in

Αγαπητή «Α, μπα»: Οι φίλες της κόρης μου δεν θα μπορέσουν να έρθουν στο πάρτι που της ετοιμάζω

Τι να της πω για να μην στεναχωρηθεί

Μπαίνω στο θέμα… Ετοιμάζω παρτυ γενεθλίων για την 7χρονη κόρη μου και καλώ τις 2 ξαδέρφες της. Η μαμά τους μου λέει ότι δεν θα μπορέσουν να έρθουν γιατί έχουν κι άλλο παρτυ συμμαθήτριας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 79

Μπαινω στο θεμα… Ετοιμαζω παρτυ γενεθλιων για την 7χρονη κορη μου και καλω τις 2 ξαδερφες της. Η μαμα τους μου λεει οτι δεν θα μπορεσουν να ερθουν γιατι εχουν κι αλλο παρτυ συμμαθητριας. Το ιδιο μου απαντησε κι η μαμα μιας αλλης, καλης φιλης της κορης μου. Ξερω οτι σε αντιστοιχη περιπτωση, η κορη μου θα διαλεγε εκεινες και τωρα θα πληγωθει που την φτυνουν. Τις αγαπαει πολυ και παντα ανυπομονει να βρεθουνε μαζι. Πως πιστευεις οτι πρεπει να το χειριστω; Να της πω την αληθεια και να ειναι αυτο ενα μαθημα για τις σχεσεις που μερικες φορες εμπεριεχουν και την απορριψη; Να της πω μια δικαιολογια για να μη στεναχωρηθει και νιωσει ολη αυτην την απογοήτευση; Θα το εκτιμουσα αν μου απαντουσες συντομα, το παρτυ ειναι το επομενο Σαββατο… Σ’ ευχαριστω!
-Μαμα σε απογνωση

Εδώ είναι μια καλή ευκαιρία να πω ότι διαβάζω τα μηνύματα χρονικά, από το τέλος προς την αρχή, και δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης απάντησης.

Δεν βλέπω τον λόγο να μάθει για την απόρριψη με αυτή την αφορμή, γιατί δεν είναι απόρριψη. Λυπάμαι που το βλέπεις κι εσύ έτσι. Γιατί την φτύνουν; Έχεις λόγους να πιστεύεις ότι σου λένε ψέματα; Θεωρείς ότι εσείς για κάποιο λόγο προηγείστε; Διαλέξατε μια μέρα που οι καλεσμένοι σας είχαν ήδη κανονίσει. Πιο πολύ μάθημα καλών τρόπων μου φαίνεται, γιατί ορθά αποφάσισαν οι μαμάδες να τιμήσουν την υπόσχεση στα άλλα πάρτι. Το πιο λογικό θα ήταν να αλλάξετε ημέρα για την δική σας γιορτή, και να ειδοποιήσετε τους καλεσμένους εγκαίρως, ώστε να μπορούν να δεσμευτούν κι αυτοί απέναντί σας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

21 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Asturiana
Asturiana
4 χρόνια πριν

Και κάπως έτσι τα παιδιά ξεκινάνε να έχουν ανασφάλειες, απλά επειδή οι γονείς τους προβάλουν τις δικές τους ανασφάλειες πάνω τους.

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν

Εντάξει η στεναχώρια του παιδιού μου είναι η πιο άμεση αιτία που μπορεί να βάλω τα κλάματα. Σοβαρά. Θα έκανα αυτό που λέει η Λένα. Άλλαξε τις ημερομηνίες του πάρτυ σας έτσι ώστε να έρθουν οι φίλες της. Δε νομίζω ότι είναι διαγωνισμός ποιες την προτιμούν και ποιες όχι. Μη το βλέπεις έτσι και στεναχωριέσαι και εσύ.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Αγαπητή γραφουσα, η κόρη μου είναι 8 χρόνων. Πριν από 1,5 μήνα η καλύτερη της φίλη (Καρλότα) ειχε τα γενέθλιά της και η μητέρα της έστειλε πρόσκληση για το πάρτυ 5 μέρες πριν και έχοντας προσκαλέσει 7 από το 19 παιδιά. Η μέρα και η ώρα συνενεπτε με ένα ένα άλλο πάρτυ συμμαθητου (Άλεξ), ο οποίος είχε στείλει τις προσκλήσεις 3 βδομάδες πριν σε όλη την ταξη. Όλες οι μαμάδες (μα όλες) απαντήσαμε στην πρόσκληση της Καρλότα αρνητικά λέγοντας ότι έχουμε ήδη αποδεχτεί την πρόσκληση του Άλεξ. Η μαμά απάντησε ότι τα γενέθλιά της κόρης της τα γιορτάζουν πάντα την… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

:), Charlotte τη λένε αλλά εγώ αναφέρομαι σε αυτή ως Καρλότα ακριβώς επειδή μου αρέσει το συγκεκριμένο του Τριβιζά

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Εγώ απ’ την άλλη Καρλότα θυμάμαι την υπηρέτρια απ’ τη Μαρία της Γειτονιάς.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Εγώ την τραγουδίστρια που έλεγε το “ελα, ελα, ελα, παρε με από πίσω”

Femme Farfalle
Femme Farfalle
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Αχ κι εγώ αυτήν σκέφτηκα ρε Φούστα!! Α πα πα…αυτό το επίπεδό μου δε με αφήνει ν’αγιάσω! 😂

daria
daria
4 χρόνια πριν

“Ξερω οτι σε αντιστοιχη περιπτωση, η κορη μου θα διαλεγε εκεινες και τωρα θα πληγωθει που την φτυνουν.” Σε αντίστοιχη περίπτωση η κόρη σου θα έπρεπε να μάθει οτι αν μας καλέσουν κάπου και έχουμε αποδεχτεί την πρόσκληση, δεν το ακυρώνουμε απλά γιατί στην πορεία βρέθηκε κάτι καλύτερο. Οπότε αν δεν θες να αλλάξεις την ημερομηνία δες το σαν μια ευκαιρία να διδάξεις στην κόρη σου καλούς τρόπους και να την μάθεις πως τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε. Και τώρα θυμήθηκα την εξής ιστορία. Όταν ήμουν στο δημοτικό, ένας συμμαθητής μου είχε καλέσει για το πάρτυ γενεθλίων… Διαβάστε περισσότερα »

seb
seb
4 χρόνια πριν

Νομίζω πώς όταν κανονίζεις ένα καλεσμα το πρώτο που επαληθεύεις ειναι αν είναι διαθεσιμοι οι βασικοί προσκεκλημένοι..εφόσον είναι βασικοί για την ευτυχή εκβαση της βραδιάς.οταν εχουν ηδη κανονίσει το σέβεσαι καιδεν μουτρώνεις που δεν αναβάλουν τα πάντα για σένα..αυτο που θα μάθει το παιδάκι σου είναι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς…και οχι αποριψη…επίσης πρέπει ‘αμεσα να κατανοήσει οτι πρώτο θα είναι πάντα μονο για τη μαμα και το μπάμπα και σε καμία περίπτωση για τον θπόλοιπο κόσμο..ειδικά αν είναι μοναχοπαιδι..

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Αχ ελπίζω να άλλαξες τη μέρα και να μην της είπες για την απόρριψη είναι πολύ σκληρό για ένα μικρό παιδάκι. Άσε που τα παιδιά δεν ρωτήθηκαν καν,αποφάσισαν οι μαμάδες οπότε δεν απορρίπτουν την κόρη σου οι φίλες της απλά ακολουθούν τη “δέσμευση” της μαμάς τους.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Για ερωτήματα που αφορούν προβλήματα με την οικογένειά του την ξέρετε την απάντηση.

mm
mm
4 χρόνια πριν

«Ξερω οτι σε αντιστοιχη περιπτωση, η κορη μου θα διαλεγε εκεινες και τωρα θα πληγωθει που την φτυνουν.» Εγώ δεν θα έπαιρνα και όρκο για αυτό. Όταν ένα 7χρονο έχει να διαλέξει μεταξύ ενός πάρτι που θα ξέρει μόνο την ξαδέρφη και του πάρτι που θα πάνε όλοι οι συμμαθητές του, μάλλον θα επέλεγε το πάρτι που θα πάει όλη η τάξη. Στο κάτω κάτω την ξαδέρφη την βλέπει όποτε θέλει, ενώ τους συμμαθητές δεν έχει τόσο συχνά την δυνατότητα να τους βλέπει εκτός σχολείου. Ως προς την ερώτηση, σίγουρα δεν «φτύνει» κανένας την κόρη σου, τις απαντήσεις τις δώσανε… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Να βάλουμε αυτόματο μενού τύπου:
“Για να ρωτήσετε αν πρέπει να στείλετε μήνυμα πατήστε 1. “

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

χαχαχαχαχαχχα

Femme Farfalle
Femme Farfalle
4 χρόνια πριν

Αν έχετε πρόβλημα με τον Γιακουμή του, πατήστε τα 3.
Το 3, το 3… Συγγνώμη!