in ,

O κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Το “πατρικό”

Πρόσφατα ήθελα να αφηγηθώ σε έναν φίλο μια ιστορία από τις μέρες των Χριστουγέννων. Σκέφτηκα λοιπόν να του πω πως αυτή τη χρονιά διάλεξα να μείνω στην Αθήνα και να μην επιστρέψω στο “πατρικό” μου. Ωπ! Φρέναρα τη σκέψη μου! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

016a66c9d53e38584b1b45591a1265bf

Πρόσφατα ήθελα να αφηγηθώ σε έναν φίλο μια ιστορία από τις μέρες των Χριστουγέννων. Σκέφτηκα λοιπόν να του πω πως αυτή τη χρονιά διάλεξα να μείνω στην Αθήνα και να μην επιστρέψω στο “πατρικό” μου. Ωπ! Φρέναρα τη σκέψη μου! Τι σόι λέξη είναι αυτή;

Εμ συνήθως αφήνουμε τη μητέρα να κάνει όλες τις δουλειές- ώρες πολλές από τη βδομάδα της να βάλει πλυντήριο, να απλώσει, να ψωνίσει, να γεμίσει με τάπερ την κατάψυξη ώστε να μη μείνει το σπίτι στιγμή χωρίς φαγητό, εμ το ονομάζουμε “πατρικό”; Παράδοξο.

Μετά, χωρίς και πολύ χώρο για παράπονα, κάποιες φορές οι μανούλες μας κλαίνε, βάζουν τα κλαματα συχνά χωρίς ίσως να ξέρουν να πουν το γιατί. Κάποιες φορές χωρίς και οι ίδιες να καταλαβαίνουν πολύ καλά το γιατί.

Άλλες επιλογές: το οικογενειακό σπίτι, το σπίτι όπου μεγάλωσα, το σπίτι των γονιών μου

Συμπληρώστε ελεύθερα…

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

9 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν

Και εγώ στην πολυκατοικία μου τόσα χρόνια είχα αντρικό επίθετο. Ο διαρρήκτης η ο οποιοσδήποτε κακοποιός θα χαρεί πολύ να πάρει το μυνημα ότι σε αυτό το σπίτι μένει μόνη μια γυναίκα με ότι αυτό συνεπάγεται.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Ακριβώς γι αυτό έχω και εγώ αντρικό όνομα στο κουδούνι και ας μένω μόνη μου.

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν

Το γονεΐκο μου σπίτι.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν

Α βρηκα!
Η σφηκοφωλια 🙂

Aloha
Aloha
4 χρόνια πριν

Εγω πλέον θα λέω το “μητρικό” μου αφού το σπίτι ανήκει στην μητέρα μου και ο πατέρας το βρήκε έτοιμο !! 😂

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

Το σοκ με το ολοκληρωτικό wipe out της γυναίκας το ένιωσα όταν πήγαμε στο δημαρχείο να κάνουμε τα χαρτιά του γάμου μας. Εκεί πρέπει να γράψουμε κ ποιό επίθετο θα πάρουν τα παιδιά κ αυτό δεν αλλάζει μετά, όπως μου τόνισε επανειλλημένως η εργαζόμενη εκεί. Τελικά καταλήξαμε στου συζύγου γιατί ξαφνιαστήκαμε κ οι δύο, δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα οπότε πήγαμε με τον πιο σύνηθες. Αλλά δε θα ξεχάσω το πόσο απαξιωμένη ένιωσα, όχι εγώ προσωπικά αλλά για όλες τις γυναίκες κ ας μην αλλάζουμε το δικό μας επίθετο.
Το σπίτι των γονιών μου λέω.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν

Η πλάκα είναι ότι παλιά ήταν μια πολύ μικροαστική έκφραση που δεν χρησιμοποιούνται από τη νεολαία. Μπορεί να την άκουγες από φρεσκοπαντρεμένη επαρχιώτισσα ή μεγαλύτερη γυναίκα και άντρα συντηρητικών πεποιθήσεων, ενώ σήμερα βλέπω τη λένε και οι χίπστερς ακόμα. Εξέλιξη.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν

Πολυ ωραιο θεμα!
Αναζητω κι εγω λεξεις.
Το σπιτι οπου μεγαλωσα.

Arleta
Arleta
4 χρόνια πριν

Πάντως εγώ όταν είναι να πάω στους γονείς μου λέω “πάω/πήγα στη μάνα μου”. Έτσι μου βγαίνει.