in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς βρίσκω την χαμένη μου αυτοεκτίμηση;

Γιατί με άλλες έκανε σχέση και με μένα όχι; Τι είχαν περισσότερο;

Πόσες φορές σου έχω γράψει να ξέρεις και τελικά δεν το έστειλα.. Οι καταστάσεις άλλαζαν με τον καιρό. Στην αρχή σου μίλαγα για το πόσο ερωτευμένη είμαι με την πρώην μου που με χώρισε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bbd74dd99e509e6a68c3c26ccc60a6ee

Πόσες φορές σου έχω γράψει να ξέρεις και τελικά δεν το έστειλα.. Οι καταστάσεις άλλαζαν με τον καιρό. Στην αρχή σου μίλαγα για το πόσο ερωτευμένη είμαι με την πρώην μου που με χώρισε ( με πρόφαση τα commitment issues της). Μετά για το πόσο εμμονή έχω πάθει με τα social media και το γνωστό τρυπάκι από πότε έχει να μπεί online, που έχει κάνει like στο insta κτλ. Μετά σε ρώταγα τι πιστεύεις για τους fuck buddies, βλέπεις αρχίσαμε να βρισκόμαστε σε αυτό το πλαίσιο, εγώ πάντα με την ελπίδα οτι θα τα ξαναβρούμε, άλλωστε από το τίποτα καλύτερα αυτό. Αρχίσαμε να έχουμε καθημερινή επικοινωνία, τα πράγματα πηγαίνανε όλο και καλύτερα εγω πάντα περιμένοντας καρτερικά να μου δώσει λίγη σημασία στην πολυάσχολη ζωή της, το ταπεινό χαμομηλάκι όπως με έλεγε και μια φίλη μου στην προσπάθεια της να με ταρακουνήσει (γενικά δεν είμαι καθόλου έτσι) . Απορώ με το πως έφτασα σε αυτό το σημείο. Τόσο τυφλά ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που δεν θέλει καν να κανει σχέση μαζί μου. Τώρα α,μπα μου back to square one. Με ”χώρισε” πάλι, δεν έχουμε καμία επικοινωνία κι’εγω σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα κάνει αλλιώς και οτι έχασα αυτή την δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα χέρια μου. Ότι δεν έπρεπε να ζητήσω περισσότερα πάλι και να μείνω με αυτά που έχω. Καθημερινή επικοινωνία, σεξ και καμια βόλτα. Τώρα μου ακούγονται ονειρικά. Ποιά είναι η ερώτηση μου θα μου πεις. Πως βρίσκω την χαμένη μου αυτοεκτίμηση; Βλέπεις κάθε φορά που με απέρριπτε εγώ ένιωθα όλο και περισσότερο οτι δεν αξίζω. Γιατί με άλλες έκανε σχέση και με μένα οχι? τι ειχαν περισσοτερο? Σκεφτόμουν οτι δεν είμαι αρκετά έξυπνη, επιτυχημένη, δυναμική(όπως αυτή). Μέχρι που μου τα έτριψε ουσιαστικά στη μούρη λέγοντας οτι δεν βλέπει μέλλον μαζί μου και εξαφανίστηκε.. Μου λείπει όμως α,μπα μου, μου λείπει τόσο πολύ δεν μπορώ να την βγάλω από το μυαλό μου μέρα νύχτα είναι στην σκέψη μου και νιώθω ότι αν μάθω ότι προχώρησε θα τρελαθώ.. ο εγωισμός μου με κρατάει από το να της στείλω και είναι τόσο δίκοπο μαχαίρι γιατί μου έλεγε συνέχεια οτι δεν είμαι δυναμική και τώρα με το να μη της στέλνω δείχνω οτι όντως ισχύει η αν στείλω θα είμαι ακόμα πιο παθετικ εφοσον ξεκαθάρισε ότι θεωρεί ότι δεν ταιριάζουμε? κάπου εδώ να πω ότι δεν το ζούσα μόνη μου όλο αυτό, έβλεπα πως με κοίταγε, πως με αγκάλιαζε, πως χαμογέλαγε, έλεγε οτι με αγαπάει, κάναμε το απιστεύτου σεξ, τετοιο παθος, τετοια ένταση δεν έχω ξαναζήσει (mid 30s και οι δυο). Ουφ πως προχωράνε μετά από αυτό..

Ταπεινό χαμομηλάκι

Λυπάμαι πάρα πολύ, πάρα μα πάρα πολύ, αλλά πρέπει να σου το πω, αφού δεν θα σου το πει κανείς άλλος.

Μόνη σου το ζούσες όλο αυτό.

(Όλα αυτά που «έβλεπες» ήταν αυτά που ήθελες να δεις. Μια αγκαλιά είναι μια αγκαλιά, το «πώς», είναι αυτά που νιώθεις. Αυτά που νιώθεις, είναι δική σου υπόθεση. Λες για το πώς σε κοιτούσε, δεν συνυπολογίζεις όμως πόσες φορές σε μείωσε με τα λόγια. Αυτό θα πει «δική σου υπόθεση».

Το πάθος στο σεξ δεν σηματοδοτεί απαραίτητα ψυχικό ταίριασμα, παρά μόνο αν θέλεις να το δεις έτσι.

Δεν ταιριάζετε, εφόσον αυτή νιώθει ότι δεν ταιριάζετε. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη, αν το νιώθει ο ένας από τους δυο.

Δεν ταιριάζεις με κάποιον που λέει ότι δεν σε θέλει. Είναι αυταπόδεικτο.

Πρέπει να σταματήσεις να επιμένεις ότι υπάρχει κάτι μαγικό μεταξύ σας, διότι δεν υπάρχει, μόνο εσύ το νιώθεις.

Τι να κάνουμε; Όσο σκληρό κι αν είναι, πρόκειται για μια ιστορία παλιά όσο και η άμμος).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

7 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Βλέπω τίτλο, λέει για αυτοεκτίμηση, διαβάζω ερώτηση, χωρισμός. Παραχώρησες σε κάποιον άλλο τον έλεγχο για την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Τελείως μόνη σου. Δεν έχει σημασία αν θα στείλεις ή όχι, αν θα κάνεις κάτι δυναμικό ή παθητικό, δεν θα αλλάξει κάτι, γιατί αυτή είναι αλλού. Δεν είναι στο χέρι σου. Όσο γρηγορότερα το πάρεις απόφαση, τόσο γρηγορότερα θα αρχίσεις να επικεντρώνεσαι στο πώς θα προχωρήσεις. Αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις, το μόνο στο οποίο έχεις κάποιον έλεγχο. Η αυτοεκτίμηση θα έρθει μετά. Όταν καταλάβεις ότι για όλους μας υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Κάνε copy paste την απάντηση, βάλε της bold και φωσφοριζέ πορτοκαλί υπογράμμιση, εκτύπωσε την και κόλλα την σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σου. Η βασική ατάκα. Το ζούσες μόνη σου. Sad, but true. Με τον καιρό θα περάσει, με όλο αυτό το πέρα δώθε που κάνατε, σχέση, μετά σεξ, μετά χωρισμός, μετά στολκινγκ στο ίντερνετ, πάλι σεξ, πάλι χωρισμός, ε έγινε η φάση όλη σαν την λευκή βρακολαστιχιά του παππού. Σου αξίζει κάτι καλύτερο.

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

“Λευκή βρακολαστιχιά”! Δηλώνω πια ακόμα μεγαλύτερος θαυμαστής σου! Παραλίγο να μου βγει από τη μύτη ο καφές!🤣

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τσιτσίγκειος Πένα

Ευχαριστώ. Εσύ βέβαια παίρνεις βραβείο καλύτερου ονόματος 😄

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

΄Πάψε καλέ, κόλακα!😁

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
4 χρόνια πριν

Το να κολλάς σε αδιέξοδες καταστάσεις, εμμονικά σχεδόν, σίγουρα είναι κάτι που δεν σε βοηθάει να χτίσεις αυτοεκτίμηση πάντως. Και δεν λες να το καταλάβεις κιόλας το αδιέξοδο. Σου κλείνει την πόρτα και ψάχνεις για χαραμάδες στους γύρω τοίχους. Ακούγεσαι σαν να έχεις ανάγκη αυτήν την γυναίκα, όχι σαν να έχεις συναισθήματα γι αυτή. Αν μπορώ να σκεφτώ μια λίστα με τα πιο αντιερωτικά χαρακτηριστικά, αυτό σίγουρα είναι το τοπ.

coup de foudre
coup de foudre
4 χρόνια πριν

Αχ ρε φιλη. Τα διαβαζω και νομιζω οτι τα εγραψα εγω! Ακομα και η υπογραφη σου…με εχουν αποκαλεσει κι εμενα ετσι φιλες μου . Η ιδια ιστορια με μικρες παραλλαγες. Ποναει πολυ να βλεπεις οτι καποιος σε θελει καπως, αλλα οχι τοσο οσο εσυ. Σε θελει, αλλα λιγο. Αρα ; Γιατι να θελεις να εισαι με καποια η οποια δε θελει αυτο που εισαι; Και δωστου βασανιστηριο , αν ειχα πει τοτε αυτο και αν ειχα κανει τοτε εκεινο τα πραγματα θα ηταν αλλιως. Νομιζω ομως οτι αν ξαναζουσαμε την ιστορια και ισως το δεις μετα απο καιρο θα καναμε… Διαβάστε περισσότερα »