in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί όταν κάνεις προσπάθεια να βελτιώσεις τον εαυτό σου τους βρίσκεις όλους απέναντί αντί για δίπλα σου;

Είχα αρκετό καιρό να βγω με κάποιον και έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι από την τελευταία προηγούμενη φορά

Σε διαβάζω σχεδόν ένα χρόνο τώρα και με έχεις βοηθήσει να αλλάξω πάρα πολύ τον τρόπο που σκέφτομαι πάνω σε διάφορα θέματα. Με αφορμή ένα γκομενικό ζήτημα άρχισα να κάνω κάποιες σκέψεις και θα ήθελα την γνώμη σου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4516477d0a237c73bdc1421f6cd74ec9

Αγαπητή Α, μπα, Είμαι 19 χρονών, δευτεροετής φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Σε διαβάζω σχεδόν ένα χρόνο τώρα και με έχεις βοηθήσει να αλλάξω πάρα πολύ τον τρόπο που σκέφτομαι πάνω σε διάφορα θέματα. Με αφορμή ένα γκομενικό ζήτημα άρχισα να κάνω κάποιες σκέψεις και θα ήθελα την γνώμη σου. Το πρόβλημα μου είναι ότι γνώρισα κάποιον σε ένα μπαρ, του έδωσα Instagram και μετά από μια εβδομάδα κανονίσαμε να βγούμε. Βγήκαμε δύο φορές και μπορώ να πω ότι πήγε αρκετά καλά όμως καμία από τις δύο φορές δεν έκανε κίνηση για να με φιλήσει. Βέβαια ούτε εγώ έκανα γιατί δεν ένιωθα ότι υπήρχε κάποια κατάλληλη στιγμή. Εδώ να προσθέσω ότι αυτός είναι 27, όποτε ίσως να μας κόμπλαρε και τους δύο κάπως η διαφορά ηλικίας. Μετά από το δεύτερο ¨ραντεβού¨ δεν μου ξανάστειλε. Έστειλα εγώ μετά από τρεις μέρες γιατί έτυχε να έχει τα γενέθλιά του έτσι ήθελα να του ευχηθώ. Μου απάντησε αρκετά ψυχρά και δεν συνέχισε την συζήτηση. Οπότε κι εγώ το έλαβα το μήνυμα ότι ο άνθρωπος προφανώς δεν ενδιαφέρεται. Το θέμα είναι ότι, ενώ ούτε κι εγώ είχα τρελαθεί μαζί του, από την στιγμή που έλαβα αυτή την απόρριψη, άρχισα να σκέφτομαι τι έκανα λάθος και έπαψε να ενδιαφέρεται. Είχα αρκετό καιρό να βγω με κάποιον και έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι από την τελευταία προηγούμενη φορά. Έτσι, σε αυτά τα ραντεβού ήμουν πολύ ειλικρινής με τις απόψεις μου πάνω σε όλα τα ζητήματα που συζητήσαμε ενώ παλιά ας πούμε μπορεί να μην έλεγα αυτό που σκέφτομαι ή μια διαφωνία μου ώστε να κρατήσω ευχαριστημένο τον άλλο. Αλλά τώρα σκέφτομαι ότι αυτή η αλλαγή μου μπορεί να κάνει τους γύρω μου να μην με αποδέχονται τόσο εύκολα. Φυσικά δεν εννοώ ότι ήμουν αγενής, σε καμία περίπτωση, αλλά όταν ανέφερε κάτι σεξιστικό ας πούμε (ότι όταν βρίζουν οι γυναίκες ακούγεται πιο άσχημο από όταν βρίζουν οι άντρες) εγώ του το έκοψα. Δεν ξέρω αν έχω ερώτηση απλά γιατί όταν κάνεις μια προσπάθεια να βελτιώσεις τον εαυτό σου τους βρίσκεις όλους απέναντί σου αντί για δίπλα σου; Και δεν το λέω αυτό μόνο γιατί δεν δούλεψε με τον συγκεκριμένο.

– Απογοητευμένη φοιτήτρια

Κάνεις ερώτηση, και είναι «γιατί όταν κάνεις μια προσπάθεια να βελτιώσεις τον εαυτό σου τους βρίσκεις όλους απέναντί σου αντί για δίπλα σου;»

Η απάντηση είναι:

Δεν βελτιώνεις τον εαυτό σου για να είναι ευχαριστημένοι οι δίπλα σου. Ούτε για να σου πουν μπράβο.

Για τον εαυτό σου το κάνεις.

Το «όλοι» είναι μεγάλη κουβέντα, που δεν ισχύει, και πρέπει να μας εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες ότι δεν αναφέρεσαι μόνο στον συγκεκριμένο. Για τον συγκεκριμένο, δεν έχω να πω κάτι, πέρα του ότι ούτε εσένα σου άρεσε, αλλά ήθελες να αρέσεις σε αυτόν, κάτι πολύ κλασικό, που θα μάθεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα στο μέλλον. Γιατί ήθελες να φιληθείς με κάποιον που είπε ότι όταν βρίζουν οι γυναίκες ακούγεται πιο άσχημο απ’ όταν βρίζουν οι άντρες; Γιατί του έστειλες χρόνια πολλά;

Όταν δεν αρέσεις σε κάποιον δεν σημαίνει ότι «δεν έκανες κάτι καλά». Τι είναι ο τυχαίος που γνώρισες στο μπαρ, η παγκόσμια κριτική επιτροπή χαρακτήρα; Για συνέντευξη για δουλειά πήγες;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Κάποιες φορές, κάποιοι άνθρωποι όταν σε απορρίπτουν είναι κοπλιμέντο.

Αλλά γενικά δε σε απέρριψε γιατί βελτιώθηκες, δε σε ήξερε από πριν για να ξέρει την αλλαγή. Το θέμα είναι γιατί θες να αρέσεις σ΄αυτούς που δεν σ΄αρέσουν καν.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Αν η προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού σου περιλαμβάνει και το να γίνεσαι πιο δυναμική και να υποστηρίζεις σθεναρά τη γνώμη σου αντί να λουφάζεις, δεν είναι πολύ λογικό να βρίσκεις αρκετό κόσμο απέναντί σου; Δεν ειναι πιο βολικό να εχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που απλά γνέφει καταφατικά; Πόσο μάλλον αν είσαι άνδρας που σου ρίχνει και κάμποσα χρόνια. Δεν ξέρω αν δεν πήγε καλά η γνωριμία για αυτό και μόνο το λόγο, αλλά, μεταξύ μας, καλύτερα που δεν προχώρησε με το συγκεκριμένο!

aiyo
aiyo
4 χρόνια πριν

εγώ να πω ότι γράφεις πολύ ώριμα για δεκαεννιάχρονη και μπράβο σου

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

Γλίτωσες νωρίς, μην το συζητάς καν! Μπράβο σου που κατάφερες να απαντήσεις στον σεξισμό του. Στην ηλικία σου δεν είχα χμμμ…”αφυπνιστεί” και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχα τι να απαντήσω, ίσως και να συμφωνούσα μαζί του. Υπάρχει ελπίδα τελικά!
Αυτοί που αξίζουν να είναι δίπλα μας, όταν προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, συνεχίζουν να είναι δίπλα μας. Για τους υπόλοιπους, ας πάνε στην ευχή του Βούδα.

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

Δεν καταλαβαίνω πώς από αυτη την ιστορία καταλήγεις σ’αυτο ερώτημα, πάντως όχι, δεν τους βρίσκεις όλους απέναντι σου, βρίσκεις ίσως κάποιους που μπορεί η αλλαγή σου με κάποιον τρόπο να τους ξεβολευει, να ζηλεύουν ή κάτι τέτοιο (και μάλλον καλύτερα να τους απομακρύνεις ή να τους βάζεις στη θέση τους αν είναι οικογένεια σου). Τώρα, για το συγκεκριμένο, βγήκες δύο φορές με κάποιον – άρα δώσατε και οι δύο μια ευκαιρία – δεν πολυαρεσατε ο ένας στον άλλο, δεν έκανε κανείς κάποια κίνηση γιατί δεν υπήρξε κατάλληλη στιγμή, διαφωνήσατε και σε κάτι αρκετά σημαντικό και δεν ξαναβρεθηκατε. Ως πιο μικρή,… Διαβάστε περισσότερα »

Joan Moan
Joan Moan
4 χρόνια πριν

Αν ο αλλος ηδη απο τα δυο πρωτα ραντεβου πεταει τετοιες ατακες ειναι ενδειξη οτι πρεπει να τρεχουμε οσο πιο μακρια γινεται. Μαλλον και εκεινος καταλαβε οτι παρολη την διαφορα ηλικιας δεν θα μπορουσε να σε χειριστει τοσο ευκολα. Το θεμα ειναι οτι εσυ δεν βελτιωθηκες για να αρεσεις στους αλλους. Το εκανες για τον ιδιο σου τον εαυτο και σε οσους δεν αρεσεις αυτο ειναι το καλυτερο για σενα γιατι ξεκαθαριζεις γρηγορα. Δεν νομιζω κ εσυ να ηθελες να προχωρησεις με ενα τετοιο ατομο.

dex_
dex_
4 χρόνια πριν

Η βελτιώση σημαίνει αλλαγή. Η αλλαγές τρομάζουν τους ανθρώπους. Ίσως γιατί και οι ίδιοι είχαν βολευτεί και τώρα θα πρέπει να αλλάξουν και αυτοί. Έστω και λίγο.

Leftmind
Leftmind
4 χρόνια πριν

Λες στο τέλος “και δεν το λέω αυτό μόνο…” αλλά αυτό αναφέρεις ως παράδειγμα. Δεν είναι εναντίον σου στην προσπάθεια να βελτιωθείς τελείως άσχετοι άνθρωποι που δεν έχετε κανένα κοινό και δεν γνωρίζεστε καθόλου. Δεν σε ξέρουν ούτε πώς ήσουν πριν ούτε πώς είσαι τώρα. Αν ήσουν ο χαρακτήρας που ήσουν πριν και δεν απαντούσες στο σεξιστικό σχόλιο, τι πιστεύεις, ότι τότε θα του αρέσες ας πούμε; Το πιθανότερο είναι πως πάλι όχι. Πρόσεχε μόνο επειδή είσαι μικρούλα μην πέσεις στην παγίδα του “οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες και προτιμούν τις άλλες (με περιφρόνηση)”. Δεν σου άρεσε, δεν του… Διαβάστε περισσότερα »

Scout
Scout
4 χρόνια πριν

Γενικά ουσα φεμινίστρια θα πρέπει να προπονήθεις αρκετά στο ποσο δεν θα αρέσεις στους «άλλους» και αυτοί οι άλλοι θα είναι αρκετοί, πολλοί περισσότεροι από τον ραντομ τύπο που βγήκες 2 φορές. Θα υπάρξουν φορές που θα συγκρουστεις με αγαπημένους φίλους, και ακόμη χειρότερα με αγαπημένες φίλες, με την οικογένεια σου, με τους συναδέλφους σου, με γνωστούς, με ανθρώπους που φλερτάρεις κοκ. Ακόμη, θα φτάσεις πολλές φορές στο σημείο να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου και τον τρόπο σκέψης σου, θα αναρωτηθείς μήπως είμαι υπερβολική ; Μήπως δημιούργησα θέμα χωρίς λόγο ; Μηπως βλέπω παντού φανταστικούς εχθρούς; Αυτές οι αμφιβολίες ταλαιπωρούν… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν

Καλά έκανες και του απάντησες όταν σου είπε αυτή τη μαλακία. Γλίτωσες χρόνο και δεν χρειάστηκε να ασχοληθείς πιο πολύ με έναν τέτοιο γκαζμά. Η απόρριψη γενικά είναι κάτι που όντως τσούζει, αλλά ο συγκεκριμένος λες ότι δε σου άρεσε και πολύ έτσι κι αλλιώς. Οπότε μην παίρνεις ως κριτήριο για το ποια είσαι, τι λέει και κάνει ο κάθε άκυρος. Να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερη για σένα και μόνο.