in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν ξέρω αν θέλω να τον συναντήσω ξανά

Τον καιρό που δεν μιλάμε η δεν βρισκόμαστε βασανίζομαι από αυτή την κατάσταση

Α,μπα σε διαβάζω εδώ και λίγο καιρό και σήμερα ένιωσα την ανάγκη να σε συμβουλευτώ για ένα θέμα που με απασχολεί. Είμαι 20 χρονών φοιτήτρια και πριν ένα χρόνο γνώρισα μέσα από κοινούς γνωστούς ένα αγόρι με το οποίο ταιριάξαμε κατευθείαν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 90

Α,μπα σε διαβάζω εδώ και λιγο καιρό και σήμερα ένιωσα την ανάγκη να σε συμβουλευτω για ένα θέμα που με απασχολεί. Είμαι 20 χρονών φοιτήτρια και πριν ένα χρόνο γνώρισα μέσα από κοινούς γνωστούς ένα αγόρι με το οποίο ταιριαξαμε κατευθείαν. Ωστόσο το γεγονός ότι μένουμε σε διαφορετικές πόλεις δεν βοήθησε την επικοινωνία μας μέχρι που βρεθήκαμε ξανά οι δύο μας και καταλαβα ότι ένιωθε και αυτός το ίδιο για την μεταξύ μας σχέση. Τον τελευταίο ένα χρόνο λοιπόν έχουμε βρεθεί μόνο 2 φορές στις οποίες περάσαμε πολύ όμορφα άλλα η επικοινωνία μας μέσω μηνυμάτων ήταν πολύ αραιή. Εγω απο την αλλη πιστευα οτι αυτα που ενιωθα για αυτον λογω της αποστασης και της σπανιας επικοινωνιας θα αποχωρουσαν. Ωστοσο δεν μου περναει αδιαφορο τιποτα απο οσα κανει και μαλιστα απασχολει πολυ συχνα το μυαλο μου καθως σκεφτομαι συνεχεια τι κανει, που βρισκεται κλπ. Βγηκα με καναδυο ατομα ακομα απο τοτε αλλα δεν καταφερα ποτε να νιωσω τον ιδιο ενθουσιασμο οπως με εκεινον. Εμαθα πρόσφατα ότι τον τελευταίο καιρό που είχε εξαφανιστεί, τα είχε ξαναβρεί με μια παλιά του πρώην. Την τελευταία εβδομάδα με βάση τη συμπεριφορά του στα σοσιαλ θεώρησα ότι μάλλον χώρισε. Χθες, μετά από πολλούς μήνες, μου εστειλε μήνυμα να δει τι κάνω και στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ εκδηλωτικος και όταν ανέφερα ότι θα επισκεφτώ σε λιγο καιρο την πόλη του μου πρότεινε να βρεθούμε. Σε αυτό το σημείο θέλω τη βοήθεια σου, από τη μια θέλω πολύ να τον συναντήσω γιατι ξερω οτι όταν είμαι εκει περνάω πολύ όμορφα και όπως ποτέ άλλοτε άλλα από την αλλη δε θέλω να μπλεχτω πάλι μαζί του γιατί τον καιρό που δεν μιλάμε η δεν βρισκόμαστε βασανίζομαι από αυτή την κατάσταση. Επιπλέον, δεν θέλω να αποτελώ μια δεδομένη, εύκολη λύση που θα βρίσκεται πάντα παρούσα και συναισθηματικά διαθεσιμη για αυτον. Τι να κάνω;

-Προβληματισμένη

Αγαπητή προβληματισμένη, πρέπει να σου πω ότι την μισή ιστορία, ίσως και περισσότερο από τη μισή, τη ζεις μέσα στο κεφάλι σου.

Έχεις βγει δυο φορές με κάποιον σε ένα χρόνο, και τον έχεις βαφτίσει μοναδικό. Θα σου πω κάτι που θα έπρεπε να δίνεται στα κορίτσια μαζί με τον βαφτιστικό σταυρό: α) όταν δεν τον ξέρεις, τον σκέφτεσαι επειδή θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του και β) όταν δεν τον ξέρεις, επειδή τον σκέφτεσαι, δεν σημαίνει ότι σου ταιριάζει. Τον σκέφτεσαι διότι α).

Αυτό το μαγικό που ένιωσες στην αρχή, λέγεται έλξη. Μπορεί να υπάρχει κάτι βαθύτερο από κάτω, μπορεί και όχι, πάντως μετά από τόσο σύντομο διάστημα πολύ σπάνια ξέρεις, και αυτό το σπάνιο είναι όταν υπάρχει η ίδια αυθόρμητη και έντονη ανταπόκριση, όταν και οι δυο δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτό που ζουν είναι αληθινό. Συνήθως μπορείς να ξέρεις μετά από κάμποσες φορές που έχεις κάνει σεξ (μερικές φορές φτάνει μια, αν είναι ιδιαίτερα αποτυχημένη), αφού έχεις βγει και ξαναβγεί μαζί του, έχεις μιλήσει μαζί του για διάφορα θέματα, κι έχεις γνωρίσει και κανά δυο φίλους του. Μέχρι τότε, λέγεται γνωριμία, αν φτάσει δηλαδή μέχρι εκεί, γιατί πρέπει να σου πω ότι πολύ σπάνια αυτή η έλξη είναι κάτι παραπάνω από σεξουαλική έλξη.

Αυτό οι άντρες το ξέρουν και είναι εντάξει με αυτό. Οι γυναίκες δεν το ξέρουν, και δεν είναι καθόλου εντάξει με αυτό. Γι’αυτό έρχονται ερωτήσεις στο α μπα που ξεκινάνε με «πολλές προσπάθειες με άδοξο τέλος» και «πέφτω στους ακατάλληλους» και τα λοιπά. Έχεις ακούσει άντρα να λέει ότι έκανε πολλές προσπάθειες με άδοξο τέλος; Όχι, διότι δεν έχουν ιδιαίτερες προσδοκίες από μια γνωριμία. Ξέρουν ότι θέλουν σεξ, κα είναι αρκετά απίθανο να οδηγήσει κάπου παραπάνω, διότι οι άνθρωποι πολύ δύσκολα ταιριάζουν. Αντί να πεις «ας βγω με το γκομενάκι να δω τι έχει να πει» κάθεσαι και πλάθεις τα παραμύθια της Χαλιμάς που βγήκες και με άλλους αλλά κανένας δεν είναι σαν εκείνον. Αν είχατε ταιριάξει όσο λες και είχατε νιώσει τα ίδια, πώς εξηγείται ότι δεν είχατε επικοινωνία και τα βρήκε με την πρώην; Του έβαλε η πρώην το πιστόλι στον κρόταφο; Δεν απομακρύνθηκε επειδή τα βρήκε μα την πρώην, αποφάσισε να τα βρει με την πρώην, και γι’αυτό απομακρύνθηκε, ενώ ήξερε ότι υπάρχεις.

Πάτα λίγο φρένο. Επειδή είπε να βγείτε, όσο ενθουσιασμένος κι αν είναι, δεν σημαίνει ότι θέλει να τα φτιάξετε, και στη θέση σου δεν θα ήμουν καθόλου σίγουρη ότι είναι σινγκλ από την συμπεριφορά του στα σόσιαλ. Αν δεν θέλεις να μπλεχτείς, μην μπλέκεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχεις μπλεχτεί από μόνη σου, αυτός πραγματικά δεν έκανε τίποτα ο φουκαράς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Guardian
Guardian
4 χρόνια πριν

« όταν δεν τον ξέρεις, τον σκέφτεσαι επειδή θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του» … σε πόστερ !

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

Δεν ξέρω κατά πόσο οι άνδρες είναι τόσο συνειδητοποιημένοι πότε θέλουν σέξ και πότε θέλουν σχέση.Η πατριαρχία δηλώνει ότι οι άνδρες οφείλουν να έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Τα κοινωνικά στερεότυπα λειτουργούν ανασταλτατικά για τους άνδρες όσον αφορά στις σχέσεις, που εν μέρει τις θεωρούν και αδυναμία εκτός αν συνεπάγονται έντονο πατρονάρισμα και διαφορετικές σεξουαλικές συντρόφους.Βέβαια, αυτή η κατάσταση τους πιέζει.Το θέμα, θεωρώ, είναι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες να απεμπλακούν από τα κοινωνικά στερεότυπα της πατριαρχίας όπου υπάρχουν μόνο χαμένοι… Γράφουσα αγαπημένη, θα δεις πολλούς άνδρες στη ζωή σου με αυτήν τη συμπεριφορά οι οποίοι… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

PREACH ΑΜΠΑ!! Ας μου τα έλεγε κ έμενα αυτά κάποιος όταν ήμουν μικρότερη…

Πιτσοκο
Πιτσοκο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tawn Tawn

Αχ αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κ εγώ όσο διάβαζα την απάντηση!!

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν

Δεν χρειάζεται να πούμε βέβαια πόσο απείρως πολυτιμότερες ειναι κάτι τέτοιες συμβουλές προς τα νέα κορίτσια από τον οποιοδήποτε χρυσοποίκιλτο σταυρό, ε; Αλλά ας το πούμε.
(Διάβασε πολύ προσεκτικά την απάντηση που σου δόθηκε, Προβληματισμένη, για δικό σου καλό. Καλή τύχη!).

ChainReaction
ChainReaction
4 χρόνια πριν

Εαν τον παρακολουθεις συνεχεια στα σοσιαλ, και προσπαθεις να βγαλεις συμπερασματα για το αν εισαι σινγκλ ή δεν ειναι ρωτωντας και τους κοινους γνωστους, πως ακριβως θα ‘αποχωρησουν αυτα που ενιωθες’?
Ζησε τη ζωη σου, και οχι στη σκια του. 

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τον ενθουσιασμό σου (είμαστε και πάνω κάτω στην ίδια ηλικία) βέβαια δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μην ξέρεις αυτόν τον άνθρωπο, να έχετε βγει μόνο 2 φορές και 1 χρόνο να θέλεις να πιστεύεις ότι είναι κάτι σούπερ. Μάλλον επειδή αυτό δεν το έχω νιώσει ποτέ οπότε μου φαίνεται περίεργο. Θα το καταλάβαινα μόνο αν είχατε περάσει παραπάνω χρόνο μαζί. Συμφωνώ απόλυτα με τη Λένα. Να προσθέσω ότι ίσως σου έμεινε απωθημένο που δεν προχώρησε σε σεξ όλο αυτό και τώρα πλάθεις ολόκληρα σενάρια στο μυαλό σου. Αν είχε προχωρήσει σε σεξ, ίσως και να είχες ξενερώσει,… Διαβάστε περισσότερα »

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν

It’s ok απλά το έχεις ωραιοποιησει πολύ μες στο κεφάλι σου και ενθουσιάζεται το μυαλό σου λόγω ηλικίας. Μην πέφτεις με τα μούτρα σε ιστορίες υποθετικές δεν τον ξέρεις καν.

ksenia
ksenia
4 χρόνια πριν

Σας εχει εξιταρει μια καινουργια γνωριμια που μισο πραγματικη μισο γυρναμενη μες το μυαλο σας ειναι που λεει και ο ποιητης. Εφοσον σας αρεσει ο συγκεκριμενος νεος και σας προτεινει να βγειτε να το κανετε γιατι οχι? Να επιδιωξετε να τον γνωρισετε καλυτερα και να διερευνησετε αν πραγματι υπαρχει κατι εκει. Αν δειτε ομως οτι σας κραταει σε αποσταση και δεν θελει κι αυτος το ιδιο θα ελεγα να προχωρησετε διοτι οπως και να το κανουμε η αραιη επικοινωνια εστω και μεσω μηνυματων δεν δειχνει μεγαλο ενδιαφερον. Βαλτε καποια ορια στο χρονο και την ενεργεια που αξιζει να επενδυσετε.

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν

😂😂😂😂προσκυνώ…ένα refresh στο insta….μα καλά τα φίλτρα δεν τα σκέφτονται?

eva
eva
4 χρόνια πριν

” α) όταν δεν τον ξέρεις, τον σκέφτεσαι επειδή θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του και β) όταν δεν τον ξέρεις, επειδή τον σκέφτεσαι, δεν σημαίνει ότι σου ταιριάζει. Τον σκέφτεσαι διότι α). ”
Τι κλικ έκανες μ’ αυτό που είπες ρε αμπα! Ευχαριστώ που υπάρχεις