in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί ντε και καλά το manspreading είναι κτητική και απειλητική στάση;

Είναι παράλογο να θεωρεί κανείς ότι επειδή κάποιος κάθεται με τα πόδια του ανοιχτά έχει απειλητικές διαθέσεις

Αγαπητή “Α, μπα” και συναναγνώστριες/συναναγνώστες, Ήθελα τη γνώμη σας για μια έντονη συζήτηση που είχα και η οποία έχει επηρεάσει τη σχέση μου με κάποια άτομα τα οποία θεωρούσα φιλικά. Πάνω στην κουβέντα μετά το φαγητό φτάσαμε να μιλάμε για το σεξισμό στην κοινωνία. Κάποιος ή κάποια ανέφερε σε ένα σημείο την πρακτική του manspreading ως κάτι το καθολικά μεμπτό… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

manspreadin2 ampa

Αγαπητή “Α, μπα” και συναναγνώστριες/συναναγνώστες, Ήθελα τη γνώμη σας για μια έντονη συζήτηση που είχα και η οποία έχει επηρεάσει τη σχέση μου με κάποια άτομα τα οποία θεωρούσα φιλικά. Πάνω στην κουβέντα μετά το φαγητό φτάσαμε να μιλάμε για το σεξισμό στην κοινωνία. Κάποιος ή κάποια ανέφερε σε ένα σημείο την πρακτική του manspreading ως κάτι το καθολικά μεμπτό, και εγώ ανέφερα ότι άλλο το να απλώνεται κάνεις στα ΜΜΜ όταν άλλοι χρειάζονται τις διπλανές θέσεις, και άλλο το να απλώνεται όταν οι περισσότερες θέσεις είναι άδειες – στο τελευταίο δε βρίσκω τίποτα το μεμπτό. Σε αυτό το σημείο όλοι (4 άλλα άτομα) μου απαντούν ότι το θέμα δεν είναι ο χώρος αυτός καθαυτός, αλλά η “κτητική” και “απειλητική” συμπεριφορά που εμφανίζεται να έχει ένας άνδρας όταν κάθεται σε αυτή τη στάση. Εγώ αυτό δεν το κατάλαβα, γιατί ντε και καλά είναι κτητική και απειλητική αυτή η στάση; Οπότε και το ρώτησα. Έλαβα την απάντηση ότι πολλές, αν όχι όλες οι γυναίκες έχουν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση, και αυτή η στάση του σώματος παραπέμπει σε μια προσπάθεια προβολής μιας πατριαρχικής υπεροχής του τύπου “εγώ είμαι το κυρίαρχο αρσενικό εδώ” – και ως εκ τούτου, κάνει αυτές τις γυναίκες να αισθάνονται πως απειλούνται με παρενόχληση ξανά. Εγώ αντέτεινα πως είναι παράλογο να θεωρεί κανείς ότι επειδή κάποιος κάθεται με τα πόδια του ανοιχτά έχει απειλητικές διαθέσεις, και πώς το πρόβλημα δεν είναι το manspreading (εφόσον υπάρχουν αρκετές θέσεις για όλους), αλλά οι παρενοχλήσεις, βιασμοί και σεξιστικά σχόλια. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να απλώνεται και που έχουν να κάνουν με την εναλλαγή στάσεων για να μην πιάνεται από το κάθισμα, παθήσεις του μυοσκελετικού, μέχρι την ανατομία ανάμεσα στα πόδια (ξεκαθαρίζω ότι δεν εννοώ κάτι το σεξουαλικό, αλλά το ποσό άβολο είναι, ιδιαίτερα σε κάποιες θερμοκρασίες, να πιέζονται κάποια τμήματα). Μετά από κάμποση περαιτέρω συζήτηση ανέφερα ότι στο κάτω-κάτω, με την ίδια λογική (που δεν υποστηρίζω) θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή ένα υποσύνολο ανθρώπων που φοράει τουρμπάνια ζώνεται με εκρηκτικά και σφάζει κόσμο, είναι θεμιτή η απαίτηση να μη φοράει κανείς τουρμπάνια δημοσίως, λέγοντας ότι αισθανόμαστε απειλή από όσους τα φορούν. Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι μου ξεκαθάρισαν ότι δεν περίμεναν από μένα να έχω τέτοια άποψη απέναντι σ’ αυτό το ζήτημα, και πώς περίμεναν να δείξω περισσότερη ευαισθησία. Εγώ τους είπα ότι δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα υπέρ κάποιας άποψης σε αυτό, απλώς έχω κουραστεί να ακούω ανθρώπους που θέλουν να επιβάλουν ή απαγορεύσουν μια συγκεκριμένη (αβλαβή) συμπεριφορά απέναντι σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων. Έκτοτε, αισθάνομαι ότι οι σχέσεις μας έχουν ψυχρανθεί κάπως. Είμαι παράλογος, υπάρχει κάτι που δεν βλέπω; Λυπάμαι που έχουμε απομακρυνθεί και θα ήθελα να έχω και μια τρίτη άποψη. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

– Ιπτάμενο ρακούν

Γουάου, από την αστική ευγένεια πήγες στην αυτοανάφλεξη ακραίων φανατικών, ούτε το σούπερσονικ τέτοια ταχύτητα.

Αρχικά, να πούμε ότι έχασες το δίκιο σου με αυτή την αναλογία. Χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί; Θα το κάνω, ή έστω, θα προσπαθήσω. Όταν η συζήτηση είναι για κάτι που υπήρχε από πάντα ως πρόβλημα, αλλά τώρα έχουν αρχίσει οι καταπιεσμένες ομάδες να διαμαρτύρονται, η απάντηση δεν είναι ποτέ το «ναι αλλά υπάρχουν και χειρότερα». Όταν απαντάς έτσι, απλώς δεν θέλεις να συζητήσεις αυτό που είναι το θέμα, γιατί το θέμα δεν σε βολεύει. Όμως, εμείς θέλουμε να συζητήσουμε αυτό. Αν θέλεις να συμμετέχεις, οκ, αλλιώς, μην μιλάς, ή περίμενε μέχρι να αλλάξει η κουβέντα από μόνη της. Αποπροσανατολίζοντας την κουβέντα δεν αποστομώνεις κανέναν, απλώς γίνεσαι ενοχλητικός.

Επανερχόμαστε στο manspreading. Τι θέλεις να μας πεις; Ότι αν δεν είναι κάποιος μπροστά ή δίπλα, δεν πειράζει; Οκ. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος είναι δίπλα, τότε πειράζει; Γιατί αν συμφωνείς ότι «ναι, πειράζει», τότε είμαστε πιο κοντά από όσο νομίζεις.

Οπότε, αφού σου αρέσουν οι αναλογίες, θα σου φέρω κι εγώ μια. Αφού λες ότι δεν βάζεις καθόλου το σεξουαλικό μέσα, αν δεν είναι κάποιος μπροστά και είσαι μόνος σου στο μετρό, ψάχνεις κακαδάκια στη μύτη σου, και τα κολλάς κάτω από το κάθισμα; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να το κάνεις, όπως συνάχι, αλλεργική ρινίτιδα, ακόμα και η ζέστη βρε αδερφέ, όπως λες κι εσύ.

 

Είδες πώς γίνεται να φέρεις παραδείγματα χωρίς να βάλεις μέσα βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες αθώων;

 

Κάτι μου λέει όμως ότι αυτό που θέλεις να «παραδεχτούμε» είναι ότι δεν είναι κακό να ανοίγεις τις ποδάρες σου, επειδή κι εσύ το κάνεις. Και τώρα σου λένε ότι δεν είναι αποδεκτό, γιατί η κοινωνία αλλάζει και εξελίσσεται και οι γυναίκες έχουν αρχίσει να γίνονται δυσάρεστες. Και αντί να πεις «μου έχουν μάθει να είμαι αγενής και επιθετικός, αλλά θέλω να συνεχίσω να είμαι και να είμαι αποδεκτός», η αντίδραση σου είναι να λες ότι σε καταπιέζουν. Το ξέρουμε το έργο, είναι το έργο που έβγαλε τον Τραμπ.

Ωπ, το παράκανα με την αναλογία;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

54 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
4 χρόνια πριν

Ωραία, μιας και ξέρεις τι είναι το manspreading, μπορείς τώρα να ψάξεις και τι είναι το posturing, στο οποίο ανήκει το manspreading. Είναι προσπάθεια επιβολής αρσενικού στο χώρο, είτε γίνεται συνειδητά είτε όχι. Δεν το κάνεις λόγω ζέστης, αγαπητέ, για τον ίδιο λόγο που δε βγάζεις τα παπούτσια σου στο μετρό όταν ζεστενεσαι. Γιατί το ένα εχεις μάθει ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό, ενώ το άλλο όχι. Απλώς δεν ξέρεις ακομη το γιατί. Η λέξη αρχίζει από π και τελειώνει σε ία και δεν είναι παραλία.

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Ώστε είναι ενοχλητικό να “πιέζονται” κάποια πράγματα όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες; Για πες λοιπόν πώς θα σου φαινόταν αν μια γυναίκα δεν καθόταν σαν “κυρία” στο λεωφορείο, ή στην αίθουσα αναμονής; Να σου πω εγώ; Μου έχουν κάνει παρατήρηση, φίλοι συγγενείς αλλά και ΤΕΛΕΙΩΣ άγνωστοι γιατί δεν κάθομαι Like a lady. Και ας φοράω παντελόνι και ας μην είναι δουλειά τους.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Επίσης, μια που ξεκινήσαμε με τις αναλογίες, ας μας πει τη γνώμη του για τα σουτιέν μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

καλα, αυτο αστο καλυτερα, γιατι μπορει να απαντησει οτι δεν εχει κανενα προβλημα να πεταξουμε τα σουτιεν, οποιαδηποτε εποχη….

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Καλά, ούτε εγώ θα είχα πρόβλημα να απαντήσει ότι θέλει, αλλά δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να πάω πχ στη δουλειά μου χωρίς σουτιέν. Οπότε, είμαι αναγκασμένη να ζουλιούνται τα στήθη και η πλάτη μου ή όχι;

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

βεβαιως. και εννοειται οτι αν θελεις να πεταξεις το σουτιεν πρεπει να εχεις μεγαλο αλλα παραδοξως στητο στηθος και να εισαι νεα. αν εισαι μεγαλη η με χαλαρο, μικρο, η μεγαλοπεσμενο στηθος, να πας να το φιαξεις πριν απασχολησεις το οπτικο τους πεδιο..

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Εκτός των άλλων είναι και εντελώς αντιαισθητικό. Προσωπικά όποτε βλέπω κάποιον να κάθεται έτσι, θέλω να τον ρωτήσω αν έχει πάθει αγκύλωση και δεν κλείνουν τα ρημάδια.

loglady
loglady
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Στο μεταξύ, σιγά την “πραμάτεια” που έχουν να βολέψουν, έτσι;

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loglady

Εγώ ρώτησα πάντως, να είμαι καλλυμένη, αν πιέζονται τα απαυτά τους όταν κάθονται με κλειστά τα πόδια και η απάντηση ήταν “σιγά ρε μαλάκα, μπαλάκια του τένις έχεις;” 😉

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ρε παιδιά μπορεί να έχει συγκαει ο ανθρωπος. Μπορει έτσι να τον βολεύει να κάθεται. Μπορεί να θέλει να κάνει stretch τους προσαγωγούς του. Αν δεν ενοχλεί πρακτικά τι πειράζει; Εγώ δε βολευομαι καθόλου να καθομαι με τα δυο πόδια το ένα δίπλα στο άλλο, όταν έχω άνεση χώρου διπλώνω το ένα πόδι και καθομαι πάνω του και μετά βάζω το άλλο από πάνω σταυροπόδι. Δεν το κάνω σε μέσα μεταφοράς γιατί πατάει το πόδι μου στο διπλανό κάθισμα, εκεί καθομαι σταυροπόδι και μαζεύομαι αν καθίσει καποιος απέναντι για να μην τον ενοχλώ, αλλά σε δημόσιους χώρους, στη δουλειά κλπ… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Εσύ κατάλαβες ότι είναι θέμα αισθητικής;

Στην καρέκλα του γραφείου σου να κάθεσαι όπως θέλεις.

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

‘Εκτός των άλλων είναι και εντελώς αντιαισθητικό. Προσωπικά όποτε βλέπω κάποιον να κάθεται έτσι, θέλω να τον ρωτήσω αν έχει πάθει αγκύλωση και δεν κλείνουν τα ρημάδια.‘

Σε αυτό το σχόλιο απαντάω. Τι θα έπρεπε να καταλάβω κατά τι γνώμη σου;

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Ξεφεύγουμε από το θέμα, όμως.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Βρε Ladida όλοι συγκαμμένοι είναι πια; Κι εγώ κάθομαι όπως εσύ και μπορώ να σου πω πως άνετα κάθεσαι έτσι και χωρίς να λερώσεις το διπλανό κάθισμα στο μετρό. Κάθεσαι όμως; Όχι δεν κάθεσαι. Και ξέρεις γιατί δεν κάθεσαι; Γιατί ακόμα κι αν δεν το λερώσεις, το μετρό (ή άλλο δημόσιο κάθισμα) δεν είναι το γραφείο σου ή το σαλόνι του σπιτιού σου. Για τους άντρες, όμως, είναι. Όλοι οι χώροι είναι τόσο δικοί ΤΟΥΣ που μπορούν να κάθονται όπως γουστάρουν και να επιβάλλουν την παρουσία τους. Επιβολή, αυτό είναι το θέμα και όλα τ’ άλλα είναι να ‘χαμε να… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Όμως όλοι, συμπεριλαμβανομένου και αυτου που έκανε την ερώτηση, συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να το κάνουν αν δεν υπάρχουν πολλες αδεις θεσεις. Η ερώτηση είναι αν η κίνηση αυτή καθαυτή είναι απειλητική όποτε και πειραζει να κάθονται έτσι ακόμα κι όταν δεν ενοχλούν κανέναν και οι περισσότερες θέσεις είναι άδειες. Ε, η γνώμη μου είναι πως δεν πειράζει, οπως δεν πειράζει να βάζει καποιος την τσάντα του στη διπλανή θέση όταν το λεωφορείο είναι άδειο, ή να χαμηλώνει το κάθισμά του στο αεροπλάνο όταν δεν κάθεται κανείς στη πίσω σειρά. Επίσης ότι η αισθητική είναι υποκειμενική και δε μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Έγραψα κ ένα άλλο σχόλιο αλλά χαθηκε μάλλον. Ακριβως σε αυτό διαφωνώ no_roots, πολλοι άνθρωποι, αντρες και γυναικες, κάθονται οπως τους βολεύει στο μέτρο, πολλοί όταν χαζεύουν στο κινητό γερνουν στο πλάι και πιάνουν δυο θέσεις αλλοι απλώνουν τις τσάντες τους στα διπλανά καθίσματα, κάποιοι απλώνουν κ τα πόδια τους στο μπροστινό κάθισμα, έχω δει παρα πολλες νέες κοπέλες να το κάνουν. Όλοι (και στα σχόλια και αυτος που έστειλε την ερώτηση) συμφωνούν οτι το manspreading είναι αγενές όταν υπάρχει κόσμος που θέλει να κάτσει, το ερώτημα είναι αν εκτός από αγενές είναι και απειλητικό ώστε να μην θεωρειται σωστό… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Δεν είναι το θέμα μόνο το μετρό, παντού έτσι κάθονται αυτοί που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια. Δεν σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί τους “βολεύει” να κάθονται μόνο έτσι; Γιατί τους “βολεύει” όλους να κάθονται μόνο έτσι, ανεξαρτήτως σωματότυπου; Όπου και να συμβαίνει είναι ένας (υποσυνείδητος θες;) τρόπος επιβολής, συνυφασμένος με την αρρενοπώτητα. Εδώ από μικρούς τους λένε να μη σταυρώνουν τα πόδια γιατί έτσι κάθονται οι “γυναικωτοί”, οι άντρες οι σωστοί κάθονται με ανοιχτά τα πόδια. Υποδηλώνει αντρίλα οπότε και υπό αυτή την έννοια είναι απειλητικό. Τα υπόλοιπα που λες για τις τσάντες και τα πόδια πάνω στα καθίσματα… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Το manspreading έχει να κάνει με τη γλώσσα του σώματος, για να στο πω κι αλλιώς.

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν

Στο μετρό θα πάει να τα αερίσει κάποιος;Ή νομίζεις,ότι οι γυναίκες δεν ιδρώνουν ανάμεσα στα πόδια και δε θα γούσταραν να απλωθούν και να σηκώσουν τη φούστα,να φυσήξει Βαρδάρης;Καλά αυτό όταν γίνει το μετρό στη Θεσσαλονίκη.Στους κοινόχρηστους χώρους προσπαθούμε να μην ενοχλούμε τους άλλους και να σεβόμαστε ακριβώς το γεγονός,ότι είναι κοινόχρηστοι.Αυτόματα η θέση δίπλα σε κάποιον,που απλώνεται,δείχνει κατειλημμένη.Όπως δείχνει και η διπλανή μου θέση,όταν βάλω πάνω τις τσάντες μου.Ας είμαι και μόνη στο βαγόνι.Μια θέση για τον κώλο μου δικαιούμαι,αν βρω διαθέσιμη,και τέλος.Μέσα στα νοητά όρια αυτής της θέσης πρέπει να βολευτώ.Οτιδήποτε άλλο θα αναγκάσει κάποιον επιβάτη σε επόμενη… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με αυτόν που έκανε την ερώτηση, το manspreading είναι το αντίστοιχο του να βάλεις τη τσάντα σου στο διπλανό κάθισμα του μέτρο: σχετικά αποδεκτό όταν το μέτρο είναι ψιλοάδειο, πολύ αγενές αν οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δε μου φαίνεται καθόλου επιθετικο και απειλητικό, άλλωστε υποθέτω Ααν αυτος ήταν ο λογος απαγορευσης του δε θα περιοριζόταν στα μέσα μεταφορας. Οκ αισθητικα δεν είναι πολύ ωραίο αλλά αν για καποιους αυτή η θέση είναι πιο άνετη και δεν ενοχλούν κανένα δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Το να σκαλίζεις τη μύτη σου και να κολλας το περιεχόμενο στα… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Lena out (mic drop🎤).

Kelly
Kelly
4 χρόνια πριν

Δηλαδή αυτό που μας λες είναι πως για έναν άντρα είναι δύσκολο να είναι ευγενικός, πάρα μόνο όταν χρειάζεται; 🤔 😂 Δηλαδή είσαι ευγενικός κατά τη δική σου συνθήκη.. Χάνω κάτι;

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν

Κατά βάση ανατομικό και λειτουργικό είναι το ζήτημα. Οποια κυρία αμφιβάλλει μπορεί πανεύκολα να το διαπιστώσει κάνοντας το παρακάτω πείραμα: Να τοποθετήσει δύο αυγουλάκια ανάμεσα στα πόδια της και να περάσει την ημέρα της κάνοντας δρομόλογια στα ΜΜΜ χωρίς να τα ζουλήξει. Επίσης να μην παραβλέψουμε οτι οι θέσεις στα ΜΜΜ έχουν σχεδιαστεί να εξυπηρετούν τον Μ.Ο των ανθρωπίνων σωμάτων. Και οι άντρες είναι στην πλειοψηφία τους πάνω από τον μέσο ορο σε μέγεθος, ενώ οι γυναίκες κάτω. Από εκει και πέρα εναπόκειται στους τρόπους και την αντίληψη του καθενός αν θα ενοχλήσει, όπως πχ και ένας υπέρβορος/υπέρβαρη μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Kelly
Kelly
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Ω.. Θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο για σένα αυτό.

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

πω πω! Ξέφυγες τελείως! Έκανες και χοντροφοβικό σχόλιο! Ουάου!
Ο ΜΟ των ανθρώπων, που βάση του σχεδιάστηκαν πολλά πράγματα, είναι ύψος 1,75 και βάρος 75 κιλά. Έλα μου τώρα που όλοι οι άντρες στην Ελλάδα είστε τόσοοοο τεράστιοι πχια.
αυτό για τα αυγά δεν θα το σχολιάσω.

loglady
loglady
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Έλα τώρα, Beaver, που χρειάζεται να είναι το ένα πόδι στην ανατολή και το άλλο στη δύση, για να μην πιεστούν τα αυγουλάκια. Επίσης έχω δει πολλούς άνδρες να κάθονται με το ένα πόδι πάνω στο άλλο, εκείνοι δεν έχουν αυγουλάκια; Για μένα, το να κάθεσαι οριακά σπαγκάτο είναι γελοίο και αγενές. Και μιας και λέγαμε και τις προάλλες για το τάχα “προκλητικό” ντύσιμο των κοριτσιών, εμένα προκλητικό μου φαίνεται το manspreading.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loglady

Αυτό που λέει η loglady, ακριβώς.

Parisios
Parisios
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

1) Οι όρχεις δεν έχουν μέγεθος αυγού κότας, και, προσωπικά, όταν κάθομαι με κλειστά πόδια δεν ζουλιούνται, βγαίνουν πάνω από την ένωση των γοφών. Μόνο αν κλείσεις τα πόδια απότομα γίνεται αυτό που λες.
2) Δεν λες κάτι διαφορετικό όταν λες “εναπόκειται στους τρόπους και την αντίληψη του καθενός αν θα ενοχλήσει”. Αν επιλέξει να ενοχλήσει, είναι αγενής και επιθετικός, αυτό δε λέμε;

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Εννοείς ότι υπάρχουν καταπιεστικά ρούχα; Και στάσεις και συνθήκες για να είσαι κόσμιος; E, όχι! Δεν είχα ιδέα! Σοκ!

(Ειπε καθισμένη σε “γυναικείο” σταυροπόδι, στρώνοντας το σουτιέν, τα δεκάποντα και το παντελόνι που είναι τόσο στενό που δεν χωράει ούτε χαρτονόμισμα στη τσέπη)

Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Κι εσείς κύριε μπορείτε να κολλήσετε δύο πεπόνια στο στερνο σας και να προσπαθήσετε να περάσετε μία μέρα χωρίς τη δυσφορία ή τον πόνο που συνεπάγονται σουτιέν, ρούχα δουλειάς, ζώνες ασφαλείας κτλ. Δε μας βλέπετε να τα πετάμε έξω σε κάθε ευκαιρία ή να τα αεριζουμε στο μετρό για να είμαστε άνετες και δροσερές. Σε μια κοινωνία πολλών ανθρωπων όλοι περιοριζομαστε λίγο για να διατηρούμε τους ελάχιστους κανόνες ευγενειας που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της. Περιοριστείτε λοιπόν, κατά το ελάχιστο, δε θα πάθετε κάτι. Εμείς το κάνουμε ανελλιπώς.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Σιγά μην είναι και αυγά στρουθοκαμήλου

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Ω, πες μας ότι τα ΜΜΜ φτιάχτηκαν μόνο για τις γυναίκες! Εμπρός, λοιπόν, οι άνδρες, πίσω στις λιμουζίνες σας!

Μήπως θα πρέπει να περπατάτε και με τα πόδια ανοιχτά, για να μην σπάσουν τα αυγουλάκια; Ωραία ατραξιόν θα ήταν.

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν

Θυμήθηκα μια ιστορία από τότε που ήμουν φοιτήτρια.
Μια φίλη είχε φέρει στην παρέα το καινούργιο αμόρε. Έτυχε εκείνη τη μέρα να είμαστε οι γυναίκες της παρέας και μόνο ένας άντρας εκτός από το ζευγάρι. Ο καινούργιος λοιπόν είχε πέσει πίσω και είχε ανοίξει τα πόδια. Κατά τα άλλα όλα καλα και μετά από καμια ώρα το ζευγάρι έφυγε. Τότε ο φίλος μας άρχισε:
-Τι μαλ@κ@ς, τι ήθελε να μας δείξει ότι την έχει μεγάλη; ναι οκ, εντάξει κύριε την έχεις μεγάλη, τι άνοιξες τα πόδια να μας τα δείχνεις δηλαδη; κλπ κλπ
Συμπέρασμα:Το manspreading ενοχλεί γενικώς

Mr Mazis
Mr Mazis
4 χρόνια πριν

Παλιά ειχαμε αστυνομία ηθών για το μήκος της φούστας. Σήμερα θελουμε μια για την γωνια ανοίγματος ποδιών.

Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mr Mazis

Ναι, όχι. Η γυναικεία σεξουαλικοτητα περιφρουρειται συστηματικά και συστημικά (εκ του συστήματος). Δεν είστε και δε θα γίνετε ξαφνικά θύματα επειδή δεν είναι πλέον αποδεκτό να μας πετάτε μπαλάκια στη μούρη (pun intended) σε κάθε κοινωνική ευκαιρία.