in ,

O κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Είχα πάει βόλτα με τον μπαμπά μου

”Ξέρεις να μαγειρεύεις;” και λέω “εε όχι δεν ξέρω” και μου απαντάει “καλά κοπρίτισσα σε βλέπω να είσαι, δεν κάθεσαι να βλέπεις την μαμά για να μάθεις; Καλό κάνει! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

04579e395c03febe508551cc54720bdf

Είχα πάει έξω με τον μπαμπά μου, είμαι 16 και κορίτσι προφανώς και μου λέει:

“Ξέρεις να μαγειρεύεις;” και λέω “εε όχι δεν ξέρω” και μου απαντάει “καλά κοπρίτισσα σε βλέπω να είσαι, δεν κάθεσαι να βλέπεις την μαμά για να μάθεις; Καλό κάνει!” Και εγώ απλά του είπα πως παρόλο που κάθομαι και την βλέπω ξεχνάω τι υλικά χρησιμοποιεί και γενικότερα πως φτιάχνεται ένα φαγητό και μου απαντάει “να μάθεις να μαγειρεύεις,εδώ άντρες μαθαίνουν…”

Μετά τον αγνόησα και δεν απάντησα

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

10 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ofglen
Ofglen
4 χρόνια πριν

“θα παντρευτώ μια γυναίκα που ξέρει” κι ας τον με εγκεφαλικό.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν

Δεν θα σχολιάσω τον υποκείμενο σεξισμό, θα σχολιάσω την καλή πρόθεση. Όντως καλό είναι να μάθεις να μαγειρεύεις. Το να είσαι σε θέση να θρέψεις τον εαυτό σου, χωρίς να εξαρτάσαι από άλλους είναι μεγάλο θέμα και μεγάλο βήμα προς την ανάληψη της ευθύνης του εαυτού σου. Μην βασίζεσαι στην απομνημόνευση της θεωρίας. Διάλεξε ένα απλό φαγητό (βλ. κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο – πιο basic πεθαίνεις), βρες από το internet μία απλή συνταγή και φτιάξτο. Θα σου έλεγα να μην το κάνεις μαζί με τη μάνα σου γιατί υπάρχει ο κίνδυνος στο πρώτο ζόρισμα να μπει μπροστά και να… Διαβάστε περισσότερα »

Dr. Arisa
Dr. Arisa
4 χρόνια πριν

Κοίτα, εσύ καλό θα ήταν να μάθεις να μαγειρεύεις γιατί σε λίγο θα είσαι φοιτήτρια και θα τρως σκουπίδια. Είναι μια βασική ανάγκη της καθημερινότητας. Να μάθεις για να προσέχεις τον εαυτό σου πρώτα απο όλα. Ίσως λέω ίσως ήθελε να σου πει αυτό και όχι απαραίτητα να μάθεις για να μαγειρεύεις στους άντρες.

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dr. Arisa

Ολοι μάθαμε να μαγειρεύουμε όταν ήρθε η ώρα και η ανάγκη. Στα 16 της έχει και πρέπει να έχει άλλες προτεραιότητες, δεν είναι ανάγκη να μάθει από τώρα αν δεν θέλει και δεν είναι κάτι που την ενδιαφέρει ή την ευχαριστεί.
Οταν μείνεις μόνος χωρίς να έχεις κάποιον να σου μαγειρευει αναγκαστικά κάποια στιγμή θα μάθεις και δεν χρειάζεται να σου δείξει κάποιος… υπάρχει και το ίντερνετ που σε σχέση με τις παλιές νοικοκυρές παίζει να σου μάθει και πολύ πιο εύκολους-κατάλληλους- σωστούς τρόπους διαχείρησης των τροφίμων.

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Και εμένα μου την έλεγαν που δεν ήξερα να ράβω κουμπιά! Και εγώ απαντούσα ότι θα βρω άντρα να ξέρει. Και αυτό έγινε, ξέρει ο άντρας μου να τα ράβει και ησυχασαμε!

Westie
Westie
4 χρόνια πριν

Και κακοποιητικός

Mushu
Mushu
4 χρόνια πριν

Εμένα πάντως η μάνα μου επειδή είχε δει από την ίδια ηλικία ότι δεν γουστάρω καθόλου την μαγειρική και βλέποντας ότι μάλλον θα περάσω σε κάποια σχολή μακριά απ το σπίτι είχε πει “είτε θα τρως συνέχεια απ έξω (που ήξερε ότι δεν γίνεται) είτε θα βρεις κάποιον να σου μαγειρεύει.” Ε και αυτό έκανα τελικά τυχαία (ο σύντροφος μου είναι ο καλύτερος σεφ <3 ). Ε και αυτήν την ιστορία λέω χαμογελόντας όποτε ακούω κάτι τέτοια σεξιστικά σχόλια για την σχέση μου με την μαγειρική.

Ofglen
Ofglen
4 χρόνια πριν

Κ γω ενθουσιάστηκα!! ♥️