in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μου ανακοίνωσε ότι η κοπέλα του είναι έγκυος

Δεν φταίω εγώ με προκάλεσε

Αγαπητή Α, ΜΠΑ, Εϊναι σαν να διαβάζω ήδη την απάνησή σου, αλλά καίγομαι να δω μήπως και τελικά μου γράψεις κάτι διαφορετικό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 119

Αγαπητή Α, ΜΠΑ, Εϊναι σαν να διαβάζω ήδη την απάνησή σου, αλλά καίγομαι να δω μήπως και τελικά μου γράψεις κάτι διαφορετικό. Τον γνώρισα στη δουλειά και ξεκίνησε μεταξύ μας ένα φλερτ, χαμηλών τόνων στην αρχή που έγινε όσο περνούσε ο καιρός πιο έντονο. Και οι δύο σε μόνιμη σχέση να συζούμε με τους συντρόφους μας και κάθε μέρα στη δουλειά να χαριεντζόμαστε. Λάθος θα μου πεις αλλά λίγο η χαμηλή αυτοεκτίμηση, λίγο η ρουτίνα της σχέσης, λίγο το ενδιαφέρον από έναν άλλον άντρα με έφτασαν στα πρόθυρα του έρωτα. Πριν 2 μέρες μου ανακοινώνει ότι η κοπέλα του είναι έγκυος, 4(!) μηνών. Χλαπάτσα. Καλά να είναι τα παιδιά αλλά τώρα; Τι έκανε 4 μήνες που ήξερε; Γιατί συνέχιζε; Αλήθεια, ο έρωτας πως περνάει;

Παιδιά δεν φταίω εγώ με προκάλεσε…

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν είναι κάτι που πρέπει να δέχεσαι όπως το χρώμα των μαλλιών σου. Ούτε η ρουτίνα μιας σχέσης είναι κάτι τέτοιο. Δεν έχεις δικαιολογία για να είσαι δυστυχισμένη, ή έστω μόνιμα πεσμένη, ώστε να σε εντυπωσιάζει ή να σε επηρεάζει το χλιαρό φλερτ του δεσμευμένου συναδέλφου. Αν αντιμετώπιζες τα προβλήματα που σε έχουν κάνει να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, δεν θα δεχόσουν τη ρουτίνα μιας σχέσης ως κάτι που είσαι υποχρεωμένη να περιμένεις από τη ζωή σου.

Τους τέσσερις μήνες που ήξερε, φλέρταρε μαζί σου γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι η εγκυμοσύνη θα πάει καλά. Τώρα που άρχισαν να το λένε στον κόσμο, το είπε και σε σένα. Εσύ είσαι ο «κόσμος».

Μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτός σε προκάλεσε, όμως το πόσο ευάλωτη είσαι στα φλερτ είναι και δική σου ευθύνη. Ερωτεύτηκες ακατάλληλο άνθρωπο ενώ βρισκόσουν σε ακατάλληλη φάση. Δεν φταις «φταις» αλλά δεν είναι τυχαίο ποιον βρίσκουμε ερωτεύσιμο σε κάθε φάση της ζωής μας. Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

26 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Ακολουθεί υπέρδιπλο σεντόνι με λάστιχο. Ένας φόβος μου, που με κρατάει πολύ πίσω και τον δουλεύω, είναι ότι θα είμαι σε μια σχέση όπου ο άλλος με έχει απλά για καβάτζα, εγώ θα νομίζω ότι είμαστε καλά και αυτός θα έχει όλες τις κεραίες ανοιχτές για βρει κάποια καλύτερη, στην οποία θα λέει ” είμαι σε μια σχέση ρουτινιασμένη”. Όταν μιλάτε έτσι για τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει να είστε μαζί, μπείτε λίγο στη θέση τους και σκεφτείτε ” θα ήθελα αυτά τα λόγια να τα λέει για μένα σε κάποια/κάποιον άλλον”; Στο ζητούμενο, φλερτάρατε στην δουλειά, πιο κλισέ δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Γιατί αυτό “το δεν φταίω με προκάλεσε” μου θυμίζει όλες τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Καμιά φορά αυτές οι κακοποιητικές συμπεριφορές είναι προς τον εαυτό μας. Και είναι το ίδιο αδιέξοδες και καταστροφικές.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Well said!!!!

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Αυτό ακριβώς! Ειλικρινά, όταν διάβασα τον τίτλο και μετά αυτό, σκέφτηκα οτι του έκαψε το αμάξι ή κάτι τέτοιο για να τον εκδικηθεί και τώρα λέει “δεν φταίω εγώ, με προκάλεσε”. Μάλλον χρειάζομαι ψυχολόγο.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

εγω το “δεν φταιω, με προκαλεσε” το θεωρησα ειρωνικο, οπως λενε συνηθως οι ανδρες που απατουν επειδη ειναι ασυγκρατητοι “εκ φυσεως” και πρεπει να πηδανε οτι τους κουνιεται, και να ειναι δικαιολογημενοι, διοτι βιολογια….

Amaya
Amaya
4 χρόνια πριν

Εσύ τη γλίτωσες.
Τώρα το πρόβλημα το έχει η εγκυμονούσα που όσο είχε τα άγχη της και τη χαρά της μαζι, ο άντρας της είχε σχέση και με άλλη γυναίκα.
Τι να πει κι αυτή;;
Αλήθεια, δεν τον έχεις μισήσει;

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Amaya

Ναι βέβαια δεν είχαν σχέση. Ένα φλερτ έιχανε που όπως μας λέει έγινε πιο έντονο στην συνέχεια και εκείνη σχεδόν τον ερωτεύτηκε.

AllesGoed
AllesGoed
4 χρόνια πριν

Υποψιάζομαι ότι είναι ένας από αυτούς τους τραγικούς άνδρες που μολις γεννηθεί το παιδι και η ζωή του έρθει τα πάνω κάτω θα ψάξει να βρει όχι απλα φλερτακι αλλά εξωσυζηγικη σχέση κανονικοτατα. Προσωπικά αυτοί οι άνδρες μου προκαλούν αηδία. Μικρά ανθρωπάκια που δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε το βάρος της ύπαρξη τους και τριγυρνούν κακοποιωντας συναισθηματικά άλλους ανθρώπους και παιδιά φυσικά χωρίς να πιστεύουν ότι φταίνε πουθενά αλλά ότι η άδικη ζωή τους έριξε σε ανεπιθύμητες σχέσεις και υποχρεώσεις. Με αυτόν τον άνδρα έφτασες “λίγο πριν τον ερωτα”; Ενώ συγχρόνως συζεις με κάποιον που δεν σε καλυπτει; μηπως να… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Στα πρόθυρα της “επανεξέτασης των επιλογών της” θα μείνει και η γράφουσα έγκυος.

Aguafiestas
Aguafiestas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Ένα τέτοιο ανθρωπάριο εγώ το παντρεύτηκα κι έκανα και δύο παιδιά μαζί του χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι, το ζώον. Και η ψυχολόγος μου, ίσως για να κατεβάσει το θυμό μου ή για να μου εξηγήσει βασικά θέματα που αγνοούσα, μου είπε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δυνατοί, όπως εγώ, λυγίζουν υπό το βάρος των ευθυνών και αρχίζουν τις μαλακιες. Κι εγώ έλεγα, γιατί δε λέμε ότι είναι απλά ένα αρκιντι να συνεννοηθούμε; Αναρωτιέμαι πώς μερικές κολλάνε με τέτοια σκουλήκια και δε σιχαίνονται!!! Σορρυ, χτύπησες φλέβα.

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

“στα πρόθυρα του έρωτα”, το Δεκέμβριο στα βιβλιοπωλεία!
Πάντως, θα ήθελα να ξέρω σε τι συνίσταται αυτό το φλερτ – χαριεντισμός μεταξύ συναδελφων, γιατί κάτι μου λέει ότι είναι απ’αυτα που μπορεί να κρατάνε και μια ζωή, χωρίς να γίνεται και κάτι περισσότερο, για να περνάμε ευχάριστα στο γραφείο.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Ε ναι καλέ.

refugee
refugee
4 χρόνια πριν

“Εγώ νονά” δεν του είπες;

bluesea
bluesea
4 χρόνια πριν

Το ότι είστε και οι δυο δεσμευμένοι δεν ήταν πρόβλημα, η εγκυμοσύνη είναι το πρόβλημα; Τόσους μήνες δεν έκανες σεξ με τον σύντροφό σου και σε ξάφνιασε τόσο πολύ που έκανε αυτός με τη δική του σύντροφο; Δεν έχει σημασία γιατί φλέρταρε αυτός, αλλά τι έκανες εσύ. Δεν είναι μόνο δικό του λάθος, εμένα έτσι φαίνεται οτι θες να το παρουσιάσεις. Συμφωνώ απόλυτα με τη Λένα, ούτε η ρουτίνα ούτε η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι λόγος απιστίας. Αν ήσουν ευτυχισμένη στη σχέση σου θα σου ήταν αδιάφορος. Λύσε λοιπόν τα προβλήματα εκεί. Σήμερα ήταν αυτός, αύριο θα είναι κάποιος άλλος να… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Αν δεν ήταν έγκυος δηλαδή θα συνεχίζατε το χαριέντισμα μέχρι πότε;; Η νομίζεις ότι θα παρατούσε τη σχέση του για να τρέξετε ανέμελοι στα λιβάδια;; Μόνο μη μου πεις ότι σου είπε ότι η κοπέλα του έμεινε έγκυος καταλάθος ενώ εκείνος δεν ήθελε γιατί έχω πιει ήδη 2 καφέδες και πάω για τον τρίτο.

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

Μου δίνεις την εντύπωση ότι για κάποιον λόγο θεωρείς πως το φλερτ ήταν οκ όσο συζούσε με τη σχέση του, αλλά έπρεπε να διακοπεί τους 4 μήνες που ήξερε ότι περιμένουν παιδί με τη σύντροφό του;
Για μένα είναι το ίδιο πράγμα.
Και το έχουμε για βέβαιο δηλαδή ότι θα κόψει το φλερτ στο μέλλον που θα γεννηθεί το παιδί;

Νομίζω έδωσες πολύ περισσότερο βάρος στο μεταξύ σας φλερτ από ότι ο ίδιος. Το είδες σαν ευκαιρία για να αφήσεις την τωρινή σου σχέση και αυτό θαρρώ θα πρέπει να σε προβληματίσει.

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Βρε παιδια καποιοι σχολιαζετε για σχεση. Ποια σχεση? Ενα φλερτ ειχανε στη δουλεια που η γραφουσα μας παρουσιαζει σαν εντονο. Αυτος παιζει απλως να περναγε την ωρα του χωρις να τρεχει κατι και μολις ειδε οτι η γραφουσα πηρε φορα της ειπε για την εγκυμοσυνη ωστε να μαζευτει. Ο,τι και να κανατε γραφουσα, κοιταξε τι κανεις εσυ τωρα.