in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τι γίνεται όταν εσύ έχεις το αμάξι και μόνο εσύ βάζεις βενζίνες;

Με πειράζει που κάνουν σαν το κόστος να μην υπάρχει

Δεν είναι γυφτιά όταν εσύ έχεις το αμάξι και βάζεις βενζίνες για να πηγαίνετε όλο το παρεάκι για μπάνιο και μετά στη θάλασσα ο άλλος σου λέει ¨μου χρωστάς 2.20 για το παγωτό, άρα πλήρωσέ μου τον καφέ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 46

Δεν είναι γυφτιά όταν εσύ έχεις το αμάξι και βάζεις βενζίνες για να πηγαίνετε όλο το παρεάκι για μπάνιο και μετά στη θάλασσα ο άλλος σου λέει ¨μου χρωστάς 2.20 για το παγωτό, άρα πλήρωσέ μου τον καφέ¨; Πώς απαντάς; Μου φαίνεται εξίσου γυφτιά να πω ¨ρε guys δε σας έχω ζητήσει ποτέ βενζίνη¨ (που είναι και περισσότερα χρήματα, αφού για να πάμε για μπάνιο θέλω κάθε φορά 6-7 ευρώ). Πιο πολύ με πειράζει γιατί αυτό το κόστος είναι σαν να μην υπάρχει, σαν το αμάξι να γεμίζει με αέρα.
-Μανώλης

Μίλα βρε Μανώλη όμως, μίλα. Όχι, δεν είναι γυφτιά να λες στους φίλους σου αυτό που σε ενοχλεί στη συμπεριφορά τους. Μην περιμένεις να το καταλάβουν μόνοι τους ενώ βράζεις στο ζουμί σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

53 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
4 χρόνια πριν

– Mου χρωστάς 2.20 για το παγωτό, άρα πλήρωσέ μου τον καφέ.
– Η βενζίνη είναι 6, οπότε αν θες πλήρωσε και το τοστ να μην ψάχνουμε ψιλά.

Γυφτιά είναι αν δεν είναι αμοιβαίο.

κουκουρούκου
κουκουρούκου
4 χρόνια πριν

Αυτό που στην Ελλάδα θεωρούμε αγενεια το να ζητάμε αυτά που μας χρωστάνε, πραγματικά μας βασανίζει σαν κουλτούρα.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  κουκουρούκου

Είναι το κόμπλεξ του large η αλλιώς, “στο σπίτι τρώμε φακές αλλά στον θείο λέμε ότι τρώμε κρέας”.

Samantha Jones
Samantha Jones
4 χρόνια πριν

Κάποια στιγμή, μετά από πρόσκλησή μου είχαν έρθει δύο φίλες στο νησί που μένω κ έμειναν σε ενοικιαζόμενο για 5-6 μέρες, λόγω του ότι δεν είχα τη δυνατότητα να τις φιλοξενήσω, το είχα πει εξ’αρχής φυσικά! Εννοείτε ότι τις πήγα παντού, με μεγάλη μου χαρά κιόλας κ έκανα ότι πέρναγε απ’το χέρι μου για να περάσουν όμορφα! Το νησί είναι μεγάλο κ κάναμε πολλά χλμ με το αμάξι μου! 2-3 βραδιές έμεινα κ εγώ στο ενοικιαζόμενο γτ είτε γτ ήταν πολύ αργα, είτε γτ είχα καταναλώσει αλκοόλ! Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν το δωμάτιο, η μία φίλη μου διαίρεσε… Διαβάστε περισσότερα »

Galina Reznikov
Galina Reznikov
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Samantha Jones

😱😱😱😱😱
#eleos_kapou
Ακούς εκεί δια τρία!!!

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Samantha Jones

Έπρεπε να το διαιρέσει σε περισσότερα: Τι; τα κουνούπια δεν πληρώνουν;

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Samantha Jones

Εισαστε σιγουρα φιλες μου;

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να βρεις έναν ευγενικό τρόπο να πεις σε κάποιον ότι είναι γαϊδούρι. Έχω υπάρξει ο Μανώλης άπειρες φορές…

Antonis Vasileiadis
Antonis Vasileiadis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι ένα άτομο που είναι γαϊδούρι, θα βρει έναν τρόπο να παρεξηγηθεί στο τέλος. Οπότε για να μη βράζεις εσύ μέσα σου, ας γίνεις δυσάρεστη/ος

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

” σου λέει ¨μου χρωστάς 2.20 για το παγωτό, άρα πλήρωσέ μου τον καφέ¨; Πώς απαντάς;”

απαντας “να στα δωσω, αλλα κι εσυ μου χρωστας 5/10/20 για τις βενζινες.” αν βγαλει να στα δωσει, πες του “δεν πειραζει, κερνα εναν καφε..”
αν δεν βγαλει ομως και κατσει να επιχειρηματολογησει με επιχειρηματα της γυφτιας του τυπου “μα εσυ θα πηγαινες ετσι κι αλλιως”, μην του απαντησεις “ναι αλλα οχι μαζι σου”, απλα μην παρεις το αμαξι την επομενη φορα και πες “παιδια με τι θα παμε; το δικο μου αυτοκινητο δεν ειναι διαθεσιμο”.

xrusa
xrusa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Επειδή το έχω ακούσει κι εγώ, για να συνεχίσω τον γυφτοδιάλογο θα έλεγα ναι αλλά με έξτρα βάρος το αμάξι καίει περισσότερα. ή εντάξει πηγαίντε με λεωφορείο και τα λέμε εκεί.

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν

Συμφωνώ με την Α,μπα, καθόλου γυφτιά δεν είναι να αναφέρεις το θέμα. Είναι πολύ πιθανό αν οι φίλοι σου δεν έχουν αμάξι να μην αντιλαμβάνονται καν τι κόστος έχει η βενζίνα. Στην Ολλανδία έχουμε μια εφαρμογή, το Tikkie. Όταν κάποιος πληρώνει για όλη την παρέα μπαίνει στην εφαρμογή, η οποία δημιουργεί ένα λινκ, που το στέλνεις μέσω μυνήματος στους φίλους σου, το πατάνε και έτσι σου μεταφέρουν μέσω e-banking το ποσό που ζήτησες. Είναι πάρα πολύ απλό. Έχει γίνει λοιπόν πλέον μέρος της κουλτούρας, το stuur je me een Tikkie? Δηλαδή, θα μου στείλεις Tikkie; Αυτό γίνεται όταν πάμε για… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Το Tikkie είναι εξαιρετικό εργαλείο κι έχει γίνει και για μένα αυτονόητο! Βέβαια η κουλτούρα αυτή υπήρχε όντως από πάντα στην Ολλανδία, δεν εμφανίστηκε με το tikkie. Οι Ολλανδοί είναι τρομερά τυπικοί με τα χρήματα και θα χώριζαν ακόμα και το 1 ευρώ σε 0.33 το άτομο.

Red_
Red_
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Σε ποιον όμως μένει το 1 σεντ Οεο;;

Συμφωνώ απόλυτα πάντως! Με τον άντρα μου χρησιμοποιούμε το Splitwise που είναι κάτι παρόμοιο. Δεν μετράμε και τα σεντ φυσικά αλλά βοηθά αφού ο ένας πληρώνει το ενοίκιο λογαριασμούς κτλ να ξέρουμε ότι έχουμε προσφέρει περίπου το ίδιο στο σπίτι. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται υπερβολή αλλά για μας κάνει τα πράγματα πιο απλά!

prince frog
prince frog
4 χρόνια πριν

Την αλλη φορα που θα πατε πες: δεν θα ερθω γιατι μου χουν φυγει πολλα λεφτα με τις βενζινες, παντε εσεις με το κτελ! Μηπως και το καταλαβουν…. εγω παντα κερναω τον καφε στον οδηγο….

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν

Ναι, είναι ΤΣΙΠΙΑ και βόλεμα κι εφόσον κάνουν θέμα το 2.20 τότε θα έπρεπε, σαφώς, να αντιλαμβάνονται το κόστος της βενζίνας. Δεν δέχομαι -στην καμία- ότι δεν γνωρίζουν ότι το αμάξι δεν κινείται με τον αέρα που αναπνέουμε. Οπωσδήποτε μίλα.

Peggy Olson
Peggy Olson
4 χρόνια πριν

Πολλοί “οδηγοί της παρέας” έχουν το ίδιο θέμα. Έχω καταλάβει ότι κάποιος που δεν έχει πιάσει ποτέ τιμόνι και έχει μάθει να τον πάνε και να τον φέρνουν δεν το σκέφτεται καν αυτό. Νομίζει ότι το αμάξι κινείται με τη δύναμη της θέλησης ή κάτι τέτοιο. Επίσης, πέρα από τη βενζίνη, το κόστος της οποίας είναι αδιαμφισβήτητο, την ευθύνη που αναλαμβάνεις να τους πας και να τους φέρεις με ασφάλεια δεν την υπολογίζει κανείς. Ξεκίνα ως εξής: την επόμενη φορά που θα τους φορτώσεις όλους για μπάνιο κάνε μια στάση σε βενζινάδικο. Βάλε 20 ευρώ και για περισσότερο εφέ ψάχνε… Διαβάστε περισσότερα »

Kelly
Kelly
4 χρόνια πριν

Μιλάμε για παντελή αποχή από τη πραγματικότητα. Μανώλη μιλά. Δεν είσαι ο χορηγός της παρέας.