in

Αγαπητή «Α, μπα»: Εδώ κι έναν χρόνο άρχισε να απατάει τον σύζυγο της συστηματικά

Την συμβούλεψα να πάει σε ψυχολόγο

Καιρό σε διαβάζω Α,μπα μου και μαζί με εσένα τα πολύ προσδιοριστικά σχόλια κάτω απ’τη στήλη σου. Ήρθε η ώρα να σε συμβουλευτώ κι εγώ. Έχω μια φίλη, που την γνωρίζω 3 χρόνια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

38cd41e3c75ccedaf9af3581d8090cf2

Καιρό σε διαβάζω αμπα μου και μαζί με εσένα τα πολύ προσδιοριστικά σχόλια κάτω απ’τη στήλη σου. Ήρθε η ώρα να σε συμβουλευτώ κι εγώ. Έχω μια φίλη, που την γνωρίζω 3 χρόνια, είναι με τον σύζυγό της 12 χρόνια και παντρεμένη 3. Ειναι 29 ετών κι η σχέση ήταν η μοναδική που είχε στη ζωή της. Το θέμα είναι πως εδώ κι ένα χρόνο άρχισε να τον απατάει συστηματικά με 3 άνδρες(παράλληλες σχέσεις). Ο σύζυγος δουλεύει πολλές ώρες και δεν παίρνει χαμπάρι. Γενικά είμαι η μόνη φίλη που έχει και τη συμβούλεψα να πάει σε ψυχολόγο. Το έκανε. Τη βοήθησε, όμως αποφάσεις δεν παίρνει και κρατάει αναβλητικη στάση. Με τον ένα εκ των εραστών έχει προκύψει έρωτας καθώς μου λέει. Γιατί αμπα δε χωρίζει αφού βλέπει πως ο γάμος της δεν τραβάει(ανεξαρτήτως εραστών); Παιδιά-σκυλιά δεν έχουν. Στα cosial media παρουσιαζει τον γάμο της λες και είναι μονίμως honeymoon ακόμα και τώρα που τον απατά. Μου λέει πως μπορεί να το μετανιώσει γιατί τώρα τα έχει όλα και συν την ασφάλεια του συζύγου. Η ίδια εργάζεται ωστοσο. πως θα μπορούσα να την βοηθήσω; Έχω κουραστεί κάθε φορά που βγαίνουμε να ακούω για τους εραστές κι όταν τη ρωτάω με τον κ. (Σύζυγο) Τι θα κάνεις; Μου λέει ε τίποτα για την ώρα, βλέπουμε.

Μία φίλη

Δεν μπορείς να βοηθήσεις, κυρίως επειδή δεν βλέπω να σου ζήτησε βοήθεια. Πολύ καλά έκανες και της πρότεινες ψυχολόγο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο για αυτή. Για σένα, όμως, μπορείς, αν σε έχει κουράσει η κουβέντα για τους εραστές. Της έχεις πει ότι κουράζεσαι; Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Είναι κακή ιδέα να νομίζεις ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει, και αν το λύσει, η σχέση σας θα είναι μόνο ευχάριστη, ή θα γίνει όπως την φαντάζεσαι. Η φίλη σου είναι αυτή που είναι, με τα προβλήματα που έχει. Θα τα έχει για πολύ καιρό. Θα τα έχει και αν χωρίσει, ίσως, με διαφορετικές εκφάνσεις, με την ίδια αφετηρία. Αν είσαι στη ζωή της με προϋποθέσεις, ή κάνοντας υπομονή, ή περιμένοντας να αλλάξει, τότε δεν είσαι φίλη της, και δεν χρειάζεται ανθρώπους που την απορρίπτουν στη ζωή της. Με λίγα λόγια, δεν της κάνεις χάρη αν δεν απομακρύνεσαι. Ούτε και είσαι υποχρεωμένη να στηρίζεις έναν άνθρωπο που αισθάνεσαι ότι δεν αξίζει στήριξη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Εργαζόμενη, με 3 συστηματικούς εραστές και σύζυγο, πρέπει επειγόντως να μας κάνει σεμινάριο διαχείρισης χρόνου. 😁

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Χαχαχα παλεύω μία ώρα να σηκωθώ από το κρεβάτι γιατί με πονάει όλο μου το κορμί από τις προηγούμενες μέρες. Η ιδέα και μόνο του εραστή μου προκαλεί ρίγη και ανατριχίλες. Κι όχι απ’τις καλές.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Λοιπόν 9-5 ή 8-4 η δουλειά, σε ένα κενό, μια εξωτερική δουλειά βρίσκεται με έναν εραστή, 20′ υπόθεση. Ο σύζυγος δουλεύει πολύ οπότε και το απόγευμα αντί για γιόγκα βρίσκει τον άλλον εραστή. Στο ενδιάμεσο ανεβάζει φωτογραφίες του ευτυχισμένου γάμου της. Τα σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στον σύζυγο γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και το στεφάνι το τιμάμε. Άσε που πρέπει να βγάλει και φωτό για το ινσταγκραμ. Καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Ε έδωσα 5′ να πούνε και καμιά κουβέντα. Μην είναι κατευθείαν γεια-κατέβασμα βρακιού-τσιου τσίου γκιόνης-έξω από την πόρτα. Να υπάρχει και λίγο συναίσθημα, με τον έναν εραστή είναι ερωτευμένη, μην τα ισοπεδώσουμε όλα 😉🌸.

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Τουλάχιστον βάζει χασταγκ my husband is better than yours ή είναι καμιά βασικιά;

Α.
Α.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Έκλαψα 😂🤭

Evelina Leivada
Evelina Leivada
4 χρόνια πριν

Συνοψίζοντας, η φίλη δουλεύει, διατηρεί γάμο επιπέδου honeymoon (ή τουλάχιστον social media που δείχνουν γάμο επιπέδου honeymoon, με όλες τις δραστηριότητες που αυτό προϋποθέτει), έχει τρεις ακόμα παράλληλες σχέσεις, χρόνο για ψυχολόγο, και χρόνο για να βρίσκεστε και να στα λέει. Πως γίνονται όλα αυτά;! Αντιλαμβάνομαι ότι αν κανείς θέλει, δεν κουράζεται, έχει πρόγραμμα, αλλά τι να πω. Ούτε η Ερμάιονι με το ξόρκι που γύριζε πίσω το χρόνο δεν προλάβαινε τόσα πράγματα.

Femme Farfalle
Femme Farfalle
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evelina Leivada

Μάλλον δεν είναι σχέσεις αλλά Δευτέρα πάω στου Τάκη για φικι – φικι, Τετάρτη στου Σάκη και Παρασκευή στου Λάκη. Ε,μετά τις “επισκέψεις” βγαίνω για έναν γρήγορο καφέ με τη φίλη μου να της πω αν δούλεψε καλά ο Γιακουμής του Τ-Σ-Λάκη και μετά σπίτι της χαλαρώνει με τον άντρα της βγάζοντας χουχουλιάρικες φωτογραφίες για το ισταγράμι. Δουλειές σπιτιού και μαγείρεμα θα τα έχει αναλάβει καμία μανα-πεθερα ή κάποια που πληρώνεται για αυτό.
Πάντως η κοπελιά έχει πρόγραμμα. Ρισπεκτ 😜

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν

Δεν είναι κούραση. Είναι εκνευρισμός που δεν ακολουθεί τις συμβουλές σου. Αν δεν σε χρησιμοποιεί για πλάτες δεν τον συμμερίζομαι

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Γιατί να την βοηθήσεις; I think she lives the life of her dreams. Αν σε ενοχλεί το γεγονός ότι συζητάτε μόνο για τα ερωτικά της την επόμενη φορά μπορείς να την διακόψεις και να συζητήσετε για κάτι άλλο. Με το να την ρωτάς τι θα κάνει με τον σύζυγο της δίνει πάτημα να μιλάει μόνο για αυτό. Αν δεις ότι συνεχίζει, άφησε την με τους 4 άντρες της και μην ασχολείσαι άλλο. Μην μείνεις όμως σε αυτή τη σχέση ως πυξίδα ηθικής και βοήθειας, δεν στο ζήτησε και δεν θα κερδίσεις κάτι.

Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν

Θα σχολιάσω το εξής μόνο. “Στα cosial media παρουσιαζει τον γάμο της λες και είναι μονίμως honeymoon ακόμα και τώρα που τον απατά.”.

Κλασικό φαινόμενο που βλέπουμε συχνά στα social media. Το κάνουν από τύψεις, το κάνουν για να αποδείξουν κάτι; Αυτά σε ασυνείδητο επίπεδο βέβαια. Δικές μου απορίες είναι αφού δε γνωρίζω γιατί το κάνουν. Πάντως, το έχω δει επανειλημμένα από ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σπίτι.

Όπως έχω πει και σε άλλο άρθρο, όταν περνάμε πραγματικά καλά με την οικογένειά μας, δεν υπάρχει λόγος αυτοπροβολής.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Συγνώμη, εγώ δεν κατάλαβα καθόλου γιατί της πρότεινες να πάει σε ψυχολόγο (ούτε γιατί η Λένα επικροτεί την πρόταση). Επειδή δεν σου αρέσουν εσένα οι αποφάσεις της και ο τρόπος που ζει τη ζωή της? Και ο ψυχολόγος την βοήθησε ως προς τι ακριβώς? Ξαναδιάβασα το κείμενο και δεν προκύπτει από πουθενά προβληματισμός της φίλης, μόνο κριτική από μέρους της γράφουσας. Βασικά τα λέει όλα μέσα σε μια φράση: «τα έχει όλα συν την ασφάλεια του συζύγου». Πόσο πιο ξεκάθαρα να σου πει ότι είναι καλά όπως είναι? Αν δεν συμφωνείς με τον τρόπο ζωής της κι έστειλες για να… Διαβάστε περισσότερα »

SpinningFoxy
SpinningFoxy
4 χρόνια πριν

Διάβαζα με προσοχή και όταν είδα το “πως θα μπορούσα να την βοηθήσω;” εξεπλάγην! Σε κανένα σημείο δε φαίνεται η φίλη να θεωρεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Ο μόνος άνθρωπος που έχει πρόβλημα είναι η γράφουσα – η οποία επιπλέον είναι εξόχως επικριτική απέναντη στη φίλη της. Προσωπικά θεωρώ τη φιλία μια σχέση που μπορεί να ‘ζήσει’ μόνο όταν κανείς δε γίνεται επικριτικός. Πρόκειται για μια κατάσταση που, στο δικό μου μυαλό, αναιρεί την έννοια της φιλίας. Και για να μην παρεξηγηθώ, μπορεί να συμβεί σε όλους μας και μάλιστα για πολλούς λόγους (γιατί μας έχει κουράσει ο άνθρωπος, αντιτίθεται… Διαβάστε περισσότερα »

Galina Reznikov
Galina Reznikov
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SpinningFoxy

Good point Foxy, συμφωνώ πολύ!! Και να προσθέσω ότι τα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως προβλημάτισαν τη φίλη της γράφουσας τα επεξεργάζεται με τ@ν ψυχολόγο της και δεν οφείλει να δώσει αναφορά για την “πρόοδο” που έχει σημειώσει. Το αν παρουσιάζει π.χ. αναβλητικότητα ή όχι είναι δικό της θέμα και όχι της γράφουσας. Φίλες είστε, όχι διάδικοι, ούτε έχετε ψυχοθεραπευτική σχέση. Αγαπητή γράφουσα αν δεν σου ταιριάζει όλο αυτό ή σε επιβαρύνει είναι οκέι και αυτό, έχεις επιλογές να διαλέξεις με κριτήριο το τι είναι καλύτερο για εσένα, όχι τι μπορεί να είναι καλύτερο για τη φίλη σου. Ευθύνη και χρέος… Διαβάστε περισσότερα »

SpinningFoxy
SpinningFoxy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Άσε που το “τι είναι καλύτερο για τον άλλο” πώς θα το κρίνουμε; αφού σκεφτόμαστε με δικά μας δεδομένα… και ποιος μας είπε ότι έχουμε τέτοιον έλεγχο πάνω στον άλλο άλλωστε;

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου Galina

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Άλλος ένας και θα κάνει καρέ της Ντάμας

Mr Mazis
Mr Mazis
4 χρόνια πριν

Σου είπε οτι θέλει και τον ερωτα καβαντζα και το σύζυγο ασφαλείας, και τα μπόνους των άλλων δύο για κερασάκι. Και συζητάμε για να τη βοηθήσεις; Πέρα από το ψυχομπερδεμα, που μονο ο Ψ μπορεί να της ξεδιαλύνει, δε σου φαίνεται πως χρειάζεται κάποιος να την ξεχέσει μπας και αντιληφθεί τι κανει; Αν ο δράστης ηταν άντρας θα επικρατούσε το ίδιο χάχανο στα σχόλια, ή θα τον κατακεραυνώναμε;

NANA KOMSI
NANA KOMSI
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mr Mazis

Και γιατί παρακαλώ να τη ξεχέσει ; αν κάποιοι σοκάρονται, ας μην ακολουθήσουν το παράδειγμά της.