in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς είναι δυνατόν να μου αρέσει ένας 17χρονος;

Μου αρέσει ένας μαθητής μου

Αμπα ειμαι ταραγμένη. Μου αρέσει ένας μαθητής μου. Ανήλικος και 20 χρόνια μικρότερος. Διδάσκω 15 χρόνια και δεν μου έχει ξανατύχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bf2f5a8dacc1a0ff363eafc183b72b5d

Αμπα ειμαι ταραγμενη. Μου αρέσει ένας μαθητής μου. Ανήλικος και 20 χρόνια μικρότερος. Διδάσκω 15 χρόνια και δεν μου έχει ξανατυχει. Είμαι τρισευτυχισμενη στον γάμο μου και στην οικογένειά μου. Δεν υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα περίπτωση να έκανα κάτι μαζί του, ούτε που λεει ο λογος να με πετύχαινε σε πάρτυ πιωμενη και να μου την έπεφτε. Τα γνωρίζω όλα αυτά περί απόφασης μονογαμιας κλπ, αλλά μα τους χίλιους Θεούς -ΠΩΣ-ΕΙΝΑΙ-ΔΥΝΑΤΟΝ-να γουσταρω-εναν-17χρονο δεν μπορώ να το πιστέψω. Τον σκέφτομαι αρκετά και το βλέπω, σε λίγο θα αρχίσω να έχω φαντασιώσεις. Χθες βραδυ τον εψαχνα στο fb. Και είμαστε και στην αρχή της χρονιάς ακόμα. Χριστέ μου. Πραγματικά ντρέπομαι με την πάρτη μου. Θα ήθελα ένα σχόλιο από την ψυχρή λογική σου, σε παρακαλώ, αν γίνεται.
– Mrs Robinson

Γιατί είναι ψυχρή η λογική μου; Γιατί είναι ψυχρή η λογική, γενικότερα;
Στην θέση σου δεν θα επέμενα ότι είμαι τρισευτυχισμένη με τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν. Κάπως πρέπει να είναι δυνατόν να σου αρέσει κάποιος τόσο ακατάλληλος. Κάποια χαραμάδα έχεις αφήσει. Μπορεί να είναι διάφορα πράγματα, όπως η επιθυμία για έλεγχο, ή μια ανάγκη για κάτι που ανεβάζει την αδρεναλίνη, ή μια επιθυμία να τα κάνεις όλα λίμπα, για να δεις τι θα γίνει. Κάτι είναι, πάντως, νομίζω.

Εκτός αν είναι κάτι σαν την παρόρμηση που μας πιάνει όταν είμαστε κοντά σε γκρεμό. Σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν πηδούσαμε. Δεν είναι αληθινή επιθυμία για αυτοκτονία, είναι ένα τσεκάρισμα με το μυαλό μας ότι όλα πάνε καλά: θέλω να πηδήξω; Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά όχι, δεν θέλω. Είμαι καλά εδώ που είμαι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

48 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν

“Θέλω να πηδήξω;” γκουχου γκουχου γκουχ

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζαβαρακατρανέμια

LOL Ζαβαρακατρανεμια!

IoannaGo
IoannaGo
4 χρόνια πριν

Παιδιά εγώ θα το πω και ας πέσετε να με φάτε, δεν είδα μέχρι στιγμής καμία απάντηση να στέκεται στο ότι μιλάμε για ανήλικο. Αν το θέμα αφορούσε άντρα καθηγητή και την έλξη που του ασκεί ανήλικη μαθήτρια του τώρα στα σχόλια θα είχε φριξει το σύμπαν και οι απαντήσεις θα ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Τώρα η πλειοψηφία των σχολίων (ξαναλέω μέχρι τώρα που γράφω εγώ) έχει πάρει άλλη ροτα. Δεν μου αρέσει αυτό…

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IoannaGo

Η γράφουσα νιώθει μια έλξη χωρίς να έχει πρόθεση να προχωρήσει σε οποιαδήποτε σωματική επαφή. Συγκεκριμένα λέει: “Δεν υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα περίπτωση να έκανα κάτι μαζί του, ούτε που λεει ο λογος να με πετύχαινε σε πάρτυ πιωμενη και να μου την έπεφτε”.

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IoannaGo

Προσωπικά μου φαίνεται το ίδιο γελοίο ένας 40άρης να την πέφτει σε κοπελίτσες, όπως και μια 40άρα να κυνηγά πιτσιρικάδες. Και μιλαω για ενηλίκους, οχι ανήλικα και ούτε καν για σχέση εξουσίας. Τι να πω ίσως είναι και θέμα προσωπικής αισθητικής. Αρκετές όμως σχολιάστρες ξεκάθαρα έχουν double standards. Φαντάσου πχ ένας σαραντάχρονος να ξεκίναγε σχέση με 15χρονη. Ολοι θα λέγανε πόσο αηδιαστικό είναι (και σωστά) κλπ Οταν το κάνει η Μπριζιτ Μακρόν όμως (όπως φαίνεται και από σχόλιο με πολλά likes) μάλλον είναι cool.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

μιλας για σχεσεις, αλλα η κοπελα ειπε οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να γινει το οτιδηποτε, απλα τον σκεφτεται.
επισης, γιατι νοιωθεις την αναγκη να μιλησες για 15χρονη κοπελίτσα ενω ο νεαρος ειναι 17;;; γιατι δεν λες για 17χρονη κοπελιτσα;;; μηπως επειδη ειναι αρκετα διαφορετικο το 17 απο το 15;;;

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Είπα 15 γιατί έφερα την ΜΜ ως παράδειγμα που είχε σχέση με τον 15χρονο ΕΜ όταν αυτή ήταν 40 και παντρεμένη.

BlobBlob
BlobBlob
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IoannaGo

Ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν καθώς διάβαζα τα σχόλια!!

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IoannaGo

Γιατί οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πάνε όχι με 17χρονες αλλά και με 16χρονες.τους φαίνεται κάτι νορμάλ και σπανίως κανουν τέτοιου είδους σκέψεις ενοχών και να κρατήσουν επαγγελματική στάση όπως η γραφουσα.πιο πιθανόν είναι να τους τρώει η αγωνία αν θα αρέσουν στις ανήλικες.
Προφανώς και θα είναι διαφορετική αντιμετώπιση

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Όχι δεν θα πρέπει να είναι διαφορετική αντιμετωπίσει.
Προσωπικά θέλω να με αντιμετωπίσουν το ίδιο αυστηρα αν κάνω ένα ατόπημα και το ίδιο έναν άντρα.
Το γεγονός ότι η κοινωνία το αντιμετωπίσει διαφορετικά λόγω στερεοτύπων, δεν θα το κάνω και εγώ η ίδια πιο λάιτ για μια γυναίκα επειδή απλώς είναι γυναίκα.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IoannaGo

Συμφωνώ και έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου για το πόσο προβληματικούς θεωρώ όσους λιγουρεύονται άτομα με τα μισά τους χρόνια. Ίσως επειιδή η γράφουσα δηλώνει ότι ούτε κατά διάνοια δε θα προχωρούσε (στην αποπλάνηση να το πώ??) οπότε και τα σχόλια κυμαίνονται αναλόγως.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IoannaGo

Αυτό που σχολιάζετε τα σχόλια αντί να σχολιάζετε την ερώτηση, πραγματικά με ξεπερνάει. Αντί να λέτε στους άλλους τί θα έπρεπε να γράψουν, γράψτε αυτό που πιστεύετε εσείς να τελειώνουμε.

Arleta
Arleta
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IoannaGo

Εγώ πάντως, IoannaGo, δε σκέφτηκα αυτό που σκέφτηκες, γιατί η γυναίκα φαίνεται ξεκάθαρα όχι μόνο πως δεν πρόκειται να κάνει ή να δείξει κάτι, αλλά πολύ περισσότερο απορεί πώς της συνέβη κάτι τόσο παράταιρο που νομίζω πως είναι και ο λογος που στέλνει την ερώτηση.
Νομίζω παντως πως θα αντιμετωπίζαμε με τον ίδιο τρόπο έναν άντρα που θα διατύπωνε ακριβώς κάτι τέτοιο. Αν όχι, τι να πω; Μάλλον θα φταίει το πολύ κακο προηγούμενο που δημιούργησε η πατριαρχία πάνω στο θέμα.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

ΥΓ
εντελως ασχετο αλλα ειδα φως. Ειχα παντα την παρορμηση απο πολυ μικρη μεχρι σημερα να ανοιξω την πορτα του αυτοκινητου και να πεταχτω εξω εν κινησει. Δεν το εκανα προφανως, αλλα το ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου οτι οταν λυσω τα αλλα προβληματα μου να ασχοληθω και με αυτο.Τελικα ηταν ενας ελεγχος του μυαλου μου. Ειμαι καλα κυριες και κυριοι.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Τώρα με προβλημάτισες. Έχω κατα καιρούς τέτοιες παρορμήσεις, όχι μόνο στο αμάξι αλλά και με άλλες επικύνδυνες ιδέες απο μικρή, χωρίς φυσικά να κάνω απολύτως τίποτα. Και αν δεν διάβαζα αυτό το σχόλιο ούτε που θα το έφερνα στο μυαλό μου, μέχρι να μου ξαναερχόταν η παρόρμιση.

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Μου θυμίζει κάπως το call of the void αυτή σου η παρόρμηση.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Εμενα παλι στο μετρό με πιανει ενας φοβος και οχι παρορμηση.
Φοβαμαι μην πεταχτει κανενας κακοβουλος και με σπρωξει μες στις ραγες .Μου εχει γινει εμμονη.

marilou
marilou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fuchsia

έχω ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο φόβο!

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Πιο μικρή σκεφτόμουν πολύ την πιθανότητα να πηδήξω απο το μπαλκόνι του σπιτιού μου (2ος όροφος), απλά για να δω πώς είναι να πετάς. Είχα σχεδιάσει και την διαδρομή, απο την τέντα του απο κάτω ορόφου σε ένα δέντρο και απο εκεί στο έδαφος. Πιο μετά είχα παρόμοιες ιδέες και με άλλα πράγματα. Τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι όταν έχω τέτοιου είδους παρορμήσεις, κάτι με ενοχλεί στην καθημερινότητά μου.

The Skate Witch
The Skate Witch
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Τσεκάρετε το intrusivethoughts.org . Είναι απόλυτα φυσιολογικές τέτοιες παρορμήσεις. Περνούν από το μυαλό όλων, απλά αν γίνεται πολύ πολύ συχνά στο μυαλό σου, σχεδόν εμμονικά (όπως γίνεται στο δικό μου) αποτελούν τις λεγόμενες ιδεοληψίες που είναι μέρος της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (αλλά και άλλων ψυχικών ασθενειών). Αυτό το λέω απλά πληροφοριακά, γιατί έχω ζητήσει βοήθεια για τέτοια συμπτώματα που με ταλαιπωρούν συχνά. 🙂

Elsy Airways
Elsy Airways
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Τώρα μου θύμησες όταν ήμουν μικρή που πήγαινα με τη μαμά μου σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών και ένιωθα την επιθυμία να χαθώ επίτηδες στους διαδρόμους και να έρθουν να με ψάξουν (όχι κρυφτό). Το έκανα 2 φορές και μετά σταμάτησα. Ανησύχησα τώρα, θα το πω στη ψυχολόγο μου!

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

αυτα που περιγραφετε εχουν σχεση με ιδεοψυχαναγκασμους και οχι με επιθυμιες.

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

Γιατί να είναι πήδημα στον γκρεμό και όχι ανέβασμα στο θρόνο της πρώτης κυρίας?

Της Μπριζίτ της άρεσε 15χρονος που τον περνούσε 25 χρόνια και κοίτα τί κατάφερε.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Ξεμώραμα λέγεται, κρύα ντουζ και απόφυγε τα πολλά πολλά μαζί του γιατί θα σου κρεμάσουν κουδούνια αν 1 στο εκατομμύριο μαθευτεί κάτι τέτοιο ακόμα και ως σκέψη.

azoor
azoor
4 χρόνια πριν

Το ενδεχόμενο να την ελκύει απλώς ένα αγόρι ένα χρόνο πριν τα 18 δεν παίζει; είπε άλλωστε με σιγουριά οτι δεν θα εκανε ποτέ τίποτα γιατι ειναι ολες οι συνθήκες πολυ λάθος. αλλα το να αισθανεται έλξη για ενα νέο και πιθανοτατα ομορφο αγορι δεν είναι κατι αξιοπερίεργο.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Ναι, είναι παρόμοιο απλά εδώ δεν θέλει να πηδήξει έναν γκρεμό, αλλά κάτι που όσο να πεις φαντάζει πιο ευχάριστο. Κάτι σου λείπει και κάνεις προβολές σε αυτό το παιδί. Βαρέθηκες λίγο μάλλον. Πρέπει να ταράξεις λίγο τα νερά αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν

Πάντως στους άντρες δεν φαίνεται καθόλου περίεργο να γουστάρουν ανήλικες και μάλιστα δεν ντρέπονται για αυτό.Ετσι για να δούμε και τη διαφορά (για χιλιοστή φορά)
Προσωπικά πιστεύω υπάρχει κάποια απόσταση απ’ την σκέψη και την πράξη.Δεν χρειάζεται να αυτομαστιγωνεσαι απ’ τη στιγμή που σέβεσαι την θέση σου ως καθηγήτρια και παντρεμένη

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Το γεγονός ότι για τους άντρες είναι ίσως πιο αποδεκτό από κάποιους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πατ πατ γιατι το άλλο άτομο είναι γυναίκα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε σε έναν άντρα.
Και όχι το μέτρο πρέπει να πηγαίνει προς την καλύτερη λύση.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

“Σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν πηδούσαμε. Δεν είναι αληθινή επιθυμία για αυτοκτονία, είναι ένα τσεκάρισμα με το μυαλό μας ότι όλα πάνε καλά: θέλω να πηδήξω; Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά όχι, δεν θέλω. Είμαι καλά εδώ που είμαι.”

Ααααα έχω φτάσει εδώ… ναι. Λες ρε παιδί μου ωραία θα ήταν αν, αλλά μετά; Μετά θα μου αρέσει; Ή θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο; Μπα, άσε δεν είμαι να τρέχω στα νοσοκομεία τώρα. Καλά είμαι όπως είμαι. Μια χαρά είναι η λογική.

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν

Εμένα δεν θα μου είναι τόσο ψύχραιμη η λογική .
Είναι αηδια και χυδαίο για εναν μαθητή σου 20 χρόνια μικρότερο να σκέφτεσαι έτσι.
Και δικαιολογίες δεν χωράνε . Είναι παιδί ακόμα και εσύ ως ωριμότερη θα έπρεπε να σκέφτεσαι πιο συνετα.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άνθρωπο κοντά στα 40 να βλέπει τον μαθητή του σεξουαλικα και να κοντεύει να τον φαντασιωνεται.
Λυπάμαι αλλά όχι.

IoannaGo
IoannaGo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

Προσωπικά δεν νιώθω αηδία, περισσότερο ξαναλέω έχω προβληματιστεί με το ύφος των απαντήσεων και την στάση μας ανάλογα με το φύλο του μεγαλύτερου σε ηλικία ατόμου. Θεωρώ αδιανόητο να προβάλλεται σαν επιχείρημα το “Πάντως στους άντρες δεν φαίνεται καθόλου περίεργο να γουστάρουν ανήλικες και μάλιστα δεν ντρέπονται για αυτό” και το “Γιατί οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πάνε όχι με 17χρονες αλλά και με 16χρονες.τους φαίνεται κάτι νορμάλ και σπανίως κανουν τέτοιου είδους σκέψεις ενοχών και να κρατήσουν επαγγελματική στάση όπως η γραφουσα.πιο πιθανόν είναι να τους τρώει η αγωνία αν θα αρέσουν στις ανήλικες” . Και… Διαβάστε περισσότερα »