in

Αγαπητή «Α, μπα»: Συνήθως οι άντρες δάσκαλοι δεν αγκαλιάζουν τους μαθητές γιατί μπορεί να θεωρηθεί παρενόχληση

Είναι μέρος του φεμινισμού να μην θεωρούνται οι άντρες χωρίς καμία αφορμή άτομα που θα παρενοχλούσαν κάποιο παιδί;

Θεωρείς ότι στο μέλλον που ελπίζουμε να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα στα δύο φύλα, θα βλεπουμε περίπου τον ίδιο αριθμό δασκάλων/νηπιαγωγών σε άντρες και γυναίκες; Για όλους μας πιστεύω είναι οκ να δουμε την 55χρονη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e029207bfc5b7cc793a80e6af65ec39e

Θεωρείς ότι στο μέλλον που ελπίζουμε να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα στα δύο φύλα, θα βλεπουμε περίπου τον ίδιο αριθμό δασκάλων/νηπιαγωγών σε άντρες και γυναίκες; Για όλους μας πιστεύω είναι οκ να δουμε την 55χρονη νηπιαγωγό να έχει στα πόδια της ένα ανήσυχο αγοράκι και να διαβάζει ένα παραμύθι σε όλη την τάξη. Πόσο οκ θα ήταν οι μαμάδες του φόρουμ να έβλεπαν έναν 55χρονο νηπιαγωγό (ακόμα και πιο νέο) να έχει στα πόδια του ένα κοριτσάκι; Δουλεύω στην εκπαίδευση και αρκετοί άντρες εκπαιδευτικοί είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και πολύ κλειστοί. Συνήθως όλοι οι μαθητές έρχονται στα διαλείμματα και αγκαλιάζουν την/τον δασκαλό τους. Εγω ως γυναικα μπορώ να αγκαλιάσω εξίσου και τα κοριτσια αλλα και τα αγόρια π.χ. της έκτης που έρχονται και με αγκαλιάζουν, ο συνάδερφος τους αποθαρρύνει (όχι γιατί δεν θέλει τις αγκαλιές –θα ήταν οκ καποιος να μην θέλει- αλλά γιατί όπως λέει μπορεί να μπλέξει ακόμα με ένα άγγιγμα στον ώμο για επιβράβευση). Ποια η γνώμη σου πάνω στο θεμα; Είναι μέρος του φεμινισμού να μην θεωρούνται οι άντρες χωρίς καμία αφορμή άτομα που θα παρενοχλούσαν κάποιο παιδί;

φεμινιστική εκπαίδευση

Φυσικά και είναι. Ο φεμινισμός παλεύει μεταξύ άλλων και για να επιτραπεί στους άντρες να είναι τρυφεροί, φροντιστές, να κρατάνε μωρά και παιδιά, και να κλαίνε. Να έχουν «γυναικεία» χαρακτηριστικά και «γυναικείες» συμπεριφορές χωρίς να κατακρίνονται. Δεν είναι θέμα γνώμης, δικής μου ή άλλου. Για όποιον ασχολείται με τον φεμινισμό αυτά τα θέματα είναι αυτονόητα και λυμένα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

18 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν

Δούλεψα κάποια χρόνια ωρομίσθιος και αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Είχα πολύ καλή σχέση με τους μαθητές και πολλές φορές όταν με έβλεπαν, έρχονταν και με αγκάλιαζαν. Ιδιαίτερα τη μέρα που έφευγα λόγω διορισμού σε άλλο φορέα του δημοσίου, είχα συγκινηθεί πολύ από τις εκδηλώσεις αγάπης που έδειχναν.

Πάντα μα πάντα, όμως, διατηρούσα απόσταση. Αυτόματα αισθανόμουν ότι κάποιος μπορεί να παρεξηγήσει το παραμικρό άγγιγμα. Οπότε ήμουν πολύ προσεκτικός.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Wolfcry

Έχω νιώσει άβολα με εναγκαλισμό μαθητή μου, αρχές εφηβείας. Δεν ήμουν σίγουρη για την αθωότητα του πράγματος από την πλευρά του μαθητή. Από τότε ήμουν και είμαι πολύ προσεκτική στη σωματική τρυφερότητα.

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Είχα το ίδιο πρόβλημα από παλιά στον προσκοπισμό. Μας συμβούλευαν στις σχολές να μην αγκαλιάζουμε χαϊδεύουμε στα μαλλιά, κρατάμε από το χέρι παιδάκια διαφορετικού φυλου από εμάς (είμαι γυναίκα) για να μην θεωρηθεί παρενόχληση. Όσο είμασταν στην πόλη ήμουν συντηρητική στο θέμα, αλλά στις κατασκηνώσεις συνήθως τα έγραφα στα παλιά μου τα παπούτσια. Όταν έχεις 20 παιδάκια 7-11 ετων κάποια για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι τους, αναγκασμένα να προσαρμοστουν σε ένα σχετικό καθεστώς επιβίωσης και να κοιμούνται με διαχωριστικό ανάμεσα σε αυτά και το σκοτεινό δάσος ένα πανί, πρέπει κάπως να αντιμετωπίσεις τους φόβους τους και η αγκαλιά… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Καθησυχασμό, θα το μετέφραζα.

tsatsara
tsatsara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Επιτέλους!
Όταν λέω πόσο φεμινιστική κίνηση είναι ο προσκοπισμός με κοροϊδεύουν.Συνηθως άσχετοι.
Μου χτύπησες ευαίσθητη φλεβιτσα που πετάει καρδούλες!

Blanca luna
Blanca luna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Αχ, origami! Σε διαβάζω τώρα αλλά και σε ένα παλιότερο ποστ σου περί προσκοπισμού και πολύ συγκινούμαι! Έχω τις καλυτερες αναμνησεις… Τελικά είναι φουλ παρεξηγημένος· τώρα που έχω μικρά παιδιά και λέω σε άλλους γονείς ότι σκεφτόμαστε να πάνε στα λυκόπουλα, πρέπει να κάθομαι κάθε φορά να αποδομώ όλα τα κλισέ…

Patatosalata
Patatosalata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Έχω παρόμοιες εμπειρίες από τον προσκοπισμό. Όταν ήμουν στην ομάδα ήμασταν τεσσερα κορίτσια και όλοι οι υπόλοιποι αγόρια, το ίδιο και οι βαθμοφόροι. Στις εκδρομές είχε τύχει να μας έρθει περίοδος και υποφέραμε από τις κράμπες, αν υπολογίσεις και τη σωματική κόπωση από το κρύο και την ανάβαση στο βουνό. Ο αρχηγός μας, λοιπόν, μας έτριβε τα πόδια και την κοιλιά μέχρι να αισθανθούμαι καλύτερα, χωρίς ουδεμία σεξουαλική διάθεση. Έτριβε και αγκάλιαζε και τα αγόρια αν χτυπούσαν ή πονούσαν. Αν ένα παιδί/έφηβος κλαίει από τον πόνο τι θα κάνεις; Με τον αρχηγό μου παρόλο που έχω 15 χρόνια που σταμάτησα,… Διαβάστε περισσότερα »

Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
4 χρόνια πριν

Σαν τους Ρεπουμπλικανους που δε μένουν ποτέ μόνοι στο ίδιο δωμάτιο με κάποια γυναίκα εκτός της συζύγου τους, όποιος έχει τη μύγα συχνά μυγιάζεται. Τηρουμένων των αναλογιών, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο όταν ένα παιδί και ένας ενήλικος φροντιστής, οποιουδήποτε φύλου, έχουν κάποια πλατωνικη φυσική επαφή όπως η αγκαλιά, με τη συναίνεση και των δύο. Συγκεκριμένα, δεν είναι παρεξηγησιμο όταν φαίνεται εύκολα ο λόγος, ο τρόπος και ο τόπος που γίνεται γίνεται, δηλαδή το παιδί είναι χαλαρό, ανοικτό, διαχυτικο προς τον άνθρωπο αυτό και συνήθως εκφράζει από μόνο του τους λόγους του παιδικού του θαυμασμού, το περιβάλλον είναι κατάλληλο για την… Διαβάστε περισσότερα »

etceteria
etceteria
4 χρόνια πριν

Μα η καχυποψια δεν οφειλετε στο οτι δεν επιτρεπεται στους αντρες “να είναι τρυφεροί, φροντιστές, να κρατάνε μωρά και παιδιά, και να κλαίνε.” αλλά επειδη δυστυχως το φυλο μου εχει τεραστια δυσαναλογα ποσοστα sexual predators σε σχεση με το γυναικειο φυλο. Μαντεψε αν αυριο γινοταν lft αυτο το ταμπου ποιους θα εξυπηρετουσε. Το ερωτημα ειναι να γινει lift εξυπηρετει κατι ουσιαστικο τα παιδια ή τους ενηλικες;

Αλλωστε σε καθε περιπτωση που εμπλεκονται παιδια το σημαντικο δεν ειναι πως θα φανει ο ενηλικας και αν του επιτραπει να κλαψει (δεν ειναι αυτο το ερωτημα) αλλα η προστασια του παιδιου.

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν

Αυτή η ερώτηση μου θύμισε την ταινία “Το Κυνήγι” με τον εξαιρετικό Μαντς Μίκελσεν, όπου ένα κοριτσάκι στο νηπιαγωγείο που αυτός δουλεύει τον κατηγορεί ψευδώς ότι το παρενόχλησε. Πολύ ωραία ταινία την προτείνω! Κατά τ άλλα συμφωνώ με την Λένα αλλά και τα σχόλια.

Sierra
Sierra
4 χρόνια πριν

Πριν από αρκετά χρόνια σε μια παρέα είχα ακούσει το εξής τραγικό: “Άντρες νηπιαγωγοί είναι όλοι ανώμαλοι, παιδεραστές, διαφορετικά γιατί να πάνε να γίνουν νηπιαγωγοί”. Ακόμα χειρότερο ήταν και νέα κοπέλα αυτή που το είπε.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα ότι η πατριαρχία βλάπτει και τους άντρες. Η πατριαρχία διαχωρίζει ρητά τα δύο φύλα με βάσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους έχει δώσει. Οι άντρες δεν είναι φροντιστές και όποιοι δείχνουν παραπάνω οικειότητα ίσως θεωρηθούν ακόμα και παιδεραστές. Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας. Όπως κάποιοι μπορεί να φοβηθούν να μπουν σε λεωφορείο με γυναίκα οδηγό έτσι και κάποιοι φοβούνται να είναι η νταντά των παιδιών τους άντρας. Είναι ρόλοι που εδώ και πολλά χρόνια γίνονταν παραδοσιακά από το ένα ή το άλλο φύλο έχουν αλλάξει και αυτό δεν είναι αποδεκτό απ’ όλους.

etceteria
etceteria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Δεν ειναι θέμα νοοτροπιας ειναι θέμα στατιστικών για το πιο φυλο έχει συχνοτερους και περισσοτερους sexual predators. Επίσης το να εισαι φροντιστης δεν σημαίνει ότι χρειαζεται να δείχνεις τρυφεροτητα σωνει και καλα με αγκαλιες και φιλια – υπαρχουν εκατομύρια τροποι να το κανεις και χωρις αυτο.

IrisPrismatica
IrisPrismatica
4 χρόνια πριν

Fuck! Πωπω εντωμεταξύ όταν πήγαινα εγώ νηπιαγωγείο ο με διαφορά αγαπημένος μου δάσκαλος τύγχανε άντρας. Αγκαλιές δεν θυμάμαι με κανέναν ασχέτως φύλου, αλλά προσωπικά δεν τα πήγαινα καλά με τις αγκαλιές από μικρή. Θυμάμαι ότι ήταν υπομονετικός και ενδιαφέρων και ήταν εμφανές ότι ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τα παιδιά.

eris
eris
4 χρόνια πριν

Με τόση τρομολαγνεία από τα ΜΜΕ αυτά έχεις.
(στo 0.001% οι παιδόφιλοι στην Ελληνική επικράτεια)

lettuce
lettuce
4 χρόνια πριν

Συζητάμε για την Ελλάδα ή γενικότερα?
Μια φίλη στην Αυστραλία που εργάζεται ως νηπιαγωγός μου είπε για περιστατικό που έδιωξαν την άλλη νηπιαγωγό επειδή έβαλε το παιδάκι να κάτσει στην αγκαλιά της για να το ηρεμήσει που έκλαιγε. Απαγορεύεται νομικά το too much contact τόσο για άνδρες όσο για γυναίκες, για την προστασία του παιδιού.