in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τσακωνόμαστε για το ποιος θα ξυπνάει το πρωί να ετοιμάζει το παιδί για το σχολείο

Μου είναι αδύνατον να ξυπνάω το πρωί

Δε θέλω το site να γινει μαμαδοsite αλλά θα την κάνω την αντίστοιχη ερώτηση μου! Κάθε πρωί ξυπνάω με κραυγές από τα αλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας με παιδιά και γονείς που ετοιμάζονται για σχολείο και γίνεται της Πόπης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 94

Γεια σας ομάδα 🙂 Δε θέλω το site να γινει μαμαδοsite αλλά θα την κάνω την αντίστοιχη ερώτηση μου! Κάθε πρωί ξυπνάω με κραυγές από τα αλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας με παιδιά και γονείς που ετοιμάζονται για σχολείο και γίνεται της Πόπης (σόρρυ αν έχουμε Πόπη). Εγώ συνεχίζω τον ύπνο μου γιατί για τη δουλεια ξυπνάω στις 10 και είναι πολύ μεγάλη μου κατάκτηση!! Έχω απορρίψει πιο καλοπληρωμένη δουλειά γιατί μου είναι αδύνατον να ξυπνάω το πρωί. Τα ίδια και ο σύζυγός που ως γιατρός για να μην ξυπνάει ξεκινάει τα ραντεβου στις 12. Μια χαρά ταίριαζαμε μέχρι που ξέρουμε ότι του χρόνου το παιδί θα πάει παιδικο και τσακωνόμαστε ήδη ποιος θα ξυπνάει το πρωί έχοντας ήδη φρέσκιες τις μνήμες μου ξυπνούσε και έκλαιγε αλλά ευτυχώς μετά γυρνούσαμε στο κρεβάτι. Φοβάμαι ότι με 2 γονείς να κοιμούνται και να μην ετοιμάζονται να φύγουν για δουλειά μαζί του, το παιδί μας δεν πρόκειται να δει με καλό μάτι το πρωινό ξύπνημα και θα έχουμε και εμείς πολέμους στο σπίτι. Όταν πήγαινα εγώ σχολείο αν και δυσκολευομουν, ποτέ δεν είχα παραπονεθεί γιατί φεύγαμε όλοι μαζί με τους γονείς μου απ το σπίτι… Τι γίνεται λοιπόν; δε θέλω να ξυπνάω, ακούω και τα ψευτο-επιχειρήματα του συζύγου ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και επιβάλλεται να έχει καθαρό μυαλό λες και εγώ πάω για καφεδες όλη μέρα και ψιλο-απελπιζομαι ότι θα ζω τον εφιάλτη για άλλα 12 χρόνια…….

Χουζουρη

Αφού δεν αρέσει σε κανέναν από τους δυο, να το κάνετε εναλλάξ. Τα ψόφια επιχειρήματα να τα πει αλλού. Το παιδί έχει δυο γονείς.

Ο εφιάλτης δεν θα κρατήσει δώδεκα χρόνια, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι είναι κάτι που ξέρατε για τους εαυτούς σας πριν κάνετε το παιδί, αλλά παιδί, κάνατε. Είναι ένα πολύ γνωστό δεδομένο. Δεν είναι από αυτά τα υπαρξιακά, που σου έρχονται χωρίς να τα περιμένεις.

Δεν είναι καθόλου απαραίτητα τα κλάματα, αρκεί να έχει κοιμηθεί το παιδί καλά τη νύχτα, που σημαίνει, νωρίς, να μην χαλάτε ποτέ το πρόγραμμα ύπνου για κανέναν μα κανέναν λόγο, και να ξεκινάτε την πρωινή διαδικασία πολύ νωρίς, για να μην χρειαστεί να πιέσετε το παιδί να κάνει πιο γρήγορα, σε μια ηλικία που έχει πρόβλημα στην αλλαγή δραστηριότητας. Όπως προείπα, κάνατε παιδί. Όταν κάνεις παιδί, προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα. Ιδανικά, χωρίς γκρίνα. Ιδανικά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

60 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν

Κοιμήθηκα στις 2.Δεν πάρταρα.Δούλευα.Σηκώθηκα στις 6.Να προλάβω να κάνω κάποια πράγματα απαραίτητα και να έχω χρόνο,να απολαύσω έναν καφέ χαζολογώντας.Είχαμε οδοντίατρο στις 11.30.Δεν έβγαινε αλλιώς.Πριν λίγο,στις 15.00,χαλβάδιαζα το όνειρο και μου χτύπησε να φτιάξω κάτι στον υπολογιστή του.Δεν υπάρχει περίπτωση,να περιμένει.Πάει ο ύπνος.Στις 16.30 θα μου ξαναχτυπήσει,να πάμε βόλτα.Στις 18.00 θα πρέπει να έχουμε γυρίσει και να έχει φάει.Δεν είναι το παιδί μου.Δεν έχω παιδιά.Είναι ο αδερφός μου.Είναι ψυχικά ασθενής και μια από τις εμμονές του είναι τα ωράρια του.Δεν υπάρχει άλλος αυτή τη στιγμή να με σκαντζάρει.Και δε θα γίνει ποτέ περισσότερο ανεξάρτητος μεγαλώνοντας,όπως ένα παιδί.Κι επειδή δεν είναι… Διαβάστε περισσότερα »

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Θαυμαζω το πως αντεχεις. Μπράβο σου!

AnnaR
AnnaR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AnnaR

Ήθελα να προσθέσω να κοιτάς και τη δική σου ζωή, τα θέλω σου, καλα όλα αυτά που κανεις, αλλά μη μείνεις μια ζωή νοσοκόμα του αδερφού σου. Εχεις κι εσύ ανάγκες.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Σε θαυμάζω, τίποτα άλλο.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Σε θαυμάζω, σε σέβομαι, σου εύχομαι η ζωή να σου φέρει×1000000000000 το καλό που κάνεις. Δεν έχω λόγια. Είμαι πολύ λίγη για να σου εκφράσω το ποσό σε θαυμάζω.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Acantholimon ένα μεγάλο μπράβο για την αγάπη που δείχνεις στον αδερφό σου και για τις αντοχές σου από μένα. Με έχει συγκινήσει πάρα πολύ το σχόλιο σου. Ελπίζω να ταρακουνηθεί λίγο η γράφουσα…

Η μπλε ώρα
Η μπλε ώρα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Σε εκτιμώ και σε θαυμάζω για την υπομονή και προσφορα σου στον αδερφό σου κοπέλα μου!

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Γράφω αυτό το σχόλιο για να σου πω ότι είσαι πολύ σπουδαία και , χωρίς να σε ξέρω, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο. Πραγματικά συγκινητικό, τα λόγια είναι λίγα.

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας.Αν και δεν κάνω μάλλον κάτι πολύ διαφορετικό από τόσο κόσμο,που φροντίζει άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες.Και πρέπει να ομολογήσω και κάτι.Σε δεύτερο χρόνο ένιωσα άσχημα για το δικό μου σχόλιο.Οκ,έτυχε να διαβάσω την ερώτηση σε μια στιγμή,που μου είχαν σπάσει τα νεύρα.Όμως το πρόσωπο της ερώτησης δεν ήρθε προσωπικά,να μου τρίψει κάτι στη μούρη.Ή σε κανέναν άλλον.Φαντάζομαι,κι εκείνη κουράστηκε,για να έχει αυτή την πολυτέλεια.Και προφανώς δεν τη στέρησε από κανέναν.Το πρόβλημα της λέει.Και είναι όντως θέμα,όταν η ευθύνη είναι δια δύο,να νιώθεις,ότι ο άλλος πάει να κάνει τον ψόφιο κοριό και να βγάλει την ουρά του… Διαβάστε περισσότερα »

Private
Private
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

❤️❤️❤️ εύχομαι να έχεις πάντα δύναμη για τις δύσκολες προκλήσεις της ζωής σου, και να λαμβάνεις διπλή ηθική και συναισθηματική ικανοποίηση

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Με συγκίνησες πάρα πολύ, τόσο που δεν έχω λόγια. Ίσως έκανες αυτό που θεωρούσες αυτονόητο με το να αναλάβεις τη φροντίδα του, αλλά δεν είναι πάντα τόσο αυτονόητο. Υπέροχη.

Faeria
Faeria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Αcantholimon ζόύμε βίους παράλληλους…Αυτά που έχω να σου πω είναι τόσα πολλά που θα ρίξω σεντόνι..Αν συναντιόμασταν νομίζω ότι θα έφτανε ενα βλέμμα.Εδω που βρισκόμαστε θα σου πω οτι είναι τόσο δύσκολο όσο και υπέροχο γιατί είναι τα αδέρφια μας.Ετσι απλά και αυτονόητα.Και μετά απο μια πολυ φορτισμένη συναισθηματικά μέρα το μόνο που θα κάνω είναι να διαβάσω το κείμενο της γράφουσας και να χαρώ που κάποιοι ανθρωποι έχουν προβλήματα που μπορούν να λυθούν με λίγη καλή διάθεση και αγάπη.Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά!

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Τέλειο. Δηλαδή, έλεος με την περιγραφή της γράφουσας. Τι περίμεναν όταν έκαναν παιδί; Ότι θα ξυπνάει μόνο του και θα ντύνεται και θα τους ετοιμάζει και καφέ για να τον βρουν όταν σηκωθούν; Εγώ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να πάρουν ένα άτομο να ξυπνάει και να ετοιμάζει το παιδί για το σχολείο. Ας φάει λίγο ψωμάκι και κάποιος άλλος για χατίρι των υπναράδων. Μετά προσπάθησα να έρθω στην θέση του παιδιού που θα αναρωτιέται, “μα κάθε μέρα άρρωστοι είναι οι γονείς μου και δεν σηκώνονται ούτε για να με ξεπροβοδίσουν για το σχολείο”; Αργότερα, θα βλέπει στο σχολείο που… Διαβάστε περισσότερα »

missy_kavouri
missy_kavouri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Δυστυχώς η απάντηση αυτή επειδή μου θυμίζει αρκετά δικά μου βιώματα όπως και την τύπισσα με τον αδερφό της στο Love, actually και με όλες τις ιστορίες των “φροντιστών” και του burn out που παραμονεύει… Που είσαι εσύ; Τι κάνεις για σένα;

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Μία ειλικρινής ερώτηση: το παιδί, τώρα που δεν πάει παιδικό, τι το κάνετε? Ξυπνάει μαζί σας, στις 10? Το έχετε εκπαιδεύσει να έχει το ωράριό σας? Ή ξυπνάει, φτιάχνει το γάλα του και σας περιμένει να ξυπνήσετε?

eraki
eraki
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Το έχω συναντήσει πολύ, ναι, γίνεται. Αν κοιμάται αργά, λογικό να ξυπνάει και αργά, προσαρμοσμένο στις συνήθειες των γονέων. Για μένα τεράστιο λάθος,δηλαδή αναπτυξιακά για το παιδί. Παρακάτω τώρα. Αν το παιδί πάει σε δημόσιο σταθμό, η ώρα είναι αδιαπραγμάτευτη, 8:15 αν τα γνωρίζω καλά. Αν το πάτε σε ιδιωτικό, πάτε όποια ώρα θέλετε και με σχολικό οπότε ξενοιάζεις ( τουλάχιστον στο δικό μας δεν υπάρχει περιορισμός, άλλοι τα πάνε 7 και άλλοι 10). Αν υπάρχει χρονικός περιορισμός, τότε η μόνη λύση είναι να ξυπνάτε εναλλάξ και μάλιστα μισή ώρα νωρίτερα – ώστε να μην είστε μες στη γκρίνια και… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  eraki

Δεν ξέρω. Μάνα (ανθρώπου) δεν είμαι. Αλλά έχω μία γνωστή (μονογονεϊκή οικογένεια), η οποία ξυπνάει 10.30 (από άποψη, η δουλειά της δεν έχει να κάνει με απογευματινό ή νυχτερινό ωράριο). Η κόρη της (5 χρονών πλέον), ξυπνάει από τις 7. Από τότε που μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί οριακά, το παιδί ανοίγει το ψυγείο, βγάζει γάλα, φτιάχνει δημητριακά και τρώει βλέποντας παιδικά, περιμένοντας τη μαμά της να ξυπνήσει. Τις καθημερινές ανοίγει η νταντά με το κλειδί της και το ετοιμάζει για τον παιδικό, νήπιο κλπ. Μου φαίνεται πολύ μοναχικό για ένα παιδί να τρώει μόνο του το πρωί βλέποντας τηλεόραση, περιμένοντας τον… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Εξαρτάται απο την περίπτωση lioness. Κι εγώ μεταξύ 4 και 10 χρονών ξύπναγα απο τις 5, απο μόνη μου και δεν ενοχλούσα ποτέ τους γονείς μου. Απολάμβανα την ησυχία διαβάζοντας (έμαθα να διαβάζω πριν πάω σχολείο γιατί μου άρεσε πολύ) και κάποια στιγμή είχα μια συνήθεια να τους φτιάχνω καφέ και να τον βάζω μέσα στο φουρνάκι μικροκυμάτων για να κρατηθεί ζεστός μέχρι να ξυπνήσουν (έτσι νόμιζα). Καταλάβαινα πολύ καλά οτί ήταν κουρασμένοι γιατί είχαν οικογενειακή επιχείρηση και δεν είχαν βοήθεια απο κανέναν, ούτε παππουδογιαγιάδες, ούτε αδέρφια, όλοι έμεναν μακριά και για να προσλάβουν βοήθεια ούτε λόγος, δεν έβγαιναν τα… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Εννοείται αγαπημένη! Καθεμία/ καθένας από μας φιλτράρει κπ πράγματα με βάση τα βιώματά του. Εγώ το βίωσα σαν μοναξιά, θες επειδή η μάνα μου ήταν ανεπαρκής σε όλα τα επίπεδα, θες επειδή έβαζε τον εαυτό της πάνω από μας σε όλα, θες επειδή έμοιαζε να μην κατάλαβε ποτέ ότι έκανε παιδιά, θες επειδή υπήρχε παραμέληση σε πολλά επίπεδα? Γι΄αυτό αυτή η εικόνα έχει ένα γκρίζο πέπλο. Η δική μου διέξοδος ήταν τα βιβλία, και πολύ χαίρομαι να συναντάω κι άλλα άτομα σαν εμένα, που έμαθα να διαβάζω από πολύ μικρή. Άνοιγε ένας κόσμος μαγικός όποτε άνοιγα ένα βιβλίο, ένας κόσμος… Διαβάστε περισσότερα »

PersuitofHappiness
PersuitofHappiness
4 χρόνια πριν

Δεν έχω παιδιά και ίσως φανεί κάπως κακεντρεχές το σχόλιο μου ! Αλλά ήμαρτον!
Ποιος θα ξυπνάει το παιδί για το σχολείο? όντως τώρα? Γιατί δεν λέτε στους γείτονες από δίπλα μαζί με τα δικά τους να έρχονται και για το δικό σας?
Εναλλάξ! Μία ο ένας – μία ο άλλος! Εκτός και αν συντρέχει σοβαρός λόγος!

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Ρε παιδιά κι εμένα μ αρέσει ο πρωινός ύπνος αλλά εσείς το τερματίσατε! Η απορία μου είναι το μωρό μοσχαροκοιμάται σαν εσάς μέχρι τις 11 ή ξυπνάει μόνο του και βλέπει παιδικά να περάσει η ώρα;; 😂 Δε θέλω να σας τρομάξω αλλά νομίζω κάπου εδώ τελειώνει η φοιτητική σας ζωή, καλή προσγείωση στην πραγματικότητα!

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Golden first world problem.

ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν

Εμένα σε αυτή την ιστορία δεν μου αρέσει που πάει να βγάλει την ουρά του απ έξω γιατί και καλά κάνει πιο σημαντική δουλειά… να φανταστώ και πιο καλοπληρωμένη όπως μας λες και εσύ. Δεν θα έχει κάθε μέρα το πρωί χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς οπότε μην υποκύψεις.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Κάποιος πρέπει να ανοίξει στη νταντά το πρωί

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Ή και όχι. Κλειδάκι στην νταντά, η οποία μαζί με το παιδί για τον παιδικό, θα ετοιμάζει και τους γονείς για τη δουλειά τους το πρωί : )
Δεν ξέρω ρε παιδιά, κι εγώ τέρμα χουζούρα είμαι, αλλά σηκώνομαι το πρωί για να βάλω φαί στη γάτα μου (χωρίς να μου γκρινιάζει, απλά την έχω στο μυαλό μου), ακόμα και όταν δε δουλεύω, και δε μιλάμε καν για παιδί.

Parisios
Parisios
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Αχ θέλω! Αν φτιάχνει και κρεπούλα το πρωί παρατάω τη δίαιτα.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Όταν δούλευα babysitting, σε κάποια φάση, μου είπαν να πάω δύο ώρες αργότερα γιατί θα είχε έρθει η γιαγιά και θα αναλάμβανε αυτή την πρωινή ρουτίνα. Εγώ θα τον έβγαζα την βόλτα του και θα τάιζα για μεσημέρι. Όταν έφτασα ο μικρός, ήδη δύο ώρες ξύπνιος, ήταν με την βραδινή κατουρημένη πάνα και δεν είχε πιεί γάλα. Η γιαγιά ξαπλωμένη στο κρεβάτι, το ένα πόδι πάνω στ’άλλο, έβλεπε τηλεόραση. Όλα στον άνθρωπο είναι.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Corry Karav O'Keerie

Μάλλον για την γιαγιά σε προσέλαβαν!

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν

Λύση no 1: παίρνεις νταντά δίνεις κλειδί μπαίνει παίρνει και ετοιμάζει και πάει παιδί.
Λύση no 2: βρίσκεις παιδικό με ώρες στα μέτρα σου.
Λύση no 3: χτυπάτε το κεφάλι σας σε έναν τοίχο κάνετε reset μήπως και καταλάβετε πως κάνατε παιδί, παιδί, ΠΑΙΔΊ!!!!!!! ΔΕΝ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΎΡΗΜΑ!!! Αν και πολύ φοβάμαι ότι και αυτό να ήταν ο σκύλος θα την είχε κάνει προ πολλού…

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Ότι τώρα δηλαδή το μωρό σας ξυπνάει κατά τις 10; Τι σκ@τ@ κάνουμε λάθος και ξυπνάνε και τα 2 από τις 7;
Εναλλάξ παιδιά, πήρατε απόφαση να αλλάξετε τη ζωή σας και οι δύο.

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν

Ο γάτος μου κάθε πρωί, εφτά στα εφτά, τρώει μεταξύ εξίμισι και εφτά. Δεν μπορεί αλλιώς, εκείνη την ώρα θέλει το στομάχι του, και φροντίζει να με ξυπνάει με απαλές πατουσιές στο μάτι. Τις καθημερινές ξυπνάω και ‘γώ έξι και τέταρτο, οπότε μια χαρά. Τα ΣΚ όμως πάλι εξίμισι νταν ξυπνάμε να φάει ο Φιφίκος. Αυτό λοιπόν μπορεί να κρατήσει για τα επόμενα 15-20 χρόνια, που ελπίζω να είμαστε μαζί. Και όσο και να με κουράζει θα το κάνω και θα είναι η προτεραιότητα μου το να είναι καλά και φαγωμένος, γιατί ανέλαβα να τον φροντίζω και εξαρτάται πλήρως από… Διαβάστε περισσότερα »