in

Μπάρακ Ομπάμα: «Οι γυναίκες είναι καλύτερες στην ηγεσία από τους άντρες»

«Αν διοικούσαν οι γυναίκες στις χώρες του κόσμου, θα υπήρχε γενικότερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των εισοδημάτων» δήλωσε ο Ομπάμα σε ομιλία του στη Σιγκαπούρη

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «οι γυναίκες δεν είναι τέλειες αλλά είναι αναμφισβήτητα καλύτερες από τους άντρες». Μεταξύ άλλων τόνισε επίσης πως τα περισσότερα προβλήματα στην ιστορία προέρχονται από ηλικιωμένους ανθρώπους, κυρίως άντρες σε θέσεις εξουσίας. Μεταξύ άλλων μίλησε επίσης για την κοινωνική πόλωση, την χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τη διάδοση […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

merlin 163543902 077e4a4e e58b 43f4 89f3 4602c2aa6e64 articleLarge

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «οι γυναίκες δεν είναι τέλειες αλλά είναι αναμφισβήτητα καλύτερες από τους άντρες».

Μεταξύ άλλων τόνισε επίσης πως τα περισσότερα προβλήματα στην ιστορία προέρχονται από ηλικιωμένους ανθρώπους, κυρίως άντρες σε θέσεις εξουσίας. Μεταξύ άλλων μίλησε επίσης για την κοινωνική πόλωση, την χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Mιλώντας σε ιδιωτική εκδήλωση με θέμα την ηγεσία, ο Ομπάμα δήλωσε πως όσο βρισκόταν ο ίδιος στην εξουσία σκεφτόταν πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσαν οι γυναίκες. «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν κάθε χώρα του κόσμου κυβερνάτο για δύο χρόνια από γυναίκες, θα βλέπαμε σημαντική βελτίωση σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, στις συνθήκες διαβίωσης, στα εισοδήματα».

Σε ερώτηση που του τέθηκε αν σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική ηγεσία, απάντησε πως πιστεύει σε ηγέτες που αποσύρονται όταν έχει έρθει ώρα. «Αν κοιτάξετε τον κόσμο, σε πολλές θέσεις εξουσίας βρίσκονται άνθρωποι ηλικιωμένοι, κυρίως άντρες που δεν λένε να φύγουν. Είναι σημαντικό για τους πολιτικούς ηγέτες να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους ότι δεν βρίσκονται εκεί δια βίου αλλά για να κάνουν μια δουλειά. Δεν είναι εκεί για να θρέφουν την υπεροψία και την εξουσία τους».

Ο Μπάρακ Ομπάμα διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2009 μέχρι το 2017.

Μετά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο, ο ίδιος και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, δημιούργησαν ένα ίδρυμα που παρέχει συμβουλές σε νέους ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

Την περασμένη βδομάδα το ζευγάρι βρέθηκε στην Κουάλα Λουμπουρ για μια εκδήλωση του ιδρύματος Ομπάμα.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

στην Κροατία που έχουν γυναίκα πρωθυπουργό, φτωχός δεν υπάρχει,ούτε άνεργος και όλοι είναι ισότιμοι και τρέχουν στα λιβάδια ευτυχισμένοι. Άσε μας ρε Μπαράκ…

Hliokameni@!
Hliokameni@!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Είπε ο άνθρωπος ‘ δεν είναι τέλειες ‘ αλλά είναι καλύτεροι ηγέτες από τους άντρες, και θα υπήρχε καλύτερο βιοτικό επίπεδο, ισως στις περισσοτερες χωρεσ, όχι σε όλες ! Καλύτερο όχι τέλειο! Αυτό που περιγράφεις εσυ είναι μια ουτοπία! Δεν θα γράψω τους λόγους που η Κροατια δεν είναι αναπτυγμένη χώρα, αλλά δεν θα γίνει και σε λίγα χρονάκια επειδή έχει γυναίκα πρωθυπουργό ! Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη !!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Η συνηθέστερη απάντηση και στα σχόλια του facebook. Ναι αλλά τη Θάτσερ την ξεχάσατε; Δε θα σταθώ καν στο αν είναι καλές ή όχι στη δουλειά τους.
Να θυμηθούμε όμως και πόσα παραδείγματα έχουμε από άντρες που είναι πρωθυπουργοί και κάνουν κακή δουλειά;

κουκουρούκου
κουκουρούκου
4 χρόνια πριν

«Οι γυναίκες δεν είναι τέλειες αλλά είναι αναμφισβήτητα καλύτερες από τους άντρες»
Εμένα γιατί μου φάνηκε αυτό full στερεοτυπικό; Σε τί είμαστε καλύτερες όλες οι γυναίκες από όλους τους άντρες;
Θα συμφωνούσα περισσότερο με τη θέση πως οι καλοί ηγέτες δεν καθορίζονται από το φύλο τους.

Μπούκλα
Μπούκλα
4 χρόνια πριν

Με μια εντελώς αυθαίρετη δήλωση, η οποία δε συνοδεύεται από τις αντίστοιχες πράξεις στήριξης και προώθησης της γυναίκας στην εξουσία, ο Ομπάμα χρυσώνει το χάπι σε αυτό που πραγματολογικά είναι η “αδύναμη” πλευρά. Πρόκειται για μια κεκαλυμμένα σεξιστική δήλωση που δείχνει δήθεν καλές προθέσεις εκ του ασφαλούς, αφού έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι ήδη πατριαρχικά διαμορφωμένα.

Intefix
Intefix
4 χρόνια πριν

Σεξιστής μας βγήκε ο Πρόεδρος. BS.

Observer
Observer
4 χρόνια πριν

Αμα του ζητηθεί να πάει σε εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής θα έλεγε καλά λόγια για τους ιερείς και την αξία της κλασικής οικογένειας. Και σε ελληνικό επίπεδο σε μια περίπτωση ισότητας η λίστα με όχι και ιδιαίτερα λαμπρές γυναίκες μόλις ανέλαβαν θέσεις εξουσίας είναι εξ’ίσου μακριά με αυτή των ανδρών: η κα. Κωσταντοπούλου και οι επιτροπές για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος και το επονείδιστο χρέος.η κα. Βαλαβάνη που έβγαλε τα χρήματά της από την τράπεζα τρεις μέρες πριν τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και η μητέρα της τόνιζε ότι η κόρη της είναι υπουργός, η κα. Κουντουρά… Διαβάστε περισσότερα »

Ofglen
Ofglen
4 χρόνια πριν

Αποτυχημένο κατ εμέ. Μου ακούγεται σαν το “Δεν είμαστε ίσοι με τις γυναίκες γιατί οι γυναίκες είναι ανώτερες”. Κριντζ.

IrisPrismatica
IrisPrismatica
4 χρόνια πριν

Αυτό, κατά λέξη.
“Δεν θέλω να είμαι καλύτερη σε κάτι ούτε επειδή είμαι γυναίκα ούτε παρότι είμαι γυναίκα.”
Αυτό ειδικά με bold.

Kolontai
Kolontai
4 χρόνια πριν

Τρανά παραδείγματα σπούδαιων γυναικών πολιτικών η Μέρκελ , η Θάτσερ, η Λεπέν…Γυναίκες της αστικής τάξης που δουλεύουν για την αστική ταξη

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

Ο Ομπάμα μπροστά στον Τραμπ υπήρξε θεός και θα έκανε και πολύ περισσότερα αν δεν τον μπλόκαραν οι ρεπουμπλικάνοι στη δεύτερη τετραετία. Τώρα όμως τις βλακείες είναι αυτές που κάθεται και λέει; Προωθεί τη Μισέλ για πρόεδρο αλα Κλαιρ Αντεργουντ; Και μακάρι να γίνει η Μισέλ πρόεδρος αλλά εμείς ισότητα θέλουμε, όχι υπεροχή.
Θα ξεχάσουμε τη Θάτσερ και το Θατσερισμό;
Θα ξεχάσουμε τη Λαγκάρντ, τη Μέρκελ;
Και σχετικά με τους νέους, θα ξεχάσουμε τον 35χρονο Κιμ;

all things must pass
all things must pass
4 χρόνια πριν

Και μετά τον χαρισματικό Μπάρακ Ομπάμα ο ίδιος λαός εκλέγει για πρόεδρο ένα πορτοκαλί καρτούν και στέλνει το Σύμπαν αδιάβαστο!!!
O tempora o mores!