in

Αγαπητή «Α, μπα»: Με ποιον είμαι θυμωμένη; με μένα ή μ’αυτόν;

Με πείραξε που πίστεψα τα ψέματα;

Αμπα, γεια σου, εδώ και 1. 5 χρόνο χώρισα από μακροχρόνια σχέση κρατώντας με τον πρώην μια επαφή μετά από δική του προτροπή γιατί “δεν είμαστε και εχθροί” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

64945e03f2b9ebd933f2eb60e4f17a14

Αμπα ,γεια σου, εδώ και 1.5 χρόνο χώρισα από μακροχρόνια σχέση κρατώντας με τον πρωην μια επαφή μετά από δική του προτροπή γιατί “δεν είμαστε και εχθροι”. Ολο αυτο το διαστημα, πλην των τελευταιων μηνων, εγω ετρεφα μια ελπιδα αλλα αυτός ήταν ξεκάθαρος πως όχι. Τον ρωτούσα κατά καιρούς αν έχει άλλη και έλεγε όχι, και μου πετούσε σεξουαλικά υπονοούμενα και μου έλεγε διάφορα. Να πω σε αυτό το σημείο ότι έχω γνωρίσει κ εγω κανα δύο αλλά τίποτα σοβαρό. Εν τέλει μια μέρα ανακαλύπτω οτι ταυτοχρονα με ολες αυτές τις κινήσεις είχε άλλη και με εμένα μιλούσε και φλέρταρε κανονικά. Και ανακαλύπτω ότι έχει άλλη, κάνει όσα δεν έκανε μαζί μου (πηγαίνει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ταξίδια κλπ) και μου λεει και ψεματα. Είχαμε πει θα είμαστε ειλικρινείς και όταν προχωρήσει κάποιος θα το πει. Δε ξέρω τι με πειράζει.. Εν τω μεταξύ ,νιώθω ότι απλα είναι θυμωμένη λες και αργησε το λεωφορείο. Δεν εχω οργη. Μαλλον ειμαι σε σοκ,ποιος ξερει. Ειμαι θυμωμενη ομως με ποιον; Με μένα ή με αυτον;Μιλάει ο εγωισμός μου; Με πειράζει που τα κάνει μαζί της και δεν ήμουν εγώ αυτή που του το έβγαλε. Με πειραξαν τα ψεματα;Με πείραξε που τα πιστεψα; Πώς έπεσα τόσο έξω, δε ξέρω πώς να το συγχωρήσω στον εαυτό μου.

Αννα

Τι να σε πρωτοπειράξει, θα έλεγα εγώ.

Θα συγχωρήσεις τον εαυτό σου, αν δεχτείς ότι σε κρατούσε η ελπίδα. Η ελπίδα σε έκανε να κρατήσεις επαφές, η ελπίδα σε έκανε να πιστέψεις. Γι’αυτό μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε για ισότιμες σχέσεις. Κακώς την κράτησες. Αλλά άνθρωπος είσαι, ήλπιζες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

18 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Σε ήθελε για γκαβάτζα. Σου έλεγε όχι για να είναι εξασφαλισμένος, αλλά σου πέταγε και υπονοούμενα για να σε έχει σε εγρήγορση, ότι εδώ είμαι εγώ, μην κοιτάς παρακάτω. Είναι ένας ανώριμος τύπος που δεν σεβάστηκε έναν άνθρωπο που ήταν μαζί τόσα χρόνια. Ώρα του καλή και ο κ@λ@ς του γυαλί.

carpe-noctem
carpe-noctem
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Και ο κ@λ@ς του γυαλί! Δεν το ήξερα, κλαίω! 😂😂

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Σκέψου απλά πόσο πολύ σε τιμά και πόσο λυτρωτικό είναι που δεν ταίριαξες με ένα καθίκι. Από τη μια όσο ήσασταν σε σχέση, δεν σου έδινε αυτά που άξιζες. Από την άλλη σε έπαιξε μετά το χωρισμό και σε είχε καβάτζα ενώ ήταν σε σχέση. Μπορεί όλα στη ζωή του να φαίνονται υπέροχα όμως για να ασχολείται τόσο καιρό μαζί σου αντί να κοιτάξει τη δουλειά του και τη νέα του κοπέλα, παει να πει κάτι έχει και προσπαθεί διακαώς να το καλύψει με παγαποντιές. Τώρα δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις γιατί κάνουν θόρυβο τα νεύρα και τα αρνητικά συναισθήματα.… Διαβάστε περισσότερα »

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν

Αχ η ιστορία της ζωής μου.
Είμαι και γω πολυ αυστηρή και απαιτητική με τον εαυτό μου. Δεν με συγχωρώ εύκολα. Αυτό πιθανον θα το κανεις και σε άλλες καταστάσεις.
Εγώ κάνω ψυχοθεραπεία (και) για αυτό.
Όπως θα συγχωρούσες κάποιον που αγαπάς πολυ, έτσι πρέπει να συγχωρέσεις και τον εαυτό σου.

Galina Reznikov
Galina Reznikov
4 χρόνια πριν

Η ειλικρινής στάση, ως απαίτηση, δεν αφορά μόνο τον Άλλο, αλλά πρωτίστως τον ίδιο μας τον εαυτό. Η προτροπή του πρώην να διατηρηθεί η σχέση σε φιλικό επίπεδο ήταν μια προτροπή. Δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να τη δεχόμαστε επειδή το θέλει αυτός για τους δικούς του λόγους και στο όνομα του παρελθόντος. Δεν σε μέμφομαι καθόλου, αντιθέτως, το κατανοώ γιατί με έναν τρόπο, αυτή η ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, μπορεί να μας κρατήσει σε μια στάση αναμονής (από την ίδια τη ζωή) και όχι μόνο στο επίπεδο των συντροφικών σχέσεων, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις εν γένει.… Διαβάστε περισσότερα »

What The Fu_rfulo!
What The Fu_rfulo!
4 χρόνια πριν

Το έντιμο εκ μέρους του θα ήταν να σου πει ότι βρίσκεται σε μια άλλη σχέση, εφόσον ρώτησες. Δεν το έκανε. Γιατί ΑΥΤΟΣ δεν είναι έντιμος. Shame on him, λοιπόν. Δεν υπάρχει κάπου ντροπή δική σου, οκ; Ακόμη και για το παραμύθι που σέρβιρες η ίδια στον εαυτό σου. Το κάνουμε ενίοτε οι άνθρωποι αυτό, όταν λαμβάνουν τον έλεγχο τα συναισθήματά μας. Να σε συγχωρήσεις, λοιπόν. Έχω βρεθεί στη θέση σου και μάλιστα το δικό μου το “λουλούδι” ισχυριζόταν ότι ήταν ελεύθερος υποχρεώσεων όσο νταραβεριζόταν για άλλη μια φορά μαζί μου, ενώ υπήρχε επίσημη σύντροφος στη ζωή του, την οποία… Διαβάστε περισσότερα »

Tanzalicious
Tanzalicious
4 χρόνια πριν

Όταν χωρίσαμε με τον πρώην μου (είχαμε σχέση 2 χρόνια) μου είχε πει ότι θα μου στέλνει να μαθαίνει τα νέα μου και να δει τι κάνω γιατί με αγαπούσε ακόμα αλλά ήθελε χρόνο να σκεφτεί. Εκείνη την στιγμή με μισή καρδιά και ενώ τον αγαπούσα πάρα πολύ του απάντησα να μην μου ξανά στείλει και να μην τον νοιάζει τι θα κάνω. Ήξερα ότι αν κρατούσα επαφές, θα είχα ελπίδες ότι θα αλλάξει γνώμη και δεν ήθελα να περάσω την ψυχοφθορα κατάσταση της αναμονής… 5 μήνες μετά μπορώ να σου πω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα! Ηθικό… Διαβάστε περισσότερα »

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Δεν ξερω αν το θεμα ειναι να βρουμε το φταιξιμο. Αν το παμε ετσι, φταις εσυ που συνεχισες να εχεις ελπιδες και φταιει και αυτος που ελεγε ψεμματα και σε εκανε να ελπιζεις. Αυτος μπορει να ειχε χιλιους λογους να το κανει αυτο. Π.χ. μπορει να ηθελε καβατζα σε περιπτωση που δεν του εβγαινε με την καινουρια η μπορει απλως να ηθελε να τονωνει τον εγωισμο του οσο εβλεπε οτι εσυ ησουνα κολλημενη. Ψαξε για τον επομενοοοο…

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν

Δύσκολη φάση, γιατί είναι πολλά τα συναισθήματα. Και δε μπορείς να μη νιώθεις άδειασμα και πίκρα που βλέπεις ότι κάποιος που είχες δίπλα σου δε σε σεβάστηκε ούτε σε ανθρώπινο επίπεδο. Σε είχε καβάτζα στην άκρη και με το τίποτα σε κράταγε πίσω με ψέματα και εξαπάτηση. Στείλτον στο διάολο και κυριολεκτικά αλλά κυρίως μέσα σου. Τώρα τα νιώθεις όλα στο κόκκινο, αλλά όταν ηρεμήσεις θα συγχωρήσεις τον εαυτό σου και θα σε προσέχεις πιο πολύ.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

“Έχεις άλλη; Frankly dear, I don’t give a damn.” 😜

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Ναι, είναι απόλαυση. Γενικά δεν μπορώ να αντισταθώ στα all time classics, αν και παθαίνω overdose πατριαρχίας κάθε φορά που τα βλέπω ή τα διαβάζω.

ksenia
ksenia
4 χρόνια πριν

You have been played! Που λενε και στην Αμερικη. Η αλλιως καποιος κοροιδευει. Τι να σας πουμε οτι δεν εχετε δικιο να νιωθετε θυμο απογοητευση στεναχωρια? Καθε δικιο εχετε, δυστυχως ομως οι ανθρωποι δεν μας φερονται οπως μας αξιζει ουτε οπως ειναι το σωστο, κι εμεις με την σειρα μας αποφασιζουμε αν θα παρουμε ή θα πουμε οχι ευχαριστω!