in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Πόση διαχυτικότητα επιτρέπεται σε ένα ζευγάρι, όταν είναι με φίλους;

Ποιο είναι τελικά το όριο;

Γεια σου Α μπα, ζητω προκαταβολικα συγγνωμη αν εχει ξανατεθει η ερωτηση (εγω δεν τη θυμαμαι). Εχω απορια, ποση διαχυτικοτητα και εκδηλωτικοτητα επιτρεπεται σε ενα ζευγαρι, οταν ειναι μαζι με φιλους του (και γενικα με αλλα ατομα, πλην ζευγαριων). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

kiss ampa

Γεια σου Α μπα, ζητω προκαταβολικα συγγνωμη αν εχει ξανατεθει η ερωτηση (εγω δεν τη θυμαμαι). Εχω απορια, ποση διαχυτικοτητα και εκδηλωτικοτητα επιτρεπεται σε ενα ζευγαρι, οταν ειναι μαζι με φιλους του (και γενικα με αλλα ατομα, πλην ζευγαριων)? Συγκεκριμενα, εγω και ο φιλος μου εχουμε δυο κολλητους (γκει, οχι ζευγαρι) με τους οποιους κανουμε αρκετα ωραια πραγματα και περναμε πολυ καλα, συζητησεις, εξοδους, διακοπες. Ειμαστε συνηθως οι 4 μας. Εμεις, ενω ειμαστε πολυ διαχυτικοι και εκδηλωτικοι οταν ειμαστε μονοι μας, μπροστα σε αλλους φαινομαστε το ακριβως αντιθετο, οχι με την εννοια οτι τσακωνομαστε, αλλα οτι ειμαστε καπως ψυχροι και αποφευγουμε να πουμε κατι παραπανω μεταξυ μας, κατι γλυκο κλπ. Φυσικα δεν εννοω τα αντιπαθητικα σοροπια και γλυκολογα σε τριτους που κανουν διαφορα ζευγαρια για να δειχτουν, εννοω ενα μικρο αγγιγμα ή ενα πιο ζεστο βλεμμα. Εμεις φαινομαστε περισσοτερο φιλοι και ο λογος ειναι οτι δε νιωθουμε ανετα για τους αλλους, μην παρεξηγηθουν κλπ. Ποιο ειναι τελικα το οριο? Ποιο ειναι πιο υγιες, να αποφευγουμε να ριξουμε ενα παραπανω βλεμμα η να πουμε μια πιο τρυφερη κουβεντα μεταξυ μας, οπως κανουμε οταν ειμαστε μονοι μας ή να μην το αποφευγουμε? Εχω μπερδευτει γιατι δεν ξερω αν και η ελαχιστη διαχυτικοτητα γενικα ενοχλει σε μια παρεα οταν ειναι και αλλοι μη ζευγαρια.

– phaedon

Δεν είσαστε διαχυτικοί επειδή δεν σας βγαίνει, η επειδή φοβόσαστε να μην σας παρεξηγήσουν; Δηλαδή, θέλετε, αλλά δεν το κάνετε;

Το όριο εξαρτάται από την ανεκτικότητα της ομάδας. Δεν υπάρχει Νόμος που πρέπει να ακολουθούν όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως παρέας. Κάτι μου λέει ότι το παρακάνετε όμως. Προτείνω να κάνετε ό,τι θα θεωρούσατε ανεκτό να κάνει ένα άλλο ζευγάρι μπροστά σας. Δεν έχει σημασία αν αυτοί που παρακολουθούν είναι σινγκλ ή όχι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

30 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
4 χρόνια πριν

Να πω την αποψαρα μου; Περαν χουφτωματων σε πωπο και γενετησιες περιοχες, καθώς και
ενδελεχούς γλωσσοεξερεύνησης στοματικής κοιλότητας/ αμυγδαλών, ολα τα υπολοιπα καλοδεχούμενα.

Αποψαρα μου πάντα, κάθε παρέα οριζει τις δυναμικές της.

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

Ενδελεχης γλωσσοεξερευνηση στοματικής κοιλότητας….😂😂😂μισό να το γράψω!!!

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Θα πω προσωπική ιστορία ή μάλλον ιστορίες. Εγώ πάντα για έναν μαγικό #not λόγο, πάντα κράταγα φανάρι. Λες και είμαι fluffer ένα πράγμα, όταν ήμουν με ζευγάρια το λιγότερο που θα έκαναν ήταν να φιλιούνται με γλωσσόφιλο. Βίτσια θα μου πείτε. Με αποκορύφωμα, να έχω πάει στο σπίτι καθηγητή για μάθημα ξένης γλώσσας με πολλά θ (που τον ψιλογούσταρα κιόλας) και αυτός να φιλιέται με την κοπέλα του πάνω από το κεφάλι μου , με το ταγάρι της τύπισσας να είναι μέσα στα μούτρα μου. Ωραίες στιγμές, συγκινήθηκα τώρα 😢. Σαν συμβουλή αν μου επιτρέπετε, από την πλευρά του φανοστάτη,… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Τα υπερβολικά δημόσια σιρόπια τα βλέπω σαν «κατουράω την περιοχή μου». Μου βγάζουν μια ανασφάλεια.

lynka kal
lynka kal
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Κι εμενα.Λιγο σαν το κιτσος-τουλα στο φβ ενα πραγμα.Το ενα ειναι το κατουρημα στα σοσιαλ μιντια,το αλλο δια ζωσης.

ChainReaction
ChainReaction
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

μετα το fluffer, ομολογω εχεις παει τα αγγλικα μου σε αλλο επιπεδο!!!

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ChainReaction

Στο new girl το είχα πρωτοακούσει και έχω ταυτιστεί απόλυτα.

petros
petros
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Μηπως θελανε να σε βαλουν στη παρεα απεξω απεξω?

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  petros

Απαππαπα, αυτό μόνο μου έλειπε, τρίο με το κουνάβι της Ισπανίας και την ταγάρι-carrier.

lynka kal
lynka kal
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Συγγνωμη,αλλα εγω κολλησα σε κατι αλλο.Γωσσοφιλοταν στο μαθημα,το οποιο πληρωνες?

mm
mm
4 χρόνια πριν

Μια φορά στο μετρό είχα δίπλα μου ένα ζευγάρι 35ριδων (άντρας, γυναίκα – διευκρίνιση μόνο γιατί αναφέρει η ερώτηση γκέι ζευγάρι, ελπίζω ότι για εμένα δεν θα έκανε διαφορά). Ήταν όρθιοι αγκαλιά και σκέφτομαι «τι γλυκούλιδες» Και αρχίζουν τα φιλιά και την συζήτηση ταυτόχρονα: Είπα –μουτς– στην –μουτς– Καίτη –μουτς– και –μουτς– τη –μουτς– Χρύσα –μουτς– ότι – μουτς – παντρευόμαστε –μουτς– και –μουτς– πέσανε –μουτς– από –μουτς– τα –μουτς–σύννεφα –μουτς. Έχω να πω πως μου κάθισε βαρύ τόσο σορόπι και βάζω και στοίχημα ότι ο γάμος πήγε άπατος, αλλά δεν παρεξηγήθηκα. Μια άλλη φορά σε ταβέρνα, μεγάλη παρέα ανάκατοι,… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Μόνο οι αδέσμευτοι μπορεί να ενοχληθούν από τις εκδηλώσεις, όχι οι δεσμευμένοι; Ότι θα ζηλέψουν δηλαδή;

Σιγά τα σορόπια!

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Είναι γνωστό ότι εμείς οι αδέσμευτοι ζηλεύουμε τρομερά τα ζευγάρια και ρίχνουμε κατάρες από μέσα μας, κάθε φορά που μας κάνουν την τιμή να βγούμε μαζί τους.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Να μη σου πω χαλβαδιάζουμε και τον λουκουμά, γιατί έτσι είμαστε οι γυναίκες, ζηλιάρες!

charlotte
charlotte
4 χρόνια πριν

Μπροστά σε φίλους πάει κι έρχεται, εκεί είναι πιο εύκολο αν κάποιος νιώσει άβολα να πει κάτι, έστω και με μορφή αστεϊσμού. Προσωπικά, νιώθω άβολα όταν βρίσκομαι σε κλειστούς χώρους (ή τέλος πάντων απομονωμένη με κάποιον τρόπο) με αγνώστους, και ξεκινάει το μπαλαμούτι. Βρισκόμουν μια φορά σε ασανσέρ από σούπερ μάρκετ μαζί με ένα άγνωστο για μένα νεαρό ζευγάρι. Σημειώνω ότι το συγκεκριμένο ασανσέρ είναι ναρκοληπτικά αργό. Το ζευγάρι ξεκινάει τα φιλιά και τα χάδια, ακούγονται αυτά τα διακριτικά *σμους* και *σματς* που κάνουν τα κάπως ρουφιχτά φιλιά, κι εγώ να νιώθω πολύ αμήχανα. Και το ριμαδιασμένο να μη λέει… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Το όριο είναι ένα σημείο πριν η παρέα σας αρχίσει να κοιτάει άλλου (το ταβάνι, το κινητό) ή να χαζογελαει λόγω αμηχανίας. Νομίζω οτι όλοι ξέρουμε για την παρέα μας ποιό είναι αυτό το σημείο.

Valia
Valia
4 χρόνια πριν

Μας είχε τύχει σε οικογενειακή επίσκεψη σε φιλικό σπίτι το εξής: η οικογένεια μου και η φιλική οικογένεια στο σαλόνι καθισμένοι γύρω-γύρω. Τέσσερα άτομα εμείς, πέντε άτομα εκείνοι (μπαμπάς, μαμά, δύο γιοι, μία κόρη). Έρχεται ο φίλος της κόρης. Την παίρνει, τη βάζει στα πόδια του κι αρχίζουν τα παθιασμένα φιλιά και τα αβυσσαλέα χουφτώματα.
Η δική μου οικογένεια αμήχανη και αποσβολωμένη, η αλλη οικογένεια χαλαρή, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Οπότε πεταχτά φιλιά, διακριτικά αγγίγματα, είναι καλοδεχούμενα. Αλλά σκηνές που παραπέμπουν σε προκαταρκτικά, είτε μπροστά σε οικογένεια είτε σε φίλους δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Όλα αυτά σε ελληνική οικογένεια;η κόρη όλα αυτά μπροστά στους γονείς της και στα αδέρφια της;; πρέπει όλη η οικογένεια να είναι πιο ανοιχτή σε αυτά ακόμα και απ’ τους Σουηδούς

Valia
Valia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Ναι, σε ελληνική οικογένεια. Και η κοπέλα ήταν τότε γύρω στα 20. Όταν πήγα να πω κάτι απ’ έξω-απ’ έξω θεώρησαν ότι ζηλεύω, μάλιστα.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

περιμενα μια εξελιξη ως προς το γεγονος οτι κανετε κολλητη παρεα με 2 φιλους που ειναι γκει αλλα οχι ζευγαρι, αλλα δεν ειδα τπτ…
θα ειχε καμια διαφορα αν δεν ηταν γκει, η αν ηταν ζευγαρι;;

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Μάλλον μιλάμε για 4 γκέι άντρες, οι 2 ζευγάρι και οι 2 όχι και ίσως εκεί μπαίνει ο προβληματισμός τύπου «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να δείχνουμε γκέι ζευγάρι προς τα έξω, αλλά οι άλλοι μπορεί να μην θέλουν να φαίνονται ζευγαρωμένοι και γκέι προς τα έξω»; Ίσως, δεν ξέρω, αλλιώς τι νόημα θα είχε η αναφορά αν είναι γκέι ή όχι. Παρόλα αυτά, γκέι ή στέιτ, ζευγάρι ή single υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια από το μπαλαμούτι ως το «οι καρέκλες σε μισό μέτρο απόσταση μην και αγγιχτούμε κατά λάθος»

J.Brian
J.Brian
4 χρόνια πριν

Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει καθορισμένο όριο. Αυτό το καθορίζει η εκάστοτε παρέα, αλλά βέβαια την παρέα τη διαλέγουμε εμείς. Προσωπικά δεν έχω ούτε έναν φίλο/η , που να φιλιέται κτλ… , μπροστά σε άλλους σα να μην υπάρχει αύριο.

Xrist
Xrist
4 χρόνια πριν

Εμένα μου έτυχε να μου κάνει παρατήρηση ταμίας επειδή έδωσα φιλί στο μαγουλο στον τότε φίλο μου, επειδή ακούστηκε. Δηλαδή ήταν σμουααααατσ. Και λέει με ύφος ‘κοπελιά, όχι ηχητικά εφέ σε παρακαλώ’. Υπέθεσα ότι θα είχε προβλήματα και της βγήκε έτσι και δεν είπα τίποτα.

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xrist

Καλά μια φορά με έναν πρώην κάναμε το λάθος να φιληθούμε μπροστά σε εκκλησία και ήρθε μια γιαγιά και μας έκανε παρατήρηση ότι “Τι αίσχη είναι αυτά μπροστά στην εκκλησία. Δεν έχετε ούτε ιερό, ούτε όσιο. Περνάνε και μικρά παιδιά από εδώ και χριστιανοί.”
…και φώναζε μη και δεν καταλάβει κανείς στο κέντρο της πόλης ότι είμαστε ξεδιάντροποι…
Τι το θελα να εκφραστώ μπροστά στην Ελένη Λουκά θε μου!