in

Αγαπητή «Α, μπα»: Όταν προτείνεις κάποιον για μια δουλειά, εκτίθεσαι στον εργοδότη σου;

Προβληματίζομαι

Προβληματίζομαι, όταν προτείνω κάποιον για μια θέση και έχω την εντύπωση ότι θέτω σε δοκιμασία τη φερεγγυότητά μου αν κάτι πάει στραβά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

686922f4eb89a5c28b7079677c5f9cd8

Όταν προτείνεις κάποιον για μια δουλειά, θεωρείς ότι εκτίθεσαι στον εργοδότη; Η πρόταση είναι ένα είδος εγγύησης; Προβληματίζομαι, όταν προτείνω κάποιον για μια θέση και έχω την εντύπωση ότι θέτω σε δοκιμασία τη φερεγγυότητά μου αν κάτι πάει στραβά. Τον προβληματισμό τον έχω όταν πρόκειται για δουλειά που αφορά το κλάδο μου, κυρίως σε εταιρίες που είχα συνεργασία μαζί τους.

Ερμόδωρος Κανακάρης

Ναι, φυσικά και εκτίθεσαι και θέτεις σε δοκιμασία τη φερεγγυότητα σου. Όταν κάνεις προτάσεις, να είσαι πολύ εξηγημένος σχετικά με το τι ξέρεις, αλλά κυρίως τι δεν ξέρεις για τον άνθρωπο που προτείνεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Επίσης να είσαι απόλυτα ειλικρινής. “τον ξέρω σε προσωπικό επίπεδο, δεν εχουμε συνεργαστεί”, ή “είχαμε συνεργαστεί μια φορα”, κλπ

ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν

Προσυπογράφω αν και ότι και να πεις πάντα θα θυμούνται οτι τον/τη Χ τους προτεινε ο Ερμόδωρος Κανακάρης. Σε μια δική μου περίπτωση συνάδελφος από άλλη εταιρεία είχε προτείνει ένα άτομο, εγώ μεταβίβασα την πληροφορία “Η Μαρία απο τη Giant προτείνει την Εφτερπη, εγω αν και εχω βγει για 2 καφεδες δεν την ξερω!!!!!”. 3 χρόνια μετα ακόμα ακούω “που μας έφερες αυτήν την καταστροφή την Εφτέρπη” Ρε παιδιά η Μαρία σας την πρότεινε… Όχιιι εσύ έπρεπε να νοιαστείς… Για να τα λεμε βέβαια και όλα ήταν όοοοτι χειρότερο… Έκλαιγε στο γραφειο όταν έκανε λάθος, έστελνε μηνύματα ότι παραιτειται και… Διαβάστε περισσότερα »

Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

Αχ πρέπει να γνωρίσεις τη συνάδελφο μου, η οποία στα 30 της, αν της χαλάσει χατίρι ο προϊστάμενος, το έχει έτοιμο το δάκρυ κορόμηλο, και βάζει τη μαμά της να πάρει τηλέφωνο και να ρωτήσει τι συνέβη και της έχουμε στεναχωρήσει έτσι το βλαστάρι της!

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Magica De Spell

Και όλοι αυτοί έχουν δουλειά; Πολύ αξιόπιστα άτομα.

ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Η δική μου απολύθηκε στις πρωτες 20 μερες από τον ηρεμότερο ανθρωπο που ξέρω, τον εργοδοτη που πραγματικα τον εκανε έξω φρενων….

ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

Παρόλα αυτά του λέμε για πλάκα το όνομα της και τον πιάνει ταχυκαρδια… το τι έκανε γενικώς στο γραφείο είναι για βιβλίο

carpe-noctem
carpe-noctem
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

Συγνώμη, βρε ακρίδα, αλλά εκείνη η ΕΥτέρπη μου έβγαλε το μάτι ☺️

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

και υδραυλικο να προτεινεις, να δεις ποσο εκτιθεσαι…

Deisdemona
Deisdemona
4 χρόνια πριν

Που να δεις ζόρι όταν πρέπει να διαλέξεις άτομα για να συνεργαστείς εσύ άμεσα μαζί τους. Μια φορά έκανα το λάθος να πάρω σε δουλειά φιλικό άτομο και εκτέθηκα άσχημα. Στην δουλειά ήταν πολύ καλή αλλά δεν είχε καθόλου επαγγελματική συμπεριφορά την διακατείχε μια χαλαρωτητα γιατί “φίλοι είμαστε” που χαλάνε την δυναμική όλης της ομάδας. Για αυτό μεγάλη προσοχή στις επαγγελματικές επιλογές

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

Γι’ αυτό το λόγο διστάζω να πηγαίνω σε δουλειές που με προτείνουν γνωστοί ή να δουλεύω με γνωστούς μου. Θεωρώ ότι η πίεση να τους βγάλω ασπροπρόσωπους είναι τεράστια.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Σε εβδομαδιαία βάση παίρνω βιογραφικά η links για το LinkedIn για υποψήφιους που κάποιος πρότεινε κυρίως από συναδέλφους η προηγούμενους συνεργατες. Αυτά που πλέον προσέχω είναι όταν υπάρχει μια ικανή περιγραφή της σχέσης “είχαμε συνεργαστεί για το τάδε έργο και ο ρόλος της/του ήταν αυτος.” , “δεν έχει εμπειρία σε αυτό αλλά είναι πολύ ικανή/ος και έχει επικοινωνιακές δεξιότητες”, “μόλις τελείωσε τη σχολή και ψάχνει υπάρχει κάτι σχετικό στην ομάδα σου;” κτλ. Γενικά βιογραφικά που έρχονται για συγγενείς/φίλους χωρίς να υπάρχει σχέση με το αντικείμενο η τη θέση, με κάνουν να προβληματίζομαι για τον άνθρωπο που τους πρότεινε όταν είναι… Διαβάστε περισσότερα »

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
4 χρόνια πριν

Θέλουν τεράστια προσοχή αυτές οι χάρες, πρέπει να ξέρει τ@ άλλ@ πολύ καλά πριν τις κάνεις. Γνωστή, ας την πούμε Γ, δούλευε με συμβάσεις ορισμένου σε σχολείο. Χώθηκαν από δίπλα φίλοι της (μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, και το αγόρι μου) και της ζήτησαν, αν μπορεί, να βοηθήσει μια άλλη φίλη τους, ας την πούμε Φ. Η κοπέλα είπε να κάνει την καλή πράξη, αν και τη Φ δεν την ήξερε πολύ καλά, γιατί εγγυήθηκαν οι άλλοι γι’ αυτή. Τη σύστησε, την πήραν και δύο μήνες μετά η Φ σηκώνεται και φεύγει πανηγυρικά, γιατί βρήκε θέση δημόσιο. Προφανώς και δικαίωμά της… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν

Ναι, δεν είναι κακό να προτείνεις κάποιον για τον οποίο δε μπορείς να εγγυηθεις αρκεί να το ξεκαθαρισεις: ‘ξέρω τον Τάδε, ξέρω ότι ψάχνει δουλειά κ έχει τα τυπικά προσόντα που ζητάτε αλλά δεν έχω συνεργαστεί μαζί του’.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν

Εκτίθεσαι ναι. Εγώ έχω συστήσει μόνο μία κοπέλα φανατικά αλλά την ήξερα και προσωπικά και πάνω στη δουλειά πως είναι και πως λειτουργεί μέσα σε ομάδες. Και δεν είχα παρά μόνο καλά λόγια. Στην τωρινή μου δουλειά ανέφερα πως έχω μία γνωστή και την πήρανε αλλά το μετάνιωσα. Παρόλα αυτά τους είχα πει από την αρχή πως δεν την γνωρίζω καλά και το μόνο που ξέρω είναι πως είναι εργατική. Κι όντως εργατική ήταν αλλά υπήρξαν άλλα προβλήματα. Οπότε σε φάση που χρειάστηκαν με ξαναρώτησαν.

mm
mm
4 χρόνια πριν

Ναι, αλλά ταυτόχρονα ισχύει και το ανάποδο, προτείνεις και εργοδότη σε γνωστό σου. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να ξέρω ότι είναι προβληματικός ο εργοδότης και να μην προτείνω σε γνωστούς μου να πάνε στη δουλειά του. Γενικά, και στην μια και στην άλλη μεριά πρέπει να μεταφέρεις ακριβώς ότι ξέρεις και να τους αφήνεις να κρίνουν μόνοι τους.