in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θεωρούν παράλογο το ότι κυκλοφορούμε γυμνοί στο σπίτι μας

Αυτός ο τρόπος ζωής έχει βοηθήσει πάρα πολύ να έχουμε μια καλή σχέση με το σώμα μας και πολύ λιγότερα ταμπού

Όλοι, εγώ, η αδερφή μου, η μητέρα μου και ο πατέρας μου μόνο με το κάτω εσώρουχο. Όχι εξ επί τούτου, όταν τυχαίνει πχ να είμαστε στο μπάνιο και χτυπήσει το τηλέφωνο δεν θα τρέχουμε να ντυθουμε, θα βγούμε έτσι να το πιάσουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

30eb7bdcafde494bb67fdf9eca376ca1

Χαιρετώ την ομήγυρη! Λοιπόν στο θέμα μας. Τις προάλλες είχα μια συζήτηση με καποιους φιλους που με προβληματισε. Ας ξεκινήσω πως μενω με τους γονείς μου και την αδερφή μου. Απο μωρα στο σπιτι μας κυκλοφορούμε γυμνοι. Όλοι, εγώ, η αδερφή μου, η μητέρα μου και ο πατέρας μου μόνο με το κάτω εσώρουχο. Όχι εξ επί τούτου, όταν τυχαίνει πχ να είμαστε στο μπάνιο και χτυπήσει το τηλέφωνο δεν θα τρέχουμε να ντυθουμε, θα βγούμε έτσι να το πιάσουμε. Επίσης να πω, ότι αυτός ο τρόπος ζωής έχει βοηθήσει πάρα πολύ να έχουμε μια καλή σχέση με το σώμα μας και πολύ λιγότερα ταμπού. Ο σύντροφος μου δεν ήταν έτσι, παρόλα αυτά εδώ και 7 χρόνια που είμαστε μαζί, έχει αλλάξει και κυκλοφορεί και εκείνος γυμνός στο σπίτι. Όταν λοιπόν το ανάφερα πάνω σε συζήτηση με παρέα, έπεσαν όλοι να μας φάνε, πόσο παράλογο είναι, μέχρι και ότι προκαλούμε τον πατέρα μας (???) Μου ήρθε να κάνω εμετό, και τσαμπα προσπαθούσα να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας, λέγοντας ότι το γυμνό δεν έχει κάτι σεξουαλικό από μόνο του, είναι πολύ φυσικό διότι έτσι γεννιόμαστε, επίσης υπάρχει το γυμνό στην τέχνη κτλ. Τους είπα επίσης πόσο διεστραμμένο βρήκα τον τρόπο σκέψης τους και μου είπαν ότι οποιοσδήποτε αυτό θα πίστευε. Εσύ τι πιστεύεις?
-Εν δυνάμει γυμνιστρια

Νομίζω ότι απλώς θέλεις να επιβεβαιώσουμε αυτό που έτσι κι αλλιώς πιστεύεις, και δεν χρειάζεται να θέλεις κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

61 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Ναι, είναι ταμπού για τους περισσότερους. Δε χρειάζεται να μοιραζόμαστε τα πάντα με τους πάντες. Δηλαδή ξαφνιάστηκες με τις αντιδράσεις;

aiyo
aiyo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

οκει, πες η γυμνια να σοκαρει τους περισσοτερους. το κομματι του πατερα ηταν τοσο χυδαιο σαν σκεψη που ναι, δε θα ηταν κατι που θα περιμενα να ακουσω.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Αυτό. Τι δουλειά είχε να πει σε τρίτους για το ότι κυκλοφορούν γυμνοί στο σπίτι τους. Ήθελε να κόψει αντιδράσεις; Ορίστε, τις έκοψε!

Γιώργος
Γιώργος
4 χρόνια πριν

Αν οδηγάς σε μονόδρομο, και όλα τα αυτοκίνητα έρχονται κατά πάνω σου, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: α) πηγαίνεις αντίθετα β) πηγαίνουν αντίθετα όλοι οι άλλοι. Νομίζω ότι αυτό αναρωτιέται η ερωτωσα, πώς γίνεται να μη συμφωνεί κανένας μαζί της, και μήπως είναι η ίδια λάθος.

Εγώ θα της απαντούσα ότι δεν υπάρχει κοινή απάντηση για όλους, αλλά καθένας μπορεί να εφαρμόζει τον τρόπο ζωής που του ταιριάζει. Προσωπικά μεγάλωσα με γονείς σαν της ερωτώσας (χωρίς ούτε το εσώρουχο) αλλά μεγαλώνοντας δεν ένιωθα άνετα, και το έδειξα και το σταμάτησαν. Για μένα μιλάω, όχι ότι οποιαδηποτε άλλη επιλογή είναι κατακριτέα

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Τι θέλει να επιβεβαιώσει; Τι πιστεύει; Εμείς τι πιστεύουμε; Μιλάς με γρίφους Λένα. Επίσης σιγά το γυμνό, που μια στο τόσο βγαίνετε από το μπάνιο για να πάρετε το τηλέφωνο(χτυπάνε ακόμα τα σταθερά τηλέφωνα, δεν τα έχουμε όλοι μόνο για το ίντερνετ;) Τι γίνεται; Εσείς τι κάνετε; Θα γιορτάσετε τον Αη τον Βαλεντίνο μεγάλη η χάρη του βοήθεια μας;🖤🖤🖤💘💘💘

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Και εγω απορησα με τα σταθερα. Θυμηθηκα καποτε πριν καμμια δεκαρια χρονια που εκανα μπανιο και χτυπουσε το τηλεφωνο ασταματητα για πολυ ωρα και λεω παει καποιος πεθανε. Βγαινω λοιπον τρεχοντας, γυμνη με τα νερα να τρεχουν και τρωω μια σαβουρδα επικη. Στο τηλεφωνο, as usual, η μανουλα ηθελε κουβεντα.
Σχετικα με τον αγιο βαλεντινο που ρωτας, σημερα θα γινει χαμος. Ταξιδακι αστραπη στην ιταλια, ρομαντικο δειπνο και αφθονο σεξ Δεν θα γινουν σιγουρα. Στο δικο μας σπιτικο ελπιζω το βραδυ να προλαβω να δω homeland βγηκε ο τελευταιος κυκλος.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Βλέπεις homeland e ε; λοιπόν μόλις το ξεκίνησα. Πες μου σε παρακαλ ώ , αν δεν έίναι τεράστιο σπόιλερ, αυτός τελικά είναι κατάσκοπος; είμαι ακόμα στον πρώτο κύκλο.

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Φυσικά και δεν θα σου πώ, θα στο χαλάσω και είναι κρίμα. Αχ σε ζηλεύω που το χεις μπροστά σου…είναι λατρεμένη σειρά και λατρεμένη Carrie Mathison. Είμαι στον όγδοο κύκλο που είναι και ο τελευταίος…

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Αχ ναι το ξέρω αυτό το φίλινγκ. Να ζηλεύεις καποιον που έχει να δει μία σειρά που αγαπάς, για πρώτη φορά. Αλλά… δε λες ε; δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να κλάψω. Αν κι έχω προχωρήσει τώρα και κάτι σαν να βλέπω

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Ακόμα κι αυτό σε κάποιους φαίνεται περίεργο, αηδίασα λιγάκι με τα σχόλια για τον πατέρα, έλεος κάπου. Πού να τους έλεγε οτι πηγαίνουν και στην παραλία για γυμνισμό δηλαδή. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι απανταχού βαλεντινιασμένοι, εγώ βαριέμαι τραγικά πάντως αυτές τις φιέστες, είμαι τελείως εκτός κλίματος.

Αμαρέττο πορτοκάλι
Αμαρέττο πορτοκάλι
4 χρόνια πριν

Έχω διφορούμενες απόψεις για το θέμα, για λόγους υγιεινής και όχι για άλλους λόγους.
Κυκλοφορείς γυμνός στο σπίτι και κάθεσαι πχ πάνω στην καρέκλα, όπου πριν είχε καθήσει ο πατέρας σου με το παντελόνι του, ο οποίος γύρισε σπίτι με το μετρό ξέρω γω….Τώρα αυτό είναι ασφαλές; Ειλικρινά, έχω απορία.
Αν δεν παίζουν τέτοιοι λόγοι υγιεινής, και το γυμνό περιορίζεται στα εν οίκω (ναι, δεν έχω όρεξη να βλέπω τον Γιακουμή του γείτονα, όταν ποτίζει τις γλάστρες στο μπαλκόνι, ας πούμε), κανένα πρόβλημα, η κάθε οικογένεια όπως βολεύεται!

IrisPrismatica
IrisPrismatica
4 χρόνια πριν

Το θέμα της υγιεινής που λες είναι ο βασικός λόγος που δεν το πολυέχω με τον γυμνισμό (όχι ότι κατά τα άλλα είμαι το πιο απελευθερωμένο άτομο της Γης, αλλά η ντροπή είναι τεταρτεύουσα εν συγκρίσει με το ζήτημα των μολύνσεων). Σπίτι μου όμως θέλω να κυκλοφορώ πολύ ελεύθερα, ειδικά το καλοκαίρι. Έχουμε αναπτύξει σχετικό σύστημα. Τα ρούχα βγαίνουν μόλις μπούμε σπίτι. Αν είναι να ξαναβγούμε σύντομα, υπάρχουν συγκεκριμένα έπιπλα όπου καθόμαστε, τα οποία και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ γυμνοί/με πυτζάμες. Το σαλόνι είναι naked zone, γιατί εκεί είμαστε όσο βρισκόμαστε σπίτι. Όταν έχουμε καλεσμένους, ντύνω καναπέ και πολυθρόνα με κάλυμμα.… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

Σπίτι σου είναι, όπως θες κυκλοφορείς! Καλά το ότι προκαλείτε τον πατέρα σας δε θέλω καν να το σχολιάσω, ιου και μόνο που το έφεραν ως επιχείρημα.
Δεν το ΄χω καθόλου με το γυμνό, όχι δήλαδη μέσα στο σπίτι μου με τον άντρα μου, αλλά δε νομίζω να μπορούσα να πάω σε σάουνα π.χ. που να πρέπει να είμαι γυμνή.
Ο σύζυγος που σπούδαζε Ολλανδία και το έκανε συχνά πάντως λέει ότι είναι πολύ απελευθερωτικό… Δεν έχω πειστεί ακόμα!

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tawn Tawn

Συμφωνώ με το σύζυγο. Είναι λίγο άβολο στην αρχή, αλλά αξίζει τον κόπο.

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Το φαντάζομαι, αλλά δε μπορώ να μαζέψω το θάρρος να το κάνω! Ίσως το βάλω σε κάποιο bucket list για το μέλλον…

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tawn Tawn

Νομίζω πως παίζει πάντα ρόλο η συνθήκη. Αν δούμε έναν ή μία ξεβράκωτη στο μετρό στο Σύνταγμα θα ξαφνιαστούμε όσο αν δούμε έναν ή μία με παλτό σε παραλία της Δονούσας τον Δεκαπενταύγουστο, και αναγκαστικά θα κολλήσουμε να τον κοιτάμε. Αν όμως πάμε στον Κέδρο στη Δονούσα, ακόμα και αν δεν είμαστε οι ίδιοι γυμνιστές, μετά το πρώτο 10λεπτο συνηθίζουμε και δεν μας ξενίζει το θέαμα, δεν το προσέχουμε καν. Όπως όταν περπατάμε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ή όταν είμαστε μέσα σε έναν συρμό του μετρό και δεν καρφωνόμαστε στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μας, έτσι και όταν βρεθούμε τριγυρισμένοι… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Ναι υποθέτω σε σάουνα με όλους τσίτσιδους γύρω μου, θα ένιωθα περίεργα αν ήμουν εγώ με μαγιώ…ή και όχι! Στην Ανάφη σε παραλία γυμνιστών πάντως μέχρι το σουτιέν έβγαλα, δεν προχώρησα παραπέρα, ίσως γιατί ήμουν με μια φίλη που δε θα το έψηνε ούτε αυτή.

Μισελ Μαμπελ
Μισελ Μαμπελ
4 χρόνια πριν

Φιλη από το εξωτερικό με μπαμπά ξενο μαμά ελληνίδα, γενημμενη μεγαλωμένη Ισπανία, ηρθε με γονείς Ελλάδα στο χωριό της μητέρας της για καλοκαιρι. Ηλικιες τότε γονείς 65 κόρη γύρω στα 40. Η κόρη ήθελε να βγάλει το πάνω μέρος του μαγιώ στην παραλία, δεν θα ήταν σίγουρα η πρώτη φορά . Εγώ η σεμνότυφη ψέλλισα κάτι, η κοπέλα είπε δεν με νοιάζουν οι γύρω γύρω. Ισως επειδή το είπα ή για άλλο λόγο δεν θυμάμαι, γυρισε στον πατέρα της και τον ρώτησε αν έχει πρόβλημα. Αυτος σήκωσε τους ώμους αδιαφορα σα να τον ρώταγε «να βηξω;», η κοπέλα έβγαλε το… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν

Δεν εμφανίστηκαν ασθένειες ξαφνικά τα τελευταία χρόνια, απλώς επιτέλους έγινε η κατργραφή τους, η περιγραφή τους, η έρευνά τους. Εκτός κι αν προτιμάς π.χ. να λέμε όλες τις γυναίκες «υστερικές» όταν πονάει κάποιο μέρος του σώματός τους και ξεμπερδέψαμε.

Πεπίτα Ντι Κορφού
Πεπίτα Ντι Κορφού
4 χρόνια πριν

Περιγράφεις τον “ευγενή άγριο”; Γιατί έχουμε ελάχιστα ανθρωπολογικά, ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν τα όσα αποδίδεις στις “πρωτόγονες κοινωνίες”. Δυστυχώς δεν άφησαν πίσω τους πολλά στοιχεία για να μελετήσουμε στη σύγχρονη εποχή και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Πολλά οφείλονται σε πιο σύγχρονες παρατηρήσεις απομονωμένων πληθυσμών (π.χ. στον Ειρηνικό ή την Αυστραλία) που θεωρήθηκαν πρωτόγονοι (άγριοι) από τους Ευρωπαίους. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να ρομαντικοποιούμε πράγματα για τα οποία κανείς δεν έχει ούτε αρκετά στοιχεία, ούτε καν ενδείξεις σε πολλές περιπτώσεις. Οι Ινουίτ δεν είχαν φυλακές γιατί αν έκανες κάτι εναντίον της κοινότητας, σε άφηναν να πεθάνεις στο… Διαβάστε περισσότερα »

Πεπίτα Ντι Κορφού
Πεπίτα Ντι Κορφού
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πεπίτα Ντι Κορφού

Μα ακριβώς εκείνη την εποχή είναι που εμφανίζεται ο “ευγενής άγριος” και προβάλλονται πάνω του πολλές εμμονές και φαντασιώσεις του δυτικού παρατηρητή* – δυστυχώς, άλλο μαρτυρία και άλλο επιστημονική μέθοδος. Είναι μια θεώρηση που έχει υποστεί αποδόμηση – αναμφίβολα έχει και πολλούς υπερασπιστές. Φυσικά και οι Ευρωπαίοι συνέτριψαν τους “άγριους”, με πολλούς διεστραμμένους αλλά και πολύ πεζούς τρόπους. Φυσικά δεν ζούμε σε αρμονία με τη φύση πια, φυσικά και έχουμε πολλά προβλήματα που πηγάζουν από τον παραλογισμό του αστικού βίου. Όμως, αρρωσταίνουμε με αυτοάνοσα και γιατί ζούμε πολύ πολύ περισσότερο συγκριτικά με τις κοινωνίες που αναφέρεσαι – διπλάσιο προσδόκιμο, με… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν

Κι εμείς έτσι κυκλοφορούσαμε στο σπίτι των γονιών μου, κι έτσι θα κυκλοφορούσα κ σπίτι μου τώρα αν δεν είχα σκυλότριχες να αιωρούνται παντού. Θυμάμαι ότι είχα καταλάβει από σχετικά μικρή ηλικία ότι αυτό δεν είναι και πολύ αποδεκτό παραέξω, οπότε απλά δεν το συζητούσα. Μεγαλύτερη εντύπωση μου είχε κάνει μία φορά Πάσχα στο χωριό, τρώγαμε σε οικογενειακούς φίλους και μια κοπελιά ήθελε κάποια στιγμή να ανοίξει το κουμπί του τζιν γιατί είχε σκάσει από το φαί. Και περίμενε να φύγει ο πατέρας της από το σαλόνι κ να πάει για ύπνο. Το κουμπί. Όχι να γδυθεί. Το κουμπί. Ακόμα… Διαβάστε περισσότερα »

tempeloskylos
tempeloskylos
4 χρόνια πριν

Εγώ θα σε επιβεβαιώσω πάντως. Μια χαρά είστε, μην ακούς τι λένε οι άλλοι.