in , ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Πού τελειώνει το φλερτ και που αρχίζει η παρενόχληση;

Αν δεν της αρέσεις ακόμα και ένα ευγενικό κοπλιμέντο να της κάνεις, θα αρχίσει να μιλάει για παρενόχληση.

Αμφιταλαντεύτηκα πολύ για αυτή την ερώτηση. (Διαβάζω τακτικά απαντήσεις σου και πάνω-κάτω ξέρω το κλίμα). Έχω αρκετά μικρή εμπειρία στο άλλο φύλο για την ηλικία μου (καταλαβαίνεις) και βλέπω τις “επιδόσεις” άλλων σε αυτό τον τομέα και ζηλεύω. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

harrassment2 ampa

Αμφιταλαντεύτηκα πολύ για αυτή την ερώτηση. (Διαβάζω τακτικά απαντήσεις σου και πάνω-κάτω ξέρω το κλίμα). Έχω αρκετά μικρή εμπειρία στο άλλο φύλο για την ηλικία μου (καταλαβαίνεις) και βλέπω τις “επιδόσεις” άλλων σε αυτό τον τομέα και ζηλεύω. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το ερώτημά μου έχει να κάνει με παρενόχληση. Έχω βρεθεί σε παρέες και έχω δει “επί τω έργω” άντρες που μου δίδαξαν “μπορείς να κάνεις και να πεις ο,τι θέλεις σε μια γυναίκα οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, από βλέμμα και κομπλιμέντο μέχρι χούφτωμα. Αν της αρεσεις ή αν είσαι εμφανώς πλούσιος ή πολύ όμορφος ακόμα και να τη χουφτώσεις στη μέση του δρόμου δε θα έχει πρόβλημα,. Αν δεν της αρέσεις. ακόμα και ένα ευγενικό κοπλιμέντο να της κάνεις, θα αρχίσει να μιλάει για παρενόχληση”. Πού τελειώνει το φλερτ και που αρχίζει η παρενόχληση;

Εκεί που ο άλλος νιώθει άβολα. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Είναι πάρα πολύ απλό.

Ξέρεις γιατί μερικοί νιώθουν ότι είναι τρομερά περίπλοκο και έχει τόσες γκρίζες ζώνες; Γιατί δεν δέχονται ότι αυτό το αποφασίζει ο άλλος, και όχι οι ίδιοι.

Επειδή έχουν μάθει (αυτοί οι άντρες) ότι αυτοί αποφασίζουν πότε μια γυναίκα πρέπει να νιώθει καλά με την προσέγγιση τους, δηλαδή, όλες, πάντα. Είναι πολύ καινούρια η ιδέα για αυτούς ότι μια γυναίκα μπορεί να σε απορρίψει, ΝΑΙ, επειδή ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙΣ. Ναι, αν δεν της αρέσεις, είναι παρενόχληση. Αν της αρέσεις, μπορεί να μην είναι.

Σοκ! Έχουν αγανακτήσει πολλοί με αυτή την πρωτοφανή αποκάλυψη. Οι γυναίκες έχουν άποψη για το ποιος θα τις χουφτώσει! Εκεί μας φτάσαν τα μνημόνια.

Και αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντάω στο φοβερό ερώτημα «πότε είναι παρενόχληση». Είναι όταν το νιώθει ο άλλος ως τέτοια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

40 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Όταν διαβάζω αυτά τα “επιδόσεις”, “επι τω έργω” και “μου δίδαξαν”, με πιάνει μια φοβερή όρεξη να αρχίσω να βαράω κόσμο. Τί είμαστε πουλάκι μου, μπεκάτσες και πρέπει να σου διδάξουν πώς να βγεις για κυνήγι; Ξεκίνα για αρχή με το να αποδέχεσαι οτι οι γυναικες δεν είναι τρόπαια ή θηράματα, είναι άνθρωποι όπως εσύ, με αισθήματα και ορμές όπως εσύ. Θα γούσταρες να σε ενοχλεί και να σε χουφτώνει ένας άγνωστος στο μπαρ, ο οποίος δεν σου αρέσει και νομίζει οτι αν σε πιέσει θα αλλάξεις γνώμη; Όχι,ε; Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Λυπάμαι πολύ που σου… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Lasitskene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Είναι τόσο δύσκολο να αποβαλλουν όλη αυτή τη νοοτροπία της ανδρικής κυριαρχίας στο σεξ. Ένα απλό παράδειγμα η γλώσσα του ποδοσφαίρου και οι εμφυλες αναπαραστασεις της. Ο αντίπαλος που “τον τρωει” απ την ομάδα τους, και όλοι οι σεξουαλικοί συμβολισμοί και η θηλυκοποιηση του αντιπάλου. Είναι αστείο το πόση αξία έχουν δώσει στον “Γιακουμη” που κουβαλάν στο παντελόνι τους, κάποτε αηδιαζα, τώρα απλά γελάω γιατί είναι κωμικό το πως μπορείς να παρερμήνευεις κάποια πράγματα για να παρουσιάζεσαι κυρίαρχος. Εγώ μπορεί να βγήκα έξω με στόχο να ξεδώσω στον πρώτο που θα βρω διαθέσιμο και ξαφνικά θα την δει κατακτητής ο… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν

Δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων οτι ο άλλος θα νοιώσει άβολα. Αν δεις οτι νοιώθει άβολα και επιμένεις αυτό είναι παρενόχληση.

Mr Mazis
Mr Mazis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Σε δύο γραμμές η πιο ουσιαστική απάντηση.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων ότι αν χουφτώσεις την άλλη στη μέση του δρόμου θα νιώσει αβολα. Μπορώ να ξερω εκ των προτέρων ότι αν σε πυροβολήσω θα πάω φυλακή. (Εκτός αν είμαι ο Κασιδιάρης που μπορει και να μην πάω)

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Εντάξει, κάποιες κινήσεις όμως δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις πως θα κάνουν τις περισσότερες γυναίκες να νιώσουν άβολα. Catcalling, το σιχαμερό χέρι στη μεσούλα όταν θέλει κάποιος να σε παραμερίσει για να περάσει σε γεμάτο μπαρ, το χούφτωμα γενικώς στο άσχετο. Αυτά τα πράγματα δεν χρειάζεται να τα κάνεις και να περιμένεις να δεις αν η άλλη νιώθει άβολα. Απλά δεν τα κάνεις.

Πιπέρι
Πιπέρι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

leave it to beaver, καμμιά φορά ξέρεις από πριν ότι ο άλλος θα νιώσει άβολα (π.χ. χούφτωμα από άγνωστο στη μέση του δρόμου, γλοιώδης ψίθυρος στο αυτί στον ηλεκτρικό κτλ). Αν παίρνεις ως δεδομένο ότι η προσέγγιση γίνεται με σεβασμό εξαρχής, τότε πάσο.

sugar
sugar
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα νιώσει άβολα, όταν πας να μιλήσεις. Όταν πας να χουφτώσεις, οι πιθανότητες και η λογική δεν είναι με το μέρος σου.

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Απαντάω στον εαυτό λόγω των παρακάτω σχολίων οτι μιλάω για νορμάλ προσεγγίσεις, οχι χουφτώματα κλπ

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Συμφωνω σοκοφρετα, ο (οδυσσα)κουλης εχει κουφαθει απο τις πολλες σειρηνες και νομιζει πως μας γλενταει κιολας οταν ασχολουμαστε μαζι του κ του απανταμε στις προβοκατορικες δηλωσεις του. Προτεινω εντατικο και καθολικο φτυσιμο (οχι για να μη τον ματιαξουμε)

Amaya
Amaya
4 χρόνια πριν

Μα τώρα αλήθεια; θα χουφτώνει κάποιος γυναίκα στη μέση του δρόμου και αν είναι ωραίος ή εμφανως πλούσιος αυτή δε θα έχει πρόβλημα..;;
Και ρωτάς αν αυτό ισχύει; και αν ισχύσει σε μια σπάνια περίπτωση, ρωτας αν αυτό θα μπορούσε να ειναι κανόνας;
Με ξεπερνά η ερώτηση.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Amaya

Το “εμφανώς πλούσιος” μου δημιουργεί μια αναγουλα, λες και οι άνθρωποι αγοράζονται για μια βόλτα σε ένα convertible…….
Πολύ σωστό σχόλιο Amaya

optimistictragedy
optimistictragedy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Amaya

Προχθές περπατούσε μια φίλη μου στο πεζοδρόμιο έξω από γνωστό κλαμπ του Συντάγματος, 5 το ξημέρωμα, ήταν ένας τύπος γύρω στα 45-50 πετάει στα πόδια της φίλης μου δύο διακοσαευρα κ της λέει ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ *ΑΜΗΣΩ… έγινε χαμός μετά τον έβρισε αυτή, την έβρισε αυτός…
Πφφφφφφφφ

sugar
sugar
4 χρόνια πριν

Όχι. Δεν μπορείς να κάνεις και να πεις ό,τιδήποτε, οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή σε μια κοπέλα. Είναι βασικό αυτό. Το κατάλαβες? Οκ, πες το και στους φίλους σου που σε δίδαξαν και πάμε παρακάτω τώρα. Όταν θέλεις να φλερτάρεις, μπορείς να δείξεις το ενδιαφέρον σου, να συζητήσεις, να παρατηρήσεις, να ακούσεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτή είναι η βασική αρχή. Μην περιμένεις τίποτα από τον άλλον, επειδή γουστάρεις εσύ. Και θα δεις που θα καταλάβεις τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ανταπόκριση, την απόρριψη ή την απλή ανοχή. Επίσης, δε θέλουμε να είστε πλούσιοι ή όμορφοι για να μας χουφτώσετε.… Διαβάστε περισσότερα »

αστροπελέκι
αστροπελέκι
4 χρόνια πριν

χρόνια ολόκληρα βαφτίζαμε φλερτ την υπέρβαση των ορίων μας στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο χώρο εργασίας, στο σπίτι μας το ίδιο. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν υπέρμαχες του φλερτ (Κατρίν Ντενέβ) και θηλυκά παλιάς κοπής (ο άντρας πρέπει να είναι αρσενικό, δλδ άξεστος και μαλάκας, και κυνηγός, δηλαδή να μην έχει όρια και κανόνες). Είναι φυσικό, λοιπόν, ένα νεαρό κορίτσι να αναρωτιέται, αλλά, ευτυχώς, αναρωτιέται εδώ μέσα για να ακούσει και τις δικές μας φωνές. Προηγήθηκε ένα ολόκληρο κίνημα (metoo), το οποίο αμφισβητήθηκε, λοιδωρήθηκε, έβαλε όμως ζητήματα στο τραπέζι, που χρόνια τα σπρώχναμε κάτω απ’ το χαλί. Ε, ναι, οτιδήποτε σε… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Observer
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αστροπελέκι

αστοπελέκι και Φωτεινή, το ανησυχητικό είναι ότι ακόμα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις γυναικών που επιβραβεύουν μια πιεστικά διεκδικητική συμπεριφορά ακόμα και το 2018 – μετά δε ξέρω. Όσο υπάρχουν οι περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν τη συμπεριφορά ότι πρέπει να διεκδικήσεις τη γυναίκα και να την πιέσεις και όταν επιζεί η άποψη “μια γυναίκα λέει όχι εννοεί ίσως” δυστυχώς η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Και φυσικά ένας όμορφος και πλούσιος άντρας έχει μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις του από έναν που τις κυνηγά απελπισμένα οπότε αυτό αντικατοπτρίζεται στο πόσο δεκτικές γίνονται οι γυναίκες στην προσέγγιση τους αντίστοιχα. Μου άρεσε η απάντηση του “Leave it to… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Lasitskene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Observer

Η κατάσταση διαιωνίζεται επειδή υπάρχουν γυναίκες που επιβραβεύουν επιθετικές συμπεριφορές; Κριτική σκέψη δεν υπάρχει για να μη κάνεις κάτι που είναι παρεμβατικο;

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

Το φλερτ είναι μία ευχάριστη διαδικασία.Όταν σταματάς να νοιώθεις αυτήν την ευχαρίστηση τότε είναι παρενόχληση.Επίσης, το φλερτ δεν έχει μέσα χουφτώματα ή πρόστυχες λέξεις ή μία στάση σώματος επιθετική/κυριαρχική.Μία κίνηση η οποία δείχνει ότι το φλερτ θα οδηγηθεί σε παρενόχληση είναι όταν ο άλλος έρχεται πολύ κοντά σου, σου κλείνει δηλαδή τον “ζωτικό” σου χώρο.Δεν κρατάει μία απόσταση ευγενείας…

sapila
sapila
4 χρόνια πριν

Το θεμα ειναι τοσο πατριαρχικα οχυρωμενο που δυσκολα μπορείς να τους το δωσεις να το καταλαβουν.Η σκεψη του ανδρα συνηθως παει ως εξης: Moυ ριχνει ακυρο με τη μια?=ειναι αγενης, σνομπ, και ξινομ@@να/ πιθανοτατα και golddigger. Μου μιλαει ευγενικα, αλλα αρνειται για περαιτερω?=με παιζει και χανω τον καιρο μου. Αρνειται γενικοτερα αλλα χωρίς να μου το τριψει στα μουτρα? = μου κανει ναζια και θελει να επιμεινω. Δηλαδη σε ολη αυτην την εξισωση δεν υπαρχει ο παραγοντας ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ. Η διαθεση της κοπελας δεν λαμβανεται ποτε σοβαρα υπ’οψιν. Νεαρε μου φιλε, μια συμβουλη. Το φλερτ δεν είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sapila

Νομιζω δεν κατάλαβες καλά τι λέει, αυτό που λέει είναι πως παρατηρεί οτι αυτοί που παρενοχλούν, επιμένουν και είναι πιο επιθετικοί έχουν και τη μεγαλύτερη επιτυχία και σου λέει εγώ που δεν…μήπως κάνω κάτι λάθος τελικά;

Lasitskene
Lasitskene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Με τόσα περιστατικά από rape date, από γυναίκες που δεν θελαμε να φανούμε δυσάρεστες, εγώ δε θα απορούσα για την “επιτυχία” των επιθετικών…

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

Βρε αγόρι ηρέμησε.Δεν είπαν τίποτα οι λεβέντισσες.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Όταν καταλάβεις πως είναι να νιώθεις αντικείμενο στην διάθεση και στις ορέξεις του καθενός, να σε προσβάλει, να σε αγγίξει, να σε απειλήσει, να σε βιάσει, τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει παρενόχληση και τι όχι. Ακόμα και αυτό που θεωρείται φλερτ μπορεί για κάποια να είναι παρενοχλητικό και εκεί έγκειται το πρόβλημα των αντρών, στο γεγονός ότι μια γυναίκα έχεις δικαίωμα επιλογής, αυτοδιάθεσης, αντίδρασης. Δεν θα σας πούμε τα όρια μεταξύ φλερτ και παρενόχλησης. Δεν υπάρχουν, τα ορίζει κάθε γυναίκα και αυτό σας ενοχλεί, σας θυμώνει και σας αποσυντονίζει. Γιατί έχετε μάθει ότι οι γυναίκες είναι μια υποκατηγορία που οφείλει… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν

Κυκλοφορεί ευρέως εδώ και αρκετό καιρό, η άποψη (ανάμεσα σε άντρες) ότι οι γυναίκες νιώθουμε παρενόχληση μόνο αν ο άλλος είναι φτωχός ή άσχημος. Ότι αν ο άντρας είναι όμορφος είναι αποδεκτό το να έρθει να με χουφτώσει στο μπαρ, ας πούμε. Ότι εκεί δε θα διαμαρτυρηθώ. Ή ότι αν μου κάνει ένα ευγενικό κοπλιμέντο αλλά είναι άσχημος, εγώ είμαι παράλογη (όπου εγώ, βάλε μια οποιαδήποτε γυναίκα) και θα αρχίσω να μιλάω για παρενόχληση. Μεγάλη κουβέντα το τι θεωρεί ο καθένας μας ευγενικό κοπλιμέντο παρεπιπτόντως… Δηλαδή αυτό που λένε, και που λέει και το παλικάρι που “δεν είπε και τίποτα”,… Διαβάστε περισσότερα »