in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς γίνεται να είναι τόσο νέος και να μην έχει όρεξη για σεξ;

Μήπως είχε πρόβλημα που προφανώς δεν ήθελε να πει;

Κάπου στον ένα μήνα συγκατοίκησης και έχοντας ξεχάσει τι θα πει σεξ (εγώ να κάνω κινήσεις αυτός να μην ανταποκρίνεται) ανοίγω το θέμα απροκάλυπτα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 90

Αγαπητή Α,μπα και φίλοι πια σχολιαστές γεια σας, δεν ξέρω αν η ερώτηση αυτή μπορεί να απαντηθεί από ειδικό (ανδρολογο, σεξολόγο ή ψυχολόγο) βέβαια πάντα μου αρκεί η δική σας αντικειμενική και ορθολογική ματιά που με κάνει να σκέφτομαι ολοένα και πιο πέρα απ’ όσο έκανα μέχρι πριν 3 και βάλε χρόνια που άρχισα να σας διαβάζω. Είχα μια σχέση η οποία ξεκίνησε με τρομερό ενθουσιασμό και από τις 2 πλευρές αλλά μικρή συχνότητα στο σεξ βρισκόμασταν κυρίως Σαββατοκύριακα λόγω δουλειάς όπου η πράξη γινόταν από μία έως 3 το πολύ φορές. Τις περισσότερες από αυτές ο σύντροφός μου είχε πιει αρκετά. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ποτέ σε αυτό το κομμάτι αλλά επειδή σε όλα τα άλλα ήταν άψογος θεωρούσα ότι θα φτιάξουν τα πράγματα και εκεί. Όσο περνούσε ο καιρός τα πράγματα χειροτέρευαν, βρισκόμασταν από Παρασκευή βράδυ μέχρι Δευτέρα πρωί και κάναμε σεξ μια φορά όλες αυτές τις μέρες και αν. Είχα συζητήσει μαζί του για το θέμα όσο πιο ευγενικά μπορούσα και χωρίς να θέλω να τον προσβάλλω ή να τον στενοχωρήσω. Του είχα πει ότι περνάμε τόσο τέλεια στο σεξ που είναι κρίμα να μην το κάνουμε πιο συχνά. Εκείνος το έριξε στη δουλειά ότι είναι πολύ πιεσμένος και τα σχετικά. Στην πορεία της σχέσης μου μίλησε για την πρώην του η οποία ήταν λέει σεξομανής και δεν τον άφηνε σε χλωρό κλαρί. Και κάπου εκεί άρχισα να ψηλιαζομαι ότι όντως μπορεί να έχει θέμα. Όσο περνούσε ο καιρός σχεδόν είχαν κλείσει 2 χρόνια αποφασίζουμε να μείνουμε μαζί. Το σεξ ήταν ακόμη μέτριο αλλά ξαναλέω μπορούσα να συμβιβαστώ. Κάπου στον ένα μήνα συγκατοίκησης και έχοντας ξεχάσει τι θα πει σεξ (εγώ να κάνω κινήσεις αυτός να μην ανταποκρίνεται) ανοίγω το θέμα απροκάλυπτα. Μου ξεφουρνιζει ότι έχει χαθεί η έλξη μεταξύ μας ενώ την βρίσκει σε άλλες γυναίκες, ότι δεν μπορεί να με δει ερωτικά, ότι ποτέ δεν υπήρχε και ιδιαίτερη έλξη μεταξύ μας. Φυσικά χωρίσαμε. Και μετά το σεντόνι ρωτάω: πως είσαι σε μια σχέση στα 25-30 που βράζει το αίμα σου κάνοντας τόσο αραιά σεξ; Καταλαβαίνω να φθίνει η έλξη ακόμα και να αδελφοποιηθείς με τον άλλο αλλά δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερη έλξη; τότε γιατί ήταν μαζί μου; μήπως είχε πρόβλημα που προφανώς δεν ήθελε να πει; Η ακόμη χειρότερα μήπως φταίω εγώ τελικά που δεν ήθελε και πολύ; (Αυτό πονάει πιο πολύ απ’ όλα). Με φίλη μου ψυχολόγο που το συζήτησα μου είπε ότι άντρας σε αυτές τις ηλικίες που δεν κάνει σεξ σαν κουνέλι (έτσι ακριβώς!) ή το βρίσκει άλλου ή δεν μπορεί να το κάνει. Ποια η γνώμη σας;

-Σμαράγδα

Η γνώμη μου είναι ότι η φίλη σου θέλει πολλή δουλειά ακόμα με τον εαυτό της για να μπορεί να δηλώνει ψυχολόγος. Η άποψη ότι όλοι οι άντρες στα 25 το κάνουν σαν κουνέλια είναι συντηρητική, πατριαρχική, περιοριστική, αγράμματη, απαίδευτη, απαράδεκτη.

Τώρα, για το θέμα σου. Δεν ξέρουμε τι θέλει αυτός και τι δεν θέλει και γιατί, ούτε μας ενδιαφέρει. Μπορεί να έχει οργανικό θέμα, μπορεί ψυχολογικό, μπορεί να μην ταιριάζατε καθόλου, μπορεί να μην θέλει συχνά, μπορεί μπορεί μπορεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι γιατί εσύ έχεις γυρίσει όλο το θέμα γύρω από αυτόν, ενώ από την πρώτη στιγμή ήξερες ότι υπάρχει πρόβλημα, και δεν ήσουν καθόλου ευχαριστημένη με το θέμα. Έλεγες ότι θα φτιάξει, αλλά χειροτέρευε. Μας λες ότι μπορούσες να συμβιβαστείς, αλλά για φαντάσου: δεν μπορούσες!

Οι απαντήσεις που έδωσε μου φαίνονται σχεδιασμένες να σε πληγώσουν, όταν στριμώχτηκε. Μπορεί να μην ξέρουμε τι του συμβαίνει, αλλά όταν εμφανίζεται η μυθική πρώην που ήταν σεξομανής, πατάω mute. Ήταν η ξαδέρφη της άλλης πρώην, που τελείωνε πάντα και γύρω στις δέκα φορές, όταν την ακουμπούσε στον αγκώνα.

Δεν θα είχες γλιτώσει χρόνο και κόπο αν είχες παραδεχτεί ότι δεν μπορείς; Όχι σε εμάς. Όχι σε αυτόν. Στον εαυτό σου. Κι έτσι δεν θα έφτανες σε σημείο ξεφουρνίσματος. Όταν δεν μας αρέσει κάτι, δεν αναρωτιόμαστε γιατί ο άλλος κάνει κάτι που δεν μας αρέσει. Κοιτάμε αν μπορούμε να ζήσουμε με αυτό ή όχι. Και αν έβρισκες γιατί κάνει ό,τι κάνει, τι θα άλλαζε; Θα κάνατε μαγικά φανταστικό σεξ;

Χμ, ξέρω τι εννοείς. Αν έφταιγες ΕΣΥ που αυτός δεν μπορεί, θα δενόσουν κόμπο και θα γινόσουν πρέτσελ για να του αρέσεις. Πρέπει το συντομότερο να σταματήσεις να σκέφτεσαι έτσι. Δεν είσαι εσύ που κάνεις τον άλλον να θέλει ή να μην θέλει, να είναι λειτουργικός ή όχι, να μπορεί ή να μην μπορεί. Είναι συνεργασία. Άλλες φορές πετυχαίνει, άλλες όχι. Δεν είσαι η γραμματέας του για να μην είσαι «καλή».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

32 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν

Συνδέομαι για να επιβεβαιώσω στη γράφουσα δυο τινα: 1)Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι 25 ετών που δεν θέλουν ίδια συχνότητα σεξ με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους του πλανητη. Βασικά ακόμα κι αν περιορίσουμε το δείγμα ΜΟΝΟ σε ανθρώπους 25 χρονών, θα έχουμε ποικιλία από «θέλει σεξ 3 φορες τη μέρα» μέχρι «δεν ενδιαφέρεται για το σεξ». Επομένως όσοι θέλουν λιγότερο από τα εκατομμύρια των υπολοίπων δεν σημαινει ότι έχουν κάποιο φοβερό πρόβλημα ή μυστική σχέση, απλως δεν θέλουν. Πρόσεξες ότι μιλάω για ανθρώπους κι όχι για άντρες/γυναίκες; Καθόλου τυχαίο δεν είναι. 2)Αν ενδιαφέρεσαι για τη φίλη σου, πρέπει να της δώσεις να… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Κι εγώ στη φίλη ψυχολόγο σκάλωσα! Φαντάσου τώρα να πήγαινε κάποιος για θεραπεία και να του έλεγε αυτά τα πράγματα! Τώρα αναφορικά με το σεξ και την συχνότητα (άσχετα με τον πρώην της κοπέλας), ρε παιδιά, ακόμη και τα sex machines έχουν περιόδους στη ζωή τους που κουράζονται! Επίσης 1-3 φορές μέσα σε ένα σ/κ, που μπορεί να είσαι και πτώμα από την κούραση της εβδομάδας είναι λίγο; Μάλλον πρέπει να πάω στη φίλη ψυχολόγο να μου ανοίξει τα μάτια, γιατί προσωπικά -ειδικά σε περιόδους κούρασης και άγχους- όχι 3 φορές στο 2ημερο δεν μπορώ να κάνω, αλλά ούτε 3… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Ναι, και, ως γνωστόν, αν δεν κάνει σεξ σαν κουνέλι, τον κάνουμε στιφάδο.

Βρέθηκες, σε μία σχέση μετρίου/κακού ή τέλος πάντων μειωμένου σεξ φίλη και είπες, θα τ’ αντέξω, αλλά δεν άντεξες τελικά. Κάτι άλλο ψάχνεις, απλά. Στους συμβιβασμούς κοιτάμε να μπορούμε να ζήσουμε με αυτά που παίρνουμε. Ότι λέει η Λένα, συντάσσομαι.

trailblazer
trailblazer
4 χρόνια πριν

Απάντηση ψυχολόγου που υπεργενικεύει και πρεποπολογεί τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν ΌΛΟΙ οι άντρες στα 25. Τινάξτε τα μυαλά σας στον αέρα ελεύθερα

ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν

Η φίλη σου η ψυχολόγος ελπίζω να μην τα λέει αυτά στους ασθενείς της! Επίσης ο τύπος σίγουρα έχει πρόβλημα και εσύ και καμία γυναίκα δεν θα τιμηθουμε ως μητέρες Τερέζες αν τον γιατροπορευσουμε!

candy
candy
4 χρόνια πριν

Η απάντηση της ψυχολόγου σου είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Τρομάζω στην ιδέα ότι επικοινωνεί τις απόψεις της στις συνεδρίες…

tommi
tommi
4 χρόνια πριν

Λένα : 10 points
Φίλη ψυχολόγος : Zero points

ksenia
ksenia
4 χρόνια πριν

Εγω βλεπω μια σχεση μεταξυ δυο ανθρωπων που δεν εχουν αυτο λεμε ερωτικη χημεια. Αυτος δηλωνει οτι δεν ενιωθε ελξη εσεις οτι δεν σας αρεσε το σεξ μαζι του οποτε μην το παιδευετε ποιος φταιει και τι φταιει, τιποτα δεν φταιε sometimes it happens, sometimes it doesn’t. Δεν ειναι στο χερι μας.

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Υπάρχουν άνθρωποι που όντως δεν μπορούν να νιώσουν έντονη την επιθυμία για σεξ ή ακόμα και καθόλου και ενδιαφέρονται περισσότερο για χάδια, φιλιά και το φιλικό κομμάτι της σχέσης. Από όσα είπες όμως, εμένα ο πρώην σου πιο πολύ σε κομπλεξικό μου κάνει. Το ότι πάει να ρίξει το φταίξιμο σε σένα ότι δεν ένιωσε εξαρχής κι ιδιαίτερη έλξη, ότι η πρώην ήταν σεξομανής (επειδή δεν ήθελε 1 φορά το μήνα χλιαρότατο σεξ φαντάζομαι την έβγαλε σεξομανή) δείχνει ότι έχει άλυτα προβλήματα είτε σωματικά, ορμονικά είτε ψυχολογικά ή και τα δυο τα οποία δεν παραδέχεται και το χειρότερο δεν είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν

Γιατι απορεις πως γίνεται να ήταν μαζί σου αυτός ενώ δεν υπήρχε φοβερή σεξουαλική έλξη από την αρχή και δεν απορεις πχ που έμενες μαζί του και προχωρησες σε συγκατοικηση ενώ υπήρχαν άλυτα θέματα που σε απασχολούσαν; Καλά αυτός με την πρώην κλπ απαράδεκτος και μαλακας αλλά κι εσύ που είχες το ατιτιουντ (και έχεις ακόμα, επικυρωμενο κι από την άλλη απαράδεκτη ψυχολόγο φίλη) ότι αν δεν το κάνετε πάνω από ν φορές τη βδομάδα ο άλλος είναι προβληματικός, θέλεις λίγο διάβασμα. Ή αν όχι διάβασμα, τουλάχιστον καλύτερη επιλογή συντρόφων, ώστε ούτε να αναρωτιέται αν φταις εσύ, ούτε αν ο… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Νόμιζα ότι η ερώτηση: ‘πως είσαι σε μια σχέση στα 25-30 που βράζει το αίμα σου κάνοντας τόσο αραιά σεξ;’ πήγαινε στον εαυτό σου, μετά κατάλαβα ότι ρωτάς γι αυτόν και, ε, προτιμούσα την εκδοχή που είχα καταλάβει λάθος.