in

Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω ο χειρότερος άνθρωπος

Νιώθω ότι παγιδεύτηκα

Νιώθω ο χειρότερος άνθρωπος. Λόγω προβλήματος του άντρα μου, η μόνη επιλογή για παιδί είμαι η εξωσωματική. Λίγο πριν γίνει εγώ τρόμαξα, δείλιασα, ήθελα να το ψάξω παραπάνω και το εξέφρασα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2b213908a31324bc79c0738b3a376a13

Νιώθω ο χειρότερος άνθρωπος. Λόγω προβλήματος του άντρα μου, η μόνη επιλογή για παιδί είμαι η εξωσωματική. Λίγο πριν γίνει εγώ τρόμαξα, δείλιασα, ήθελα να το ψάξω παραπάνω και το εξέφρασα. Συν ότι η συνύπαρξη με αυτόν τον άνθρωπο έχει καταντήσει συμβατική, χωρίς επαφές απλά είμαστε ζευγάρι. Το εξέφρασα και αυτό και με πήρε και με σήκωσε. Ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο , η όλα η τίποτα, είναι μονόδρομος η εξωσωματική. Αναρωτιέμαι αν είμαι εγώ η κακιά της υπόθεσης επειδή εξέφρασα τους φόβους και τους προβληματισμούς μου. Αυτός δεν ξέρει πως αλλιώς να κάνει παιδι και είναι σα να του το στερώ αν πω ότι θέλω να το σκεφτώ. Νιώθω ότι δε μου αφέθηκε κανένα περιθώριο επιλογής. Παγιδεύτηκα και στεναχωριέμαι.

-Παγιδευμένη

Δεν κατάλαβα – έχω πολλά ερωτήματα.

Δεν είναι σα να του το στερείς, του το στερείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις. Εσύ μπορείς να το στερείς, μπορεί να βρει άλλη, ή ίσως δεχτεί να μην κάνετε παιδιά, αλλά δεν κατάλαβα και τι εννοείς εσύ, τι έπαθες ακριβώς. Δείλιασες με την ιδέα της εξωσωματικής, ή του παιδιού;

Θα έπρεπε να μας εξηγήσεις γιατί θέλεις να κάνεις παιδί με έναν άνθρωπο που δεν έχετε επαφές και «απλά είσαστε ζευγάρι», τι να σημαίνει αυτό; Παριστάνετε ότι είσαστε, αλλά δεν είσαστε; Τι θα πει «κακιά της υπόθεσης» σε κάτι τέτοιο; Δεν σου ζήτησε να πάτε ταξίδι. Για παιδί μιλάμε. Για έναν άνθρωπο που θα είναι ευθύνη και των δυο σας, και θα σημαίνει αμέτρητες μέρες και νύχτες μεγάλων, πολύ εντατικών υποχρεώσεων. Δεν θα του κάνεις χάρη. Ή καταλαβαίνεις τι σημαίνει, ή όχι. Και για τους δυο σας ισχύει αυτό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Νιώθω την ανάγκη να πω μετά τις ερωτήσεις τις δύο τελευταίες μέρες, αυτά τα Χριστούγεννα μην κάνετε δώρο ένα παιδί αν δεν έχετε προγραμματίσει την ενσωμάτωσή του στη ζωή σας, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν διαφορές με το μέγεθος, την ηλικία, τα επίπεδα ενέργειας και την ιδιοσυγκρασία γιατί δε μένει πάντα κουτάβι και…

Αγαπητή Παγιδευμένη, όταν και αν κάνεις παιδί, αξίζεις να έρθει στη ζωή σου με χαρά και ασφάλεια και όλα αυτά τα “αυτονόητα”. Αν νιώθεις παγιδευμένη, δες ή δείτε έναν ειδικό και ξεκαθαρίστε τα πράγματα πρώτα. Κρίμα είναι.

emy memy
emy memy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Anna, έλα Λονδίνο να σε βγάλω τσάρκα μάνα μου!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  emy memy

Όταν έρθω θα σου πω! 😃

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
4 χρόνια πριν

Ο άνθρωπος δε θέλει να κάνει παιδί μαζί σας, θέλει να κάνει παιδί, τελεία. Δεν ξέρω πόσο πιο σαφές μπορεί να το κάνει. Σεβαστότατη η επιθυμία, όχι όμως όταν επιβάλλεται σε έναν άλλο άνθρωπο. Ειδικά όχι όταν εκφράζεται με τόση επιμονή. Ναι, η εξωσωματική είναι η μόνη ΤΟΥ επιλογή για να κάνει παιδιά και γι’ αυτό ίσως αισθάνεται παγιδευμένος. Αν είναι δεκτικός σε κουβέντα, μιλήστε του, ωθήστε τον να πάει σε ψυχολόγο, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει αποδεχτεί ότι δε μπορεί να κάνει παιδιά. Διαφορετικά, εσείς προστατεύστε τον εαυτό σας. Σκεφτείτε γιατί μένει αυτός ο άνθρωπος στο γάμο σας.… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν

Θα έλεγα να αφήσετε κατά μέρους τα σχέδια για παιδί προς το παρόν και να αναθεωρήσετε τη σχέση σας.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν

Ο κακος ειναι ο αντρας σου .Λυπαμαι.
Αποφασιζω και διαταζω με το σωμα του αλλου; Δεν ειμαστε καλα .
Δεν τιθεται καν θεμα για το πως θα διαχειριστεις το σωμα σου. Αν δεν θελεις να κανεις εξωσωματικη ή αν θες μια πιστωση χρονου να το σκεφτεις ή να απορριψεις την λυση. Εχεις καθε δικαιωμα.
Βεβαια εσυ την εκανες την εξωσωματικη αλλα εδω μας διαβαζουν γυναικες που δεν εχουν κανει ακομα και εχουν καθε δικαιωμα να αμφιβαλλουν και να απορριψουν την μεθοδο αυτη χωρις να χρειαζεται μα αιτιολογησουν το γιατι δεν θελουν. Γιατι ετσι.
Με εξοργισε ο τροπος του αντρα σου!

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Γιατί μένεις σε μια σχέση χωρίς επαφές; Δε θα σου δώσει κανείς το παράσημο του ήρωα, το πιο πιθανό είναι σε μερικά χρόνια ο ένας από τους δύο να αρχίσει εξωσυζυγική σχέση. Τι θα κάνετε εάν υπάρχει και ένα παιδί;

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

Δεν κατάλαβα, χειρότερος άνθρωπος γιατί νιώθεις? Επειδή δεν θες να γίνεις κουταβομηχανή χωρίς να το έχεις αποφασίσει συνειδητά. Για παιδί μιλάμε, όχι για αντικείμενο. Και καλά, αυτός αποφάσισε να γινει πατέρας, εσύ όμως θα γίνεις μάνα χωρίς να έχεις αποδεχτεί το ρόλο και δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένη γι αυτό. Αν το ήθελες πραγματικά, δεν θα είχες δισταγμούς και θα προχωρούσες στη διαδικασία. Δεν θέλεις όμως και κακώς σε πιέζει. Μπορεί κι ο σοβαρότερος λόγος που δεν θέλεις παιδί να είναι η ασυμβατότητά σου με το σύζυγο που όπως τον περιγράφεις είναι μάλλον χειριστικός. Δεν σου ταιριάζει ο ρόλος της συζύγου/… Διαβάστε περισσότερα »

Amat Eur
Amat Eur
4 χρόνια πριν

Αχ, πολύ με ανησυχεί αυτό το “με πήρε και με σήκωσε”. Ελπίζω αν πρόκειται για λεκτική βία να έχεις το ραντάρ σου ανοιχτό και να σηκωθείς να φύγεις. Δεν του χρωστάς απολύτως τίποτα, δεν είσαι κακία επειδή δειλιάσες και δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να συζητάς για παιδιά σε μια σχέση που απ ότι φαίνεται δεν σε καλύπτει καθόλου. Όσα χρόνια και να είστε μαζί, όσες συζητήσεις και να έχετε κάνει, πάντα μπορείς και έχεις κάθε δικαίωμα να αλλάξεις γνώμη. Αν νιώθεις παγιδευμένη δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να φέρεις και ένα παιδί στην εικόνα.

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν

Δεν νομίζω οτι πρέπει να κάνεις παιδί με αυτόν τον άνθρωπο. Εξαιτίας του δικού του προβλήματος υγείας πρεπει εσύ να ταλαιπωρήσεις το δικό σου σώμα για να κάνετε το παιδί σας. Αντί λοιπόν να το ψάξετε μαζί, να δείτε τι αντίκτυπο έχει στο σώμα σου, τι σημαίνει για σένα, πόσο θα επιβαρυνθείς ψυχικά και σωματικά σε κατηγορεί που δεν θέλεις να το κάνεις τυφλοσούρτη. Η εξωσωματική (δεν ξέρω τι ξέρεις για αυτήν), δεν είναι περάστε σκουπίστε τελειώσατε. Μπορεί να μην πετύχει, και να το δουλεύετε χρόνια, με μεγάλο κόστος ψυχής και οικονομικό φυσικά. Μπορεί να σας διαλύσει ψυχικά. Πέρασε από… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Παγιδευμένη το πιο βασικό από όλα είναι ότι είστε τυπικά ζευγάρι, δεν έχετε επαφή συναισθηματική; σεξουαλική; ό,τι κι αν εννοείς, καλό δεν ακούγεται. Άσχετα με τον τρόπο που θα αποκτήσετε το παιδί, αν το αποκτήσετε, αυτό που έχει σημασία είναι ότι, επί της ουσίας, φαίνεται σαν να μη θέλεις να κάνεις παιδί με αυτόν τον άνθρωπο και πολύ καλά κάνεις. Εκείνος μπορεί να θέλει παιδί γιατί “πρέπει” να θέλει παιδί, εσύ όμως πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά αν πραγματικά θέλεις ένα παιδί μαζί του. Εγώ είμαι η πρώτη που θα καταλάβαινα μια γυναίκα που δεν θέλει να μπει στη διαδικασία… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν

Για μένα είναι ακατανόητο καταρχάς ότι σκέπτεστε να κάνετε παιδί ενώ είστε μόνο τύποις ζευγάρι, όπως λες. Το βλέπει και ο άντρας σου έτσι δηλαδή ή μόνο εσύ; Με τη πίεση και την ευθύνη ενός μωρού μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Καλύτερα να προσπαθήσετε να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας πρώτα πριν κάνετε τέτοιο βήμα.