in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω τεράστιο θέμα με την κυτταρίτιδα!

Με ενοχλεί απίστευτα

Α μπα μου πώς να ξεπεράσω το first world problem μου? Εχω τεραστιο θεμα με την κυτταριτιδα! Είμαι 27 πλεον, αλλά έχω κυτταριτιδα απο τα 17 μου (κλιμακουμενη) ενω ειμαι παντα πολυ αδυνατη και δεν ειχα ποτε μα ποτε διακυμανση βαρους (παντα σταθερα ενα δυο κιλα πανω κατω αναλογα με τα υγρα). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

cellilute2 ampa

Α μπα μου πώς να ξεπεράσω το first world problem μου? Εχω τεραστιο θεμα με την κυτταριτιδα! Είμαι 27 πλεον, αλλά έχω κυτταριτιδα απο τα 17 μου (κλιμακουμενη) ενω ειμαι παντα πολυ αδυνατη και δεν ειχα ποτε μα ποτε διακυμανση βαρους (παντα σταθερα ενα δυο κιλα πανω κατω αναλογα με τα υγρα). Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν προσεχα τη διατροφη μου, οχι τοσο επειδη εχω το σουπερ μεταβολισμο οσο επειδη ειμαι γενικα λιγοφαγη. Τρωω δηλαδη συχνα σουβλακι, πιτσες, τζανκ και γενικα αν βρεθει το τζανκ στο δρομο μου θα το τιμησω οπως θα τιμησω αλλα τρωω λιγο επειδη δεν πειναω τρομερα. Βεβαια αυτο δεν εχει σημασια γιατι δυστυχως το λιπος ειναι λιπος. Επισης δυστυχως το γεγονος οτι δεν εκανα ως τωρα γυμναστικη, δεν επινα πολυ νερο και κυριως οτι η μητερα μου εχει επισης απιστευτη κυτταριτιδα απο μικρη ηλικια, με εχουν κανει να ντρεπομαι πλεον να βγω με το μαγιο στην παραλια ή να φορεσω σορτσακια που τοσο αγαπαω (ναι εχει κατεβει η κυτταριτιδα σχεδον ως το γονατο, ντρεπομαι και που το γραφω). Φετος ηταν το κατι αλλο, γιατι ενω το ειχα αντιληφθει ηδη απο πολλα χρονια οτι ελαχιστες στην ηλικια μου εχουν την κυτταριτιδα που εχω εγω (και βασικα, εχουν ελαχιστη), το καταλαβα στο 100% απο τη φετινη παρεα διακοπων μου, που οι 4 απο τις 5 δεν ειχαν καθολου (ενω κανουν απλα γυμναστικη μια φορα τη βδομαδα και αν, ουτε στερουνται διατροφικα, ουτε εχουν το τρομερο υψος ή χαμηλο βαρος) . Σαν εμενα καμια! Την πρωτη μερα των αποκαλυπτηριων μπηκα για μπανιο γιατι ειχα ηδη βγαλει το παρεο αλλα τις επομενες ψηνομουν στο λιοπυρι και αρνιομουν να βγαλω εστω και το παρεο μου γιατι ενιωθα απαισια με το σωμα μου! Φυσικα μια φιλη μου το καταλαβε γιατι της το εχω πει και μου τα εψαλε. Εχω ψαξει λυσεις σε κεντρα κοσμητικης δερματολογιας αλλα εχω φοβηθει τις παρενεργειες. Και πλεον ντρεπομαι να πηγαινω και εκει, γιατι και τις δυο φορες που πηγα με παραπονο οτι εχω τεραστιο θεμα με την κυτταριτιδα, ψαχνω μια λυση, πριν με δουν δεν το πιστευαν (εχω πολυ σφιχτο σωμα, απιστευτο αλλα αληθινο με τοση κυτταριτιδα). Θυμαμαι παλιοτερα, παρολο που την ειχα παντα την κυτταριτιδα μου, οταν εβγαινα στην παραλια πολλοι σχολιαζανε οτι εχω σωμα χορευτριας, πλεον το θεαμα ειναι αποτροπαιο οποτε τα σχολια κοπηκαν μαχαιρι (ποια χορευτρια εχει τοση κυτταριτιδα?). Εχω αρχισει γυμναστικη εδω και πολλους μηνες σε γυμναστηριο με ασκησεις ειδικα για γλουτους, αποτελεσμα μηδεν, διατροφη κανω τωρα το τελευταιο διμηνο, επισης μηδεν, και προσπαθω να αυξησω το νερο. Να αποδεχθω τελικα οτι ειναι κληρονομικο ή μπορει να σωθω καποτε και να μη ντρεπομαι να βγω στην παραλια? Για να μην πω οτι εχω ακυρωσει απειρα μπανια στην Αθηνα εξαιτιας αυτου του λογου και οτι πλεον κοιταω το μπουτι καθε κοπελας που περναει με φοβο να με παρεξηγησουν με το απεγνωσμενο βλεμμα που κοιταω. Συγγνωμη Α μπα και σχολιαστες, το ξερω οτι ειναι προβλημα που μου το δημιουργει η πατριαρχικη μας κοινωνια και τα προτυπα για τη συγχρονη γυναικα, αλλα και παλι με ενοχλει απιστευτα.

Φυσικά και είναι κληρονομικό σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχεις πειστεί από τις τόσες προσπάθειες, από τις φίλες σου που λες ότι δεν έχουν ενώ δεν κάνουν προσπάθεια, και από την μητέρα σου που έχει επίσης; Μπορείς να το αποδεχτείς αν το δεις έτσι; Ή κάνουμε μια τρύπα στο νερό;

Δεν είναι ασήμαντο πρόβλημα, όχι επειδή είναι σημαντική η κυτταρίτιδα από μόνη της, αλλά επειδή διότι σου δημιουργεί θέματα στην καθημερινότητα σου. Αν ακυρώνεις  μπάνιο για αυτό το λόγο, δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι. Δεν εννοώ να πιεις κι άλλο νερό και να κάνεις κι άλλη γυμναστική. Για κάτι που σε απασχολεί τόσο έντονα, μου φαίνεται ανησυχητικό που πιστεύεις ότι η γυμναστική και το νερό θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σου. Η κυτταρίτιδα δεν είναι κάτι βλαβερό ή επιπλέον για να «διορθωθεί» με καλή διατροφή και ενυδάτωση. Για τον οργανισμό σου είναι κάτι εντελώς αδιάφορο, διότι είναι κάτι εντελώς αισθητικό. Εμείς, οι άνθρωποι είμαστε που αποφασίσαμε ότι είναι κάτι που απαγορεύεται να έχεις και πρέπει να ντρέπεσαι σε σημείο να βγαίνεις με μπουρκίνι στο λιοπύρι.

Σε παρακαλώ, διάβασε αυτό. Επικεντρώνομαι στο  «πολλές θεραπείες κυτταρίτιδας, όπως μασάζ ή κρέμες κυτταρίτιδας, διαφημίζουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Οι περισσότερες από αυτές τις θεραπείες δεν ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις τους». Διάβασε κι αυτό.

Θα σου συνιστούσα να πας σε ψυχολόγο για να καταφέρεις να έρθεις σε μια ισορροπία για το θέμα, όπως πρέπει να κάνουμε όλες οι γυναίκες που καθόμαστε και βρίσκουμε προβλήματα στην εμφάνιση μας και μετά δεν μπορούμε να ησυχάσουμε. Λες και αν δεν είχαμε αυτή τη μύτη ή αυτό τον λοβό αυτιού, θα ησυχάζαμε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

43 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Open S
Open S
4 χρόνια πριν

Δεν πηγαίνουμε στην παραλία για να απολαμβάνουν οι άλλοι την θέα του σώματός μας. Ας μην την απολαύσουν. Πηγαίνουμε για να απολαύσουμε εμείς την θάλασσα και την φύση. Η θάλασσα και η φύση αδιαφορούν για το αν έχουμε ένα πόδι ή αν είμαστε χωρίς μαλλιά πόσο μάλλον για το αν έχουμε κυτταρίτιδα. Γίνε “ζωάκι” στην φύση, στο σεξ, στο φλερτ, και ζήσε την χαρά που μας αντιστοιχεί. Νισάφι πια με τις αξιολογήσεις λες και ειμαστε μετοχές στο χρηματιστήριο. Λυμένα πλάσματα να είμαστε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και ερωτικό από αυτό.

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

Πολύ ωραία τα λες!

Lasitskene
Lasitskene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

Έξτρα κινητοποίηση στέλνω προς όλες τις γυναίκες με ευρυαγγειες. 👏

@Σχολιάστρια
@Σχολιάστρια
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Εμένα αυτό που μου έκανε πιο πολλή εντύπωση είναι που λες ότι δε βλέπεις άλλες κοπέλες με κυτταρίτιδα κι ότι στην παρέα σου δεν έχει καμια, γιατί είναι κάτι τόσο μα τόσο κοινό, που έχουν σχεδόν όλες οι γυναίκες. Ίσως όχι στον ίδιο βαθμό, αλλά στην παραλία είναι συνήθως πολύ περισσότερες οι γυναίκες που έχουν κυτταρίτιδα από αυτές που δεν έχουν.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Τί να πω κι εγώ που και αδύνατη είμαι και γυμνάζομαι και πίνω πολύ νερό και υγιεινή διατροφή κάνω και κρέμες βάζω και η μάνα μου δεν έχει καθόλου κυτταρίτιδα (ούτε τρίχες) ΚΑΙ κυτταρίτιδα έχω! Και όσο περιοριζόταν στον ποπό κάτι πήγαινε και ερχόταν, τώρα που έχει φτάσει στο γόνατο, ε σταδιάλα πια.
Το μπάνιο μου πάντως δεν το χάνω, η πρώτη κρυάδα είναι δύσκολη, μετά δεν με νοιάζει καθόλου. Βέβαια τα κοντά ρούχα το καλοκαίρι τα έχω κόψει, να το πω κι αυτό.

Η μάχη με την κυτταρίτιδα είναι μια μάχη χαμένη, πάρ’ το απόφαση.

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ομοιοπαθούσα! Και τριχωτή ε! Παλιά δε φορούσα σορτσάκια γιατί τα πόδια μου δε μου αρέσουν ανεξάρτητα απο κυτταρίτιδα, αλλά τα τελευταία χρόνια φοράω πάλι σορτσάκια γιατί δε μπορώ πια να ζεσταίνομαι κάτω απο μάξι φορέματα, νισάφι πια!

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tawn Tawn

Άσχετο με το θέμα, αλλά τα φορέματα δεν είναι πιο δροσερά από τα σορτσάκια;

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Τα μπούτια τρίβονται το ένα με το άλλο και αντέχω μόνο 1 ζεστή ημέρα με φόρεμα ή φούστα. Το βράδυ έχει κοκκινίσει το δέρμα και την επόμενη αν ξαναφορέσω φούστα θα έχει δημιουργηθεί ερεθισμός. Τάλκ κτλ δεν δουλεύουν και τόσο καλά.

n_factorial
n_factorial
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Έχω το ίδιο πρόβλημα, σε μεγαλύτερο βαθμό (κατ’αντιστοιχία με μεγαλύτερα μπουτάκια προφανώς), για να καταλάβεις το δέρμα κάνει έντονο ερεθισμό σε 1-2 ώρες. Παρόλ’αυτά δεν ήθελα με τίποτα να απαρνηθώ τα φορέματα το καλοκαίρι και έψαχνα διάφορες λύσεις. Τελικά άκουσα από plus size blogger για anti chafing bands (δε λέω μάρκα αλλά είναι εύκολο να τη βρείτε) και έχω πάθει πλάκα με το πόσο αποτελεσματικά είναι. Τα χρησιμοποιώ δύο καλοκαίρια τώρα και τα προτείνω παντού. Πάντως μου έκανε εντύπωση πόσο άγνωστα είναι σαν λύση στην Ελλάδα, ενώ έχουμε και ζέστη και καμπύλες.

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  n_factorial

@ n_factorial Ναι ε; Και δεν γλιστράνε; Εγώ έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ κοντά κολλάν και βράκες.

n_factorial
n_factorial
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

@mm Καθόλου! Εχουν από μέσα λωρίδες σιλικόνης και δεν κουνιούνται χιλιοστό. (Αν έχεις αμφιβολία για το σωστό μέγεθος κάνε size down, όχι up)
Τα κολλάν και τα σχετικά τα χρησιμοποιούσα παλιότερα, αλλά δεν ήταν πλέον ανάλαφρα και δροσερά τα φορέματα. Έχεις ένα ολόκληρο ρούχο από μέσα!

Valia
Valia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  n_factorial

Παλιά είχα κόψει το πάνω μέρος από κάλτσες -τύπου καλσόν- που είχε στην άκρη μεγάλη επιφάνεια με δαντέλα κι από κάτω σιλικόνη για να παραμένει σταθερή η κάλτσα και το χρησιμοποιούσα έτσι. Αχ, έπρεπε να το πατεντάρω…

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Έτσι θεωρούσα και εγώ αλλά όχι, για μένα τουλάχιστον. Δεν συγκρίνεται το να έχεις ελεύθερα τα πόδια σου με το να είναι καλυμμένα με ένα σεντόνι βασικά!

mary ann
mary ann
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Σας εχω λύση για να φοράτε άφοβα φούστες κ φορέματα χωρίς τριψιματα κ κοκκίνισμα και τα τοιαύτα. Αποσμητικό – ιδανικά roll on – ακριβώς στο χειρότερο σημείο στο μπούτι, κ τέλος! Το πρόβλημα ειναι ο ιδρώτας. Χωρίς ιδρώτα δεν τρίβονται, και μένει για ώρες. Εχω δοκιμάσει κρέμες, λαστεξ, μποξερακι, η που θα ζεσταινομαι χειρότερα η που θα φεύγουν απ τη θέση τους με το περπάτημα. Τα τελευταία χρόνια με τη λυση του αποσμητικού δεν το σκέφτομαι καν ακομα κ αν εχει 45 βαθμούς!

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν

Λοιπόν φίλη μου σε νιώθω. Άσε τις άλλες να λένε ότι έχουν κυτταρίτιδα, (Στα αυτιά) , δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ έχω πολλή. Πάρα πολλή. Βγαίνω φώτο με τα χοντρά τα κολάν γυμναστικής και το μπούτι μου είναι ανάγλυφο.Φαινεται απο δορυφόρο. Είναι πολύ πολύ έντονη. Πάντα ήταν από τα 16 μου. Θυμάμαι μια εποχή που ήμουν 20 κιλά λιγότερο από τώρα και πραγματικά δεν είχε και τόση διαφορα με τώρα. Η μητέρα μου δεν το συζητώ το πόδι της είναι αλαβαστρο ακόμη και τώρα στα 70.Οι αδερφές μου αρκετά υπερβαρες και μπορώ να πω ότι αναλογικά έχουμε την ίδια.Εχω… Διαβάστε περισσότερα »

n_factorial
n_factorial
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Και τις γάμπες μην ξεχνάμε! 😂

MarinaK
MarinaK
4 χρόνια πριν

Το ξέρω οτι δεν θα με πιστέψεις και οτι η συμβουλή της Λενας είναι η σωστή αλλα εγώ θα στο πω:Μην χανείς ούτε ένα μπάνιο (αν έχεις όρεξη να πας), βασικά μην χάνεις ουτε ένα δευτερόλεπτο απο την ζώή σου γαι την κυτταριτιδα! Η κυρίαρχη σκέψη που κρυβεται πίσω απο αυτό είναι “δεν είμαι αρκετα καλή” γιατι έτσι μαςκάνουν να σκεφτόμαστε τα στανταρτσ που έχουν θέσει. Αν δεν ήταν η κυτταριτιδα θα ήταν κατι άλλο. Βρες κατι που σου άρεσει να κάνεις, τερξιμο, περπατημα, σχοινάκι, κολύμπι για το καταπληκτικό συναισθημα που νίωθεις μετά, ευεξία, εκτόνωση, αυτοπεποιθηση και ζησε σαν να… Διαβάστε περισσότερα »

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Κοίτα να δεις, στην κοινωνία που ζούμε, όλοι λίγο πολύ έχουμε θέματα που μας κάνουν ανασφαλείς. Για εμένα, η χρήση του επιθέτου “αποτρόπαιο” είναι καραμπινάτο καμπανάκι στη δική σου περίπτωση. Δεν είναι δηλαδή ότι, οκ, σε ψιλοενοχλεί αλλά το παλεύεις, το σώμα σου σου προκαλεί πλέον φρίκη και αποτροπιασμό, και θεωρείς ότι όλοι οι άλλοι συμμερίζονται την άποψή σου. Πρέπει να πας οπωσδήποτε σε ψυχολόγο, θεωρώ, για να το δουλέψεις σωστά με τον εαυτό σου.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε οι γυναίκες να μην ντρεπόμαστε για το σώμα μας λες και βγαίνουμε στο δρόμο φορώντας χειροπέδες. Είναι αποδεδειγμένο ξανά και ξανά, πως αυτό που κερδίζει τους ανθρώπους είναι η αυτοπεποίθηση, η ευγένεια, η καλοσύνη, το ειλικρινές χαμόγελο. Συγκρινόμαστε συνέχεια με τα μοντέλα και τις ταινίες του Χόλιγουντ και αγνοούμε ξανά και ξανά τους ανθρώπους γύρω μας, που δεν είναι τέλειοι και είναι ευτυχισμένοι. Που χαίρονται τη ζωή τους ανεξάρτητα από το αν έχουν κυτταρίτιδα, στραβή μύτη, παραπάνω κιλά, πεταχτά αυτιά, στραβά πόδια, καράφλα κ.λπ. Γιατί άραγε οι τέλεια φτιαγμένοι (οι αγγελοφτιαγμένοι που λέω εγώ) άνθρωποι… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Αγγελοφτιαγμένοι! Πολύ ωραίο! Εγώ τους λέω νεραϊδένιους : )

Xrist
Xrist
4 χρόνια πριν

Χτύπησες ευαίσθητο σημείο. Έχω σταματήσει να φοράω οτιδήποτε αφήνει ακάλυπτο από γόνατο και πάνω και έχω να πάω παραλία μερικά χρόνια. Ειδικά στη σκέψη ότι έρχεται ο σύντροφος μου μαζί μου και με βλέπει ενώ παράλληλα βλέπει και τα υπόλοιπα σώματα χωρίς κυτταρίτιδα, μου προκαλεί πανικό και πόνο. Στα λέω αυτά και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Θέλουμε ψυχολόγο φίλη, εγώ έχω ξεκινήσει ήδη, ελπίζω κι εσύ.
Ευχαριστώ τη Λένα που επεσήμανε πόσο πρακτικά ασήμαντο είναι και πόσο έχει γίνει προβλημα λόγω πατριαρχικης πίεσης.

Lifoworm
Lifoworm
4 χρόνια πριν

Συμπάσχω κι εγώ αγαπητή! Έχω κυτταρίτιδα από 14 χρονων κοριτσάκι παρα το Water polo, το bodybcombat τις κρέμες και τα νερά! Και τώρα που πλησιάζω τα 40 μετά από δυο εγκυμοσύνες…αστα να πάνε. Εδώ και ένα χρόνο ηθελα να χάσω κάτι 4-5 κιλά που μου έχουν μείνει αμανάτι μετά το δεύτερο παιδί και αυτομαστιγωνουμουνα. Μέχρι που μια μέρα μιλούσα με μια συνάδελφο που έχει μια πολύ σοβαρή χρόνια πάθηση και τρεις αποβολές. Και τότε μου ήρθε να αυτοχαστουκιστω! Πως τολμάω να παραπονιέμαι για το σώμα μου. Το σώμα μου που ειναι τόσο δυνατό που ακόμα και όταν πήγα backpacker τρεις… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

Είχα γνωστή που έκανε πρωταθλητισμό στο στίβο, σπουδαζε στα ΤΕΦΑΑ και η κυτταρίτιδα έφτανε μέχρι τη φτέρνα. Να μην πω μέχρι τα νύχια των ποδιών και με πείτε υπερβολική αλλά η κοπέλα ήταν φουλ στην κυτταρίτιδα. Ε αυτό τώρα είναι κληρονομικό, τι να έκανε;! Φυσικά δεν καθόταν να σκάσει.