in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν έπλυνε το τάπερ μου

Δεν μπορούσε να κάνει λίγο έτσι και να το ξεπλύνει έστω με λίγο νερό για να μη βρωμάει;

Αγαπητή Α,μπα, Είμαι κάπως μπερδεμένη και θα ήθελα συμβουλή για τις σκέψεις μου. Μόλις γύρισα από το σπίτι καλού φίλου τον οποίο είχα επισκεφθεί έπειτα απο πολύωρη κούραση στη δουλειά. Επειδή με είχε κόψει η πείνα, έβγαλα το δοχειάκι που είχα βάλει τη χειροποίητη σπανακόπιτά μου (του προσέφερα και δεν ήθελε), και άρχισα να τρώω. […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

taperaki ampa

Αγαπητή Α,μπα, Είμαι κάπως μπερδεμένη και θα ήθελα συμβουλή για τις σκέψεις μου. Μόλις γύρισα από το σπίτι καλού φίλου τον οποίο είχα επισκεφθεί έπειτα απο πολύωρη κούραση στη δουλειά. Επειδή με είχε κόψει η πείνα, έβγαλα το δοχειάκι που είχα βάλει τη χειροποίητη σπανακόπιτά μου (του προσέφερα και δεν ήθελε), και άρχισα να τρώω. Και ερχόμαστε στο κυρίως θέμα μου. Όταν έφυγα το ξέχασα εκεί αλλά επειδή μένουμε κάπως μακριά και με το καθημερινό τρέξιμο δεν προλαβα να πάω να το πάρω, μόνο σήμερα που βρήκα το χρόνο. Εκτός του οτι το είχε αφήσει στην ίδια ακριβώς θέση, το άνοιξα και βρήκα ξεραμένα χόρτα, ζυμαρια κλπ απο την πίτα να εχουν μουχλιασει και να βρωμοκοπάνε! Νευρίασα η αλήθεια είναι κι εδω είναι που θέλω βοήθεια γιατί μπερδευομαι. Ενώ δεν είχε την υποχρέωση να το πλύνει εννοείται γιατί δική μου ευθύνη ηταν να το θυμηθώ, δε μπορούσε να κάνει λίγο έτσι και να το ξεπλύνει έστω με λίγο νερό για να μη βρωμάει; Υπερβαλλω;

-Σπανακοπιτού

Εντάξει, δεν είχε την υποχρέωση να πλύνει το ταπεράκι σου, αλλά νομίζω ότι πάνω κάτω είχε την υποχρέωση να κρατάει το σπίτι του τουλάχιστον χωρίς μούχλες, και αν και το ταπεράκι ήταν δικό σου, ήταν ταυτόχρονα και μέσα στο σπίτι του.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

52 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν

Βρε παιδιά με όλη μου την ειλικρινή απορία το ρωτάω αυτό. Αντί να κάτσεις να προβληματίζεσαι και να στέλνεις και στη Άμπα ερώτηση, δε σου ήρθε εκεί επί τόπου όταν είδες τη μούχλα να του πεις ” Καλά βρε μανάρι μου δε μπορούσες να ρίξεις λίγο νερό να μη σαπίσει το ταπεράκι μου; Το κουλό θα σου έπεφτε;”

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Πώς να γίνεις δυσάρεστη Rubia; Είναι μακρύς ο δρόμος…..

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Πέστα! Αυτό που για κάτι τέτοια απλά δεν ανοίγουν το στοματάκι τους μερικοί/ές να λύσουν την παρεξήγηση ή να μάθουν τελοσπάντων τη γνώμη του άλλου (που δεν είναι άγνωστος, είναι φίλος!) πριν τα πάρουν κρανίο δεν θα το καταλάβω ποτέ.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Σκέφτομαι να ανοίξω ένα δεύτερο φροντιστήριο και να βάλω απ εξω ταμπέλα “Τα αυτονόητα που τελικά δεν είναι αυτονόητα”. Μαθήματα που θα διδάσκονται:
1. Καθαριότητα σώματος, μαλλιών, σπιτιού (Και ταπερ)
2. Απ εξω το παιδικό τραγούδι Please and thank you (β κύκλος μαθημάτων:εφαρμογες)
3.τι είναι τα λεφτά και πού χρησιμεύουν (σε αυτό θα πρέπει κι εγώ να παρακολουθήσω μερικά μαθήματα)
4.Ο κόσμος δεν σας χρωστά,μην τα θέλετε όλα δικά σας (Αυτό κάθε πρωί αντί προσευχής)
Συμπληρώστε ελεύθερα!!

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

” Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν” (εναλλακτικός τίτλος “δεν μπορεί να κάνεις κανέναν να συμπεριφέρεται όπως θέλεις εσύ”)

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

– “Απλά δε σε γουστάρει, ξεπέρασέ το”
– “Τί σημαίνει συναίνεση” for dummies
– “Πώς να συμπεριφέρεσαι ως πελάτης σε ένα κατάστημα”

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Μπορούσε. Αλλά δεν ήθελε. Οπότε το άφησε εκεί που ήταν και δεν έκανε τίποτα. Γιατί; Γιατί μπορούσε. Deal with it.

George Elliot
George Elliot
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

“Γιατί; Γιατί μπορούσε. Deal with it.”
Καλά αυτό κολλάει παντού ε????

sugar
sugar
4 χρόνια πριν

Δεν είναι καμιά τρομερή υποχρέωση όταν μιλάμε για ένα ταπεράκι. Ένα ταπεράκι. ΕΝΑ ΤΑΠΕΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙΙ (αν υπήρχαν βουνά γύρω μου, θα αντιλαλούσαν).

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sugar

My tupper? MMMYYY TUPPEEEER? /Rossvoice

sugar
sugar
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

😂😂😂

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

we were on a breaaakkk

Alexandra
Alexandra
4 χρόνια πριν

Πόσο καλοί φίλοι είστε ρε παιδιά που δεν έχετε το θάρρος να μιλήσετε ο ένας στον άλλον,έλεος δηλαδή!!Εγώ θα του έλεγα “καλά ρε μ@λακα,λίγο νερό δεν μπορούσες να ρίξεις να το ξεπλύνεις?” Και θα γελούσαμε παρέα.

George Elliot
George Elliot
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alexandra

Εμένα θα είχε αλλάξει και 3 μέσα για να μου το φέρει…

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Και το βραβείο σαπίλας και σπαρίλας το κερδίζει ο φίλος που αφήνει το ταπεράκι άπλυτο, δίνοντας του μια ευκαιρία να γίνει κάτι πέρα από ταπεινό ταπεράκι σπανακόπιτας, αλλά ένα εργαστηριακό δοχείο πειραμάτων και ερευνών.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Μπα, αν υπάρχει βραβείο το κερδίζω άνετα, έστω και ετεροχρονισμένα 20 χρόνια μετά το γεγονός. Φρέσκος φοιτητής και ούτε δέκα μέρες που μένω (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) μόνος, μια φίλη μου έφερε μια κατσαρόλα κοκκινιστό (εκείνη τότε άρχισε να μαγειρεύει, οπότε τις πρώτες ημιαποτυχημένες προσπάθειες τις έδινε σε μένα που έχω γερό στομάχι). Τρεις μέρες μετά ήρθε να πάρει την κατσαρόλα της πίσω. Εκεί ανακάλυψα πως τελικά οι κατσαρόλες δεν είναι αυτοκαθαριζόμενες, και όταν μένεις (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) μόνος χωρίς τη μανούλα, πρέπει να πλένεις και πιάτα. Ακόμα το λέμε και γελάμε… Επίσης, η μάνα μου μού είχε αφήσει μερικά μανταρίνια σε ένα μπολ, τα… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Δικό σου το βραβείο, ας πάρει ο φίλος βραβείο δεύτερης θέσης. Νίκησες στις λεπτομέρειες.

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

😀
ΑΧ! αντί να είναι υποχρεωτικός ο στρατός θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η φοίτηση σε άλλη πόλη (για αγόρια και για κορίτσια).

dim
dim
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Μου θύμισες ιστορία προ εικοσαετίας επίσης, πρωτοετής φοιτητής ο ένας αδερφός μου, τελείωνει η χρονιά και έρχεται στην πόλη μας για διακοπές! Οπότε μετά από μερικές εβδομάδες, χτυπάει το τηλέφωνο, και αρχίζει ένα άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον για τον αδερφό μου από τη σπιτονοικοκυρά.
-Και πως πάει στις σπουδές, και είναι καλά, και τον βλέπετε δηλαδή,ε? Έχει δώσει κλειδιά σε κάποιο φίλο του μήπως??
Εν ολίγοις και αφού βεβαιώθηκαν ότι-μάλλον- ζούν όλοι, άνοιξαν το σπίτι και βρήκαν στο φωταγωγό μια σακούλα με κάτι αδιευκρίνιστο που ξαναζωντάνεψε από τον αυγουστιάτικο καιρό της Αθήνας!

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Είχα συνάδελφο παλιότερα στη δουλειά που καυχιόταν πως δεν έπλενε ποτέ τα πιάτα του ως φοιτητής! Του πλήρωναν μια κυρία να καθαρίζει το φοιτητικό του σπίτι οι γονείς του, η οποία ερχόταν μια φορά την εβδομάδα. Αυτός απλά στοίβαζε τα άπλυτα πιάτα ολόκληρης της εβδομάδας στο νεροχύτη και όταν ερχόταν η καθαρίστρια του τα έπλενε! Και μας το έλεγε αυτό με καμάρι! Δεν πτοήθηκε ούτε από την έκφραση αηδίας στα πρόσωπά μας.

sapila
sapila
4 χρόνια πριν

Σοβαρα τωρα? Εσυ ξεχασες το ταπερ σου, αυτός πρεπει να το πλύνει; Τι λογική είναι αυτή? Και, όπως εσύ σιχαίνεσαι τωρα την ΔΙΚΗ σου μουχλα, μπορεί κι αυτός να σιχαίνεται να πλένει τα ΞΕΝΑ υπολείμματα τροφής. Ιου.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sapila

Μικροβιοφοβία: Ίου στην νιοστή.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Πιστεύω πως, για να μην πεις κάτι εκείνη τη στιγμή, μάλλον δεν το άνοιξες μπροστά του και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο σπίτι σου. Εάν δεν το είχε ανοίξει ούτε εκείνος, πώς ήθελες να ξέρει για τις μούχλες; Μπορώ να σου βρω ορισμένους καλούς λόγους που το άφησε άπλυτο: 1. Σιχάθηκε (ορισμένα παλιά ξένα τάπερ είναι σκέτη αηδία) 2. Δε φαντάστηκε ότι θα είχαν ξεμείνει τόσα αποφάγια από πίτα, δε σε είχε για τόσο τσαπατσούλα 3. Δεν είναι αδιάκριτος να ανοίγει ξένα πράγματα 4. Έμενε αλλού όλες εκείνες τις μέρες 5. Στην τελική ακολούθησε πιστά το πατροπαράδοτο ελληνικό έτοιμο που θέλει… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

*έθιμο

Ηλιοστάλλακτη
Ηλιοστάλλακτη
4 χρόνια πριν

Να σηκώσει το χέρι όποιος έχει ανοίξει τάπερ ξεχασμένο στο σχολείο 15νθήμερες (Πασχαλινές ή Χριστουγεννιάτικες, δε θυμάμαι) διακοπές….

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ηλιοστάλλακτη

Στο απθ θα περασει ο μαθητης σου, χημικο/βιολογικο

mm
mm
4 χρόνια πριν

Επίσης μπορεί να έλειπε από το σπίτι τις ημέρες που μεσολάβησαν ή να γυρνούσε μόνο για ύπνο και να μην το είχε δει.