in ,

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Στην τράπεζα

Είμαστε στην τράπεζα με τον άντρα μου, για να ανοίξουμε αποταμιευτικό της μικρής μας. Δεν έχει κανένας από τους δύο μας λογαριασμό κοντά τους οπόταν πρέπει να κάνουμε διαδικασία να ανοίξουμε εμείς και μετά ένα κοινό λογαριασμό οι τρείς μας. Η μικρή έχει το δικό μου επίθετο αντί του άντρα μου γιατί απλά έτσι θέλαμε. […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 99

Είμαστε στην τράπεζα με τον άντρα μου, για να ανοίξουμε αποταμιευτικό της μικρής μας. Δεν έχει κανένας από τους δύο μας λογαριασμό κοντά τους οπόταν πρέπει να κάνουμε διαδικασία να ανοίξουμε εμείς και μετά ένα κοινό λογαριασμό οι τρείς μας.

Η μικρή έχει το δικό μου επίθετο αντί του άντρα μου γιατί απλά έτσι θέλαμε. Μέχρι τώρα έχουμε λάβει μικτές αντιδράσεις από το ‘Μα γιατί’ μέχρι ‘Μπράβο σας’ και περίεργα βλέμματα, συνήθως γελάμε και πάμε παρακάτω

Είμαστε στην τράπεζα λοιπόν και αφού έχουμε δώσει 10551560 χαρτιά και πληροφορίες τα ελέγχουμε μια τελευταία φορά πριν να προχωρήσουμε και βλέπω:

ΌνομαΣυζύγου ΔικόΜουΕπίθετο (ΔΜΕ)

Λέω στον ευγενέστατο υπάλληλο:

-Το επίθετο του Συζύγου είναι λάθος

-Όχι αφού γράφει ΔΜΕ -Ναι είναι λάθος

Το κοιτάει και μένει λίγο σαν χαμένος (ενώ έχει ήδη λάβει όλα τα στοιχεία της μικρής δεν έχει κάνει τη σύνδεση).

– Α μα είναι Μικρή ΔΜΕ; Πως και; Βασικά δεν έχει καμία σημασία. Θα το διορθώσουμε αμέσως!

Από τη μία θεώρησε δεδομένο ότι για να έχουμε το ίδιο επίθετο με τη μικρή έχω και εγώ το επίθετο του συζύγου. Από την άλλη το χειρίστηκε άψογα, ίσως από διακριτικότητα, ίσως επειδή πράγματι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
daria
daria
4 χρόνια πριν

Ο σεξισμός που είναι; Μόνη σου λες πως η αντίδραση του υπαλλήλου ήταν σωστή. Άρα; Λογικό δεν είναι απο συνήθεια και κεκτημένη ταχύτητα (το 90% των περιπτώσεων που εξυπηρετεί σίγουρα δεν είναι σαν τη δική σας) να κάνει αυτό το λάθος; Νομίζω πως η συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να αναφερθεί ως ορθή αντιμετώπιση μιας κατάστασης που είναι νορμάλ και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται απο όλους.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Η κεκτημένη ταχύτητα είναι ο σεξισμός, αυτό που του βγήκε αυθόρμητα.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Δε συμφωνώ. Η κεκτημένη ταχύτητα καμιά φορά μπορεί να είναι μόνο αυτό, κεκτημένη ταχύτητα. Πρόσφατα αντιμετώπισα ένα θέμα υγείας το οποίο εμφανίζεται συνήθως σε άτομα άνω των 70. Και είμαι 31. Ο γιατρός που μου έπερνε τα στοιχεία πριν το εκτακτο χειρουργείο αντί να γράψει στο πεδίο της ημερομηνίας γέννησης 1988, έγραψε 1938. Έπρεπε να του το επισημάνω για να το αλλάξει. Απο κεκτημένη ταχύτητα και απο κούραση συμπλήρωσε αυτό που στο αυτί του ήταν πιο σύνηθες. Θα έπρεπε να τον κατηγόρήσω για ageism; Αν η αντίδραση του ήταν άλλη φυσικά και θα ήταν σεξισμός. Αλλά δεν ήταν.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Καταρχάς περαστικά σου εύχομαι.

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι διάκριση λόγω ηλικίας (ageism) και επειδή οι άνω των 70 δεν είναι όλοι γεννημένοι το ’38, θεωρώ πως ο γιατρός απλά μπερδεύτηκε. Αυτό στην τράπεζα, όμως, είναι ΚΑΖΟΥΑΛ σεξισμός, απλός καθημερινός σεξισμός που έχει τόσο πολύ ριζωθεί μέσα μας που μας βγαίνει αυθόρμητα.
Ο υπάλληλος γεννήθηκε και μεγάλωσε ξέροντας πως τα παιδιά έχουν το επίθετο του πατέρα. Όταν συνάντησε κάτι διαφορετικό, το μυαλό του άργησε να το κάνει register λόγω του σεξισμού με τον οποίο μεγαλώσαμε όλοι. Το ότι έτσι “συνηθίζεται” δεν το κάνει λιγότερο σεξιστικό.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Για την ιστορία, ενω προφανώς και μπερδευτεικε ο γιατρός, η απάντηση του ήταν του στυλ: ε συνηθώς μόνο ηλικιωμένοι έρχονται γι αυτη την επέμβαση.

Εγώ επιμένω οτι δεν βλέπω σεξισμό. Θέλω να πω, προφανώς η συνήθεια οτι το παιδί παίρνει το επίθετο του πατέρα είναι σεξιστή, αλλά η συμπεριφορά του υπαλλήλου δεν ήταν σεξιστική, οπότε δεν θεωρώ πως το περιστατικό έχει θέση σε αυτή τη στήλη.

Σε ευχαριστώ για τα περαστικά.

Φατσούλα
Φατσούλα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Και μόνο που κόλλησε για λίγο είναι (απόδειξη ότι υπάρχει) σεξισμός. Αν το 90% έχει το επίθετο του πατέρα δε σου φαίνεται για σεξισμός;

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φατσούλα

“Και μόνο που κόλλησε για λίγο είναι (απόδειξη ότι υπάρχει) σεξισμός. ” ——> Μα φυσικά και υπάρχει σεξισμός, το περιστατικό αυτό δεν είναι σεξισμός όμως. Δεν ήταν η συμπεριφορά του υπαλλήλου σεξιστική.

“Αν το 90% έχει το επίθετο του πατέρα δε σου φαίνεται για σεξισμός;” ——–> Ναι, αλλά δεν είναι ευθύνη του υπαλλήλου που εδώ κατηγορείται για σεξισμό.

Πάνος
Πάνος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Ναι, δεν ήταν σεξισμός. Όπως λέει η γράφουσα, ήταν μία άψογη συμπεριφορά και γι’ αυτό άξιζε να αναφερθεί!

Muse
Muse
4 χρόνια πριν

Διαβάζοντάς το, η εντύπωση που μου αφησε είναι ότι ο υπάλληλος από κεκτημένη ίσως ταχύτητα, ή επειδή πολύ απλά όλοι είμαστε συνηθισμένοι να συνδέουμε αυτομάτως επίθετο πατέρα = ίσον επίθετο παιδιού, η πρώτη του εντύπωση ήταν ότι ισχύει το ίδιο και σε σας, μόλις όμως αντιλήφθηκε ότι όχι, τότε το διόρθωσε και συνέχισε με τα νέα δεδομένα. Και όπως πολύ σωστά είπε, δεν είχε καμία σημασία!

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Νομίζω ότι απλά ήθελες να μας πεις ότι έβαλες το επίθετο σου στο παιδί σας. Ήταν κεκτημένη ταχύτητα του υπαλλήλου που τη μάζεψε αμέσως και το διόρθωσε. Μέσα στη ζαλούρα της τράπεζας εγώ ξεχνάω και το δικό μου επίθετο.

Deisdemona
Deisdemona
4 χρόνια πριν

Κάποια στιγμή θα μαζέψω και θα γράψω το τι ακούμε εμείς που η μικρή είναι ανεφ (ναι με Φ) πατρος στην ληξιαρχική πράξη.

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν

Ούτε κι εγώ νομίζω ότι αυτή η αντανακλαστική κίνηση (που προέρχεται από έναν αυτοματισμό τροφοδοτημένο από στατιστικά στοιχεία της τάξης του 99,99%) φανέρωνε σεξισμό, αν ληφθεί υπόψη η άψογη αντίδρασή του, η οποία οφειλόταν είτε στο ότι όντως το πίστευε, είτε στο ότι ήταν άψογος επαγγελματίας (πράγμα διόλου αυτονόητο σε αυτή τη χώρα)