in

ΗΠΑ: Γυναικολόγος έκανε υστερεκτομή και έδενε τις σάλπιγγες των γυναικών εν αγνοία τους

Ο γιατρός Javaid Perwaiz συνελήφθη μετά από διετή έρευνα του FBI κατηγορούμενος ότι έκανε υστερεκτομή και στείρωση σε γυναίκες, χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Ο γιατρός Javaid Perwaiz συνελήφθη μετά από διετή έρευνα του FBI κατηγορούμενος ότι έκανε υστερεκτομή και στείρωση σε γυναίκες, χωρίς τη συγκατάθεσή τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Παρασκευή ο 69χρονος γυναικολόγος συνελήφθη από τις αρχές και κρατείται χωρίς κανένα ελαφρυντικό με τις κατηγορίες για απάτη στην υγειονομική περίθαλψη, εγκλήματα κατά της υγείας και ανούσιες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε κάνει πάνω από 500 επεμβάσεις την περίοδο 2014- 2018, και όπως αναφέρεται σε έγγραφα που κατατέθηκαν στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια «πραγματοποιούσε περιττές χειρουργικές επεμβάσεις σε ανυποψίαστους ασθενείς».

Οι ασθενείς δεν γνώριζαν ότι είχαν υποβληθεί σε αυτές τις διαδικασίες καθώς πήγαιναν στην κλινική για το ετήσιο τσεκ απ. Ανάμεσα τους  υπήρχαν γυναίκες που πήγαιναν για επέμβαση, χωρίς καν να ξέρουν τι χειρουργείο θα κάνουν. Μία περίπτωση ήταν γυναίκας που διαπίστωσε ευρήματα στον γυναικολογικό έλεγχο. Ο γιατρός την προειδοποίησε πως επρόκειτο για καρκινικά κύτταρα και της πρότεινε υστερεκτομή, ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε επιλέγοντας μια λιγότερο παρεμβατική επέμβαση. Παραβλέποντας την απόφαση της ο Perwaiz  της αφαίρεσε την μήτρα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της επέμβασης, τρύπησε την ουροδόχο κύστη της γυναίκας με αποτέλεσμα να προκληθεί σήψη και να νοσηλευτεί για έξι μέρες. Εν τέλει, αποκαλύφθηκε πως στο φάκελο της ασθενούς δεν υπήρχαν αναφορές για προκαρκινικά κύτταρα στην μήτρα.

Καταγραφή 51
O Javaid Perwaiz

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Perwaiz  φέρεται να έκαψε το κάτω μέρος σαλπιγγών γυναίκας, χωρίς να της το αναφέρει. Η ασθενής αφού πέρασε χρόνια προσπαθώντας να κάνει παιδί, επισκέφτηκε άλλο γιατρό που διαπίστωσε ότι λόγω της βλάβης στις σάλπιγγες δε θα μπορέσει ποτέ να κάνει παιδί.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η άδεια του γιατρού τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς το 1982 ανακαλύφθηκε πως έκανε επεμβάσεις χωρίς αιτία. Το 1996 κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή. Τότε είχε ανακληθεί προσωρινά η άδεια του εώς το 1998 όπου του δόθηκε ξανά πίσω.

Σήμερα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του FBI, μετά από καταγγελία συνεργάτη του. Ο γιατρός παραμένει στη φυλακή χωρίς εγγύηση.

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν

τι Σκ@%α κουβαλάει ο βλαμμένος στο κεφάλι του? Με ποιο δικάιωμα έπαιζε ΄ετσι με τα σώματα και τις ζωές αθώων γυναικών. Ισόβια του αξιζουν

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Δεν ξέρω γιατί το έκανε αλλά μπορώ να να κάνω μια υπόθεση: από μισογυνισμό.
Μου έφερε αμέσως στο νου τους serial killers που σκοτώνουν γυναίκες που δε συνάδουν με τη δική τους «ηθική» (δηλ γυναίκες που κάνουν σεξ, σεξεργάτριες, κτλ) και θεωρούν ότι καθαρίζουν τον πλανήτη. Μια ιδεολογία που έχει ξεκάθαρα να κάνει με μισογυνισμό δηλ.
Μπορεί να είχε, λοιπόν, ανάλογα «κριτήρια» και να στερούσε τη δυνατότητα τεκνοποίησης από γυναίκες που θεωρούσε πολύ κατώτερές του.