in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η μητέρα του άντρα μου είναι ανυπόφορη

Δεν θέλω αυτή η γυναίκα να επηρεάζει το παιδί μου

Αγαπητή Α, μπα, βοήθεια! Θα προσπαθήσω να τα πω σύντομα. Από την αρχή της γνωριμίας με τον άντρα μου, μου έχει αναφέρει οτι η μαμά του είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Την γνώρισα. Είναι. Ανυπόφορη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 135

Αγαπητή Α, μπα, βοήθεια! Θα προσπαθήσω να τα πω σύντομα. Από την αρχή της γνωριμίας με τον άντρα μου, μου έχει αναφέρει οτι η μαμά του είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Την γνώρισα. Είναι. Ανυπόφορη. Μια δική μου μη επαγγελματική διάγνωση είναι οτι πάσχει από ακραία μορφή ναρκισισμού εμπλουτισμένη με έντονα στοιχεία αμορφωσιάς. Ποιο είναι το πρόβλημα?? Δεν θέλω το παιδί μου να επηρεάζεται από αυτή!! Ζούμε στο εξωτερικό. Την βλέπουμε 3-4 μέρες, το πολύ 2-3 φορές το χρόνο, μια φόρα από αυτές μένουμε σπίτι της. Ε και ακούστε τι πρόλαβε τις φορές που δεν ήμουν παρόν ή λίγο πιο δίπλα. 1. Της είπε οτι οι γονείς σου δουλεύουν και αν δεν θέλεις και μένα να δούμε ποιος θα σε προσέχει 2. Της είπε εσύ μπορείς καλύτερα γιατί η φίλη σου είναι χοντρούλα 3. Της λέει επαναλαμβανόμενα γιατί δεν το κάνεις όπως σου λέω, χαζούλα είσαι? 4. Άκου τώρα! Της διηγήθηκε με όλες τις λεπτομέρειες τροχαίο δυστύχημα με θύμα παιδάκι! θα τρελαθώ, η μικρή είναι τεσσάρων!!! 5. Της έβαλε να δει ταινία του Ψάλτη και προσπάθησε να την κάνει να τον μιμείται. Έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Της ζητάω το λόγο και έχει ένα μειδίαμα ανατριχιαστικό! Ο άντρας μου δημιουργεί συνεχώς φασαρίες μαζί της για να την αποτρέψει να λέει αηδίες στον ίδιο, για να προστατέψει τον εαυτό του. Της φέρεται άσχημα. Μετά την λυπάται. Εγώ την απεχθάνομαι και το ξέρει και τον πληγώνει! Δεν θέλει να της φέρομαι και εγώ άσχημα ή να την κόψει από το παιδί. Α μπα, μου τι να την κάνω. Η μόνη λύση είναι να μην αφήνω ποτέ το παιδί μαζί της, έτσι?? Να πω στη μικρή ότι η γιαγιά της είναι κουκου?? Πείτε μου μια πολιτισμένη αντίδραση γιατί εαν της πω οτι σκέφτομαι θα αρχίσει να απειλεί οτι θα βλάψει τον εαυτό της.

– Οχι οι ταινίες του Ψάλτη δεν είναι κατάλληλες για παιδιά

Είναι 3-4 μέρες, 2-3 φορές το χρόνο, δηλαδή το πολύ 12 μέρες το χρόνο, όχι συνεχόμενες, και μένετε στο εξωτερικό. Νομίζω ότι το κάνεις μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όσο είναι. Μου φαίνεται κάπως απίθανο να επηρεαστεί σε τέτοιο βαθμό το παιδί που να του δημιουργήσει μόνιμο πρόβλημα.

Αλλά έστω, υπάρχει λύση: να μην το αφήνεις μόνο του μαζί της, και να επεμβαίνεις όταν χρειάζεται, αλλά να είσαι προετοιμασμένη ότι αυτό που θέλει να πει, θα βρει τρόπο να τα πει.

Τώρα για το υπόλοιπο σύμπλεγμα, το πρόβλημα έχεις με τον άντρα σου, και όχι με αυτή. Αυτός της φέρεται άσχημα, μετά το μετανιώνει, μετά σε κατηγορεί που εσύ της φέρεσαι άσχημα, ενώ ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να το ελέγξει. Παιδιά, η λύση είναι να μην μένετε μαζί της, ούτε εκείνη τη μια φορά. Ή, βρείτε κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε, πάντως μεταξύ σας πρέπει να τα βρείτε, γιατί το πιο δύσκολο απ’ όλα, έχει ήδη γίνει: συμφωνείτε ότι είναι ανυπόφορη. Συμφωνείτε και ότι είναι κακή επιρροή; Ε, τότε βάλτε τα κάτω και προσπαθήστε να βρείτε μια ισορροπία, χωρίς να αυτοσχεδιάζετε κάθε φορά και μετά νιώθετε άσχημα. Το παιδί μου φαίνεται πολύ μικρό για να καταλάβει γιατί η γιαγιά είναι στη ζωή του αλλά οι γονείς του δεν την εγκρίνουν. Χρειάζεται πολύ πιο ξεκάθαρα μηνύματα από το «είναι κούκου». Εσείς πρέπει να τα κάνετε ξεκάθαρα για το παιδί, και όχι να τα μπερδεύετε και να ελπίζετε ότι θα καταλάβει τι κάνετε και γιατί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

25 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
J.Brian
J.Brian
4 χρόνια πριν

Χθες έβλεπα ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τζόνυ Κας. Ο μεγαλύτερος αδελφός του πέθανε όταν ήταν και οι δύο μικροί. Ο πατέρας του λοιπόν, θεώρησε σκόπιμο να του πει “πέθανε το λάθος παιδί”. Μια φορά το είπε κι αυτός, αλλά τον στοίχειωσε για μια ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Στα μωρά και πολύ μικρά παιδιά αρκεί μια φορά στη ζωή τους, για να τραυματισθούν ανεπανόρθωτα, πόσο μάλλον 12 ολόκληρες μέρες το χρόνο. Ο Ψάλτης τρώγεται, το άλλο με το δυστύχημα του παιδιού δεν τρώγεται και δεν αφομοιώνεται από σχεδόν μωρό 4ων ετών. Τέτοια μάνα είχε και ένας… Διαβάστε περισσότερα »

refugee
refugee
4 χρόνια πριν

Δεν σας φοβάμαι γιατί ακούγεστε σοβαροί άνθρωποι που μεγαλώνετε σωστά το παιδί σας. Όταν δε αρχίσει να απαντάει εκείνο στις παλαβομάρες της γιαγιάς, με το αθώο και όλο απορία βλέμμα των παιδιών που σκοτώνει, πίστεψέ με, δεν θα θέλει αυτή να σας βλέπει.

daria
daria
4 χρόνια πριν

Στεναχωρήθηκα με την ερώτηση. Η γιαγιά τους βλέπει ελάχιστα, όσο ανυπόφορη και αν είναι δεν βλέπω πουθενά να είναι επικίνδυνη για το παιδί. Νομίζω πως για 10 μέρες το χρόνο μπορείτε να αντέξετε τη διαφορά νοοτροπίας χωρίς να την πληγώνετε. Άλλωστε και εσείς που έχετε άλλη νοοτροπία «πιο εξελιγμένη» σκέφτεστε να πείτε στο 4χρονο παιδί σας πως η γιαγιά του είναι κούκου. Τι να πω, δεν βλέπω και ταιράστια διαφορά. Για να μην σχολιάσω το σύζυγο σου κου φαίρετε άσχημα στη μητέρα του αυτες τις 10 μέρες που τη βλέπει. Αν δεν την αντέχετε μην την φιλοξενείτε αλλά το να… Διαβάστε περισσότερα »

Il fungo
Il fungo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Επικίνδυνος είναι μόνο αυτός που απειλεί τη σωματική μας ακεραιότητα ή και την ψυχική υγεία; Γιατί εγώ θυμάμαι πολύ καλά το φόβο και τη λύπη που ένιωθα όταν η γιαγιά μου μου έλεγε ότι όταν θα πεθάνει, θα την πετάξουμε στο λάκκο και θα τη φάνε τα σκυλιά. Το διανοείστε; Παιδάκι 4-5 χρονών να ακούει τέτοιο πράμα, το βρίσκετε φυσιολογικό; Και την έβλεπα σχετικά σπάνια, αλλά πάντα θα πετούσε και κάτι που θα έκανε να νιώθω άβολα γι αυτό και δεν ήθελα να πηγαίνω. 35 χρόνια μετά, αποφεύγω τις επαφές της κόρης μου με την πεθερά μου, γιατί είναι ο… Διαβάστε περισσότερα »

Αθανασία
Αθανασία
4 χρόνια πριν

Να μην μένετε καθόλου στο σπίτι της ώστε να μην βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τα δικά της.
Λύθηκε.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αθανασία

μα αυτοι δεν μενουν απλα μαζι της, αλλα της αφηνουν το παιδι μονο του, μαζι της… τα παραπονα- παραπονα, αλλα εκμεταλλευονται την παρουσια της για να παρκαρουν το παιδι;

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Εγώ πάλι θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου (της πεθεράς). Κατ΄αρχήν την βλέπετε ελάχιστα, δεν την έχετε στο βρακί σας. Μπορεί να είναι πράγματι ανυπόφορη (πολλοί άνθρωποι είναι, γιατί τόσο μπορούν, τόσα ξέρουν, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τα λάθη που κάνει, η κοινωνία γενικά έχει αλλάξει από τα νιάτα της και δεν μπορεί να προσαρμοστεί, όλα αυτά) αλλά κι ο γιος της δεν της φέρεται καλά και προφανώς την πληγώνει και συ την “απεχθάνεσαι” (εξαιρετικά βαριά λέξη). Γενικά έχετε πολύ τραβηγμένο το ζωνάρι σας για καυγά, πράγμα εξαιρετικά κουραστικό και για σας αλλά και για τη γιαγιά, που μπορεί να είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Με ολο το σεβασμο εσεις κανετε τον δικηγορο του Διαβολου γιατι μαλλον ταυτιζεστε με την πεθερα. Πιθανοτατα γιατι τα ιδια κανετε κι εσεις αν κρινω απο αχολια σε παρομοιες ερωτησεις.
Κριμα.

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fuchsia

Κάνετε λάθος. Δεν είμαι πεθερά. Απλώς βλέπω το θέμα από μια άλλη προοπτική. Γιατί εμείς εδώ διαβάζουμε μόνο τη μία πλευρά. Αν μας μιλούσε όμως και η άλλη γυναίκα, που κατηγορείται και βρίζεται ερήμην της, δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα να αντιτάξει τα δικά της επιχειρήματα, μπορεί να σχηματίζαμε άλλη εντύπωση. Γενικά μου αρέσει να φιλτράρω τα λόγια του καθενός για να είναι αντικειμενική. Εσείς είστε νέα και προφανώς ταυτίζεστε μαζί της αλλά εγώ που έχω ζήσει και κάποιες άλλες καταστάσεις, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, που τις επιτείνει και ο τρόπος γραφής της. Κάποτε, ας πούμε, είχα φιλία με κάποια… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

το να υποθετουμε οτι αυτος που γραφει μας λεει μια εντελως αντεστραμενη πραγματικοτητα, δεν νομιζω να βγαζει πουθενα, ακομα κι αν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι αληθεια καποια φορα…
απανταμε παντα συμφωνα με αυτα που διαβαζουμε αν δεν υπαρχουν στο ιδιο το κειμενο περιεργες αντιφασεις…
η πεθερα δεν θα διαβασει την ερωτηση, για να πληγωθει, αλλα μακαρι να την διαβαζε μηπως κι αναγνωρισει αυτα που κανει.

τι προτεινετε δηλαδη; διαβαζοντας το παραπανω κειμενο να την ρωτησουμε μηπως το αληθινο προβλημα ειναι οτι η κοπελα απαταει τον ανδρα της με τον κουμπαρο και τον δερνει;

Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν

Προφανώς πειράζει αν είναι κακή επιρροή για το παιδί, αλλά κι εσείς ψυχή έχετε.
Δηλαδή αν είσαι συνέχεια παρούσα και ακούς τι του λέει, δε θα εκνευρίζεσαι?
Μόνο το παιδί είναι το πρόβλημα, εσείς την αντέχετε να σας δημιουργεί διαρκώς εντάσεις?
Γιατί το κάνετε αυτό το πράγμα στον εαυτό σας?
Να μη φιλοξενείστε στο σπίτι της, ας βρεθείτε έξω για ένα φαγητό ή για έναν καφέ να σας δει.

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν

Εντάξει τώρα μιλάμε για δέκα μέρες τον χρόνο λίγη υπερβολή διαβάζω έως πολύ ο άντρας σου πρέπει να λύσει τα θέματα του εσύ απλά μείνε δίπλα στο παιδί σου.

Parisios
Parisios
4 χρόνια πριν

Έγραψες!

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν

Δεν θεωρώ υπερβολή τις 12 μέρες κάθε χρόνο για χρόνια ολόκληρα.Το παιδί μια χαρά μπορεί να απορροφήσει τις ανοησίες της γιαγιάς.Επιπλεον,για ποιο λόγο έστω για αυτές τις μέρες να τσακωνεστε σαν ζευγάρι;
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Ελλάδα το θεωρούμε δεδομένο και απαράβατο να πηγαίνουμε επίσκεψη σε γονείς και συγγενείς.Μιλαω στην περίπτωση που αυτό μας προκαλεί δυσφορία.Απλουστατα θα πηγαίνει μόνο ο άντρας σου αν θέλει για λίγες μέρες.Θα λέτε μια δικαιολογία κάθε φορά σιγά

Μεγάλη Αδερφή
Μεγάλη Αδερφή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Γιατί είναι πολύ καλό το τζάμπα ξενοδοχείο και εστιατόριο κάθε γιορτές και καλοκαίρι!!!

Dr. Arisa
Dr. Arisa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μεγάλη Αδερφή

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όλες οι πεθερές μαγειρεύουν?

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dr. Arisa

και να μην μαγειρευει, της αφηνει το παιδι να το κραταει μονη της η πεθερα, για να κανει τις δουλειες της. αυτο παλι, τι σας λεει; αν εχει παραπονα για την διαπαιδαγωγηση, ας εχει το παιδι μαζι της, ή ας το αφηνει αλλου.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

“Απλουστατα θα πηγαίνει μόνο ο άντρας σου ”

απλουστατο θα ηταν ΑΝ το ηθελε κι ο ανδρας της. το προβλημα ειναι οτι ο ανδρας τις θελει αυτες τις οικογενειακες επισκεψεις…

Χαος
Χαος
4 χρόνια πριν

10 μέρες τον χρόνο μας φαίνονται λίγες όμως ένα μικρό παιδί μπορεί να σοκαριστεί με κάτι που θα δει ή θα ακούσει και να του μείνει χαραγμένο για πάντα. Μια φορά αρκεί. Δεν φημίζομαι για το μνημονικό μου όμως θυμάμαι πεντακάθαρα εικόνα που είχα δει φευγαλέα στη τηλεόραση και με είχε σοκάρει,δεν θυμάμαι τίποτα σχεδόν απο εκείνη την ηλικία αλλά θυμάμαι την εικόνα που είχα δει και ένα άλλο περιστατικό που ενώ στην ουσία ήταν αστείο,χαράχτηκε τόσο πολύ μέσα μου που μπορώ να πω οτι μου δημιούργησε και πρόβλημα μεγαλώνοντας.Το παιδί λοιπόν θα μπορούσε να θυμάται για πάντα την περιγραφή… Διαβάστε περισσότερα »

Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Χαος

Συμφωνώ Χάος. Τα παιδιά θυμούνται αυτά που τους έκαναν εντύπωση ή τα σοκαραν. Πολλές φορές για πάντα. Ακόμα κι ένα παραμύθι μπορεί να σε στοιχειώσει για καιρό. Είναι βέβαιο ότι αφού η γιαγιά είπε αυτό (και σε άλλη περίπτωση έβγαλε ανατριχιαστικο μειδίαμα όταν την έκαναν confront), θα πει κι άλλα παρόμοια στο μέλλον. Μου δόθηκε η εντύπωση ότι είναι συναισθηματικά ασταθής. Τα παιδιά απορροφούν σα σφουγγάρι αυτά που τους λέμε. Προφανώς και δεν γίνεται να τα προστατεύουμε από κάθε αρνητικό ερεθισμα, δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα, αλλά αν ξερεις ότι η επιρροή του Χ ανθρώπου είναι κακή (γιατί ο… Διαβάστε περισσότερα »