in

Update ιστορίας: Ο Γιωργάκης και η Καιτούλα

Κουτσομπολιό είναι μεν, αλλά το θεωρώ χρήσιμο για να μαθαίνουν οι καινούριες και να αποφύγουν εαν αυτό είναι εφικτό παρόμοιες καταστάσεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 126

Κουτσομπολιό είναι μεν, αλλά το θεωρώ χρήσιμο για να μαθαίνουν οι καινούριες και να αποφύγουν εαν αυτό είναι εφικτό παρόμοιες καταστάσεις. Έμεινε έγκυος η Καιτούλα που λέτε. Είχε μια πολύ καλή εγκυμοσύνη, δούλευε, και περιποιόταν τον Γιωργάκη της με αμείωτο ρυθμό όπως έκανε πάντα. Με υπερηφάνεια μάλιστα μου ομολόγησε πως όλα τα πράγματα του μωρού που θα ερχόταν, τα είχε αγοράσει η ίδια με δικά της χρήματα για να μην επιβαρύνει τον Γιωργάκη της (αυτή βγάζει λιγότερα χρήματα μηνιαίως) Έρχεται με το καλό η μπέμπα τους και τα παιδιά ψιλοεξαφανίζονται οπως είναι λογικό για αρχή. Όπου συναντάμε τον Γιωργάκη (σε φούρνο, περίπτερο κτλπ) έχει μια έκφραση στο πρόσωπο προσποιητής χάρας και γέλιου.Σαν να βλέπεις έναν άλλο. Πως είναι η Καιτούλα Γιωργάκη; εεμμ αφήστε τα έχει τα ορμονικά της και έχει όλο νεύρα. Άκουσα τη καμπάνα να χτυπά. Της έστειλα μήνυμα να δω πως είναι και αν χρειάζεται βοήθεια.(η κοπέλα δεν έχει βοήθεια από κανέναν συγγενή) μου ζήτησε σε λίγες μέρες να πάμε για καφέ. Πήγαμε. Άυπνη και κουρασμένη μου είπε πως δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου μιας και ο Γιωργάκης δεν θέλει να αλλάζει πάνες και φοβάται να έχει υπ ευθύνην του το μωρό έτσι ώστε η ίδια να κοιμηθεί λίγες ώρες. Δεν προλαβαίνει να μαγειρέψει γιατί το μωρό είναι αρκετά απαιτητικό, με αποτέλεσμα ο Γιωργάκης να νοιώθει παραμελημένος. Αυτά προλάβαμε να πούμε στον καφέ μάς, που μας τον διέκοψε ο Γιωργάκης ο οποίος με το που ήρθε μου λέει μη τη βλέπεις έτσι την Καίτη καλή και ήρεμη όταν πάμε σπίτι μεταμορφώνεται σε φουλ γκρινιάρα. Απο τότε που γέννησε αυτά τα ορμονικά της με έχουν τρελάνει.. Τα συμπεράσματα δικά σας

Θα ήθελα να συμπληρώσω πώς όταν οι γυναίκες αρχίζουν να απαιτούν ισότητα, σφραγίζονται ως γκρινιάρες και τρελές, και πώς η φυσική, σωματική και πνευματική εξάντληση μετά από μια γέννα εκμηδενίζεται και ισοπεδώνεται ως «τα ορμονικά μας», κάτι που λέγεται παπαγαλία και από τις ίδιες τις γυναίκες (λες και αν ήταν πράγματι μόνο τα ορμονικά μας, θα ήταν κάτι ανάξιο κουβέντας. Δεν θα χρειαζόταν θεραπεία;) Η γυναικεία διαφωνία, δυσαρέσκεια, δεν είναι ποτέ αυτό, είναι γκρίνια και ορμονικά. Θα ήθελα επίσης να πω πώς μερικές γυναίκες περιμένουν ότι οι άντρες τους όταν γίνουν γονείς θα αλλάξουν και θα κάνουν όλα όσα δεν έκαναν πριν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

47 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Χρειάζεται υπομονή. Είναι δύσκολο να έχεις ένα παιδί, πόσο μάλλον δυο. Τι εννοείτε ο Γιωργάκης δεν είναι παιδί της;

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Τώρα θα έλεγα ότι η Καιτούλα που δήλωνε με υπερηφάνεια υπηρετικό προσωπικό του Γιωργάκη πήγαινε γυρεύοντας, αλλά δε θα το πω.

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Πες τα χρυσοστομη! Στην παλιοτερη ιστορια η Καιτουλα εμφανιζοτανε με υφος ‘ειμαι νοικυρα και τα κανω ολα εγω γιατι ετσι κανουν οι γυναικες οι σωστες (attitude 50s-60s) και τον εχω πασα τον αντρα εγω!’ Εμ…ο πασας δεν αλλαζει πανες και δεν ξυπνα για μωρα παιδια!

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Μα για τις Καιτούλες όλου του κόσμου χτυπάει η καμπάνα και δίνεται το update. Το τι του αξίζει του Γιωργάκη να πάθει δεν είναι τίποτα μπροστά στην “φώτιση” που δέχεται η Καιτούλα της ερώτησης. Κι αφού περάσει ο πρώτος καιρός με το νεογέννητο και αντιληφθεί σε πλήρη έκταση την δυσαρέσκεια του κακομαθημένου Γιωργάκη της και την άρνησή του (ή αδυναμία του) να βάλει ένα χεράκι βοηθείας, θα έρθει το διαζύγιο και θα ηρεμήσει η Καιτούλα. Ο Γιωργάκης θα αναζητήσει άλλο θύμα αλλά θα πρέπει να καταθέτει τον οβολόν του για το τέκνο του.

idril
idril
4 χρόνια πριν

Από πρώτο χέρι. Χωρίς προηγουμένως να περιποιούμαι το συντρόφι όπως η Καίτη το Γιώργο, θα έλεγα πως οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι. Απλά δεν προέβαλλα ποτέ αντιστάσεις στο πώς διάλεγε να διαθέσει τον ελεύθερο χρόνο του, με αντάλλαγμα το ίδιο προνόμιο. Όλες οι απαιτήσεις μου από τον πατέρα του παιδιού μου, και η προσπάθεια να τον συμπεριλάβω στον επανασχεδιασμό του πώς θα λειτουργούμε ως γονείς, ονομάστηκαν “ορμονικά”, “μόνιμη γκρίνια” και “πού θα πάει θα ξαναβρείς τον εαυτό σου”. Όταν έδειξα λιγάκι δόντια και είπα πως δεν θα σταματήσω να έχω απαιτήσεις, και θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, όπως εξάλλου… Διαβάστε περισσότερα »

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Γράφεις οτι δεν προέβαλλες ποτέ αντιστάσεις στο πώς διάλεγε να διαθέσει τον ελεύθερο χρόνο του, με αντάλλαγμα το ίδιο προνόμιο.
Δηλαδή όταν γεννήθηκε το παιδί σας θεώρησε δεδομένο οτι αυτός θα συνεχίσει να διαθέτει τον ελεύθερο χρόνο του όπως θέλει, και μάλλον δεν είχε βάλει στην εξίσωση οτι το παιδί του χρειάζεται χρόνο; Ή οτι Μπορει να διαθέτει τον ελευθερο χρόνο του και σε μία έξτρα δραστηριοτητα που ειναι το παιδί; Θεώρησε αυτονόητο εν ολίγης οτι το παιδί ειναι δική σου δουλειά; Ωραίος…. Ειστε ακόμη μαζί;

idril
idril
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cloud on Toast

Αγαπημένο Σύννεφο Έχεις δίκιο, τα είπα λίγο αποσπασματικά. Το συντρόφι αναπαρήγαγε πατριαρχικές αρλούμπες που έχει ακούσει, άκουγε και τότε από γονείς εκατέρωθεν που τον συμβούλευαν. Τα είπαν στους μέλλοντες πατεράδες και στα μαθήματα προγεννητικής προετοιμασίας (αν και όχι έτσι, με σοβαρό σκοπό να βοηθήσουν σε πιθανή επιλόχειο κατάθλιψη — αλλά κάπως έγιναν αχταρμάς στο κεφάλι του με τις αρλούμπες που έλεγα παραπάνω). Σε απάντηση στην ερώτησή σου: όταν γεννήθηκε το παιδί μας θεώρησε δεδομένο οτι αυτός θα συνεχίσει να διαθέτει τον ελεύθερο χρόνο του όπως θέλει. Επειδή κι εγώ φρόντιζα να παίρνω ώρες εδώ κι εκεί, και να κάνω πράγματα… Διαβάστε περισσότερα »

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Είναι πολύ δύσκολη η ιστορία σου και δυστυχώς πολύ συχνή. Πραγματικά θαυμάζω το κουράγιο σου και τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης που διαθέτεις για να θέτεις τα όρια σου και να απαιτείς τα αυτονόητα. Ευχομαι ο άνθρωπος που διάλεξες να πορευτείς να μεγαλώσει κιάλλο τα αυτιά του και να σε ακούσει βαθιά, και εσύ ποτέ να μην φτάσεις στο σημείο να τον απαξιώσεις (γιατί αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε τέτοιες σχέσεις). Κουράγιο και αγάπη!

Lady Chatterley
Lady Chatterley
4 χρόνια πριν

Αχ, παιδια, με στεναχώρησε αυτή η ιστορία. Από πού να το πιάσεις.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Μπαααα καλέ, αποκλείεται να είναι τόσο χάλια, αφού μόλις έρθει το μωρό, εμείς οι μανούλες αποκτάμε υπερδυνάμεις και τα προλαβαίνουμε όλα, το μητρικό ένστικτο βλέπεις #not. Και ακόμα και οι πιο άχρηστοι ρεμπεσκέδες άντρες ξαφνικά γίνονται υπεύθυνοι και μπορούν να φροντίσουν οικογένεια #ακόμα_πιο_not. Άκου εκεί να μην επιβαρυνθεί ο Γιωργάκης να αγοράσει πράγματα για το παιδί ΤΟΥ, ανάθεμα τα μυαλά που κουβαλάνε και θέλουν και παιδί, τρομάρα τους (αυτό ήταν, πάω να ξεράσω κι επιστρέφω).

PJ
PJ
4 χρόνια πριν

Η πατριαρχία δε σκοτώνει μόνο ανθρώπους. Σκοτώνει και όνειρα.

Puma
Puma
4 χρόνια πριν

Γαμωτο γιατί να είναι ακόμα έτσι τα πράγματα. Στοιχειώδες δεν είναι να βοηθήσεις σε κάτι, το οτιδήποτε. Είναι και δικό σου παιδί. Είναι και δικό σου σπίτι. Είναι και δικό σου φαγητό. Άνθρωπο έχεις δίπλα σου. Λίγη ανθρωπιά γαμωτο, δε μιλάμε καν για φεμινισμό και ισότητα τώρα.

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν

τέρμα μαλάκας απλα ο γιωργάκης, όχι οτι δεν το είχαμε καταλάβει, απλα η επιβεβαίωση ήρθε.

HandinGlove
HandinGlove
4 χρόνια πριν

Μια μεγάλη αγκαλιά από μένα, ελπίζω να γνωριστούμε στην επόμενη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη ❤️❤️

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  HandinGlove

Κανονίστε κάτι σύντομα, δεν κατάφερα να έρθω στην προηγούμενη.

Μελιστάλαχτη
Μελιστάλαχτη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα! Βγαίνει ανακοίνωση για το μέρος! Stay tuned!

Dreamer
Dreamer
4 χρόνια πριν

Παιδιά, εγώ τρομάζω περισσότερο με τις νέες κοπέλες που τα κάνουν όλα (παιδιά, δουλειά, σπίτι), τα θεωρούν υποχρέωση τους και δεν μιλάνε καν γι’ αυτό. Θεωρούν ότι αυτό είναι το φυσιολογικό! Δηλαδή, ακόμα και η Καιτουλα της ιστορίας, όταν πέσαν όλα πάνω της, δυσανασχέτησε! Απορώ με όσες δεν λένε τίποτα και δηλώνουν χαρούμενες! Επίσης, κάτι άλλο που βλέπω συχνά γύρω μου τελευταία (υπήρχε και πριν αλλά τώρα άρχισα να το παρατηρώ) είναι οικογένειες να στηρίζονται στους παππούδες για όλα, καμία φορά οικονομικά, αλλά κυρίως για τις δουλειές του σπιτιού, μαγείρεμα και την ανατροφή των παιδιών. Είμαι αναπληρώτρια, και στο φετινό… Διαβάστε περισσότερα »