in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γνωρίζω αρκετούς ψυχολόγους και είμαι πολύ απογοητευμένη

Ακόμα και 20 “κακοί” δεν είναι αρκετοί για να κάνουν ζημιά;

Γνωρίζω αρκετούς ψυχολόγους λόγω επαγγέλματος και είμαι πολύ απογοητευμένη. Άτομα με ελλιπείς γνώσεις και πολλά στερεότυπα και χωρίς διάθεση να αλλάξουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4ca2e377619e838adaac7d1a72eb7397

Γνωρίζω αρκετούς ψυχολόγους λόγω επαγγέλματος και είμαι πολύ απογοητευμένη. Άτομα με ελλιπείς γνώσεις και πολλά στερεότυπα και χωρίς διάθεση να αλλάξουν. Δεν ξέρω τόσους πολλούς για να βγάλω συμπέρασμα για τον κλάδο φυσικά αλλά και 20 “κακοί” δεν είναι αρκετοί για να κάνουν ζημιά; και σκέφτομαι ότι δεν γίνεται εγώ να ξέρω 20 κακούς και 1 καλόν και απλά να έτυχε να έπεσα πάνω στους κακούς. Τι λες και εσύ;

Σε φιλώ

Αν λόγω επαγγέλματος γνώριζες πολλούς δασκάλους, ή πολλούς οδοντίατρους, ή πολλούς δικαστές, ή πολλούς υδραυλικούς, τα ίδια ακριβώς θα έλεγες. Το ίδιο ακριβώς θα έλεγες και για τους ανθρώπους γενικότερα, βέβαια, αν σε ρωτούσαν, ασχέτως επαγγέλματος. Άτομα με ελλιπείς γνώσεις, και πολλά στερεότυπα, και χωρίς διάθεση να αλλάξουν. Σωστά;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
vietnameseblues
vietnameseblues
4 χρόνια πριν

Αγαπητή α μπα.
Ο αριθμός που αναφέρει είναι μεγάλος μιας και το να ξέρει 20 προβληματικές περιπτώσεις (εκτός και αν γνωρίζει 200 ψυχολόγους που αμφιβάλλω) είναι ανησυχητικό.
Επίσης δεν ειναι το ίδιο να είναι ανησυχητικό το ποσοστό σε υδραυλικούς ή μανάβιδες και το ίδιο σε ψυχολόγους ή γιατρούς. Απο τη στιγμή που παροτρύνουμε κόσμο που έχει θέματα να πάει σε ψυχολόγο αν το ποσοστό αυτών είναι προβληματικό δεν είναι θέμα προς συζήτηση?

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Κι εγώ νιώθω μεγάλη απογοήτευση με αυτά που έχω βιώσει και με πάρα πολλά που έχω ακούσει. Δεν ξέρω τι είδους απάντηση περιμένεις από την Λένα βέβαια. Εγώ το μόνο που έχω να πω (επειδή έχει καεί η γούνα μου για τα καλά) είναι ότι χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση από μεριάς του θεραπευμένου (που εγώ δεν είχα). Τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας δεν είναι τόσο απτά ώστε να μπορείς να κρίνεις εύκολα το επίπεδο της δουλειάς. Δεν είναι να πεις απέτυχε η εγχείρηση, μάπα ο χειρουργός ή με κούρεψε σαν γίδι, μάπα ο κομμωτής. Ούτε χρονικά μπορείς να προσδιορίσεις τα πράγματα, δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Δεσποινίς Ρένα
Δεσποινίς Ρένα
4 χρόνια πριν

Έχω γνωρίσει περίπου 8 ψυχιάτρους επικίνδυνους για τον κλάδο. Αντιθέτως οι ψυχολόγοι που είχα ήταν εξαιρετικοί. Εξακολουθώ να ελπίζω πως θα βρω έναν σοβαρό επαγγελματία ψυχίατρο κάποια στιγμή στη ζωή μου. Τον χρειάζομαι λόγω φαρμάκων.

Δεσποινίς Ρένα
Δεσποινίς Ρένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Δεσποινίς Ρένα

Ω Ευχαριστω πολυ 😊 Ναι σε παρακαλω!

Mara
Mara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Δεσποινίς Ρένα

Ψυχολογο εχω γνωρίσει καλον. Ψυχιατρο ουτε εναν!

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

εμενα , αυτο μου που φαινεται ανησυχητικο με τους ψυχολογους στην ελλαδα, ειναι οτι δεν υποχρεωνονται οπως σε αλλες χωρες, να ειναι θεραπευμενοι οι ιδιοι, να εποπτευονται υποχρεωτικα.
ετσι, πολλοι που ελκονται απο το επαγγελμα λογω προσωπικων προβληματων, περιφερουν τα προβληματα τους στους πελατες τους (δεν λεω ασθενεις, γιατι οι ψυχολογοι δεν ειναι γιατροι, ουτε ολοι οσοι απευθυνονται εκει, ειναι ασθενεις).

Mia
Mia
4 χρόνια πριν

Γιατι τι ειναι οι ψυχολογοι ; ανθρωποι που μας αφησε ενας ιπταμενος δισκος απο αλλο πλανητη ; ανθρωποι ειναι κι αυτοι που μεγαλωσαν στην ιδια σαθρη κοινωνια που μεγαλωνουμε ολοι μας.φυσικα και λιγοι θα ειναι καλοι. φυσικα και θα πρεπει να ψαξεις για να βρεις τον αξιολογο. Εμενα το ιδιο αστειο μου φαινεται οταν ο κοσμος κραζει και τους πολιτικους. Ανθρωποι ειναι κι αυτοι βγαλμενοι μεσα απο την κοινωνια μας. εμεις τους ψηφισαμε. δε με σοκαρει οταν βλεπω εναν φουρναρη να μη κοβει αποδειξη, εναν ταξιτζη να ζηταει παραπανω χρηματα απο οτι λεει το ταξιμετρο, εναν γιατρο να ζηταει φακελακι,… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia

Mia, δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα την αναλογία με τους πολιτικούς και τις κλεψιές. Και γενικά δεν καταλαβαίνω το σχόλιο. Ναι, άνθρωποι είναι και οι ψυχολόγοι αλλά περιμένεις να έχουν μια κατάρτιση. Δηλαδή τι? Να μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις? Και οι γυναικολόγοι ας πούμε (πιάνω ένα θέμα που έχει συζητηθεί στο σάιτ) που παρενοχλούν ασθενείς τους, άνθρωποι είναι κι αυτοί, παράγωγα της σαθρής κοινωνίας που λες. Να μην λέμε ούτε γι’ αυτούς?

Mia
Mia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Κι εγω δε καταλαβαινω την ερωτηση. Τι απαντηση περιμενε απο την Αμπα ; Δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα αυτο που περιγραφω. Σου αρεσει δε σου αρεσει , αυτο ειναι. Οπως λεει και ο πατερας μου, το μονο ευκολο ειναι να πεις οτι κατι ειναι προβλημα, ολοι βλεπουν το προβλημα, το δυσκολο ειναι να βρεις τη λυση και να την πραγματοποιησεις κιολας. Και να το λεμε οτι ναι δεν ειναι καλοι οι αλλοι τι θα αλλαξει; Θα αλλαξουν αυτοι; Θα γινουν πιο καταρτισμενοι; Οχι. Μονο να ψαξουμε εμεις τον αξιολογο μπορουμε και να φροντισουμε να μαστε και οι ιδιοι αξιολογοι σε αυτο… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia

Ε τότε να μην μιλάμε για τίποτα προβληματικό ποτέ, γιατί και που μιλάμε τι θα αλλάξει? Και για τον σεξισμό που αντιμετωπίζουμε να μην λέμε αν δεν έχουμε έτοιμες λύσεις. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική, πραγματικά. Αυτό που μπορεί να αλλάξει αναγνωρίζοντας και μιλώντας για το πρόβλημα, κατά την γνώμη μου, είναι ο κόσμος να γίνει πιο υποψιασμένος. Και για μένα δεν είναι λίγο. Εγώ έδωσα και μια δυο συμβουλές πιο πάνω, μέσα από την δική μου εμπειρία. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε ενοχλεί.

Galina Reznikov
Galina Reznikov
4 χρόνια πριν

Μου φάνηκε κάπως ασαφές το περιεχόμενο της ερώτησης. Κατ’ εμέ, έχει σημασία το είδος της γνωριμίας της γράφουσας με τους είκοσι “κακούς” ψυχολόγους. Διαφορετικά θα πρέπει να διαχειριστείς αυτό το συναίσθημα αν οι “20” είναι συνάδελφοι σου, αλλιώς αν είναι φίλοι/γνωστοί σου, αλλιώς αν έχουν αναλάβει κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο κλπ. Έχω την αίσθηση ωστόσο, ότι τα “είκοσι κακώς κείμενα” που εντοπίζεις σαν να τίθενται ως εμπόδιο στο να ξεκινούσες ψυχοθεραπεία, αν αυτό τελικά ήθελες να ρωτήσεις. ΥΓ.1: Λογικά ο ένας “καλός” ψυχολόγος δεν έχει στον κύκλο του κάποιους εξίσου “καλούς” συναδέλφους, έστω για το αριθμητικό αντιστάθμισμα?!? ΥΓ.2: Δεν μου… Διαβάστε περισσότερα »

Λεκ λεκ λεκ...
Λεκ λεκ λεκ...
4 χρόνια πριν

Είναι συγκλο αλ δε γουει

Mara
Mara
4 χρόνια πριν

Κι εγω σε τετοια αναλογια θα εβαζα τους ψυχολογους που γνωρισα 19κακοι ή μετριοι ενας καλος. Αλλα αυτο ειναι σε ολα τα επαγγέλματα. Αυτη ειναι η κοινωνια και η ζωη.