι να παραπονεθώ πέραν του ότι είναι χαμηλών τόνων γενικά (και στη δουλειά και στην παρέα και στην καθημερινότητα) ξαφνικά αισθάνομαι ερωτευμένη με άλλον. Είναι μαθητής μου, ενήλικος εννοείται μεγαλύτερος μου σε ηλικία, έχουμε εννοείται φιλική σχέση καθώς το “μάθημα” που διδάσκω είναι καλλιτεχνικό και ομαδικό. Βγήκαμε ένα βράδυ γκρουπ, ξεμείναμε οι δυο μας, δεν συνέβη κάτι, αλλά αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει κάτι μεταξύ μας. Δεν έχω αποδείξεις φυσικά διότι γνωρίζει και τη σχέση μου (εκείνος είναι μόνος) και γενικά είναι φιλικός χωρίς να δίνει δικαίωμα. Αλλά στη φιλική επικοινωνία μας αισθάνομαι μια αλλαγή έντονη. Το θέμα μου είναι πως έχω μια ήρεμη σχέση με έναν σύντροφο που με φροντίζει και συγκατοικούμε και έχουμε μια όμορφη καθημερινότητα, ήσυχη χωρίς πυροτεχνήματα. Δεν ξέρω αν αξίζει να τα τινάξω όλα για μια αμφίβολη φάση. Από την άλλη αισθάνομαι ότι αν μιλήσω στον άλλον για τα αισθήματα μου, είναι ήδη σαν να απατώ το σύντροφό μου. Φοβάμαι εννοείται και την απόρριψη του, αλλά πιο πολύ φοβάμαι ότι βαλτώνω και θέλω κάτι άλλο στη ζωή μου, αλλά δεν ξέρω αν αντέχω πάλι “τα δράματα”. Δεν θέλω να πληγώσω κανέναν. Δεν ξέρω πως να σιγουρευτώ για όσα νιώθω, δεν ξέρω πως να μιλήσω. Είμαι όλη αυτιά.

Μια απ’ τα ίδια

Δεν γίνεται να σιγουρευτείς, και μην περιμένεις να σιγουρευτείς. Αυτό δεν είναι σωστό προς κανέναν. Επίσης, είναι δειλό. Θα χρειαστεί να πάρεις απόφαση χωρίς να σιγουρευτείς. Θέλει μεγάλο θάρρος για να ζήσεις τη ζωή σου.

Αν χωρίσεις επειδή νομίζεις ότι βρήκες καλύτερο, η ιστορία δύσκολα θα έχει καλή κατάληξη. Αν χωρίσεις επειδή κατάλαβες ότι πρέπει να βρεις κάποιον που σου ταιριάζει περισσότερο, μπορείς να ελπίζεις. Δεν προτείνω να τα τινάξεις όλα στον αέρα για μια αμφίβολη φάση, αλλά να κοιτάξεις σοβαρά τι περιμένεις από τη ζωή σου και να το διεκδικήσεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Βασικά αυτό που ρωτάς χωρίς τις έξτρα σος μαγιονέζα/μουστάρδα είναι πώς να διαπιστώσεις ότι ο μαθητής σου σε θέλει και αυτός, και αυτό δεν είναι όλο μέσα στο μυαλό σου, ώστε να εξασφαλίσεις τον νέο, φρέσκο, καλλιτεχνικό λαβερ πριν με πολύ πόνο και κλάμα αφήσεις τον παλιό, τον ήσυχο, τον βαλτωμένο, αλλά καλό που πολύ αγαπάς τωρινό λάβερ. Αν επιχειρήσεις να το κάνεις αυτό χωρίς να είσαι ειλικρινής με τον φίλο σου, στο λέω με κάθε βεβαιότητα θα γίνει η κατάσταση κ@λ@ς. Οπότε δες τι θέλεις, δράσε ανάλογα και παρακαλείστε να σταματήσετε να ωραιοποιείτε και να περιπλέκετε με ωραίες εκφράσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Parisios
Parisios
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Το θέμα δεν είναι απλά αν τη θέλει, αλλά αν τη θέλει για “σοβαρή” σχέση, και φυσικά αν είναι όντως καλύτερο μοντέλο από τον νυν/μελλοντικό πρώην, ή αν έχει σχηματίσει λάθος εντύπωση. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Έτσι παρατάς τη σοβαρή σχέση, χωρίς εγγυήσεις; Απαπα

Ιδιόμορφο ή Ήδη-ομορφο
Ιδιόμορφο ή Ήδη-ομορφο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Parisios

μμμ μπραβο ρε παρισιε που μας τα ξεκαθαρισες γιατι εμεις ας πουμε δε καταλαβαιναμε τι εννοει η γραφουσα. και εγω σου λεω οτι εχεις δικιο και αυτο ακριβως θελει. που ειναι το προβλημα με αυτο? δεν ειναι στη φυση μας να θελουμε το καλυτερο για τον εαυτο μας? η γυναικα σου λεει δε ξερει αν της κανει κουκου ο τωρινος και δε ξερει αν αξιζει να τον αφησει (spoiler alert αξιζει γιατι αν δε της κατσει το τωρινο αμορε θα βρει αλλο αντικειμενο ποθου σε λιγο καιρο) αναποφασιστη στα γκομενικα της ειναι, δεν ειναι η μητερα τερεζα να αυτοθυσιαστει χωρις… Διαβάστε περισσότερα »

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Wtf; “Δεν είναι στη φύση μας να θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας;” Δεν είμαστε 5χρονα να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες.

Ιδιόμορφο ή Ήδη-ομορφο
Ιδιόμορφο ή Ήδη-ομορφο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

και ποιες θα ειναι οι συνεπειες? ετσι για να ξερω..

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Έτσι για να ξέρεις λοιπόν: Εάν επιλέξει να πάρει το ρίσκο και να χωρίσει, ενδεχομένως να μην καθίσει η φάση με τον καινούριο ή να μην της φανεί τόσο μαγευτικός όταν του φύγει η αίγλη της παράνομης καψούρας. Εάν πάλι επιλέξει να μείνει με τον φίλο της και να προσπαθήσει για τη σχέση τους, θα πρέπει να κάνει λίγη δουλίτσα και να ψάξει να βρει τι της φταίει (εφόσον βλέπουμε εδώ ότι δεν την καλύπτει πια ο συγκεκριμένος, αλλά δεν θέλει και να τον αφήσει). Εάν πάλι επιλέξει να μείνει με τον φίλο της και παράλληλα να κάνει σεξ/σχέση/γουατέβερ με… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Penthesilea στο όνομα του self love έχουν εκδηλωθεί και εκφραστεί οι πιο εγωιστικές συμπεριφορές.

Parisios
Parisios
4 χρόνια πριν

Αν της κάνει ή όχι ο τωρινός θα πρέπει να το ξέρει από μόνη της, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα. Αν κάνει σχέση και είναι συνεχώς στο ψάξιμο μπας και τύχει κάτι καλύτερο, ψώνισε από σβέρκο.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν

Επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα, λέει ότι δεν αντεχει τα δράματα σαν εισαγωγη για να μας προϊδεάσει ότι θέλει να μιλήσει στο μαθητή για να κάνει κίνηση, χωρίς να έχει χωρίσει το νυν, (οπότε να συνεχίσει μαζί του σε περίπτωση μη ανταπόκρισης-καβατζούλα) αλλά φοβάται μην την απορρίψει οπότε το καθυστερεί για να βεβαιωθεί;

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

Μπράβο, ακριβώς. Άριστα 10 για την περίληψη.

este
este
4 χρόνια πριν

Πραγματικά θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να είμαστε σε σχέση που μας γεμίζει, και να χωρέσει τρίτο πρόσωπο. Νομίζω, οτι απο την στιγμή που συνέβη αυτό, κάτι σημαίνει για την ήδη υπάρχουσα σχέση σου ανεξαρτήτως του τι θα γίνει (και αν θα γίνει κάτι) με τον μαθητή σου.

lizard
lizard
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Γράφουσα, το να νιώσεις έλξη για κάποιον άλλο ενώ είσαι σε σχέση δε μου φαίνεται παράλογο ή αφύσικο. Δε χάνεται η ανθρώπινη υπόσταση επειδή μπήκαμε σε σχέση, δεν κατεβαίνει ο γενικός διακόπτης επειδή γίναμε ζευγάρι. Από εκεί και πέρα αν αποφασίσεις να δώσεις παραπάνω αξία σε αυτό, να το κυνηγήσεις ή ακόμη και να το αφήνεις να σου δημιουργεί αμφιβολίες για τη σχέση που ήδη έχεις, τότε συμφωνώ με την este, καμπανάκι…

City
City
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lizard

lizard, συμφωνώ, αλλά το καμπανάκι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση είναι ‘λάθος’. Λάθος είναι να παίρνουμε τη σχέση ως δεδομένη. Αργά ή γρήγορα, θα βαρεθούμε και θα κοιτάμε δεξιά κι αριστερά, όπως η γράφουσα. Η σχέση θέλει πάντα νέα ενέργεια, νέες ιδέες, νέες προσεγγίσεις. Και οι δυο έχουν την ευθύνη να την κρατάνε ζωντανή, δυναμική και ενδιαφέρουσα.

lizard
lizard
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  City

City, δε διαφωνώ. Δεν είπα ποτέ όμως ότι το καμπανάκι σημαίνει λάθος σχέση και ότι επιβάλλεται να χωρίσεις. Σε βοηθάει να αντιληφθείς ότι υπάρχει ένα κενό στη σχέση σου (τέτοιο ώστε να χωράει ένα άλλο άτομο). Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο καθένας για αυτό είναι προσωπική υπόθεση. Άλλος αποφασίζει να χωρίσει, άλλος να επιδιορθώσει ό,τι χάλασε.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Πάντως Μίτσι, το σύνδρομο μαϊμού αυξάνεται διαρκώς. Μην σου πω είναι η βασική τακτική.

Ιδιόμορφο ή Ήδη-ομορφο
Ιδιόμορφο ή Ήδη-ομορφο
4 χρόνια πριν

Μη τυχει μια γυναικα να μη ξερει τι θελει αμεσως ολοι να την φανε… Οι αντρες ολη την ωρα κοιτανε την παρταρα τους και δεν υπολογιζουν κανεναν αλλα αν μια γυναικα θελει να συγκρινει ποιος θα ηταν το καλυτερο της ταιρι πρεπει να της λεμε να ξεκαθαρισει πρωτα την κατασταση με τον τωρινο και μετα να κοιταξει τα αλλα. οχι αγαπη μου, δε λειτουργει ετσι η ελευθερη αγορα… Εγω θα ελεγα αν δεν εισαι ετοιμη να αντιμετωπισεις αυτο που νιωθεις να δωσεις χρονο στον εαυτο σου. τεσταρε αν η σχεση σου σε καλυπτει με οποιον τροπο θεωρεις εσυ θεμιτο.. παραλληλα… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Το να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό και ειλικρίνεια στις σχέσεις σου δεν έχει να κάνει με το φύλο. Είτε άντρας είτε γυναίκα, αυτή η συμπεριφορά είναι ανειλικρινής. Κάποιοι δεν το βλέπουν έτσι, σεβαστό και αυτό. Ειδικά όμως σε αυτό το σάιτ, δεν παίζει να της λέμε να είναι ειλικρινής και να σεβαστεί την σχέση της επειδή είναι γυναίκα. Θα λέγαμε το ίδιο ανεξαρτήτως φύλου και προτιμήσεων. Όχι όλοι αλλά κάποιοι. Δεν είναι ένδειξη φεμινισμού το να συμπεριφέρεσαι στον άλλο σαν καβάτζα. Άποψη μου φυσικά.

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

E, μα…. Ουφ, κάποιος τo’ πε επιτέλους. 🙂

μαύρο πρόβατο
μαύρο πρόβατο
4 χρόνια πριν

Μάλλον είναι απλά η αφορμή για να ψάξεις τι λείπει από τη σχέση σου (γιατί για να άρχισες να ερωτεύεσαι άλλον κάτι θα λείπει). Αν είναι κάτι του οποίου η έλλειψη είναι σημαντική για εσένα, τότε ναι, μάλλον θα πρέπει να χωρίσεις.

Frost
Frost
4 χρόνια πριν

Υποθέτω ότι συμβαίνει επειδή είναι ενήλικος και μεγαλύτερος, ωστόσο παρατηρώ πως το γεγονός ότι είναι μαθητής σου κι εσύ η δασκάλα του, δεν φαίνεται να παίζει και σπουδαίο ρόλο στο αν θα κάνεις κάτι μαζί του ή όχι.

Wannabe
Wannabe
4 χρόνια πριν

Πρέπει να σκεφτείς με όση λογική γίνεται, αν η σχέση σου σε καλύπτει και αν όχι σε τι ακριβώς δεν σε καλύπτει. Μόνο αν σκεφτείς αυτό και είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, η όποια απόφαση δεν θα είναι σαν βουτιά στο κενό. Επιπλέον, μην στηρίξεις σε καμία περίπτωση την όποια απόφαση στον μαθητή γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις ούτε τι σκέφτεται ούτε αν γνωρίζοντας τον καλύτερα θα συνεχίσεις να τον βλέπεις τόσο ελκυστικό.

Αυτά από μια πρόσφατα παθούσα.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

λοιπον πολυ ωραια ειναι η σοκολατα γαλακτος Ιον αυτη που γραφει Κουβερτουρα ή αλλιως Ιον κουβερτουρα γαλακτος

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Κουβερτούρα πραλίνα της Νεστλέ, enough said!

ksenia
ksenia
4 χρόνια πριν

Να το ζησετε για ενα διαστημα παραλληλα και αν δειτε οτι σας αρεσει πραγματικα να χωρισετε. Υπαρχει μια πιθανοτητα να ειναι απλα ενας ενθουσιασμος και να περασει ή να μην νιωθει κι εκεινος το ιδιο. Μην βαζετε τον συντροφο σας σε περιπετειες αν δεν ειστε πρωτα σιγουρη.

lizard
lizard
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ksenia

Όντως. Τι φταίει ο άνθρωπος να του έρθει ένας χωρισμός ουρανοκατέβατος από το πουθενά; Καλύτερα τάρανδος. Θα το εκτιμήσει περισσότερο μάλλον.

ksenia
ksenia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lizard

Συμφωνω απολυτως!