in

Αγαπητή «Α, μπα»: Φλέρταρα μαζί του αλλά δεν ήξερα ότι είναι παντρεμένος

Μισή ντροπή δική μου;

Στην γαλλόφωνη πόλη που ζω, είχαμε πενθήμερο εορταστικών εκδηλώσεων και πήγαμε να το γιορτάσουμε την Παρασκεύη με after office drinks που τελικά κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3d776d1bf380e03b4030393b754ddbde

Αγαπητή μου Αμπα, σου γράφω πρώτη φορά αν και σε διαβάζω χρόνια και συχνά-πυκνά σχολιάζω. Στην γαλλόφωνη πόλη που ζω, είχαμε πενθήμερο εορταστικών εκδηλώσεων και πήγαμε να το γιορτάσουμε την Παρασκεύη με after office drinks που τελικά κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ. Μαζί μας ήταν κι ένας “γείτονας” που δουλεύει σ’άλλη εταιρία στο ίδιο κτίριο με μας, 7-8 χρόνια μεγαλύτερος μου (εγώ 34). Είχαμε ανταλλάξει κανά δυο κουβέντες στο παρελθόν, αλλά μέχρι την Παρασκευή δεν ήξερα ούτε πως τον λένε. Από την ώρα που πηγαίναμε ακόμα στην γιορτή μιλούσαμε πολύ, γελάγαμε περισσότερο και ψάχναμε ο ένας την παρέα του άλλου, χωρίς τους υπόλοιπους τριγύρω μας. Όλο το βράδυ το βγάλαμε μιλώντας δίπλα δίπλα, πίναμε τα ποτά μας, φλερτάραμε και δυστυχώς υπάρχουν και φωτογραφίες που αποδεικνύουν το πόσο κοντά ήμασταν, εκείνον να μ’αγκαλιάζει χαμηλά απ’την μέση κι εμένα να γέρνω στον ώμο του. Έρχεται η καινούρια βδομάδα, από εκεί που δεν τον είχα δει ποτέ να κυκλοφορεί στους διαδρόμους, τον βλέπω συνέχεια μπροστά μου, έρχεται κάθε μέρα για φαγητό μαζί μας κι κάθεται δίπλα μου ένω πάντα υπάρχουν κι άλλες θέσεις ελεύθερες, κάνει όλη την ώρα ειρωνικά αστειάκια ειδικά όταν είμαστε μόνοι μας, μιλάμε για τις δουλειές μας, χόμπυ, βιβλία, κλπ. Μέχρι που σήμερα βλέπω την φωτογράφια που έλεγα παραπάνω στο κινητό ένος συναδέλφου και λέω ευτυχώς που είμαστε κι δυο ελεύθεροι, είναι λίγο παρεξηγήσιμη η φώτο για να πάρω την απάντηση: εσύ είσαι ελεύθερη, αυτός είναι παντρεμένος κι η γυναίκα του ήταν με την παρέα της στην άλλη πλευρά της πλατείας. Από τότε που το έμαθα, μ’έχει φάει η ντροπή κι εννοείται πως έχω σκοπό να κόψω τα πολλά πολλά. Αλλά νιώθω πολύ άσχημα για ότι έγινε. Δεν ξέρω πως θα τον ξαναντικρύσω και κυρίως τι γνώμη θα έχουν οι υπόλοιποι απ την δουλειά μου αν νομίζουν ότι φλέρταρα με παντρεμένο. Τι να κάνω πρώτα για να διορθώσω την κατάσταση και μετά να διώξω τις τύψεις μου βρε Αμπα;

Μισή ντροπή δική μου;

Σε ποιο σύμπαν είναι λογικό να έχεις ΕΣΥ τύψεις και να είναι μισή ντροπή ΔΙΚΗ ΣΟΥ;

Στο χαρούμενο σύμπαν της πατριαρχίας, είναι η απάντηση.

Γίνεται να βγεις λίγο από αυτό το περιβάλλον (όχι) και να δεις πόσο εξωφρενικά διαστρεβλωμένη είναι αυτή η θεώρηση της ιστορίας;

Στους συναδέλφους σου θα πεις, κοίτα να δεις που αυτός με φλέρταρε και ήταν παντρεμένος, και δεν είχα ιδέα, και η γυναίκα του ήταν απέναντι, αν είναι δυνατόν. Θα το πεις εκεί που σε ρωτάνε και εκεί που δεν σε ρωτάνε, και εκεί που σε ξέρουν και εκεί που δεν σε ξέρουν. Κυρίως όμως θα το πεις στον ίδιο. Θα του πεις, είσαι σοβαρός άνθρωπε μου, να μου κάνεις τα γλυκά μάτια με τη γυναίκα σου από δίπλα; Θα σου πει μα τι λες, φίλοι είμαστε. Θα του πεις, δεν γεννήθηκα χθες, φίλε μου. Άντε γεια τώρα.

Εντάξει, δεν είναι απαραίτητο να πάει έτσι ο διάλογος. Αλλά είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν γελάκια και υπονοούμενα. Χορτάσαμε από τέτοια.

Αν κάποιος δηλαδή σου έλεγε ψέματα και σε παραπλανούσε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, θα έλεγες τώρα ότι είναι η μισή ντροπή δική σου; Εσύ ντρέπεσαι που αυτός παρουσιάζεται ελεύθερος ενώ δεν είναι; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Αντί να ντρέπεσαι, κάνε ένα ριστάρτ και βίωσε το κατάλληλο συναίσθημα, που είναι ο θυμός. Μάθε να θυμώνεις για πράγματα που έχουν σχέση με το σεξ. Άσε τη ντροπή για εκεί που χρειάζεται. Εδώ που την έβαλες είναι εντελώς ακατάλληλη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

48 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

“Παντρεμένοι Λιγούρηδες” αυτή η μάστιγα. Είχα βγει ραντεβού κάποτε με κάποιον που ήταν τόσο επίμονος και φαινόταν τόσο ενθουσιασμένος, όσο ήμουν και εγώ μαζί του. Πηγαίνουμε σε ένα πολύ ρομαντικό μέρος για φαγητό, η ατμόσφαιρα είναι ξεκάθαρα ερωτική ως τη μέση της βραδιάς (αφού με έχει φιλήσει και μου κρατάει το χέρι) που ακολουθεί ο εξής διάλογος: ” – Να σου κάνω μια ερώτηση; Είσαι ελεύθερη; – Για να είμαι εδώ μαζί σου τώρα, δεν είναι αυτονόητο; – Όχι. Εγώ για παράδειγμα, μετά το ραντεβού μας έχω να πάρω τη γυναίκα μου από το γυμναστήριο με τη μηχανή. – Μήπως… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Στα όπα όπα την είχε ο μπαγάσας.

Valia
Valia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Έπαθα ακριβώς το ίδιο με έναν που είχε και μωρό! Και η αποκάλυψη έγινε, αφού μου έκανε ακριβώς την ίδια ερώτηση, αν είμαι ελεύθερη. Όταν δε άρχισα να τον ρωτάω για τη γυναίκα του και το μωρό -επειδή είχα βγει μαζί του χαλαρά/φιλικά έτσι κι αλλιώς- εκνευρίστηκε κιόλας.

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Δε ξέρω βρε κορίτσια με αυτά τα ούγκανα που έχω μπλέξει και εγώ. Τουλάχιστον μου αποκαλύπτονται στα πρώτα ραντεβού.
Ένας άλλος με είχε ρωτήσει αν έχω σχέση και όταν ήρθε η σειρά μου να ρωτήσω μου λέει με ένα ψιλοχαμογελάκι: “Ε, κάτι παίζει..”
:\
Παιδιά τι πίνετε;

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

παντως, τα παραδειγματα σας κοριτσια ειναι απο ανδρες που δηλωνουν εξ αρχης οτι ειναι δεσμευμενοι, οσο αστεια κι αν φαινονται τα παραδειγματα… δεν ξερω “τι πινουν”, αυτο που ξερω ειναι οτι ΕΜΦΑΝΩΣ απευθυνονται σε γυναικες που δεν τις νιαζει η δεσμευση τους και θα προχωρουσαν ξεροντας το χωρις να τους δημιουργησουν προβληματα στις σχεσεις τους, και οχι σε γυναικες που επιχειρουν να εξαπατησουν, η ενδιαφερονται για δεσμευση μαζι τους. αυτο σημαινει αφενος οτι δεν υπαρχει εξαπατηση (προς τις τριτες τουλαχιστον), και αφετερου οτι για να τα κανουν, βρισκουν κιολας ενδιαφερομενες… προσωπικα, γνωριζω και γυναικες που πηγαινουν απροβληματιστα με δεσμευμενους και… Διαβάστε περισσότερα »

Ζυγαριά
Ζυγαριά
4 χρόνια πριν

Λένα, συνέχισε να μας “ξυπνάς”!
Βρε,”Μισή ντροπή δική μου”, συνέχισε να περπατάς καμαρωτή στους διαδρόμους της εταιρίας που εργάζεσαι.
Please δηλαδή!

mm
mm
4 χρόνια πριν

Λοιπόν, άκου τώρα και κάτι ακόμα πιο κουφό. Ακόμα και να ήξερες ότι ήταν δεσμευμένος και να τον φλέρταρες πάλι πολύ λιγότερη ντροπή σου αναλογούσε. Εσύ δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν, είσαι ελεύθερη έκανες ότι ήθελες και δεν βρήκες την παραμικρή αντίσταση αντίθετα βρήκες ανταπόκριση. Αυτός είναι υπόλογος στην σύζυγό του, αυτός εκτέθηκε στον κοινωνικό μικρόκοσμό σας. (Μπορεί να σου πει ότι με την γυναίκα του έχουν ανοικτή σχέση και τα έχουν ξεπεράσει αυτά προ πολλού… μην το χάψεις εκτός και αν στο πει η ίδια η γυναίκα του)

Jvsthemachine
Jvsthemachine
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Συμφωνώ απόλυτα. Ακόμη και να ήξερε ότι είναι παντρεμένος, δικαίωμά της να φλερτάρει μαζί του χωρίς να έχει να ντρέπεται για τίποτα (εκτός αν η γυναίκα του ήταν κολλητή της βέβαια, περίπτωση που δεν συντρέχει εδώ). Τώρα, ως προς τον τύπο, αυτό που προσωπικά θεωρώ γελοίο δεν είναι τόσο ότι φλέρταρε όντας παντρεμένος (εντάξει, όλοι ή σχεδόν όλοι έχουμε υποπέσει στο θανάσιμο αυτό αμάρτημα, μέσα στη ζωή είναι), όσο το γεγονός ότι δεν είχε τα κότσια να το πει στην κοπέλα ώστε να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και να ξέρει κι εκείνη που βαδίζει και να του κάτσει (αν του… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

απο την αλλη, ο συναδερφος της, ηξερε πολυ καλα οτι ο τυπος ειναι παντρεμενος.
ο τυπος μπορει να θεωρουσε (η να τον συνεφερε να θεωρει) οτι ολοι ξερουν οτι ειναι παντρεμενος, μιας και κυκλοφορουσαν και στους ιδιους χωρους με την γυναικα του. δεν ειναι οτι την εκρυβε στο υπογειο.
εκεινη που δεν ηθελε καθολου να ειναι παντρεμενος (επομενως την ενδιεφερε) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ;;; αν το εκρυβε, να μιλαμε για εξαπατηση, αλλα οχι αν δεν ρωταμε κιολας..
ξερετε ποσοι ελευθεροι και ελευθερες δεν ενδιαφερονται αν ο αλλος/η ειναι δεσμευμενος;;;
πολλες/οι…

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Βρε Franny υπάρχει κάτι που λέγεται βέρα και δηλώνει την δέσμευσή σου σε μια άλλη οντότητα. Αλλά πάλι, και χωρίς βέρα αυτός είναι που την είχε την δέσμευση αυτός είχε την υποχρέωση αν όχι να την δηλώσει τουλάχιστον να την υπερασπιστεί, ή έστω να την προστατεύσει κάπως από τα κουτσομπολιά. Αν δεν τον ένοιαξε καθόλου, τι ποσοστό ευθύνης έχει η κοπέλα που μέσα σε λίγες ώρες φλερτ (μεθυσμένου και δημόσιου) δεν σκέφτηκε να ρωτήσει. Να μιλάγαμε για πολύμηνη σχέση άντε να το συζητήσω (και πάλι όχι να συμφωνήσω αμέσως με αυτά που λες) αλλά μιλάμε για μια βραδιά σχετικά έντονου… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

βεβαιως ειχε την υποχρεωση να δηλωσει τον γαμο του ΑΝ τον ενδιαφερει η μονογαμια. αν δεν τον ενδιαφερει, αυτος που ενδιαφερεται, ρωταει.. ξερω πολλους παντρεμενους και παντρεμενες που δεν την φορανε την βερα, χωρις να απατουν. το να μην φοραει την βερα, δεν σημαινει οτι κρυβει τον γαμο του. το να λεει ψεματα, μονο. να θυμισω οτι η γυναικα του ηταν στον ιδιο χωρο… δεν μου απαντας γιατι να μην ρωτησει εκεινη, εφοσον την ενδιεφερε να ειναι ελευθερος. τοσο δυσκολο ειναι; η τοσο σπανιο καποιος παντρεμενος/η να μην κανει τον κοπο να το σχολιασει αν δεν τον ρωτησουν γιατι θεωρει… Διαβάστε περισσότερα »

Jvsthemachine
Jvsthemachine
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου Franny. Ως προς τη βέρα έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτε κι εγώ (όπως και πολλοί άλλοι) φορούσα βέρα όταν ακόμη ήμουν παντρεμένος, χωρίς να υποκρύπτεται καμία διάθεση να δηλώσω με αυτόν τον τρόπο “διαθέσιμος”. Απλά με ενοχλούσε η βέρα. Έχω μόνο μια μικρή ένσταση στα όσα λες. Κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια του φλερτ, είναι λίγο άβολο να ρωτήσεις φόρα παρτίδα αν ο άλλος είναι παντρεμένος γιατί, όπως και να το κάνουμε η όλη διαδικασία του φλερτ είναι λιγάκι υπαινικτική και αυτή είναι και η μαγεία της στο κάτω κάτω (εννοώ δηλαδή ότι οι εκατέρωθεν… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

μπορει να ειναι και λιγο και πολυ αβολο, αναλογα με το πως εξελισσεται η συζητηση. αυτο που ΔΕΝ μπορει, ειναι το να μην περναει απο το μυαλο καποιου που φλερταρει, οτι ο αλλος ειναι πιθανοτατα δεσμευμενος. επομενως, ΑΝ τον ενδιαφερει (διοτι μπορει και να μην τον ενδιαφερει) και ΜΕΧΡΙ να το μαθει με ομαλο τροπο και οχι με αβολο, μπορει να μην γερνει και ειδικα σε ενα εργασιακο περιβαλλον…

daria
daria
4 χρόνια πριν

Εγω σε μια αντίστοιχη περίπτωση το είχα πει σε όποιον μιλούσε ελληνικά, μόνο μπλουζάκι δεν το είχα κάνει.

Alexandra
Alexandra
4 χρόνια πριν

Σε καμία περίπτωση δεν φταις.Δηλαδη τι επρεπε,με το που συστηθηκατε να του πεις”συγνώμη,μήπως είσαι παντρεμένος?”. Κάνε του μια ξεφτυλα με το γάντι,το ίδιο και σε όποιον ανακατευτεί, κρατα τις αποστάσεις σου και έλεος,ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΝΙΏΘΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ!

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alexandra

το “με το που συστηθηκατε”, εχει καποια διαφορα απο το να την κραταει απο την μεση και να γερνει στον ωμο του…. στο να μην νοιωθει καμια τυψη εφοσον κι εκεινος δεν την ενημερωσε, συμφωνω απολυτως.

Jvsthemachine
Jvsthemachine
4 χρόνια πριν

Κορίτσια ηρεμήστε για σας δουλεύει ο Οδυσσέας. Είναι προφανές τι εννοεί. Ότι όσο παράλογο είναι κάποιος που παραγγέλνει 1 τόνο μελομακάρονα να τα ρίχνει στον ζαχαροπλάστη επειδή έχει μεγάλα κουτιά, άλλο τόσο παράλογο είναι και η κοπέλα να ρίχνει το φταίξιμο στον εαυτό της που ανταποκρίθηκε στο φλερτ ενός παντρεμένου χωρίς μάλιστα να ξέρει ότι είναι παντρεμένος! Ελπίζω βέβαια να ερμηνεύω σωστά τους χρησμούς του Οδυσσέα γιατί αλλιώς μαύρο φίδι που μ’ έφαγε….

Mr Mazis
Mr Mazis
4 χρόνια πριν

Η ντροπή είπαμε είναι συναίσθημα που το έχουν συχνά αυτοί που δεν θα έπρεπε και δεν το έχουν αυτοί που θα έπρεπε.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Έχεις πάρει όλη τη ντροπή και δεν έμεινε για εκεί που πρέπει!

Να τον ξεμπροστιάσεις τον ξετσίπωτο σ΄όποιον σ΄ακούσει στην εταιρία, γιατί αν απλά σταματήσεις να του μιλάς θα συμπληρώσουν οι υπόλοιποι τα κενά όπως θέλουν και μάντεψε ποιος θα βγει ο φταίχτης. Άσε που αυτός δεν πρόκειται να ντραπεί να πει οτιδήποτε για να βγει λάδι.

Jvsthemachine
Jvsthemachine
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να βγάλουμε στην κεντρική πλατεία με πίσσα και πούπουλα τον κάθε παντρεμένο που φλερτάρει. Σάμπως δηλαδή δεν υπάρχουν άπειρες παντρεμένες που κάνουν τα ίδια; Δικαίωμα του καθενός πώς διαχειρίζεται την προσωπική του ζωή και το γάμο του. Ο τρίτος άνθρωπος του τριγώνου το μόνο που έχει να αποφασίσει, ανάλογα με τις αρχές, τις αξίες και τις ανάγκες του, είναι αν θα μπει στη φάση ή όχι (αρκεί βέβαια να ξέρει τα δεδομένα). Κι ας αφήσουμε κατά μέρους τις παθιασμένες ηθικολογικές διακηρύξεις γιατί εμάς τους “αναμάρτητους” που κουνάμε το δάχτυλο μας… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

Με κάλυψε απόλυτα η Mafalda, δεν εχω τίποτα να προσθέσω!

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

το θεμα ομως εδω ειναι οτι η κοπελα δεν ηξερε “τα δεδομενα” και ηδη εκτεθηκε στον χωρο εργασιας της. εγω της βρισκω αδικο στο οτι δεν ρωτησε, οχι ομως οτι πρεπει και να νοιωθει ενοχες που δεν το ηξερε. επομενως μαλλον μιλας για αλλες περιπτωσεις.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

@Mafalda μα για να ειναι φερεγγυος η αφερεγγυος καποιος, πρεπει να εχει κανει πρωτα καποια δηλωση. αυτος δεν εκανε καμια. μονη της η κοπελα συμπερανε απο το φλερτ και μονο οτι το τυπος ειναι ελευθερος. πρωτον, αυτος μπορει να σκοπευε να μεινει στο φλερτ και να μην το προχωρησει. δευτερον, μπορει να μην τον ενδιεφερε η μονογαμια ουτε του ιδιου ουτε της κοπελας. ουτε αυτος την ρωτησε αν ειναι ελευθερη. μπορει να νομιζε οτι μπορει να ειναι κι αυτη δεσμευμενη. επομενως το συμπερασμα ειναι οτι δεν τον ενιαζε, οχι οτι της “ελεγε” με τον τροπο του οτι ειναι ελευθερος. ο… Διαβάστε περισσότερα »

Jvsthemachine
Jvsthemachine
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

Σαφώς και συμφωνώ απόλυτα Mafalda ότι είναι απαράδεκτο να κρίνει κανείς τέτοιες καταστάσεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Κανείς ελεύθερος δεν θα πρέπει να νιώθει κατά τη γνώμη μου τύψεις όταν φλερτάρει με παντρεμένο, είτε πρόκειται για ελεύθερη γυναίκα που φλερτάρει με παντρεμένο άντρα είτε πρόκειται για ελεύθερο άντρα που φλερτάρει με παντρεμένη γυναίκα. Για να μπορεί ένας τρίτος να εισχωρήσει σε ένα γάμο, προφανώς υπάρχει διαθέσιμος χώρος και για την ύπαρξη αυτού του χώρου ευθύνεται σαφώς το ζευγάρι και όχι ο τρίτος “εισβολέας”. Έτερον εκάτερον ότι θεωρώ θανάσιμο λάθος να μπλέκεις με παντρεμένους/ες για χίλιους δυο λόγους (εκτός… Διαβάστε περισσότερα »

Peggy Olson
Peggy Olson
4 χρόνια πριν

Πιστεύω πως ναι. Και με την ωριμότητα. Ίσως δεν είναι έλλειψη έντονων συναισθημάτων, αλλά έλλειψη άσκοπου δράματος. Ηρεμία. Γαλήνη. Τι ωραία!

Marina
Marina
4 χρόνια πριν

Πωπω ποσο μου τη δινουν οσοι/ες το κανουν αυτο!
Να φλερταρεις ετσι μια φορα στη παρεα χαλαρα, οκ μπορει να συμβει. Να συνεχιζεις ομως με εμφανισεις σε αυτο το στυλακι, μου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι.
Εναλλακτικα απο αυτο που προτεινε η Λενα, αν πει καμια εξυπναδα “γιατι καλε τι καναμε”, ΓΕΛΑΣ δυνατα κιολας και του ριχνεις κι ενα πατ πατ στη πλατη “σε καλο σου ρε γλυκουλι”.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marina

-Γιατί καλέ τι κάναμε;
-Ε, αφού δεν κάναμε τίποτα, δε σε πειράζει να δει τη φωτογραφία η γυναίκα σου;