in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η μητέρα μου πηγαίνει το παιδί στην εκκλησία χωρίς τη συγκατάθεση μου

Που θεωρείς ότι πρέπει να παύουν οι οδηγίες που δίνουμε στους γονείς μας όταν κρατάνε τα παιδιά μας;

Έχω προβληματιστεί πολύ! Νομίζω ότι εν μέρει έχει δίκιο, εγώ δε θα την πήγαινα στην εκκλησία ποτέ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ca542241af34147982437c04cb71855f

Δε θέλω η μαμά μου να πηγαίνει το παιδί στην εκκλησία, αλλά εκείνη ισχυρίζεται ότι εφόσον επιλέγουμε να το αφήσουμε σε εκείνη έναν ολόκληρο μήνα το καλοκαίρι και εφόσον δεν βλάπτει το παιδί με κάποιον τρόπο, ότι δεν είναι σωστό να της δίνουμε αναλυτικές οδηγίες τι να κάνει και τι να μην κάνει. Έχω προβληματιστεί πολύ! Νομίζω ότι εν μέρει έχει δίκιο, εγώ δε θα την πήγαινα στην εκκλησία ποτέ, αλλά από την άλλη δεν πειράζει να έχει και αυτή την εμπειρία με τη γιαγιά της. Θέσαμε μία κόκκινη γραμμή, να μην μεταλάβει, διότι αυτό κατά τη γνώμη μας μπορεί κάλλιστα να βλάψει το παιδί με ένα σωρό μικρόβια στο κουτάλι και δε θέλουμε. Η μαμά μου επιμένει ότι έχουμε άδικο κ.λπ. κ.λπ. και είπε ότι δε θα το κάνει , αλλά δεν την πιστεύω εντελώς. Αισθάνομαι πως είναι τόσο σίγουρη πως θα είναι καλό να κοινωνήσει η μικρή που θα θεωρεί πως απλά μας λέει ένα άκακο ψέμα σε εμάς τους παραπλανημένους. Που θεωρείς ότι πρέπει να παύουν οι οδηγίες που δίνουμε στους γονείς μας όταν κρατάνε τα παιδιά μας (και άρα μας εξυπηρετούν); Π.χ. δε θέλουμε να τρώει η μικρή καθόλου γλυκά και στους γονείς-πεθερικά τρώει πάντα κέικ και παγωτό, αλλά πλέον δεν είμαστε τόσο απόλυτοι σε αυτό, αφού την κρατάνε εκείνοι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν με τον τρόπο τους. Αλλά όταν πχ η πεθερά μου με ρώτησε πότε σκεφτόμαστε να της τρυπήσουμε τα αυτάκια και προσφέρθηκε να την πάει εκείνη σε μια από τις βόλτες τους (ετών 4 η μικρή μας), είπα ότι δεν θα τα τρυπήσουμε και ότι ευτυχώς που δεν μας έκαναν αυτή και η μαμά μου (κάνουν παρέα) τέτοια έκπληξη γιατί θα μας ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι. Ποιο είναι το όριο; Σκέφτομαι ότι είναι να μην είναι κάτι επιβλαβές/επικίνδυνο/άσχημο για το παιδί, αλλά είναι πολύ υποκειμενικό τελικά. Για κάποιον η ζάχαρη πχ μπορεί να είναι τρομερά επιβλαβής και το τρύπημα των αυτιών μια χαρά. Ή άλλο παράδειγμα: ήθελαν να την πάνε σε ένα πάρκο με άγρια ζώα και εμείς γενικά είμαστε αντίθετοι με αυτούς τους χώρους. Οι γονείς μας δεν το καταλαβαίνουν, μας βρίσκουν υπερβολικούς και υποστηρίζουν πως πάμε τη μικρή σε εκείνους για σαββατοκύριακο με ένα σωρό όρους και δεκαλόγους με do και donts και δεν τους αφήνουμε να τη χαρούνόπως θέλουν. Μήπως να τους αφήσουμε να την πάνε στο πάρκο και μετά να συζητήσουμε μαζί της τους λόγους για τους οποίους δεν αρέσουν σε εμένα και στο μπαμπά της αυτοί οι χώροι; Μήπως έχουμε πολλές απαιτήσεις από εκείνους;

Amy Green

Μπλέκεις δυο πράγματα που είναι ευρέως μπλεγμένα στην Ελλάδα, και αυτή είναι η πηγή του μπερδέματος.

Είναι άλλο πράγμα η επιρροή και τα όρια που βάζεις στους συγγενείς σου σχετικά με ένα εύπλαστο πλάσμα όπως είναι ένα τετράχρονο παιδί. Σίγουρα μπαίνουν όρια, και ναι, είναι υποκειμενικά και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, ας είναι, διότι δικό σου είναι το παιδί, άρα εσύ αποφασίζεις. Δεν χρειάζεται να συμφωνεί η γιαγιά.

Και εντελώς άλλο πράγμα το δωρεάν μπέιμπι σίτινγκ.

Όπως καταλαβαίνεις, στη πρώτη περίπτωση θα κάνεις ό,τι θέλεις για όσο είναι το παιδί δική σου ευθύνη, και αν δεν αρέσει στην γιαγιά, τι κρίμα, τα λέμε την άλλη Κυριακή εφόσον συμμορφωθεί (η γιαγιά), αλλιώς τα λέμε τον άλλο μήνα, ή τον άλλο χρόνο.

Αν όμως αφήνεις το παιδί κάπου με δωρεάν φύλαξη, η φύλαξη θα κάνει τις επιλογές της. Η φύλαξη θα κάνει τις επιλογές της ακόμα και αν πληρώνεις, αλλά αν πληρώνεις, το παίρνεις το παιδί και το πας αλλού, εκεί που υπάρχει συμφωνία σχετικά με τη ζάχαρη, τον καλλωπισμό και τα λοιπά. Όταν πληρώνεις, ελέγχεις. Αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις, και το αφήνεις στη γιαγιά για να σε διευκολύνει, όπως και σαββατοκύριακο, για να κάνεις ό,τι θέλεις, τότε, δεν μπορείς να απαιτείς και το ανάλογο σέρβις. Παίρνεις ό,τι δίνεις. Σου κάνει χάρη, οπότε έχει και η γιαγιά ευχέρεια να ορίσει τους όρους της χάρης. Ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος και διακριτικός άνθρωπος θα έβαζε τους κανόνες των γονιών σε προτεραιότητα, αλλά όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, τόσο πιο ισχυρογνώμονες και εγωκεντρικοί γίνονται.

Αυτό που είναι σίγουρα λάθος είναι να αφήνεις ένα παιδί να κάνει κάτι, να περνάει ωραία με τη γιαγιά, και μετά να του λες ότι ο μπαμπάς και η μαμά δεν εγκρίνουν αυτό που του άρεσε. Διότι μόνο αυτό θα καταλάβει, ότι απορρίπτεις την ίδια. Εσύ θα ξεδιαλύνεις τα πράγματα για το παιδί, δεν θα του πετάξεις το μπαλάκι. Αυτές οι συζητήσεις είναι για πολύ μα πολύ αργότερα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

57 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Elenalda
Elenalda
4 χρόνια πριν

Εφόσον η γιαγιά μένει μόνη με το παιδί για έναν ολόκληρο μήνα το θέμα είναι και πρακτικό. Για εκείνη είναι σημαντικό να πηγαίνει εκκλησία και είναι δικαίωμά της. Πού θα μπορούσε να αφήνει το παιδί;

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Amy Green για δωρεάν παρκάρισμα 1 μήνα σαν πολλές απαιτήσεις δεν έχεις;; Ότι είστε αντίθετοι με το πάρκο και θα χαλάσετε εκ των υστέρων αυτή τη μοναδική εμπειρία του παιδιού με άσκοπο κήρυγμα, λέω να μην το σχολιάσω. 😂

mononoke
mononoke
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Δεν είναι άσκοπο κήρυγμα το να εξηγήσεις στο παιδί την διαφωνία σου με τα πάρκα άγριων ζώων. Μοναδική εμπειρία για το παιδί μπορεί να είναι και να πάει στο τσίρκο να βλεπει ελεφαντες να πηδάνε μέσα απο φλεγόμενα στεφάνια. Αρα τι; Δεν πρέπει να εκφράζουμε την διαφωνία μας με βάρβαρες πρακτικές βασανισμού απλά επειδή στα παιδιά αρέσουν αυτα τα θεάματα; Ισως δεν έχει νόημα να την αφήσουν να πάει στο πάρκο και μετά να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους, αλλά από την άλλη επειδή όλα τα παιδιά καποια στιγμή μάλλον θα θελήσουν να πάνε σε κάποιου είδους ζωολογικό κήπο γτ πχ… Διαβάστε περισσότερα »

Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Με το πάρκο έχουν κάθε δίκιο να είναι αντίθετοι, ως άνθρωποι που σέβονται το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων.
Ποιά είναι η μοναδική εμπειρία? Τα δελφίνια που βασανίζονται?
Έχουν γίνει άπειρες καταγγελίες για τη μεταχείριση των ζώων και έχει καταδικαστεί και από το νόμο για παραβίαση διατάξεων.
Αλλά εσένα σου φαίνεται αστείο, και δε το σχολιάζεις.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Παιδιά άλλο τσίρκο άλλο ζωολογικό πάρκο. Μη τα βάζετε όλα στο ίδιο σακί. Προφανώς ζει ένα ζώο σε συνθήκες αιχμαλωσίας κτλ κτλ αλλά το να απαγορεύσεις στο παιδί να πάει μου φαίνεται μουρλό. Το να πας δε σημαίνει ότι δε σέβεσαι τα δικαιώματα των ζώων, μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο μάθημα για ένα πιτσιρίκι η επίσκεψη. Και στην τελική αν έχει πρόβλημα ας μην αφήνει το παιδί στη γιαγιά αλλά το ξεβόλεμα μάλλον θα της κάτσει πιο βαρύ από τα άγρια ζώα του πάρκου.

Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Το δελφινάριο είναι τσίρκο.
Απλά δε περιοδεύει.
Πες το με όποιο όνομα θέλεις.

Vrahon@10
Vrahon@10
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Magica De Spell

Ακριβώς! Και βασανιστικό, απελπιστικά βασανιστικό για το δελφίνι. Ανατριχιάζω κ μονο στην σκέψη.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Φυσικά και η επίσκεψη σε πάρκα με αιχμάλωτα ζώα δείχνει ότι δεν σέβεσαι τα δικαιώματα τους, εννοείται! Είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι σέβεσαι το δικαίωμα των ζώων στην ελευθερία πχ αλλά να πληρώνεις εισιτήριο για να τα χαζέψεις αιχμαλωτισμένα σε φυλακές και μάλιστα συνήθως σε άθλιες συνθήκες? Ποιο ακριβώς είναι το πολύ ωραίο μάθημα για το πιτσιρίκι? Ότι στηρίζουμε με τα χρήματα μας και την συμμετοχή μας άθλιους χώρους βασανισμού ζώων? Στην εποχή μας δεν θα έπρεπε να είναι καν θέμα διαλόγου η ύπαρξη και η στήριξη τέτοιων χώρων.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Εντελβάις, είναι ένα θέμα που δεν ακούγεται ίσως ακόμα πολύ, αλλά όταν αρχίζεις να το ψάχνεις είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις την πόρτα στο πόσο κακοποιητικά είναι αυτού του είδους τα πάρκα και η οικονομική τους υποστήριξη από τους επισκέπτες είναι ο μόνος λόγος που υπάρχουν ακόμα.

Στα υπόλοιπα φυσικά συμφωνώ, αν έχει ηθικό πρόβλημα με τους ζωολογικούς, ε, ας το υποστηρίξει, δεν είναι ανταλλάξιμο με το baby sitting.

Vrahon@10
Vrahon@10
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Είναι το ίδιο πράγμα. Διδάσκεις στα παιδιά σου ότι τα ζώα είναι προς τέρψιν μας. Δεν είναι, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Τα τέτοιου είδους ‘παρκα’ειναι ευφημισμός. Μάθημα καταπληκτικό με το bbc earth, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας απολύτως λόγος το παιδι να μάθει βλέποντας ενα ζώο σε αιχμαλωσια.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Καλά, πού θα αφήσει το παιδί η γιαγιά εφόσον θέλει να πάει εκκλησία την Κυριακή πρωί; Να μην εκκλησιαστεί για έναν μήνα, εφόσον το επιθυμεί, γιατί σου κάνει την εξυπηρέτηση και κρατάει δωρεάν το παιδί σου;

daria
daria
4 χρόνια πριν

Για να καταλάβω, αν η γιαγιά έχει συνήθεια να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, και εσείς της πάτε το παιδί τις Κυριακές για να το κρατήσει, θα πρέπει να αλλάξει αυτή της τη συνήθεια; Δεν ξέρω, δεν έχω παιδιά, μεγάλωσα όμως πολύ με τις γιαγιάδες μου. Οι γονείς μου μας άφηναν σε αυτές εναλλάξ τα Σαββατόβραδα για να βγουν και απο 15 μέρες περίπου πάλι ενναλξ το καλοκαίρι κάναμε μαζί τους διακοπές. Μην ανησυχείς, όπως θέλανε οι γονείς μου διαπαιδαγωγήθηκα, και τα Σαββατόβραδα με τις γιαγιάδες μου τα θυμάμαι ακόμη με γλυκιά νοσταλγία. Και αν έφαγα και κανένα γλυκό παραπάνω… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Εγώ πάντως ένα καλοκαίρι με τη γιαγιά πήρα δέκα κιλά, διπλή μερίδα ήθελα, δεν αρνήθηκε ποτέ η γιαγιά, όλη την Πέμπτη δημοτικού ήμουνα σα μπόγος.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

στρουμπουlaw

Dorothy
Dorothy
4 χρόνια πριν

Πολύ αποστειρομενο είναι αυτό που περιγράφεις. Από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι να γεμίζεις εμπειρίες από διαφορετικούς ανθρώπους. Διαπαιδαγώγηση είναι και η εκκλησία, και δεν το εννοώ από το τι θα ακούσει εκεί απαραίτητα. Άθεη είμαι κι εγώ. Αλλά έχω την εμπειρία της εκκλησίας και ξέρω τι συμβαίνει εκεί. τροπάρια που κάποια είναι αριστούργηματα, ευαγγέλια, τα λόγια προς τους Κορινθίους για την αγάπη θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους, το τριημιτονιο της βυζαντινής μουσικής, που σχεδόν μοναδικά στον κόσμο έχουμε την τύχη να το ακούμε ακόμα τόσο καζουαλι. Και χίλια δυο άλλα. Αφού εσείς δεν θα του… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dorothy

πολυ ομορφο σχολιο. Συμφωνω απολυτα.
Οι γονεις μου μας τραβολογουσαν απο μικρα στα χωρια και στα χωραφια (παρολο που ζουσαμε στην πολη) ή τα καλοκαιρια στο νησι ολη μερα σε μια σπηλια στην αγαπημενη μου παραλια,που τιποτα ομορφο δεν ειχε, ολο βοτσαλο κοτρωνες και φυκια. Αλλα εμαθα πολλα. Σκαρφαλωνα σαν κατσικι στα βραχια δε φοβομουν.Πιαναμε τους αχινους και ξεραμε ποιοι εχουν τα αυγα, μαζευαμε αλατι. Μαθαμε πως βγαινει το λαδι. Ταισαμε κοτες, πηγαμε την κατσικα για βοσκη. Γενικως εμαθα πραγματα.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Beggars can’t be choosers γενικά μιλώντας.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Αυτο επι λεξει πηγα να γραψω ( κι εγραψα αλλο για να μην γινω τοσο κακια χεχεχ )

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Μα συγνώμη τώρα, ποιος είναι αυτός που δεν λέει να καταλάβει; Γιατί θεωρείτε ότι οι γονείς σας οφείλουν να υπακούσουν στα θέλω σας και δεν αποδέχεστε ότι έχουν δική τους βούληση; Οι γονείς σας, θα κάνουν αυτό που θέλουν εκείνοι. Το οποίο είναι αντίθετο από αυτό που θέλετε εσείς. Εσείς πρέπει να καταλάβετε ότι οι γονείς σας δε θα αλλάξουν απόψεις γιατί όλοι τις δικές μας θεωρούμε σωστές, ούτε θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας γιατί δεν είστε πια μωρά, ούτε θα δεχτούν ότι έχετε δικές σας απόψεις γιατί είστε “τα παιδιά” τους, ούτε θα εκτελέσουν τις εντολές σας γιατί δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Η γιαγια ασκεί με ιδιαίτερη επιτυχία αυτό που λένε οι Ιησουίτες, “δώσε μου ένα παιδί πριν τα εφτά του χρόνια και όταν μεγαλώσει δεν θα απομακρυνθεί απο το θεό”. Ταυτόχρονα θεωρεί πως κάνει χάρη στο παιδάκι να το βάζει στον “ίσιο δρόμο” και πως χάρη σε αυτή το παιδάκι σου θα γίνει “καλός άνθρωπος”. Και μπορεί να το κάνει γιατί σας κάνει χάρη, όπως λέει και η α-μπα. Για αρχή λοιπόν κόψε τη χάρη, η χάρη απαιτει ανταπόδωση. Βρες θερινά τμηματα παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, ΚΔΑΠ , προγραμματα απασχόλησης ιδιωτική φύλαξη. Η γιαγιά φυσικά θα παραπονεθεί που “αφήνετε το παιδί… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι η γιαγιά θα παραπονεθεί (φυσικά κιόλας) αν της πάρουν το παιδί;; Εκείνη τους κάνει χάρη όχι οι γονείς που της το αφήνουν. Η δικιά μου μαμά τούμπες έκανε (από μέσα της) όταν ξεκίνησε παιδικό το ανιψάκι μου, που το λατρεύει.. Όσο και να αγαπούν το εγγόνι οι παππούδες δεν παύουν να κουράζονται δυσανάλογα πολύ με την ηλικία τους όταν εχουν την πλήρη ευθύνη του.

silly_goose
silly_goose
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Καλά κι εμάς μας έπαιρνε η γιαγία μου μαζί της στην εκκλησία όταν ήμαστε μικρά… Κανένας μας δεν βγήκε “της εκκλησίας”.
Εφ΄ όσον η γιαγία του παιδιού θέλει να πηγαίνει την Κυριακή εκκλησία, ας έρχεται η μάνα του να το κρατάει στο σπίτι, αν δεν θέλει να το παιρνει η γιαγιά μαζί της.

Elenalda
Elenalda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Δεν ισχύει απόλυτα το πρώτο μέρος του σχολίου σου. Δεν σημαίνει ότι όποιος πήγαινε εκκλησία ως παιδί θα παραμείνει θρήσκος για όλη του τη ζωή.

v for vendetta
v for vendetta
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Καλέ εννοείται. Λίγο amoxil, augmentin και dettol μέσα στο αγιασμένο κρασάκι και δε μένει μικρόβιο για μικρόβιο.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Χαχαχα πέθανα στα γέλια με την πρώτη πρόταση. Μέχρι τα 12 πήγαινα κάθε Κυριακή του καλοκαιριού στην εκκλησία με τη γιαγιά μου και μου άρεσε, παρόλο που οι γονείς μου δεν είναι θρησκευόμενοι. Τώρα δεν πάω ούτε στην Ανάσταση.

Kaoru Shimohiro
Kaoru Shimohiro
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Λίγο αφελές το επιχείρημα των Ιησουιτών. Δηλαδή στη λειτουργία της Κυριακής μπορεί να καταλάβει ένα τετράχρονο παιδάκι τι ακριβώς λένε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τραγουδούν στο μπητ και να προσηλυτιστεί; Εκτός αν εννοούν να το έχουν σε καθημερινή κατήχηση για ώρες, οπότε μιλάμε για πλύση εγκεφάλου. Αλλά με μια επίσκεψη στην εκκλησία 4 φορές το χρόνο, πόσο πια να επηρεαστεί; Θα το έχει ξεχάσει μέχρι τον επόμενο χρόνο. Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τη μητέρα είναι τι τύπος είναι ο παπάς. Μην είναι κανένας μισάνθρωπος, ρατσιστής και στο τέλος κάνει κήρυγμα γεμάτο μπούρδες, πασπαλισμένο με αρρωστημένο μίσος.

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας νομίζω απαγορεύει το αλκοόλ σε οποιαδήποτε ποσότητα σε παιδιά γιατί δεν το μεταβολίζει ο οργανισμός τους. Μας το χε πει ο παιδίατρος. Αυτό είπα στη μάνα μου όταν με ζαλιζε να την πάω να κοινωνήσει. Το απέρριψε ως επιχείρημα γιατί είναι γνωστό ότι η γιαγιά ξέρει πάντα καλύτερα απ τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Dreamer
Dreamer
4 χρόνια πριν

Θεωρώ πολύ σεβαστό ότι με τον σύζυγό σου έχετε τις απόψεις σας και θέλετε να μεγαλώσετε το παιδί σας με συγκεκριμένες αρχές. Αλλά …😂😂😂😂😂 Δεν σας αρέσουν αυτά που θέλουν να κάνουν οι παππούδες με το παιδί σας;; Ε τότε να πληρώσετε baby sitter και να μη το αφήνετε εκεί ένα μήνα!! Έχω και μια ξαδέρφη που μένει κάτω από την πεθερά της, σε έτοιμο σπίτι που τους έδωσαν όταν παντρεύτηκαν, αλλά δεν της αρέσει που βλέπει κάθε μέρα την πεθερά και ανακατεύεται στα πόδια της. Έ λ ε ο ς παιδιά! Λυπηθείτε μας λίγο, και εμάς αλλά και τους… Διαβάστε περισσότερα »