in

Αγαπητή «Α, μπα»: Με αντιμετωπίζουν σαν προικοθήρα επειδή ο άντρας μου έχει χρήματα και μου κάνει δώρα

Και με ενοχλεί παρά πολύ που έχω δουλέψει τόσο, έχω κάνει τόσο κόπο και το ξέρουν πολύ καλά και έχω φτάσει εκεί που έχω φτάσει, για να με μειώνουν έτσι και να τα φουσκώνουν τόσο

Είμαι παντρεμένη εδώ και κάποια χρόνια με έναν άνθρωπο που κατάγεται από μια οικογένεια σχετικά ευκατάστατη. Αυτό που λέμε μεση ταξη, όχι πλούσιοι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

c74a8a1680f95c3ced199460501c561a

Αγαπητή α, μπα, θα σου εξηγήσω αρκετά αναλυτικά το θέμα μου!Είμαι παντρεμένη εδώ και κάποια χρόνια με έναν άνθρωπο που κατάγεται από μια οικογένεια σχετικά ευκατάστατη. Αυτό που λέμε μεση ταξη, όχι πλουσιοι. Παππού προς παππού μηχανικοί, κατάφεραν να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία. Ο άνθρωπος που παντρεύτηκα είναι πολύ γενναιόδωρος και του αρέσει πολύ να μου κάνει δώρα τα οποία είναι αρκετά έως πολύ ακριβά. Του είναι σχεδόν χόμπι και το λέω γιατί δεν είναι ότι κάνει απλά ένα δώρο. Το ψάχνει μαθαίνει πράγματα για αυτό, πώς φτιάχνεται κλπ. Πχ θα μου πάρει ένα κόσμημα και θα ξέρει για την κοπή, την κατασκευή, όλες αυτές τις λεπτομέρειες που μετά θα μου εξηγήσει με χαρά. Δεν ξέρω αν βγάζει και λίγο το άχτι του με όλα αυτά τα δώρα γιατί μου δίνει την αίσθηση ότι είναι αρκετά ενοχικος με τα χρήματα και για τον εαυτό του δεν παίρνει ακριβά πράγματα που φαινονται (όπως ρούχα αυτοκίνητο κλπ). Τέλος πάντων αυτή είναι η εισαγωγή και όχι το κυρίως θέμα γιατί το κυρίως θέμα είμαι εγώ! Εγώ λοιπον καθώς το σπίτι το αγόρασε ο ίδιος πριν παντρευτούμε, από την αρχή της σχέσης μας αποφάσισα να πληρώνω περισσότερα μηνιαία έξοδα. Και γενικά αποφασίσαμε πέρα από έναν κοινό αποταμιευτικο να κινούμαστε χωριστά. Εγώ έχω μια δουλειά που με αμειβει καλά, εχω διευθυντική θέση και έχω κάνει πάρα πολλές θυσίες για την καριέρα μου, έχω πραγματικά δουλέψει πάρα πάρα πολύ για να τα καταφέρω, από μικρή. Και τα έχω καταφέρει όλα μόνη μου. Όμως στη δουλειά, αν και προφανώς έχουν εικόνα ότι αμείβομαι καλά, με αντιμετωπίζουν σαν προικοθήρα. Και καλά στ αστεία πάντα ή ύπουλα, με γελακι, χωρίς να λένε αυτό που σκέφτονται. Ακόμα και αυτοκίνητο όταν πήρα (τελείως απλό, και πλήρωσα κάθε cent μόνη μου), γελακι. Και πιο χοντραδες, ότι “τον έχω ρημάξει” κάθε φορά που πάμε ένα μεγάλο ταξίδι (που μπορεί να του το κάνω και δώρο κιόλας) που πάλι έχω κάνει οικονομίες πόσο καιρό για να πάω. Και οτι τώρα έχω γίνει κυρία της καλής κοινωνίας (ειρωνικα πάντα). Ε και με τα δώρα, τα οποία δεν τα φοράω συχνά αλλά σε πιο καλές περιστάσεις, επιβεβαιώνονται. Και με ενοχλεί παρά πολύ που έχω δουλέψει τόσο, έχω κάνει τόσο κόπο και το ξέρουν πολύ καλά και έχω φτάσει εκεί που έχω φτάσει, για να με μειώνουν έτσι και να τα φουσκώνουν τόσο. Είναι προσβλητικό. Πες μου σε παρακαλώ τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Αν θυμώνω όταν μου τα λενε μήπως το θεωρήσουν επιβεβαίωση ότι έχουν δίκιο;

-Προικοθήρας

Ενώ αν δεν λες τίποτα, αναρωτιούνται μόνοι τους στο κρεβάτι τους μήπως έχουν άδικο.

Όχι δεν ξέρουν πολύ καλά πόσο έχεις προσπαθήσει και πόσα βγάζεις, ούτε ξέρουν ότι δικαιούσαι να ξοδεύεις τα λεφτά που έχεις βγάλει με πολύ κόπο. Αν το ήξεραν, θα έπρεπε να σκεφτούν γιατί δεν είναι οι ίδιοι διευθυντές. Αν σου τα χαρίζει ο άντρας σου, λύθηκε το πρόβλημα (τους).

Κι εσύ όμως αν δεν είχες παντρευτεί ευκατάστατο άντρα – έλα, ας πούμε πλούσιο, δεν πειράζει – δεν θα είχες ούτε το σπίτι, ούτε τα κοσμήματα, ούτε τα ταξίδια. Τα λεφτά σου θα γινόταν ενοίκιο, λογαριασμοί και σούπερ μάρκετ. Ξοδεύεις τα λεφτά σου εκεί που τα ξοδεύεις επειδή δεν χρειάζεται να τα ξοδέψεις στο δάνειο και στα χρέη. Και πολύ καλά κάνεις. Αλλά μη λες στον εαυτό σου ότι όλα αυτά που έχεις είναι δικά σου και μόνο δικά σου.

Αυτό που πρέπει να λήξει είναι το “προικοθήρας”, γιατί αυτό πάει αλλού εντελώς, και είναι ευθεία προσβολή. Σε αυτό όχι μόνο πρέπει να θυμώσεις, αλλά να αστράψει και να βροντήξει, να τους κοπεί ο βήχας μια για πάντα.

Μη φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

48 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Κι εμένα ο άντρας μου είναι μηχανικός από ευκαταστατη οικογένειά με δικό του σπίτι. Κι εγώ δουλεύω άπειρες ώρες και βγάζω σχετικά καλά λεφτά. Εμένα δε με λένε μεν προικοθηρα, αλλά με θαβουν, λέγοντας ότι δε χορταίνω λεφτά, γιατί να δουλεύω τόσες ώρες και να παρατω και τα παιδιά μου που με χρειάζονται, πόσο άπληστη πχια!! Αντιστοιχα η συνυφαδα που δεν εργάζεται,εκαβατζωθη και ειναι τεμπελα!!Τί μας διδάσκει αυτή η ιστορία;Ότι οοοοτι και να κάνεις, το θάψιμο δεν το γλιτώνεις!!! Οπότε συνέχισε ότι σου ταιριάζει, κρατά 3 φίλους που σε αγαπούν και σε καταλαβαίνουν και τους υπόλοιπους γραψ τους μη σου… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Ε μα κι εσύ, χρυσή μου, τύλιξες τον άντρα τον σωστό, τον πλούσιο, και καταδέχεσαι να δουλεύεις? Quelle décadence!

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Και πού ξέρουν βρε κορίτσι μου ότι τα σκουλαρίκια πχ που φοράς είναι δώρο του άντρα σου και όχι δώρο από σένα για σένα;

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Απαράδεκτος ο σχολιασμός των συναδέλφων, αλλά δεν ξέρω, μου φαίνεται πως και η θεματοθέτρια είναι λίγο τραβάτε κι ας κλαίω. Δεν αμφιβάλλω ότι έχει προσπαθήσει για να φτάσει στη θέση που έχει φτάσει και για να έχει τις ανέσεις που έχει, αλλά πώς να το κάνουμε, μια καλή οικογενειακή οικονομική επιφάνεια σου δίνει άλλο αβαντάζ. Από κει και ύστερα πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δίνει λογαριασμό ποιος της αγόρασε τι, αν είναι ακριβό και πού θα πάει διακοπές.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

“Τραβάτε με κι ας κλαίω” Αυτό επί λέξη ετοιμαζόμουν να σχολιάσω. Λέω σε όλους για τα πανάκριβα δώρα, τα ταξίδια, το σπίτι αλλά ας στείλω και ένα γράμμα στην Α μπα να κλαφτώ χωρίς να υπάρχει λόγος. (Δε θα σχολιάσω το μεσαία τάξη, θα κρατηθώ.)

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Εντελβάις, να κρατηθείς, γατί υπάρχει και πιο πάνω. Κι όταν υπάρχει και πιο πάνω, αυτή, είναι η μεσαία τάξη. Δύσκολο, αλλά ισχύει.

SoPhie Franny Cappa
SoPhie Franny Cappa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Η αλήθεια είναι πως η μεσαία τάξη πλέον στην Ελλάδα δεν είναι η μεσαία τάξη του ‘90. Τώρα ο άντρας της νιώθει τύψεις (γιατί;)!για τα λεφτά του; Η κυρία που γράφει; Αν βγάζετε λεφτά με τη δουλειά σας κάντε τα ο,τι θέλετε. Οι υπόλοιποι θα πιστεύουν αυτά που πιστεύουν γιατί αυτά τα μυαλά έχουν.

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν

Ζηλεύουν φυσικά. Αλλά κι εσυ πολύ αέρα τους έχεις δώσει. Δεν υπάρχει λογος να ξέρουν ούτε τι δώρα σου παίρνει ούτε που πάτε ταξίδια και στην τελική ούτε κ ποιανού είναι το σπίτι που μένετε.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Στο μεταξύ πολύ θέλω να σε παρηγορήσω αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι ο άντρας μου μηχανικός τελείωσε αλλά δεν δούλεψε ποτέ ως μηχανικός.
Θα τον περιμένω να έρθει απ’την πανηλίθια δουλειά, που επέλεξε όταν είδε ότι τα ρομαντικά που σκεφτόταν μόνο σε σενάριο της Μιρέλας Παπαοικονόμου ήταν εφικτά, και θα του πω ότι νιώθω αδικημένη στην τοποθεσία ισόγειο 80τ.μ.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Καλά βρε Mitsi κι εσύ, «ποια είναι η θέση τους»… Υπάλληλος είναι και η κοπέλα απλά με διαφορετικά καθήκοντα κι ευθύνες. Εξάλλου τι θα άλλαζε στις απαντήσεις που δίνονται αν η γράφουσα δεν ήταν διευθύντρια? Δηλαδή αν ήταν χαμηλότερα στην κλίμακα θα έπρεπε να δέχεται να της μιλούν έτσι?

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Mitsi, μην ξαφνιάζεσαι, μπορεί να έχουν μια πιο χαλαρή σχέση ως συνεργάτες, δεν υπάρχει μόνο το μοτίβο αφέντης – υποτακτικός που δεν τολμά να μιλήσει. Υπάρχουν αυτά (ευτυχώς), και στην εταιρεία που δουλεύω εγώ είμαστε έτσι αλλά το έχω δει κι αλλού. Και η αλήθεια είναι ότι μου χτύπησε άσχημα αυτό το «δείξε τους ποια είναι η θέση τους», δεν μου άρεσε. Κατά την γνώμη μου, εστιάζεις σε λάθος κομμάτι, καμία σημασία δεν έχει η διευθυντική θέση ως προς την ουσία της ερώτησης, θα μπορούσε και να λείπει αυτή η πληροφορία και δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Ζηλεύουν ξεκάθαρα. Αν δε σε τοποθετήσουν στο ράφι με τους προικοθήρες θα πρέπει να αποδεχθούν ότι είσαι καλύτερή τους και δεν το αντέχουν. Δεν μας είπες το πιο σημαντικό. Τί απαντάς σε όλα αυτά που μας λες ότι σου λένε μέχρι τώρα; Γιατί δε μπορεί, κάτι θα λες. Όταν λες σε κάποιον που δεν βγάζει οικονομικά τον μήνα, θα πάμε Νέα Υόρκη 20 μέρες, να μην εκπλήσσεσαι για τη ζήλια που δημιουργείται. Χαίρεσαι τα λεφτά του άντρα σου και μόνο που μπορεί να καλύψει τα δικά του έξοδα, αρα και να κάνετε ό,τι γουστάρετε, όμως προτείνω να το κάνεις χωρίς… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

“καλύτερή τους” ;Επειδή έχει περισσότερα λεφτά είναι και καλύτερή τους;
Ενδιαφέρουσα επιλογή λέξεων

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

Νομίζω η maggieεγραψε το αντίθετο. Ότι δεν είναι προικοθήρας, αλλά δουλευταρου με καλή δουλειά που πληρώνει καλά, εξ ου και τα λεφτά, εξ ου κ το καλύτερη τους. Πετυχημένη στη δουλειά της δλδ, σε αντίθεση με αυτούς π την κουτσομπολευουν

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Karlee ναι, αυτό εννοούσα, είναι διευθύντρια με την αξία της, άρα είναι καλύτερη από αυτούς στη δουλειά της, επομένως βγάζει περισσότερα λεφτά. Αυτό δεν μπορούν να δεχτούν, επομένως της φορτώνουν την ταμπέλα προικοθύρα για να ησυχάσουν μέσα τους.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

κοτσύφι, επειδή είναι διευθύντριά τους.

Ενδιαφέρον αυθαίρετος συνειρμός.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

“Και με ενοχλεί παρά πολύ που έχω δουλέψει τόσο, έχω κάνει τόσο κόπο και το ξέρουν πολύ καλά και έχω φτάσει εκεί που έχω φτάσει, για να με μειώνουν έτσι και να τα φουσκώνουν τόσο.” δεν τα φουσκωνουν, απλα ειναι αγενεις και σε προσβαλουν με τα σχολια τους. ουτε τα σπιτια, ουτε τα κοσμηματα θα ειχες αν δεν ηταν τοσο πλουσιος ο ανδρας σου. εννοειται, οτι σε ζηλευουν. περα απο την αγενεια, μπορει και να σε θυμωνει το οτι με τοσο κοπο που εκανες για την επαγγελματικη σου αποκατασταση, δεν θα μπορουσες ποτε να εχεις τετοιο επιπεδο ζωης μονη σου,… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Κι εγώ το σκέφτηκα αυτό, Franny. Σαν να πιστεύει η γράφουσα ότι όποιος προσπαθεί και δουλεύει πολύ και κάνει θυσίες έχει αυτόματα σπιταρώνες και κάνει ταξιδάρες (ας γελάσουμε πικρά). Πάντως οι συνάδελφοι είναι απλά άξεστοι, τέτοια πράγματα δεν σχολιάζονται ακόμα κι αν εσύ είσαι χαμηλόμισθος κι όλα τα άλλα στα παρέχει ο σύζυγος. Τι λόγος τους πέφτει?

Cutelover
Cutelover
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Ε εντάξει. Θέλει να πει ότι δεν επαναπαύτηκε μένοντας σπίτι και παίζοντάς το κυρία της «υψηλής κοινωνίας» . Ίσα ίσα που δουλεύει πολύ και αναλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών που δεν νομίζω να είναι και φθηνοί. Πολλές από τις ανεσεις της τις καλύπτει η ίδια (αυτοκίνητο,ταξίδια κλπ). Άσε που νιώθει και ενοχές για να ζητά να έχει ξεχωριστό πορτοφόλι με τον άνδρα της (που είναι παντρεμένοι). Αυτό που λες πάντως με τον απλό υπάλληλο είναι σχετικό. Πρώτον είναι σε υψηλή θέση και λογικά θα παίρνει έναν καλό μισθό που θα τη συντηρούσε εύκολα και χωρίς το έτοιμο σπίτι… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cutelover

“παίρνει έναν καλό μισθό που θα τη συντηρούσε εύκολα..”
μα εγω δεν μιλησα για μια απλη συντηρηση ή μια ανεση, ουτε για ενοικια και λογαριασμους. το ειπα ξεκαθαρα, οτι δεν θα ειχε ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, δλδ ιδιοκτητα σπιτια και πανακριβα κοσμηματα αν βασιζοταν στον μισθο του υπαλληλου..

daria
daria
4 χρόνια πριν

Γενικά οι συζητήσεις για τα οικονομικά των άλλων ακόμη και υπο μορφή σχολίων είναι πολύ “δεύτερη”. Ειδικά θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι.

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

Γενικά το θεωρώ πολύ “κατινίστικο” να τοποθετείται ο κάθε άσχετος για τα οικονομικά σου τη στιγμή που μάλιστα δεν το προβάλεις.

Έχει τύχει όμως και σε συζήτηση στη δουλειά να δεχτώ “επίθεση” από συναδέλφους του τύπου: “με τέτοιο μισθό είναι ντροπή να στηρίζεις τις μεγάλες αλυσίδες ενδυμάτων, ενώ μπορείς να στηρίξεις σχεδιαστές” την ώρα που οι ίδιες δέχονται κάθε χρόνο δώρο τουλάχιστον από μια επώνυμη τσάντα από τους ευκατάστατους άντρες τους, ζουν στα σπίτια τους και μοιράζονται τους λογαριασμούς.

Ροζ αρκούδα
Ροζ αρκούδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Α καλά, θα τρελαθούμε τελείως! Να στηρίξεις σχεδιαστές; Τι είδους κοινωνικό έργο είναι αυτό;

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Και πού να έβλεπες τι θα άκουγες αν αγόραζες επώνυμα ρούχα κτλ! Το “ψωνισμένη”, αν μη τι άλλο, θα το είχες στο τσεπάκι!
Για ορισμένους ανθρώπους (και αναφέρομαι στους συγκεκριμένους συναδέλφους) δεν υπάρχει καμία σωτηρία!

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Να τους πεις ότι πολύ μάι στάιλ ροκςς βλέπουν και τους έχει χαλάσει κι εσύ θα φοράς ό,τι θες. Α και ότι ολόκληρη Λετίθια και φοράει ΖΑRA. Χρειάζεται και να τους παίρνουμε στο ψιλό όλους αυτούς που εκτοξεύουν αποψάρες.

@
@
4 χρόνια πριν

Οι συνάδελφοι είναι απαράδεκτοι, αυτό νομίζω δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Σκέψου όμως εσύ τι αέρα και τι πληροφορίες τους έχεις δώσει. Εμένα στη δουλειά μου κανείς δεν ξέρει ούτε τι δώρα μου έχουν κάνει, ούτε που μένω, ούτε ποια είναι τα οικονομικά μου. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό από όσα γράφεις είναι το εξής: “Ε και με τα δώρα, τα οποία δεν τα φοράω συχνά αλλά σε πιο καλές περιστάσεις, επιβεβαιώνονται.” Εσύ η ίδια θεωρείς ότι “επιβεβαιώνονται”. Επιβεβαιώνονται σε τι και γιατί; Μήπως μέσα σου θεωρείς δικαιολογημένες κάποιες αντιδράσεις τους. Αυτό σκέψου και θα καταλάβεις γιατί έχουν πάρει αέρα.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  @

Αυτό το “επιβεβαιώνονται” κι εμένα μου χτύπησε, πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή λέξης.