in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο πατέρας μου αισθάνθηκε αμηχανία, η μητέρα μου εκνευρίστηκε, εγώ ανησύχησα

Υπάρχει έτοιμη κουμπάρα για ένα γάμο που δεν ξέρουμε πότε θα γίνει

Καλησπέρα, προχθές ο πατέρας μου κατέβασε με το αυτοκίνητο τον αδερφό μου στο σταθμό για να πάρει το τραίνο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 35

Καλησπέρα, προχθές ο πατέρας μου κατέβασε με το αυτοκίνητο τον αδερφό μου στο σταθμό για να πάρει το τραίνο . Εκεί βρήκαν την κολλητή της κοπέλας του που ερχόταν με το τραίνο και πατέρας μου την ανέβασε με το αυτοκίνητο μέχρι την πλατεία . Ο πατέρας μου και η κοπέλα γνωρίστηκαν πρώτη φορά στο σταθμό . Η διαδρομή μέχρι την πλατεία δεν ξεπέρασε τα επτά λεπτά . Όταν γύρισε στο σπίτι μας είπε ότι γνώρισε την κοπέλα και μάλιστα ότι του είπε οτι δεν είναι μόνο η καλύτερη φίλη της κοπέλας αλλά και κουμπάρα της , αυτή θα την παντρέψει με τον αδερφό μου γιατί με τη φίλη της το έχουν κανονίσει από μικρές . Ο πατέρας μου αισθάνθηκε αμηχανία , η μητέρα μου εκνευρίστηκε , εγώ ανησύχησα για τον αδερφό μου . Το απόγευμα που γύρισε έγινε χαμός στο σπίτι . Μου φάνηκε λίγο βλακεία να υπάρχει έτοιμη κουμπάρα για ενα γάμο που δεν ξέρουμε πότε θα γίνει . Αυτή η κοπέλα έχει κανονίσει που θα μείνει μετά το γάμο ( στο πατρικό της) ποιος θα την παντρέψει ( η κολλητή της) και τα ανακοινώνει ψυχρά στον αδερφό μου αφού τα αποφασίσει . Εκείνος θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που γύρισε και τον κοίταξε και πως η κοπέλα του είναι ένα ευαίσθητο λουλούδι που πληγώνεται εύκολα . Θέλει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα . Θα μου πεις αφού εκείνος δε λέει τίποτα εσύ τι ανακατεύεσαι; Κακώς ανησυχώ Λένα μου;

Κουνιάδα

Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρη ποιο είναι το πρόβλημα.

Η αφήγηση ότι αυτή τον κάνει ό,τι θέλει και ανακοινώνει ψυχρά είναι πολύ βολική για τους τρεις σας στο σπίτι, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη αυτό που θέλει ο αδερφός. Μπορεί ακριβώς αυτό να θέλει. Να έχει μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει και πώς να το αποκτήσει, και να του το ανακοινώνει. Πολλοί γάμοι έχουν ευτυχήσει επειδή και οι δυο έκαναν ακριβώς αυτό που ήθελαν. Που μπορεί να είναι όλα, ή τίποτα.

Αν ο αδερφός σας είναι θύμα που τον σέρνουν από τη μύτη, δεν καταλαβαίνω προς τα πού απευθύνεται ο εκνευρισμός και με ποια έννοια έγινε χαμός στο σπίτι. Δεν ξέρετε τι άνθρωπος είναι ο αδερφός σας, όλοι εκεί μέσα; Αν έφευγε αυτή η κοπέλα με έναν μαγικό τρόπο, δεν θα έβρισκε μια ίδια; Αναρωτιέμαι, έχει παιδικό φίλο που έχουν κανονίσει να γίνουν κουμπάροι; Αν όχι, λες να είναι τυχαίο;

Για να σου πω αν κακώς ανησυχείς, πρέπει να εκφράσεις με συγκεκριμένες λέξεις για τι ακριβώς ανησυχείς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

50 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Σας αξίζει ένα μπράβο που ενσαρκώνετε με τόση άνεση και πειστικότητα όλους τους μικροαστικούς ρόλους μιας κλασσικής περεμβατικής ελληνικής οικογένειας. Ο πατέρας που δεν ανακατεύεται στα γκομενικά του γιου εφόσον είναι στρέιτ δεν τον πειράζει τίποτα. Η μάνα, κλασσική κακιά πεθερά που όλες θέλουν να τυλίξουν σαν ντολμά τον κανακάρη της και η αδελφή η ξινισμένη που βλέπει κάθε γυναίκα ως αντίζηλο και εχθρό. Είστε άψογοι πραγματικά, ανεβάστε θεατρικό ” Η κουμπάρα και η νύφη από την κόλαση”. Για να συνέλθουμε λίγο έρχεται και σκ και δεν θα μου πετύχουν τα μελομακάρονα.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Πολύ ωραίο όλο το σχόλιο αλλά εγώ κόλλησα στα μελομακάρονα.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

😊😊😊😊

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

😂😂😂😂να αγιάσει το στόμα σου (χέρι σου) πραγματικά!!!!! Άμα γουστάρει δηλαδή ο άνθρωπος???? Και έγινε και χαμός. Ηλικίες δεν διαβάζω ηλικίες!!!!

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lobelia

Ε μα τον λυπήθηκα, τον έκανα εικόνα να γυρνάει χαρούμενος απο τον καφέ και να αρχίζουν οι στρακαστρούκες γιατί μια κοπέλα είπε ότι θα γίνει κουμπάρα στον γάμο της φίλης της; Κρίμα 😞

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Σε γλυκό ή σε αλμυρό; Γενικά κάνω διάφορα, γιατί μένω χρόνια μόνη μου, λεφτά για φαγητό έξω δεν παίζουν οπότε πάντα μαγείρευα σπίτι.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Τι έγινε ρε παιδιά, μην ανταγωνίζεστε ποιος θα τον πρωτοσύρει από τη μύτη, όλοι θα πάρετε, επειδή μπαίνει η ξένη κοπέλα στη μέση, δε σημαίνει ότι θα χάσετε το προνόμιο. Τις μισές μέρες τις βδομάδας θα κάνει ό,τι του λέτε εσείς, και τις άλλες μισές ό,τι του λέει η σύζυγός του. Problem solved.

Blanche Dubois
Blanche Dubois
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Έτσι ακριβώς! 😀 😀

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Χαχαχαχα!!! Σάγαπω!!!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Aκριβώς! Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένοι αχυρώνα. Στο κάτω κάτω αυτός θα αποφασίσει ποιός θα του κάνει κουμάντο!

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Και την κυριακη θαχει τα ρεπα του για να βλεπει μπαλα, ααα ολα κιολα

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Πόσο γέλασα με τον σχόλιο σου Χαχαχαχα

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Δεν είναι κ σπάνιο να γνωρίζεις άτομα τόσο κολλητά που ήδη να έχουν πει ότι θα γίνει κουμπάροι, πριν ακόμα γνωρίσουν τον ενδιαφερόμενο. Από εμένα είναι όχι.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stalkerou

Δεν τους ενοχλεί η κουμπάρα…..χιντ χιντ χιντ και γουινκ γουινκ 😉😉😉

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stalkerou

Μα πες τα, κι εγώ είχα κανονίσει με την κουμπάρα μου να την παντρέψω όταν έρθει η ώρα πολύ πριν γνωρίσει το γαμπρό. Για να λέμε και την άλλη πλευρά βέβαια, δε θα πήγαινα στον εν δυνάμει πεθερό της μόλις τον γνώριζα να του έλεγα κάτι τέτοιο, είναι τουλάχιστον παρεμβατικό. Εκτός κι αν έχει γίνει σχετική συζήτηση και δεν γνώριζα οτι ο πεθερός δεν το γνώριζε.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Το ποια θα παντρέψει ποια μεταξύ κολλητών έχει ειπωθεί στο 99% των φιλιών αυτού του κόσμου. Πραγματικά δε βλέπω πού είναι το παράξενο. Παράξενο είναι ίσως να το αναφέρει στον πατέρα του αγοριού της φίλης της που βλέπει πρώτη φορά, αλλά οκ. Από την περιγραφή εγώ φαντάστηκα μια κοπέλα όχι πάνω από 20 και ελαφρώς σαχλοκούδουνο, να λέει “ξέρετε κύριε Τάδε μου εμείς με την Κούλα από μικρές είχαμε αποφασίσει να την παντρέψω και να με παντρέψει, ναι ναι το είχαμε γράψει και στο λεύκωμα, ναι είχαμε ένα λεύκωμα στο δημοτικό που το έχω κρατήσει ακόμα, είναι η καλύτερη μου… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

😂 ναι ναι, έτσι το φαντάστηκα κι εγώ! Ο δικός μου αδερφός τα είχε με μια κοπέλα κάποτε, τι ήταν κι εκείνο θε μου, που τέλος πάντων, ας πούμε ήμασταν οικογενειακοί φίλοι και βοηθήσαμε την οικογένεια της και την ίδια να προσαρμοστούν στη μετοίκηση τους. Ο αδερφός πολύ είχε συγκινηθεί και γοητευτεί επίσης και τα φτιάξανε. 25 θα τανε εκείνος, 22 εκείνη. Κανά δίμηνο μετά χωρίζουν, κάπως ξαφνικό μας φάνηκε, και κάπως έπρεπε να πάει η κοπέλα στη δουλειά της, που ήταν μακριά και ως τότε την πήγαινε ο αδερφός μου. Ο κλήρος σε ποιον άλλον, στον μπαμπά μου, ο… Διαβάστε περισσότερα »

saligari
saligari
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Μα ελα ντε! Πολυς χαμός για το τίποτα, εξ’ άλλου απο ότι εχω δει, πολύ συχνά δεν βάζουν δύο κουμπάρους, έναν κοντινό άνθρωπο του καθενός απ το ζευγάρι; Κατα τα άλλα φαντάσου τι θα γινει στο σπίτι και με τις υπόλοιπες διαδικασιες του γάμου, όταν -και αν- οριστεί!

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Το κακό σενάριο είναι ότι ανησυχούν ότι θα χάσουν τη μαριονέτα τους. Το καλό σενάριο είναι ότι ξέρουν ότι ο αδερφός είναι άβουλος και φοβούνται ότι θα τον κάνει η ξένη ό,τι θέλει. Ωπ! Μάλλον και το καλό σενάριο μοιάζει πολύ με το κακό.

Marina
Marina
4 χρόνια πριν

“Το απόγευμα που γύρισε έγινε χαμός στο σπίτι . ”
Γουατ? Πόσο χρονών είναι ο αδερφός σου και τον μαλώσατε για τις επιλογές της προσωπικής του ζωής? Ακού “χαμος”!

mm
mm
4 χρόνια πριν

Πόσο χρονών είναι ο αδερφό σου 7; 22; 32; κάνει λίγο διαφορά δεν νομίζεις. Και πόσο καιρό έχουν σχέση με την κοπέλα 1 μήνα; 1 χρόνο; ή 5χρόνια; Επίσης αν η κολλητή αυτή είναι αυτή που γνώρισε το ζευγάρι, ακόμα και 2 εβδομάδες να γνωρίζονται μπορεί να την λένε κουμπάρα χαριτολογώντας. Και τέλος, το κυριότερο από όλα, αν ο αδερφός σου είναι πάνω από 18, μπορεί να συντηρήσει μόνος του τον εαυτό του, αν με την κοπέλα μπορούν να συντηρήσουν ένα σπίτι και αν είναι ευτυχισμένοι δεν σας πέφτει κανένας λόγος. Και ξέρεις κάτι, υποψιάζομαι ότι αν γυρνάει στο σπίτι… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Αχαχαχα ακριβώς έτσι στραβωσε ο πεθερός μου όταν έμαθε για την κολλητή μου παιδική φιλη που θα μας παντρέψει, γιατί λέει στο χωριό του κουμπάρος γίνεται ο κουμπάρος των πεθερικών κάτι τέτοιο κουλό ( περίμενε δηλαδή να μας παντρέψουν κάτι 60αρηδες). Δεν είστε με τα καλά σας, χτυπήστε λίγο τα κεφάλια σας μεταξύ τους και συνέλθετε που θα μας κάνετε και κουμάντο.

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

Αποκλείεται η αδερφός σου να έχει κάνει τέτοιου είδους συζήτηση με την κοπέλα του η οποία στη συνέχεια να έχει ενημερώσει σχετικά την κολλητή της;
Εγώ δε θα πω καν ότι είναι θύμα που το σέρνουν από τη μύτη ο αδερφός σου.
Μου φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση.

Καταλαβαίνω κάτι λάθος;

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Όχι, κι εγώ αυτό κατάλαβα.

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
4 χρόνια πριν

Αχ ο γιος της ελληνίδας μανούλας ο ντολμάς, που όλες οι σατανικές γκόμενες εκεί έξω θέλουν να τον τυλίξουν…τί είδος! Μακριά από μας. “Το βράδυ έγινε χαμός στο σπίτι”, σα σκηνή από το Ρετιρέ της δεκαετίας του 90. Με τις υγείες μας, 100 χρόνια πίσω είμαστε.