in ,

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Γυναίκες οδηγοί

Συζήτηση με το αφεντικό μου, και ξαφνικά μου λέει οι γυναίκες είστε άχρηστες στην οδήγηση, εγώ κάνω τον σταυρό μου όταν βλέπω γυναίκα οδηγό. 1 ώρα συζήτησης και προσπαθώ να του εξηγήσω Πόσο σεξιστικό και μισογυνιστικο είναι αυτό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

927b4c0bb87073467fecf9bc4685cf14

Συζήτηση με το αφεντικό μου, και ξαφνικά μου λέει οι γυναίκες είστε άχρηστες στην οδήγηση, εγώ κάνω τον σταυρό μου όταν βλέπω γυναίκα οδηγό. 1 ώρα συζήτησης και προσπαθώ να του εξηγήσω Πόσο σεξιστικό και μισογυνιστικο είναι αυτό. Φυσικά καμία παραδοχή επί του θέματος. Σταμάτησα την συζήτηση εκνευρισμένη.

Με από 2 μέρες παραιτήθηκα . Οι γυναίκες κατά την άποψή του είναι μόνο για να καθαρίζουν τους φούρνους. Ο τύπος μόλις 30 χρόνων. Εγώ 22.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν

Οδήγηση… πολλά μπορώ να πω για την προσωπική μου εμπειρία. Καταρχάς, για χρόνια δεν οδηγούσα, παρόλο που είχα δίπλωμα. Φοβόμουν. Παντού με πήγαινε η σύζυγός μου. Όταν βγαίναμε βόλτα, όλοι θεωρούσαν ότι οδηγούσα εγώ. Ορισμένες φορές εξηγούσαν σε εμένα δρόμους επιστροφής. Και όταν τους λέγαμε να μην τα λένε σε μένα γιατί δεν οδηγώ, έμεναν έκπληκτοι. Μερικοί βέβαια έλεγαν ότι ήμουν ο καλύτερος του χωριού. Πάντως ήταν ένα θέμα το οποίο γενικότερα με έκανε να ντρέπομαι ως άνδρας (κακώς βέβαια). Προφανώς λόγω των αντιλήψεων που επικρατούν. Ξεκίνησα να οδηγώ λίγο πριν γεννηθεί ο γιος μου. Έπρεπε κάπως να πάρω τον… Διαβάστε περισσότερα »

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Wolfcry

ο δικός μου δεν έχει ούτε δίπλωμα. Και απο όλες τις σχέσεις μου μόνο ένας είχε αμάξι αλλά συχαινόταν την οδήγηση

Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι μεγάλη σημασία έχει η παιδεία και η οδηγική συμπεριφορά. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο.

Ακόμα και αυτό που λένε μερικοί σε άλλους “Πώς πήρες το δίπλωμα με αυτά που κάνεις;” δεν ισχύει.Γιατί ο καθένας μπορεί στις εξετάσεις να είναι απολύτως τυπικός για να τις περάσει με επιτυχία αλλά όταν βγει στο δρόμο, να είναι δημόσιος κίνδυνος.

Femme Farfalle
Femme Farfalle
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Wolfcry

Το ίδιο συμβαίνει και στη δική μου οικογένεια, αν κι εμείς δεν έχουμε ακόμα παιδί. Οδηγώ εγώ αλλά ο σύζυγος όχι. Και ουδέποτε είχα πρόβλημα στο παρκάρισμα (για το οποίο μας έχουνε βγάλει άχρηστες των αχρήστων). Αυτοί που δε μας γνωρίζουν καλά ως ζευγάρι θεωρούν ότι στις βραδινές εξόδους θα οδηγήσω εγώ στον γυρισμό έτσι κι αλλιώς γιατί εγώ δεν πίνω. Που να ήξεραν ότι σε όλες τις διαδρομες και πάντα μα πάντα θα οδηγήσω εγώ άσχετα αν υπάρχει και το δίπλωμα του άντρα μου στο ντουλαπάκι. Έχει φοβίες, τι να κάνουμε! Σε όσους έγινε η αποκάλυψη…δεν κρύβω ότι ξινισανε… Διαβάστε περισσότερα »

Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Femme Farfalle

“Οκ, καλό θα ήταν να οδηγάει για πρακτικούς λόγους και κυρίως για να αυτοεξυπηρετείται αλλά εφόσον δεν το έχει ανάγκη ο ίδιος κι εφόσον δε με κουράζει και δε με (πολύ)αγγαρεύει, εμένα δε μου πέφτει λόγος.”.

Όπως το λες. Κι εγώ για πρακτικούς λόγους ξεκίνησα, κυρίως λόγω του παιδιού. Διαφορετικά, δε θα με απασχολούσε.

Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
4 χρόνια πριν

Αξίζει να τους εκνευρίζεις και να τους εμπαιζεις αυτούς, αν νιώθεις ασφαλής. Δε σου αρέσουν οι γυναίκες οδηγοί, ε? Καταλαβαίνω, ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά ο νόμος θεωρεί τη δική σου αδιάφορη σε αυτό το θέμα. Μηδενικής αξίας. Ξέρεις, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις να βλέπεις γυναίκες οδηγούς. Απολύτως τίποτα. Δεν περνάει καθόλου από το χέρι σου το τι θα κάνουν οι γυναίκες. Εχουν αρχίσει να είναι σε θέσεις εξουσίας, βλέπεις, και να αποφασίζουν εκείνες για τον εαυτό τους. Αν με ρωτάς, χάσατε το παιχνίδι όταν αποκτήσαμε δικαίωμα ψήφου. Τώρα πια είναι θέμα… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
4 χρόνια πριν

Βασικά θα έπρεπε να του πεις πως άμα κάνει το σταυρό του κάθε φορά που βλέπει γυναίκα οδηγό αυτό μάλλον καθιστά τον ίδιο κακό και επικίνδυνο οδηγό.

Hliokameni@!
Hliokameni@!
4 χρόνια πριν

‘Σου απαγορεύω να κανείς κόρες στο μέλλον αν δεν έχεις ήδη ! ‘ αυτό θα του λεγα!

Eva
Eva
4 χρόνια πριν

Εδώ νομίζω πάει το… τι εννοείς? Δεν καταλαβαίνω… μου δίνεις ένα παράδειγμα…. δηλαδή τι εννοείς και τούμπαλιν… αν μη τι άλλο θα τον τρολαρεις Χαχαχαχ

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
4 χρόνια πριν

Όταν κάποιος κάνει κάτι στραβό στο δρόμο , όταν είναι γυναίκα οι περισσότεροι θα πουν “ε καλά, γυναίκα είναι” , αν όμως είναι άντρας θα πουν να ένας μ@##1@ς, δε θα το χρεώσουν στο αντρικό φύλο. Διότι όσους οδηγούν σωστά απλά δεν τους προσέχουμε και βλέπουμε απλά αυτό που το μυαλό μας είναι προετοιμασμένο να δει.
Εγώ που οδηγώ μια μεσαίου κυβισμού μηχανή όταν βγαίνουμε με το φίλο μου και κρατάμε και οι δυο κράνη όλοι ξαφνιάζονται που ο οδηγός είμαι εγώ. Εκείνος δεν οδηγεί δίκυκλο και διασκεδάζει με την αντίδραση τους.

Mr Mazis
Mr Mazis
4 χρόνια πριν

Για αρχή το disclaimer: δεν είναι δυνατόν να ονομάζεις συλλήβδην τις γυναίκες κακές στο τιμόνι όταν όλες οι στατιστικές δείχνουν το αντίθετο. Όμως στην οδήγηση φαίνονται έντονα κάποια πράγματα που σχετίζονται με την διαφορά στην κουλτούρα ανδρών και γυναικών, όσο και με το επίπεδο της αισθητηριακής αντίληψης. Ενα παράδειγμα, πέρα από τα συνήθη χιλιοειπωμένα, που μου κάνει εμένα εντύπωση: όταν ένας άντρας σου κολλήσει απο πίσω είναι επιθετικός και βιαστικός σπασαρ***δης. Όταν είναι γυναίκα συνήθως το κάνει από κακή συνήθεια, δηλαδή έχει διαφορετική αίσθηση της απόστασης ασφαλείας. Πιθανόν αν κάνεις χώρο να μη θέλει καν να σε προσπεράσει. Αλλά νομίζω… Διαβάστε περισσότερα »

xrusa
xrusa
4 χρόνια πριν

Σήμερα έλεγα στη μητέρα μου (!) που μου είπε το ίδιο ότι αν υπάρχουν κακές γυναίκες οδηγοί είναι γιατί ανθυποβάλλονται από το καλά ριζωμένο πατριαρχικό πρότυπο. Παλιότερα θα σε έλεγα υπερβολική για την παραίτηση αλλά καλά έκανες. Ένα αφεντικό που de facto σε υποτιμά δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να σε υποστηρίξει και να σε προωθήσει. Τον καιρό σου θα έχανες

Nomila
Nomila
4 χρόνια πριν

Κατά τη γνώμη μου, σωστό θα ήταν το να αντιδράσεις αποκρούοντας με επιχειρήματα τις ανυπόστατες και φαλλοκρατικές απόψεις του αφεντικού σου. Με το να παραιτηθείς από τη δουλειά γι’αυτόν τον λόγο, το χάνεις το παιχνίδι. Με τις σεξιστικές απόψεις που δυστυχώς έχουν πολλοί άντρες (και δυστυχώς και κάποιες γυναίκες!), να είσαι σίγουρη ότι το πιο πιθανόν ειναι ότι θα ξαναέρθεις αντιμέτωπη με παρόμοια σχόλια. Και τι θα κάνεις δηλαδή; Σε κάθε δουλειά θα παραιτείσαι, ελπίζοντας ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα μαντέψουν τον λόγο που έφυγες και έτσι θα αλλάξει κάτι; Μόνο με την συζήτηση και γίνοντας δυσάρεστη, που λέει… Διαβάστε περισσότερα »