in

Αγαπητή «Α, μπα»: Κάθε καλοκαίρι έρχονται όλοι στο εξοχικό μου

Α μπα, γεια σου… έχω παραθαλάσσιο εξοχικό με την οικογένεια μου κοντά στην επαρχιακή πόλη που ζω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

53671c79f6e17287844dc6ac65ffb7a5

Α μπα, γεια σου…εχω παραθαλασσιο εξοχικο με την οικογενεια μου κοντα στην επαρχιακη πολη που ζω. Καθε καλοκαιρι κρινομαι απο το πώς το χρησιμοποιω. Εχω 15 μερες αδεια συν τα ΣΚ που θελω να παω, να ξεκουραστω, να μην εχω προγραμμα, να κοιμηθω οσο θελω. Καθε ΣΚ κ πολλες φορες στην καρδια του καλοκαιριου, που παω κι εγω, θα χτυπησει καποιο τηλεφωνο (βαλε κοινωνικο κυκλο κ συγγενεις και απο μενα κ απο τον συζυγο, πλεον κ απο φιλους παιδιων), ελα πού ειστε, να ερθουμε για κανενα μπανιο κλπ. Αυτοι ολοι ειναι ανθρωποι που κανω παρεα στην πολη μου, αλλα οταν ερχονται πρεπει ή να φαμε ολοι εξω (βαλε 50 ευρω η οικογενεια) ή να μαγειρεψω, να εχω σπιτι σχετικα καθαρο, γενικα να αλλαξω το προγραμμα μου πχ να μην κοιμηθω οσο θελω ή να βγω οταν πρεπει. Εχει τυχει ευγενικα να το αποφυγω κ καταλαβα οτι δεν αρεσει. Αρα ή καταπιεζομαι, κ μαλιστα συχνα, ή φαινομαι ξινη κ αφιλοξενη. Πώς το βλεπεις το θεμα;

Θαλασσινη

Χρειάζονται κι άλλα στοιχεία. Αυτό που θέλεις να μας πεις είναι ότι δεν θέλεις κανέναν, μα απολύτως κανέναν, ή ότι θέλεις κάποιους υπό όρους; Επίσης, δεν είσαι μόνη σου στο σπίτι, υπάρχει άντρας και παιδιά. Γιατί πρέπει να μαγειρέψεις μόνο εσύ, και γιατί είσαι μόνο εσύ υπεύθυνη για την καθαριότητα; Ένα άλλο ερώτημα είναι, επειδή θα έρθουν για μπάνιο, γιατί αυτό σημαίνει σώνει και ντε ότι θα φάτε μαζί ή ότι θα περάσετε όλη τη μέρα μαζί; Δεν γίνεται να βρεθείτε μόνο για το μπάνιο, άντε για κανέναν καφέ; Γιατί είναι υποχρεωτική η ταβέρνα, και γιατί όλοι αυτοί θεωρούν αυτονόητο ότι θα μαγειρέψεις; Όλοι το ίδιο κολλητοί σας είναι;

Εν πάσει περιπτώσει, αν αυτό που θέλεις να μας πεις είναι ότι δεν θέλεις απολύτως κανέναν για κανέναν λόγο, τότε αν συμφωνεί και ο άντρας σου, ας γίνετε δυσάρεστοι, και ας φαινόσαστε ξινοί και αφιλόξενοι. Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις συγκεκριμένα όρια, και αφήνεις τους άλλους να εισβάλλουν ως οδοστρωτήρες χωρίς να υπάρχουν ζώνες και φίλτρα ανάλογα με την περίσταση, τότε το πρόβλημα είναι αρκετά περίπλοκο, και δεν λύνεται με συμβουλές. Μιλάμε για ολοκληρωτική αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Είναι κρίμα να χάνεις από παρέες επειδή δεν μπορείς να κρατήσεις τις αποστάσεις ανάλογα με τη μέρα, την όρεξη, τις περιστάσεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

40 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν

“Αχ Σούλα μου τι καλή ιδέα να έρθετε σήμερα! Δυστυχώς έχουμε κανονίσει να έρθει η ξαδέρφη του μπατζανάκη του θείου του άντρα μου σήμερα και θα είμαστε κλεισμένοι. Κάτσε να δω την ατζέντα μου να δω πότε έχω ελεύθερο ΣΚ μέσα στο 19 για να έρθετε. Μμμ…για το 2020 σας βλέπω. Σας βολεύει;”

Αν το παίξεις κάπως έτσι;

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Αυτό εφαρμόζω χρόνια τώρα, σε άτομα που δεν θέλω είτε να δω είτε δεν τα συμπαθώ. Είναι μια λύση που κανείς δεν παρεξηγεί. Τι θα σου πει; “Ααα δωσ’μου το κινητό του μπατζανακη του θείου του άντρα σου να το επιβεβαιώσω μια στιγμή” ;

Το παπί.
Το παπί.
4 χρόνια πριν

Θυμάμαι τους γονείς μου να συζητάνε να πάρουν εξοχικό όταν ήμασταν μικρά και τη μάνα μου να αρνείται κατηγορηματικα γιατί “εγώ δεν θέλω να πηγαίνω διακοπές και να τραπεζώνω όλο το σόι κάθε σ/κ με ο, τι αυτό συνεπάγεται”. Μου είχε ακουστεί τόσο υπερβολική τότε και μου την είχε σπάσει άπειρα που στερηθηκαμε το εξοχικό στη θάλασσα χωρίς λόγο.
Εμείς δεν πηγαίναμε ποτέ στα εξοχικά φίλων, εκτός και αν μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας προκαλούσαν. Αν δεν μας εκαναν το τραπέζι τρώγαμε έξω και πλήρωνε ο μπαμπάς μου ως ανταποδωση για τη φιλοξενία.
Νομίζω ότι οι φίλοι σας βολεύονται.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Αν κάποιος ερχόταν κάθε εβδομάδα και σου ζητούσε να του καθαρίσεις το σπίτι και να του δώσεις 50 ευρώ θα το δεχοσουν;
Στην ουσία αυτό σου ζητάνε. Να έρθω στο ξενοδοχείο σου να φάω τσάμπα;
Ρε τι είναι αυτοί;!
Από εμένα είναι ΟΧΙ.
Και δώρο ένα μπουκάλι ξύδι σε όποιον παρεξηγηθεί.

Tania Tsioli
Tania Tsioli
4 χρόνια πριν

Έχει η κολλητή μου σπίτι σαν το εξοχικό σας. Οποτε έρχεται κάποιος, ξεκαθαρίζει αυτή το πρόγραμμα της παρέας.. Πχ θα ψήσουμε, φέρτε κρέατα.. Δε θα ψήσουμε, φερτε σαντουιτσακια.. Όταν κάποιος έχει την άνεση να αυτοπροσκαλεστει, έχεις κι εσύ την άνεση να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Έτσι, δεν είναι δυσαρεστο για κανένα.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tania Tsioli

Μόνο που μπορεί απλώς να μην θες να δεις κανέναν και να περάσεις ένα σκ με την οικογένεια σου βρε αδερφέ!

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
4 χρόνια πριν

Επειδή το έχω ζήσει χρόνια το έργο, ως μέλος οικογένειας με εξοχικό, έχω να προτείνω το εξής: Αν δεν θες καθόλου να βρεθείς με τους φίλους μπορείς να πεις ότι έχεις κανονίσει κάποιες δουλειές, ή ότι μπορεί να πάτε αλλού να βρείτε κάποιους φίλους εκείνη τη μέρα. Αν θες να πας απλά για μπάνιο, πες ότι θα τους βρείτε στην παραλία για ένα μπάνιο γιατί μετά έχεις κανονίσει. Αν θες απλά να τους προσκαλέσεις για ένα καφέ, πες πρώτη ότι μπορούμε να πιούμε έναν καφέ αν θέλετε κι εσείς. Έτσι οριοθετείς σαφώς το πλαίσιο της συνάντησης, πρώτη, χωρίς να χρειαστεί… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Εγώ κατάλαβα ότι όταν έρχονται αναγκάζεστε να πάτε κι εσείς στην ταβέρνα ενώ θα μπορούσατε να φάτε σπίτι σας οπότε όταν έρχεται κόσμος προκύπτει περιττό έξοδο 50 ευρώ.
Να βρεθείτε στην παραλία κατευθείαν και να πιείτε εκεί έναν καφέ. Όταν μεσημεριάσει και θέλουν να πάτε σε ταβέρνα απλά δήλωσε “¨οχι μωρέ θελω να πάω στο σπίτι να ξαπλώσω” και φύγετε. Κανείς δε μπορεί να σου πει να μην πας να ξεκουραστείς, θα το πιάσουν το μήνυμα.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Αυτό! Ή και πιο άμεσα: “Τέλεια, θα συναντηθούμε στην παραλία” και μετά την παραλία ένα “πολύ ωραία περάσαμε βρε παιδιά, άντε καλό δρόμο τώρα!”

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν. Και να είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να πουν ψέματα ή να αποφεύγουν καταστάσεις την έκατσες την βάρκα. Τους αποφεύγεις εξαρχής και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν

Εμ έτσι δεν την πάτησε κ η Κατερίνα Γιουλακη στο ρετιρέ και ερχόταν ο κάθε τυχάρπαστος στο εξοχικό της για να κάνει μπανιο και της έτρωγε τα κεφτεδάκια; Να τους πετάξεις ολους έξω φίλη!

Cozy
Cozy
4 χρόνια πριν

Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα καθώς έχω εξοχικό στην άνδρο, μόνο 2 ώρες από Αθήνα. Κάθε καλοκαίρι με θυμούνται όλοι κ κάποιοι με θράσος αυτοπροσκαλουνται κιόλας . Αυτό που έκανα λοιπόν ανά τα χρόνια είναι να μάθω να γίνομαι δυσάρεστη. Καλώ όσους αγαπώ κ θέλω πραγματικά να έρθουν, για τους υπόλοιπους ειδικά τους θρασεις βρίσκω δικαιολογίες ή λέω απλά κ κοφτά : δεν γίνεται έχω άλλους καλεσμένους. Αν το συνεχίσουν πες μας πότε μπορείς να έρθουμε συνεχίζω στο ίδιο στυλ: μάλλον είναι κλεισμένο όλο το καλοκαίρι το σπίτι οπότε δεν γίνεται. Πιάνουν το νόημα κ δ το συνεχίζουν. Αν κάποιοι το συνεχίσουν… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν

Και γιατί να μην πεις ευθέως ναι ρε, τέλεια ιδέα ελάτε, αλλά σκυλοβαριέμαι να μαγειρεύω και δε θέλω να δίνω πάλι ένα κάρο λεφτά για να τρώμε σκουπίδια έξω (τα σκουπίδια δικά μου)…οπότε παίζει να φέρετε καμιά σπανακόπιτα? Ή αλλιώς να παραγγείλουμε πίτσες? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μιλήσεις έτσι απλά και όμορφα, δεν προσβάλλεις κανέναν, δεν είσαι ούτε ξινή ούτε αφιλόξενη, αντίθετα είσαι πολύ αληθινή και συμπαθής. Μήπως χαλάς την εικόνα της καλής νύφης στην πεθερά πχ και γιαυτό σκας; Έλα ρε κορίτσι, προικώο είναι το εξοχικό, ας σε πέρνανε στα παλάτια τους τότε για να’χουνε κι απαιτήσεις!… Διαβάστε περισσότερα »

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Συγγνωμη οταν τρωτε στη ταβερνα γιατι πρεπει να πληρωσετε εσεις για τους καλεσμενους? Την επομενη φορα πληρωστε τα δικα σας μονο. Μηπως το εχετε παρακανει με τα χουβαρνταλικια και σας βρηκανε κοροιδα? Επισης οχι δεν πρεπει να μαγειρευεις και να τραπεζωνεις, αμα ειναι συγγενεις τοτε πες οτι ησουν κουρασμενη και θα βγειτε να φατε εξω. Τωρα αμα δεν θελεις κανενα επισκεπτη παλι υπαρχουν τροποι να αρνηθεις. Πες οτι φιλοξενειτε καποιον αλλο φετος, η οτι θα λειπετε εκεινο το διαστημα που θελουν να ερθουν. Λυσεις υπαρχουν πολλες.

no-no
no-no
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karamouza

Δεν κατάλαβα να εννοεί ότι τα πληρώνουν όλα, αλλά ότι αναγκάζονται να πάνε σε ταβέρνα συχνά όταν έρχεται κόσμος.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

Κοίτα να δεις, στο τέλος-τέλος θα μας πει ότι περνάνε και καλά. Μπορεί να πίνουν και οινόπνευμα. Σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας;

Αγαπητή φίλη, μπορεί να βαριέσαι κάποιους, αλλά όχι όλους, μπορεί να υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά έτσι όπως το λες δεν είναι και φοβερό. Κάνε τις επιλογές και ρίξε και κανένα άκυρο, αλλά το σημαντικό είναι να περνάτε ωραία με φίλους. Αν έρθουν φίλοι των παιδιών, βγάλ’τους κεφτεδάκια στην παραλία, τι καλύτερο; Γλυτώνεις και την ταβέρνα και τη μάζωξη.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Και ποιος θα τα τηγανίζει τα κεφτεδάκια καλέ;

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Έλα μωρέ τώρα, τι είναι να τηγανίσεις καμιά πενηνταριά κεφταδάκια;; Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε το ψωμί για να μουλιάσει. Στίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κύμινο, το ούζο, πιπέρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σημαντικό να αλατίσουμε τον κιμά γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι μετά το τηγάνισμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Να ξεκουραστούμε θέλουμε κύριε, όχι να πλάθουμε, να τηγανίζουμε και να πλένουμε και κατσαρολικά, αυτά τα κάνουμε και σπίτι μας (στο κανονικό). Εγώ κουράστηκα και μόνο που το διάβασα, πφφφ.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Μαζί σας κυρία μου, να τρώμε αέρα και να πίνουμε ελευθερία.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά κάτι πρέπει να φάνε. Θες να μη φτιάξεις κεφτέδες, μη φτιάξεις.

Αν η φίλη τα έχει ξαμολημένα να ψάχνουν ρίζες, να κυνηγάνε ορτύκια και να ψαρεύουν χταπόδια, πάω πάσο. Ας ρίχνουν πέτρες στους γλάρους, να φάνε γλαρόσουπα.

Αλλιώς, θες ο πατέρας, θες κάποιος άλλος σεφ, θα μαγειρέψουν. Ε ας μαγειρέψουν λίγο παραπάνω και για τα άλλα παιδιά, αυτό είναι το point.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Ανάμεσα στα κεφτεδάκια και τον αέρα υπάρχουν πολλές επιλογές θεωρώ. Όπως και να ‘χει, για όποιον και να τα φτιάξει, κούραση θα είναι, σου λέει κάθε ΣΚ συν 15 μέρες συνεχόμενες, δεν γίνεται δουλίτσα έτσι.

Πέρα από την πλάκα, γι’ αυτό δεν μου αρέσουν τα εξοχικά, πας διακοπές και πάλι όλο δουλειές κάνεις.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

50 ευρώ η οικογένεια εντωμεταξύ που τρώνε; να πάω κι εγώ ρε φίλε

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

Τα εξοδα παιδια δεν ειναι μονο η ταβερνα. Οταν πρεπει να μαγειρεψει για 8 ατομα στην καλυτερη αντι για 4 δεν ειναι εξοδα αυτα? Δεν πρεπει να παει να ψωνισει? Οταν πρεπει να καθαριζει πριν και μετα?

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

Ετσι οπως το γραφει δεν ειναι ξεκαθαρο γιατι μια λεει 50 ευρω η οικογενεια στη ταβερνα μια λεει για το φαγητο στο σπιτι και το καθαρισμα. Ολα εξοδα ειναι και ειδικα αμα τραπεζωνεις καποιον παλι ο οικοδεσποτης πληρωνει. Ολα εξαρτωνται απο το ποσο συχνα θελουν ολοι αυτοι να κουβαλιουνται παιδια…