in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πρέπει τα παντρεμένα ζευγάρια να έχουν κοινό πορτοφόλι;

Τα έξοδα είναι πολλά και κάνει πως δεν τα βλέπει

Είμαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο που πριν τον γάμο ήταν γκουβαρντας και μου έκανε ακριβά δώρα (μετά ανακάλυψα ότι πλήρωνε τα περισσότερα μέσω της πιστωτικής του η οποία είχε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγαπητή Α, μπα, Πρέπει τα ζευγάρια να έχουν κοινό πορτοφόλι; Είμαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο που πριν τον γάμο ήταν γκουβαρντας και μου έκανε ακριβά δώρα (μετά ανακάλυψα ότι πλήρωνε τα περισσότερα μέσω της πιστωτικής του η οποία είχε φουσκώσει κ παραμένει χρεωμένη).. Όταν άρχισα να πηγαίνω σπίτι του και έμενα περιστασιακά μαζί του παρατήρησα ότι προσπαθούσε να λουφαρει κάπου κάπου με τα έξοδα του σούπερ-μάρκετ, αλλά δεν έδινα σημασία γιατί σκεφτόμουν ότι όλα τα έξοδα του σπιτιού του τα επωμιζοταν μονος του. Τελικά, μετά απο κανα χρόνο που ψιλομεναμε μαζί (τρια χρόνια σχέσης, εξι χρόνια γνωριμίας), παντρευτηκαμε..όλοι μου λένε ότι δεν είναι σωστό να μην έχουμε κοινό πορτοφόλι. Στην αρχή δεν έδινα σημασία, δεν με πείραζε κι ολας γιατί απο μικρή δουλεύω κι εχω δικό μου πορτοφόλι, καθώς επίσης διαχειρίζομαι τα έξοδα μόνη μου. Όμως τώρα σκέφτομαι ότι είναι λάθος να πορεύομαι ετσι μονη στο ζήτημα αυτό. Εκείνος μάλλον εχει ”βολευτεί” με την κατάσταση αυτή, δεν γουστάρει να τον ελέγχω και έχει πάντα σαν καραμέλα οτι πληρώνει όλα τα έξοδα του σπιτιού και το σούπερ-μάρκετ. Ναι, εντάξει πληρώνει ανα 3μηνο 4μηνο λογαριασμούς, το σπίτι βέβαια δεν έχει ενοίκιο (είναι δικό μου), στο σούπερ-μάρκετ συμμετέχει οπως κι εγω (μια περίοδο που δεν δούλευα για λίγους μήνες το είχε πάρει αποκλειστικά πάνω του). Διακοπές δεν πηγαίνουμε (άντε δυο εκδρομές το χρόνο), σπατάλες και άσκοπες αγορές δεν κάνουμε. Κι όταν τον ρωτάω πως γίνεται να μην του περισσεύει τίποτα στην άκρη αρχίζει την καραμέλα…και τελευταία μάλιστα που ανακάλυψε ότι έχω βάλει χρήματα στην άκρη μου λέει ότι το οφείλω σε εκείνον.. Του υπενθυμιζω ευγενικά ότι αμειβομαι τα μισά λεφτά για τις διπλάσιες ώρες από τη δουλειά μου εν σχέσει με εκείνον κι ότι σαν γυναίκα δεν χαλάω ούτε σε εξόδους, ούτε σε ρούχα ή καλλυντικά κι οτι μάλλον γι’αυτο μπορώ και βάζω στην άκρη. Εν τω μεταξύ ούτε εκείνος βγαίνει ή χαλάει σε αγορές. Παράλληλα, αρνείται να διαχειριστούμε μαζί απο κοινού τα έξοδα.., ή να δούμε γιατί δεν του φτάνουν.. και με τον τρόπο του προσπαθεί να βγει απο πάνω, λουφαροντας κι ολας.. πραγματικά εχω αρχίσει να απελπίζομαι γιατί τα έξοδα είναι πολλά, κι εκείνος κάνει σαν να μην τα βλέπει. Είμαι παράλογη; Μήπως επειδή έχει μια δόση ναρκισσισμου (παρατήρηση φίλου μας ψυχολόγου) αν απαιτησω να έχουμε κοινό ταμείο, θα βρει την ευκαΙρία να με ελέγχει; Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Είμαι σε αδιέξοδο.

Όχι, τα παντρεμένα ζευγάρια δεν «πρέπει» να έχουν κοινό πορτοφόλι. Τίποτα δεν «πρέπει» να κάνουν δυο άνθρωποι επειδή παντρεύτηκαν, ούτε καν σεξ. Εφόσον υπάρχει συμφωνία για οτιδήποτε από τις δυο πλευρές, είναι ΟΚ. Αν δεν υπάρχει συναίνεση, δεν είναι ΟΚ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάς τέτοια θέματα με άλλους ανθρώπους για να σου λένε μετά «όλοι» τι θα έπρεπε να κάνετε, όταν πρόκειται για κάτι που προφανέστατα δεν τους αφορά στο ελάχιστο, και η γνώμη τους ούτε ακουμπάει, ούτε έχει σημασία. Δεν το καταλαβαίνω ούτε αν οι «όλοι» είναι οι γονείς και τα αδέρφια σου.

Ό,τι λες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, από όλους, μα όλους.
Δεν καταλαβαίνω ούτε σε τι θα σε εξυπηρετούσε το κοινό πορτοφόλι με το πρόβλημα που λες ότι έχεις. Σου λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα μισά επειδή δεν του φτάνουν; Ή πληρώνει τα μισά και θέλεις κάτι άλλο; Και τι σου εξασφαλίζει ότι αν είχατε κοινό πορτοφόλι θα σου έλεγε την αλήθεια;
Το πρόβλημα που έχετε είναι εμπιστοσύνης. Δεν νιώθεις ότι έχει ως προτεραιότητα την ευημερία της συνύπαρξης σας. Αυτό που λες «λουφάρει». Υπάρχει κάτι ανεξήγητο στη συμπεριφορά του, αλλά δεν θα λυθεί με το κοινό πορτοφόλι. Ωστόσο, θα μπορούσατε να έχετε έναν κοινό λογαριασμό, στον οποίον θα βάζετε και οι δυο ένα ποσό που έχετε ορίσει από πριν για κάθε μήνα, για να καλύπτετε από εκεί λογαριασμούς, σούπερ κα έκτακτα. Γενικώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαχειριστεί κανείς εκτός από το λεγόμενο κοινό πορτοφόλι, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη. Αν δεν υπάρχει, όλες οι λύσεις προβληματικές είναι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

50 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Κάνε μερικά βήματα πίσω. Λίγα ακόμα. Αυτό το καφέ που έβλεπες, ξεχωρίζεις τώρα ότι είναι δέντρο; Πάνε κι άλλο πίσω. Κι άλλο. Αααααυτό είναι το δάσος!

Παίρνει τα διπλάσια λεφτά από ‘σένα, δεν συμμετέχει στα πάγια έξοδα σας και δεν του μένει μία (ή του μένει και τα κρύβει) και το πρόβλημα είναι το κοινό ταμείο; Σου κρύβει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του και ταυτόχρονα σου φορτώνει μία τεράστια ευθύνη.
Μπορείς να δοκιμάσεις να το συζητήσετε, αλλά αν αρνείται, αν δεν το λύσετε, δε βλέπω πώς μπορείτε να συνεχίσετε την κοινή σας ζωή.

dim
dim
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Άννα αν και σε διαβάζω με προσοχή, δε μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Αν ήμουν στη θέση της γραφούσας θα με στενοχωρούσε το σχόλιο σου. Μια δόση ειρωνίας και μια απαισιοδοξίας. Δε λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά το ξέρει και η ίδια, γιαυτό ρωτάει τη Λένα.
Καλύτερα να προτείνουμε λύσεις για το πρόβλημα, όχι τύπου μαύρο-άσπρο.
Φιλικά, χωρίς διάθεση αντιπαλότητας!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dim

Δεν είχα σκοπό να διαφαίνεται ειρωνία, αν συμβαίνει ήταν κατά λάθος, αλλά απαισιοδοξία, εγώ τουλάχιστον, σίγουρα ένιωσα.

Φοβάμαι -από την δική της περιγραφή- ότι δεν έχει καταλάβει το πρόβλημα πίσω από το πρόβλημα και ότι ο άντρας της -πάλι από τη δική της περιγραφή- είναι ανειλικρίνης και παρτάκιας (το λιγότερο). Εφόσον αρνείται και την ύπαρξη προβλήματος και “προσπαθεί να βγει απο πάνω” λίγο χειριστικός επίσης. Πώς να λύσεις κάτι όταν ο άλλος αρνείται να συζητήσει;
Ας ελπίσουμε κι οι δύο ότι κάνω λάθος, αλλά εγώ θα ελπίζω περισσότερο να πάρει τα μέτρα της.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Κι εγώ ένιωσα απαισιοδοξία και την εξέφρασα σε σχόλιο.

Δεν νομίζω όμως ότι και η γράφουσα δεν έχει ανάλογη ανησυχία, γι’ αυτό και το είπε σε όλον τον ντουνιά. Όταν κάποιος έχει αντίστοιχα βιώματα είναι χρήσιμο, γειωτικό, να εκφράσει αυτό που πραγματικά νιώθει. Δεν ωφελεί να λες στον άλλον “όλα θα πάνε καλά” όταν μέσα σου νιώθεις ακριβώς το αντίθετο.

dim
dim
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Σωστά το λες Haifischnet. Και εγώ δε θα πρότεινα οτί θα πάνε όλα καλά αν δε το πιστεύω όμως το να αναφέρουμε σε ένα ζευγάρι να χωρίσει έτσι απλά πάει στην άλλη πλευρά! Ας προτείνουμε λύσεις, να αναφέρουμε τα βιώματα μας, να δώσουμε μια αγκαλιά. Είναι και προσωπικά αυτά, οπότε ας πω πιο απλά οτί σε εμένα αρέσει το στοιχείο αυτό στο forum!

dim
dim
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Ευχαριστώ για την απάντηση!Ωραία το ανέλυσες! Συμφωνώ και εγώ στο να να πάρει τα μέτρα της!

Λουλουδι
Λουλουδι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Συγγνώμη αλλά αν κατάλαβα καλά τον ένα χρόνο που “ψιλοεμεναν”(πολυ σχετικό το τι σημαίνει αυτό βέβαια) μαζι, η κοπέλα δεν συνεισέφερε οικονομικά κάπως στο σπίτι παρά μόνο περιστασιακά σε κανένα σούπερ μάρκετ αφού όπως αναφέρει επωμιζοταν τα έξοδα μόνος του. Επίσης τώρα που είναι παντρεμένοι, αποκλειστικά εκείνος πληρώνει τους λογαριασμούς και το σουπερ μαρκετ το πληρώνουν μισό μισό. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποια πάγια έξοδα πληρώνει η κοπέλα; ή θεωρεί ότι εφόσον μένουν στο σπίτι ΤΗΣ(μας αναφέρει εξάλλου ξεκάθαρα οτι πρόκειται για δική της περιουσία) δεν χρειάζεται να συμβάλει χρηματικά σε οτιδήποτε αλλο; Μπορεί να την παρεξήγησα σαφώς, αλλά με κάνει καχύποπτη… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουλουδι

Εγω από το κείμενο κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο (αν και με δεύτερη αναγνωση είναι στ’ αληθεια ασαφές), αλλά ακόμα κι έτσι, τα υπόλοιπα προβλήματα (η μυστικοπάθεια, η έλλειψη ειλικρίνειας και συνεργασίας, η προσπάθεια διαστρέβλωσης), που τα θεωρώ μακράν σοβαρότερα, παραμένουν.

(Δεν είπαμε να χωρίσει, επαναλαμβάνω. Είπαμε ότι δεν βλέπουμε πώς θα λειτουργήσει η σχέση και να προστατέψει τον εαυτό της. Γιατί έχουμε δει πολλά που ξεκίνησαν ετσι. Απαισιόδοξο, ναι, αλλά αυτή είναι η εμπειρία μας, αυτή καταθέτουμε.)

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν

Τώρα θυμήθηκα έναν τύπο που μέναμε μαζί για ένα διάστημα, λίγο τυχαία, και στις αρχές κάθε μήνα μου έλεγε να βάλω εγώ πλάτη γιατί αυτός θα πληρωνόταν αργότερα και όταν έφτανε τέλη του μήνα και του ζήταγα λεφτά μου έλεγε ότι τα’φαγα όλα έτσι σπάταλη που είμαι και δεν έμεινε τίποτα. Τρεις μήνες μου πήρε να καταλάβω ότι με δούλευε, τόσο ούφο 🤫🤫
Αγαπητή φίλη, θα πόνταρα (με κάθε επιφύλαξη) στο ότι βοηθάει κρυφά την οικογένεια του ή ότι χάνει συχνά στο Στοίχημα, πάντως σίγουρα κάπου πάνε που δεν θες να ξέρεις, μήπως έχει καμιά πιστωτική κρυφά, ώρα να μιλήσετε.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Κάτι μου λέει ότι βάζει κι αυτός στην άκρη χωρίς να το ξέρεις, και μάλιστα αρκετά παραπάνω από τα δικά σου

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Γι’ αυτό και θορυβήθηκε όταν ανακάλυψε ότι και η συμβία του κάνει το ίδιο.

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ή τα ξοδεύει κάπου που δεν ξέρει, όπως ο άνδρας της φίλης μου!

seagull
seagull
4 χρόνια πριν

Ξέρεις από την εμπειρία μου, ποτέ το χρήμα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όταν ένα ζευγάρι καβγαδίζει για τα χρήματα, ένα πολύ πιο σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στη σχέση.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Να κάνετε έναν υπολογισμό πόσα είναι τα τρέχοντα έξοδα του μήνα. Όλα όμως. Πόσο για θέρμανση, δεη, νερό, τηλέφωνα, μάρκετ. Να ανοίξετε έναν κοινό λογαριασμό και να βάζετε από μισά σε αυτόν και ο καθένας όταν προκύπτει ανάγκη να παίρνει από εκεί και να καλύπτει. Τα υπόλοιπα σε προσωπικούς λογαριασμούς για να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.
Ταξίδια από μισά, εξόδους εναλλάξ.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Μαγκι το σχόλιο σου, αν και είναι πολύ σωστό και μετρημένο, νομίζω ότι υπογραμμίζει το πρόβλημα που υπάρχει σε κάθε ζευγάρι με τέτοιο θέμα και είναι το πρόβλημα εμπιστοσύνης και έλλειψης ομαδικότητας.Γιατι ο γάμος είναι και εμπιστοσύνη και ομαδικότητα.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Το ξέρω και το έγραψα με βαριά καρδιά συγκεκριμένα για τη γράφουσα η οποία αναφέρεται στον άντρα της οτι λουφάρει. Και μόνο η σκέψη ότι εχω κάποιον δίπλα μου που έχω επιλέξει για σύντροφο ζωής και θεωρώ ότι λουφάρει, είναι τόσο στενάχωρη που με έβαλε σε άλλη λογική. Είναι μακριά από εμπιστοσύνη και ομαδικότητα αλλά δεν ήθελα να το αναφέρω γιατί δεν είναι αυτή η περίπτωση. Δεν έχουν εμπιστοσύνη και ομαδικότητα, οπότε τί σημασία έχει να πω τί επρεπε να είναι; Το ξέρει η γράφουσα, όλοι το ξέρουμε.

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Maggie η λύση που προτεινεις για μένα είναι η πιο σωστή αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτή η λύση που ψάχνει η δικιά μας. Νομίζω έχει στο μυαλό της ότι ακόμα και τα προσωπικά έξοδα που κάνει αυτός πρέπει να περνάνε από τον έλεγχο της. Επίσης, λέει συνέχεια για σούπερ μάρκετ και λογαριασμους αλλά για αλλα έξοδα αποφεύγει να μας δώσει λεπτομέρειες για το πώς πληρώνονται. Μπορει να κάνω λαθος αλλά έχω την αίσθηση ότι ο,τι έξοδο δεν αναφέρεται (πχ εκδρομες, αγορες εκτος σούπερ μάρκετ, εξόδους) θεωρει δεδομενο ότι πρέπει να το κάνει ο αντρας της. Αλλιως δεν καταλαβαίνω γιατι… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Ladida αν ο αντρας της πληρώνει τον ενφια, φόρους, βενζίνες, τυχόν συνεργείο αυτοκινήτου, φυσικό αέριο, δεη, οτε, τεχνικές βλάβες στο σπίτι, τυχόν ιατρικές εξετάσεις (κάποιες είναι ακριβές) απροειδοποιητα εξοδα π.χ. νεο κλιματιστικό κλπ. καθώς και όλα τα υπόλοιπα τρέχοντα έξοδα και η φίλη πληρώνει μόνο το μάρκετ και θεωρεί ότι ο σύζυγος λουφάρει, ε, αλλάζει η εικόνα, υπάρχει πρόβλημα για τον σύζυγο αυτή τη φόρά.
Κι εμένα μου εκατσε καπως που δεν αναφέρει ποσά στα υπόλοιπα εξοδα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Δεν κατάλαβα αν πληρώνετε εναλλάξ τους λογαριασμούς ή αν πληρώνει εκείνος τα έξοδα του σπιτιού επειδή χάρη σ’εσένα δεν έχετε ενοίκια. Δεν κατάλαβα αν λέγοντας εσύ ότι συμμετέχεις στο σούπερ μάρκετ εννοείς ότι είναι δαπάνη που έχει αναλάβει εκείνος κι εσύ περιστασιακά συμβάλλεις. Δεν κατάλαβα αν όταν έμενες περιστασιακά στο σπίτι του, ήταν αρκετά συχνά ώστε να είναι αναμενόμενο από πλευράς σου να συμβάλλεις στο σούπερ μάρκετ αλλά δεν το έκανες. Αν ήσουν φίλη μου δηλαδή, θα ήθελα πρώτα να βεβαιωθώ ότι δεν θεωρείς πως επειδή έχεις βάλει το σπίτι, έχεις φιλική συμμετοχή στα έξοδα, ότι έχεις ακριβή γνώση των… Διαβάστε περισσότερα »

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Εγώ δεν κατάλαβα αν εν τέλει πληρώνει ή όχι λογαριασμούς ο σύζυγος. Οπως και να έχει, για εμένα περίεργο είναι ότι εσύ βάζεις στην άκρη χρήματα, ενώ εκείνου δεν του φτανουν. Προφανώς ξοδεύετε ανισα ποσά και δεν είναι απαραίτητο ότι εσύ πληρώνεις τα πιο πολλά. Δοκιμάστε να βάζετε σε ένα λογαριασμό ένα στάνταρ πόσο που υπολογίζετε ότι χρειάζεται για τα κοινά σας έξοδα κάθε μήνα.

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stalkerou

Σκέφτομαι επειδή έκανε μεγάλα δώρα στη σχέση του με πιστωτική και δημιουργησε χρέος , ίσως να κλείνει με αυτά τα χρήματα άλλες υποχρεώσεις και δεν της τα λέει για να μην νιώσει άσχημα .

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

Ναι ο γλυκούλης! (not)

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stalkerou

Εγώ το έγραψα και σε άλλο σχόλιο, θεωρώ ότι ο,τι έξοδο δεν αναφέρεται ρητά ποιος το κάνει το κάνει ο σύζυγος. Αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί να της λέει ότι τα λεφτά που βάζει στην άκρη τα οφείλει σε εκείνον.

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν

Πολύ μπερδεμένα μας τα λέει η φίλη. Εγώ παντως αυτό που καταλαβαίνω ότι τα έξοδα του σπιτιού τα κάνει μια ο ενας μια ο άλλος αλλά χωρίς να τα υπολογίζουν με ακρίβεια με αποτέλεσμα στο τέλος και οι να δυο αισθάνονται αδικημένοι και να θεωρούν ότι πληρώνουν περισσότερα από τον άλλον.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Γι’ αυτό θέλει χαρτί και μολύβι.

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν

Μακριά από την παγίδα “κοινό πορτοφόλι”!Ο πρώην σύζυγός μου ήθελε να του δίνω το εισόδημά μου για να κάνουμε τάχα μου οικονομία,ενώ εκείνος(με μόνιμη δουλειά στο δημόσιο) συνεχώς ξέμενε και μας έπαιρναν τηλέφωνο οι εισπρακτικές για ιστορίες που υποτίθεται ότι τις διευθετούσε κι εγώ δεν είχα ιδέα.Φυσικά και του αρνήθηκα γιατί ποιος ξέρει πού θα πήγαιναν τα χρήματα…όχι πάντως στο “κοινό ταμείο”.Όπως είπε και η Λένα,τίποτα δεν “πρέπει” αν δεν υπάρξει συναίνεση…

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Perilio

Κοινό πορτοφόλι δεν είναι σίγουρα το να κρατάει ένας τα χρήματα και για τους δυο. Αυτό είναι μονό πορτοφόλι με πλήρη έλεγχο των χρημάτων του άλλου. Κοινό πορτοφόλι είναι να μπαίνουν τα χρήματα και των δυο σε ένα μέρος, που δεν έχει σημασία ποιο μέρος είναι αυτό αλλά ότι έχουν πρόσβαση και οι δυο εκεί, να πληρώνονται από εκεί τα κοινά έξοδα και να υπάρχει ενημέρωση και συνεννόηση για όσα χρειάζεται/ξοδεύει ο καθένας για τα προσωπικά του έξοδα. Έχω φίλη που μετά το γάμο συνειδητοποίησε πού έβρισκε ο άντρας της τα λεφτά και ήταν τόσο γοητευτικά γενναιόδωρος. Ήξερε ότι είχε… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
4 χρόνια πριν

Κάθεσαι σήμερα και γράφεις με χαρτί και μολύβι ότι έξοδο σου έρχεται στο μυαλό: ΔΕΚΟ, σουπερμάρκετ, βενζίνη, κοινές εξόδους (πάνω κάτω) αν έχετε ένα αυτοκίνητο την βενζίνη. Γράφεις και σε ένα άλλο σύνολο τα έξοδα που έχετε μια φορά τον χρόνο (Ενφια σπιτιού-αφού μένετε μαζί βαρύνει και τους δύο, ασφάλεια αυτοκινήτου, σέρβις – αν έχετε μόνο ένα). Έχεις λοιπόν έναν μπούσουλα των μηνιαίων εξόδων και βάζεις και ένα ποσό παραπάνω κάθε μήνα για να καλύψεις τα έξοδα του μια φορά τον χρόνο και 1-2 απρόοπτα ή για διακοπές ή για την καινούρια τηλεόραση. Έστω αυτό το ποσό είναι 800 ευρώ… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Ευχαριστώ που μου θύμισες τη μεθοδο των τριων.