in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μάλλον ο πρώην μου υπήρξε άπιστος απέναντι μου

Να τον σιχτιρίσω ή να τα ξεχάσω;

Καλησπέρα σε όλους! Είχα λοιπόν μια σχέση που διήρκεσε μερικά χρόνια η οποία έληξε πριν σχεδόν έναν χρόνο , με δική του πρωτοβουλία. Ήταν ένας πολύ επώδυνος χωρισμός για εμένα γιατί ήρθε από το πουθενά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

cfa9309041c846ed9a59c67a72957f52

Καλησπέρα σε όλους! Είχα λοιπόν μια σχέση που διήρκεσε μερικά χρόνια η οποία έληξε πριν σχεδόν έναν χρόνο , με δική του πρωτοβουλία. Ήταν ένας πολύ επώδυνος χωρισμός για εμένα γιατί ήρθε από το πουθενά και ήταν μια σχέση στην οποία είχα επενδύσει πολύ συναισθηματικά.. έφαγα λίγο το στραπατσο μου αλλά συνέχισα τη ζωή μου , προχώρησα λίγους μήνες μετά κοκ. Αργότερα έκατσα και είδα και ότι όντως η σχέση δεν ήταν καλή , άσχετα με το τι πίστευα κατά τη διάρκεια αυτής και καλώς έληξε . Γενικώς ο πρώην έπεσε στα μάτια μου γιατί είδα πολλές φάουλ συμπεριφορες του καθαρά όταν απομακρυνθηκα. Γενικότερα δεν κράτησε ούτε σχέσεις ,ούτε καλή ανάμνηση . Και ερχόμαστε στο σήμερα , που είμαι σε μια στενάχωρη φάση για άλλον βέβαια λόγο. Αλλά σπάει ο διάολος το ποδάρι του και μαθαίνω από σποντα ότι ο πρώην έβγαινε παράλληλα με άλλη ΣΙΓΟΥΡΑ τον τελευταίο μήνα της σχέσης και ποιος ξέρει πόσο καιρό ακόμα . Δεν μπόρεσα να μάθω αν είχαν σχέση , ξεπετα ή ένα απλό φλερτ , αλλά έμαθα ότι σίγουρα με το που χωρίσαμε είχαν κανονικοτατα σχέση και μάλιστα ήξερα καλά την κοπέλα γτ ήταν συνεργάτης του . Έπεσα από τα σύννεφα γιατί δεν θεωρούσα ότι ηταν τέτοιος άνθρωπος ανεντιμος. Και φυσικά απαντήθηκε το γιατί με χώρισε το οποίο με τσάκισε για μήνες αφότου είχε λήξει η σχέση. Ωστόσο έχω πάρα πολύ θυμό για τον πρώην μου . Έχει κάποιο νόημα να του πω ότι ξέρεις το έμαθα ; Η αυθόρμητη αντίδραση μου είναι να τον βρίσω σε όσες γλώσσες ξέρω , και κυρίως επειδή τα έμπλεξε με γνωστή και έχω βγει και ο κερατάς . Περσινά ξινά σταφύλια λοιπόν η απιστία του πρώην πρώην (έκανα κι άλλη μια σύντομη σχέση ) ή ρίχνουμε το σιχτιρισμα να ησυχάσουμε ;

Κερατωμενη από πρώην

Αν πιστεύεις ότι θα ησυχάσεις, φυσικά σιχτίρισμα. Και αν σου πει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και σε βγάλει τρελή; Τι θα κάνεις;

Επίσης, φαντασιώνεσαι ότι θα του τα πεις κι αυτός θα τα χάσει, ή θα ντραπεί που τον ανακάλυψαν. Είναι πιθανό όμως να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Να νιώσει περήφανος. Να νιώσει ικανοποίηση που ακόμα κάθεσαι και σκας, χρόνια μετά. Οι επαγγελματίες απατεώνες δε νιώθουν ντροπή, έτσι καταφέρνουν και είναι απατεώνες. Βρίσκουν ένα σωρό εξηγήσεις για τη συμπεριφορά τους, και πιστεύουν ότι δεν κάνουν κάτι κακό.

Δεν είναι καλή ιδέα να περιμένεις από άλλον να σου προσφέρει τη δικαίωση που νιώθεις ότι αξίζεις. Τι θα πει «έχω βγει κερατάς»; Τι σημασία έχει που ήταν γνωστή; Τίποτα δεν έχεις βγει, οι πράξεις του χαρακτηρίζουν τον ίδιο, όχι εσένα.

Καλύτερα να επικεντρωθείς στην στενάχωρη φάση που είσαι για άλλο λόγο και να μην ψάχνεις διέξοδο να ανακουφίσεις αλλού τα συναισθήματα σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

19 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Αν πιστεύεις ότι θα ανοίξει το τρίτο μάτι του διαλογισμού και όλα τα τσάκρα βρίσε τον. Αν όμως έχεις κάποιον διχασμό, όπως λες και εσύ είσαι στενοχωρημένη για άλλο λόγο και περσινά ξινά σταφύλια, βρες μια φωτογραφία του, βάλε την μπροστά σου, άρχισε τα βρισίδια, κατέβασε τα καντήλια του Westminster abbey και αφού νιώσεις ανάλαφρη κάψε την φωτογραφία και πες το μάντρα ” με μαλακές δεν ασχολούμαι πια”.

Elenalda
Elenalda
4 χρόνια πριν

Εγώ τώρα θα πω κάτι και μη με βρίσετε πολύ. Το ότι έβγαιναν δεν λέει κάτι έτσι σκέτο. Το μόνο που ξέρεις σίγουρα είναι ότι έβγαιναν ένα μήνα πριν. Τα συναισθήματα των ανθρώπων όμως δεν είναι on-off και ας αφήσουμε τις ηθικολογίες. Δεν μου φαίνεται απίθανο να ξεκίνησαν να βγαίνουν ως φίλοι/συνάδελφοι και μόλις αναπτύχθηκαν συναισθήματα, να έκανε το σωστό και να σε χώρισε.

Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν

“Δεν είναι καλή ιδέα να περιμένεις από άλλον να σου προσφέρει τη δικαίωση που νιώθεις ότι αξίζεις. Τι θα πει «έχω βγει κερατάς»; Τι σημασία έχει που ήταν γνωστή; Τίποτα δεν έχεις βγει, οι πράξεις του χαρακτηρίζουν τον ίδιο, όχι εσένα.”.

Άψογο!

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν

Μετά από τόσο καιρό, δεν νομίζω οτι πραγματικά θυμώνεις μαζί του. Θυμώνεις με τον εαυτό σου που δεν κατάλαβες τότε και που τον ήθελες ακόμη. Αυτός για την ακρίβεια για σένα δεν είναι πια άνθρωπος, αλλά ένα σύμβολο του τι πέρασες τότε και του ποια ήσουν τοτε. Οπότε, καλύτερα να βρίσεις μια φωτογραφία του που πρότεινε και η Λουίζ πιο πάνω, και να πας παρακάτω.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

Δεν διαβαζω καθολου απαντηση αμπα, λεω το πρωτο που μου ερχεται: ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΕΙΣ! αντε πολυ καθωσπρεπει και υπερανω γιναμε. Να φυγει απο μεσα σου. Προετοιμασου ομως για πολυ μπας κλασαριες απο την πλευρα του.Οπότε, θελει λιγη στρατηγικη, το κλειδι στην μηχανη, ανεβαινεις πανω τον κανεις ρομπα και φευγεις αστραπη δεν κοιτας πισω.

Παω να διαβασω τωρα.. αα..να το ξεχασεις και να προχωρησεις..να πας και ψυχολογο..

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Εγώ διάβαζα και λέω “περσινά ξινά σταφύλια”, σιγά μην ασχοληθεί, μετά διαβάζω την πρώτη πρόταση και λέω βρε μπας και πρέπει να βρίσει τελικά… αλλά μετά εντάξει όλα καλά, χαχαχαχα…

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Και ‘γώ σκέφτηκα να πάω κατευθείαν στα σχόλια να γράψω ΝΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΡΙΣΕ, αλλά μετά με έπιασε το OCD μου και κράτησα τη συνηθισμένη σειρά. Στηρίζω βρισίδι για να βγει ο θυμός. Ο εσωτερικευμένος θυμός κάνει ζημιά, μέχρι και την πίεση ανεβάζει. Ένα old school ξεφτίλισμα είναι ότι πρέπει για την υγεία. Επίσης συμφωνώ πολύ πως πρέπει να περιμένει μπας κλασαρίες: όταν, μετά από μήνες, έστειλα ξεφτιλιστικό υπερμήνυμα στον πρώην μου έλλαβα απάντηση σε αριστοκρατικά γαλλικά. Το συνέχισα με τα πρέποντα εμότζι και μετά τον μπλόκαρα. Με το μπλοκάρισμα ένιωσα πως πήρα το αίμα μου λιγάκι πίσω για την απόρριψη… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

ας σηκωθω να χειροκροτησω και γω μια φορα. Εγω τωρα αυτο το χω παθει με την πεθερα μου.. ασε δε συνεχιζω βγαινω εκτος θεματος.Ισως ανοιξω θεμα φορουμ.

η Domus
η Domus
4 χρόνια πριν

Εγώ σταματάω να διαβάζω αμπα. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα γράφω στον ύπνο μου και ανησυχώ ότι τρελαίνομαι. Δε ξέρω τι να πω, είμαι λίγο στα χαμένα από την ομοιότητα των καταστάσεων απλά είμαι ενα βήμα μπροστά, εγω τον σιχτιρισα ήδη, απάντηση δεν πήρα και καλύτερα γιατί δεν θέλω να ακούσω και κάτι, να τα πω ήθελα.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Μπορείς επίσης να νιώσεις πολύ τυχερή που χωρίσατε και έχεις ξεμπερδέψει μια και καλή απο δαύτον. Αν θέλεις να τον βρίσεις κάντο, αλλά μη νομίζεις οτι δεν ξέρει κι ο ίδιος πόσο λάθος είναι αυτό που έκανε. Απλά δεν τον ενδιαφέρει. Το να είσαι κερατωμένη το μόνο που λέει είναι οτι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αξιόπιστος για σύντροφος, είναι παρτάκιας και γενικώς ακατάλληλος για εσένα (και πολλά ακόμη για το χαρακτήρα του που βαριέμαι να γράψω). Μου θύμισες έναν πρώην που σε άσχετο τσακωμό μας κάτι μήνες μετά το χωρισμό, μου είπε για να με πικάρει οτι οσο ήμασταν… Διαβάστε περισσότερα »

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Nα δες το έργο She Devil να πάρεις ιδέες. Χε χε χε. Και μετά απλώς να το ξεπεράσεις-ξεχάσεις. Αυτά τα κάνουν οι δεύτερες. Χε χε χε πάλι.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν το έχεις ξεπεράσει. Εάν είχες προχωρήσει όταν θα μάθαινες για το κέρατο δε θα σε ενδιέφερε τόσο πολύ το να του μιλήσεις.
Εν πάση περιπτώσει μπορεί να κάνω και λάθος. Στη θέση σου δε θα το συζητούσα κυρίως γιατί αυτό ανακυκλώνει άσχημα συναισθήματα και θα σε βάλει σε μια επαναληψη του θρήνου.

Nomila
Nomila
4 χρόνια πριν

Μα γιατί να σπαταλήσεις ενέργεια για κάτι τέτοιο;; Άφησέ το πίσω σου, ξέχνα τον μια για πάντα και προχώρα.