in

Ο Χάρβει Γουάινστιν κατέληξε σε διακανονισμό 25 εκατ. δολαρίων για τις δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν θα δώσει αποζημίωση στα θύματά του και αυτά θα αποσύρουν τις αγωγές εναντίον του, αποφεύγοντας έτσι τη δίκη

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που επικαλούνται οι New York Times, το συμβούλιο της χρεοκοπημένης πλέον εταιρείας παραγωγής του, κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με δεκάδες από τα φερόμενα θύματα του ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

harvey weinstein2

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που επικαλούνται οι New York Times, το συμβούλιο της χρεοκοπημένης πλέον εταιρείας παραγωγής του, κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με δεκάδες από τα φερόμενα θύματα του.

Ο παραγωγός, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση από δεκάδες γυναίκες, δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί την ενοχή του για τις υποθέσεις αυτές, σύμφωνα τους ίδιους συνήγορους, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις. Ο προτεινόμενος εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει λάβει την προκαταρκτική έγκριση από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να μοιραστούν περισσότερες από 30 ηθοποιοί και πρώην εργαζόμενες του Γουάινστιν που τον κατηγόρησαν για μία σειρά σεξουαλικών επιθέσεων. Ωστόσο η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, καθώς θα πρέπει να λάβει πρώτα δικαστική έγκριση.

Το ποσό που συμφωνήθηκε δεν θα το πληρώσει ο ίδιος ο Γουάινστιν, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες που χειρίζονται τη χρεοκοπία της εταιρείας του. Επίσης, θα αποφύγει περαιτέρω δίκη. Χάρη στον διακανονισμό, ο Γουάινστιν δεν θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την ενοχή του. Αυτό έχει προκαλέσει θυμό αλλά και οργή αρκετών γυναικών που εμπλέκονται. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι νομικοί για τις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι οι επιλογές των θυμάτων του παραγωγού είναι ήδη περιορισμένες.

Τον Ιανουάριο, ο Γουάινστιν θα δικαστεί στο Μανχάταν, αντιμετωπίζοντας και πάλι κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ακόμα δύο γυναικών.

Οι γυναίκες που κατείγγειλαν τον παραγωγό για επίθεση δηλώνουν απογοητευμένες από τους όρους του συμβιβασμού. «Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πως να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω» δήλωσε η 50χρονη Κάθριν Κένταλ που είχε κατηγορήσει τον Γουάινστιν πως στο παρελθόν την είχε καλέσει δήθεν σε επαγγελματική συζήτηση, στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, και την περίμενε γυμνός, κυνηγώντας την για την κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ακόμα μία γυναίκα κατηγόρησε τον παραγωγό ότι την βίασε το 2013  και ότι την είχε αναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ το 2006. Ο Γουάινστιν εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες για μη συναινετική σεξουαλική επαφή, δηλώνοντας αθώος. Αν η συμφωνία προχωρήσει, ο παραγωγός δεν θα δικαστεί για πολλές από αυτές τις υποθέσεις που ήρθαν στην επιφάνεια, με αφορμή το μαζικό κίνημα #metoo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

37 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
piroroko ts
piroroko ts
4 χρόνια πριν

Άντε τώρα να πείσεις πως δεν ήταν αυτή η αρχική στόχευση… Τί να κάνεις; Όχι πάντως την κατ’ εξοχήν κίνηση που ακυρώνει ότι έκανες μέχρι τώρα. Πολύ κακή εξέλιξη.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  piroroko ts

Και πώς θα αποδειχτεί ότι οι κατηγορίες είναι αληθινές, χωρίς να γίνει δίκη;

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Το δικαστήριο θα κρίνει, το λεει και το άρθρο παραπανω “η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, καθώς θα πρέπει να λάβει πρώτα δικαστική έγκριση”.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Ναι, αλλά αν το δικαστήριο κρίνει πως η συμφωνία οριστικοποιείται, ο Weinstein θα είναι σύμφωνα με το νόμο αθώος για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, χωρίς να πάει σε δίκη, και μένουν μόνο οι υποθέσεις στο Μανχάταν για εκδίκαση.

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Δες εδω “A settlement agreement is a contract, so it must meet the terms necessary for a contract, including mutual agreement and consideration (something given by both sides)…….
The “mutual release” clause, which states that both parties agree not to make any claims against the other party; the details in this section are an attempt to cover all possible situations” ( https://www.thebalancesmb.com/is-it-a-good-idea-to-settle-out-of-court-4772756)
Θα παραδεχθεί την ενοχή του και θα συμφωνήσει και η αλλη πλευρα στο συμβιβασμό. Δεν θα ειναι αθώος. Απλα δεν θα γίνει δικη. Δεν θα καταδικαστεί ενταξει απλα ο συμβιβασμός ειναι αν θέλεις ενα ειδος ποινης.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Δεν χρειάζεται να παραδεχτεί την ενοχή του. Ίσα-ίσα, ο τυπικός εξωδικαστικός συμβιβασμός περιλαμβάνει ξεκάθαρα τον όρο ότι κανείς δεν παραδέχεται ενοχή.

A typical settlement includes “The “no admission of liability” clause that says the settlement doesn’t include an admission of wrongdoing by either party”.

Το θέμα είναι πολύπλοκο αν το ψάξεις. Υπάρχουν ενάγουσες που δεν περιλαμβάνονται στο class-action lawsuit, και κάποιες από όσες περιλαμβάνονται δεν θέλουν να το δεχτούν, και θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

Τα μισά λεφτά του συμβιβασμού θα πάνε στους δικηγόρους και των δυο πλευρών, αλλά αυτό είναι άλλο φασούλι.

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Chaotic Jester Τα πως και τα γιατι ειναι λεπτομερειες που μονο οι ιδιες πλευρες γνωριζουν που εμπλεκονται. Σαφως και συμφωνω με οσα γραφεις. Εγω απλα διαβασα το αρθρο εδω και βρηκα αυτα τα κειμενα περι εξωδικαστικου, δεν γνωριζω για τα τυπικα της υποθεσης. Το συζητουσαμε με παρεα, και ειπε ενας -το παραθετω σε αυτα που λες οτι τα λεφτα θα πανε σε δικηγορους κλπ- οτι οι συγκεκριμενες που τον κατηγορησαν “ξεπουληθηκαν” δυο φορες. Την πρωτη οταν εγιναν τα γεγονοτα και αυτος τις ανεδειξε επαγγελματικα , γιατι απο οτι ειδαμε εκαναν τη μια ταινια μετα την αλλη, και τη δευτερη φορα… Διαβάστε περισσότερα »

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Παιδια εγραψα λαθος λογω βιασυνης 😉 . Glamazon τωρα το ειδα 😉 Βαλτε στο “Θα παραδεχθει” ενα “δεν”.

Ersi Georgiadou
Ersi Georgiadou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Θα πληρωνε, αν ηταν αθωος? Ποιος αθωος πληρωνει?

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν

Τίποτα. Αηδία και ένα κατεστημένο απέναντι στο γυναικείο φύλο εκπροσωπουμενο από άντρες δικηγόρους που θα πάρει εκατοντάδες χρόνια να αλλάξει.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lobelia

Lobelia αν δεν συμφωνήσει ο πελάτης ο δικηγόρος δεν μπορεί να δεχτεί τον συμβιβασμό. Ισως κάποια από τα θύματα είχαν περισσότερη ανάγκη τα χρήματα μετά από τόσα χρόνια. Ισως να μην μπορούσε να αποδειχτεί η ενοχή του σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως, ίσως. Αλλά δεν νομίζω οτι η απόφαση είχε να κάνει με το φύλο των δικηγόρων. Δεν ξέρουμε καν αν οι περισσότεροι δικηγόροι ήταν άντρες ή γυναίκες.

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Ναι τσουβάλιασα λίγο πάνω στα νεύρα μου έχεις δικιο.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lobelia

Μια επισήμανση μόνο, το νομικό κατεστημένο δεν το καθορίζουν οι άντρες δικηγόροι, αλλά οι άντρες νομοθέτες. Το πρώτο θα ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί άλλωστε, υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες δικηγόροι που ευχαρίστως θα έστελναν τον Weinstein στη στενή.

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Σωστή διατύπωση έχεις δίκιο.

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Και μετά αναρωτιούνται γιατί οι γυναίκες δεν καταγγέλουμε τους βιασμούς και την κακοποίηση. Γι αυτό! Ένα σύστημα που όχι μόνο αθωώνει αλλά προτρέπει τον άντρα να ξαναβιάσει. Αίσχος, αίσχος, αίσχος!

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Γιαυτο έγραψα για χημικό ευνουχισμό, για να μην ξανασηκωθει ποτε ξανά!

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Κι αν το σκεφτείς, με τον χημικό ευνουχισμό ο άντρας ειναι ηδη νεκρός, καταλαβες.

eris
eris
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Όχι δεν είναι το σύστημα που αθωώνει η προτρέπει.
Αυτό που έχει συμβαίνει τώρα με τον Γουαινστιν, είναι το αποτέλεσμα όταν κάνεις καταγγελία μετά από πολλά χρόνια και όχι την ώρα που πρέπει.
Μήπως προτρέπει σε μελλοντικό βιασμό η αποδοχή του χρήματος εκεί που κανονικά θα έπρεπε να γίνει ένας κακός χαμός?
Τα στοιχεία όμως, ήταν τόσο τρανταχτά για να κάνεις χαμό?
Και έτσι γυρνάμε στην πρώτη πρόταση μου.

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  eris

Να πω κατι? Απο το τιποτα όμως καλυτερα και τα χρήματα, καταλαβες. Ετσι σκέφτηκαν, ετσι δέχτηκαν συμβιβασμό. Έχουν περάσει πολλα χρονια απο τα περιστατικά , θα ηταν κρίμα όλες αυτές οι πολύωρες δικες κλπ κλπ συν τον ψυχολογικό αντίκτυπο τους στα θύματα, γιατι στα θύματα αναφέρομαι, οποτε θα είδαν οτι σε δικη δεν θα είχαν μεγαλο ποσοστο επιτυχίας. Γιαυτο συμβιβάστηκαν.
Κατ εμέ η μεγάλη νίκη θα ηταν να τα έβγαζαν ολα τ άπλυτα του στη φόρα οταν αυτά συνέβαιναν. Αλλα βλέπεις μπρος στην τοτε δόξα και το χρήμα. . . το κουκουλωσαν.

eris
eris
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Και σε άλλα νέα…
Γυναίκα είναι η εισαγγελέας που κανόνισε να γίνει συμβιβασμός
αλλά η καλύτερη είδηση είναι ότι ένα από τα θύματα δεν δέχεται το χρήμα, με αποτέλεσμα να “σπάει” το ντήλ!!
Τουλάχιστον ένα θύμα από τα 30 αντέδρασε όπως πρέπει.
(Υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον μάταιο κόσμο)
Ελπίζω το όλο πράγμα να έχει καλή κατάληξη

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν

Δεν έχω ιδέα από νομικά, οπότε ρωτάω: Αν έστω και μία δεν δεχόταν το συμβιβασμό, θα γινόταν κανονικά η δίκη; Όλα τα θύματα συμφώνησαν να πάρουν χρήματα; Δεν το καταλαβαίνω καθόλου αυτό.

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki
AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν

Εγω θα ρωτησω κάτι, ωραία βλέπουμε εναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν ξερω κατα πόσον ικανοποιεί τα θύματα όλο αυτο, ποιος μου υπογράφει εμένα οτι αυτο το άθλιο υποκείμενο ονόματι Χάρβει Γουάινστιν, και τόσοι άλλοι ομοίοι του, οτι δεν θα το ξανακανει? Οτι δε θα ξαναεπαναλαβει στο προσεχώς, οτιδήποτε περιέγραψαν τα θύματα του αλλά και ακόμη χειρότερα. Γιατι γνώμη μου ατομα σαν αυτον δεν αλλάζουν, δεν θεραπεύονται ποτέ. Γιατι πρόκειται περί διατάραξης.

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Φωτεινή ακριβως. Μια ωραία και αποδεκτή λύση ειναι ο χημικός ευνουχισμός που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και στη Δανία.

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Εγω το ανεφερα σαν παραδειγμα. Σωστο οτι ειναι μονο για τις περιπτωσεις που αναφερεις.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν

Φωτεινή, ξέρεις καλύτερα και από εμένα, πως αυτοί που θα το πουν αυτό, ούτε περιμένουν από την υπόθεση Weinstein έξτρα επιχειρήματα, ούτε τα χρειάζονται, όλο το σύστημα στημένο για πάρτη τους είναι ακόμα.

Melissa
Melissa
4 χρόνια πριν

Όντως κακή εξέλιξη…αν δεν μπεί ενα δεδικασμένο πώς θα μαζευτούν λίγο κάτι τομάρια σαν και του λόγου του;

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν

Γιατι δεν υπαρχουν αποδεικτικά στοιχεια οποτε κάποιοι ισχυρισμοί θα απορριφθούν, το έγραψαν και παραπανω.

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν

Ως μαικλτζακσονοβια, θα πω ότι υπήρχαν υποθέσεις που συμβιβάστηκε εξωδικαστικά και δικαστήριο όπου αθωώθηκε πανηγυρικά. Το τι συμπέρασμα, όμως, επιλέγει να βγάλει ο καθενας, εναπόκειται στην προδιάθεσή του. Κοινώς, θα υπάρξουν άνθρωποι που με την εξέλιξη του Γουάινστιν θα διατυμπανίζουν την αθωότητά του και άλλοι την ενοχή του.

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Καλα ναι ενταξει. Εδω εχουμε τη φραση , για ολα τα πραγματα βεβαιως που τη λεμε, οτι “αν σ’αντεξει το σκοινι, θα φανει στο χειροκροτημα”.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Δυστυχώς όταν έχεις χρήματα και είσαι διάσημος δεν μπαίνεις στην φυλακή. Στην θέση των θυμάτων δεν θα δεχόμουν τα χρήματα αλλά θα απαιτούσα να μπει φυλακή. Θα απαιτούσα ηθική ικανοποίηση κι όχι χρηματική αλλά δεν είμαι στην θέση αυτών των γυναικών οπότε δεν ξέρω τι ανάγκες έχουν.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Δεν είναι θέμα αναγκών (μόνο) αλλά και θέμα κατά πόσο έχουν πιθανότητες δικαίωσης στη δίκη. Δεν υπάρχει “απαιτώ” πριν καταδικαστεί ο άλλος αμετάκλητα, κάτι που δεν είναι ποτέ 100% σίγουρο. Η πιθανότητα αθώωσης του Weinstein στο δικαστήριο είναι υπαρκτή, εδώ έχουν αθωωθεί άλλοι που τους έχουν πιάσει στα πράσα την ώρα διάπραξης του βιασμού. Και μετά τι;