in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είχε πάντα έναν μαγικό τρόπο να ρίχνει το φταίξιμο πάνω μου

Λέει ότι δεν θα με αγαπήσει κανένας όπως αυτός

Αγαπητή α, μπα μου σε έχω συμβουλευτεί στο παρελθόν θα ήθελα να το κάνω και τώρα γιατί ειλικρινά κοντεύω να τρελαθώ. Είμαι η κοπέλα που είχε θέμα με την μια αδερφή του αγοριού της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

blame1 ampa

Αγαπητή α, μπα μου σε έχω συμβουλευτεί στο παρελθόν θα ήθελα να το κάνω και τώρα γιατί ειλικρινά κοντεύω να τρελαθώ. Είμαι η κοπέλα που είχε θέμα με την μια αδερφή του αγοριού της (ξέρω ότι είναι πολλές οι ερωτήσεις και δε θα το θυμάσαι ωστόσο δε θα αφήσω κάποιο λινκ γιατί δε θέλω να αναφερθώ σε αυτό). Εν τέλει έχουμε χωρίσει. Βασικα εγώ τον χώρισα και τώρα είναι αργά το βράδυ κι εγώ σου γράφω αυτά τα λόγια βουρκωμενη. Χίλια συγγνώμη για το σεντόνι. Με το αγόρι μου τα είχαμε δύο χρόνια και ήμασταν πολύ ερωτευμένοι. Υπήρχαν όμως πολλά θέματα κυρίως εμπιστοσύνης αλλά ποτέ δεν έγινε το παραμικρό με κάποιον τρίτο ούτε από το μέρος του, ούτε από το δικό μου κι αυτό στο υπογράφω. Η ζήλια ωστόσο ήταν ασφυκτική. Θυμάμαι σκηνικά που μου έκανε και μου σηκώνεται η τρίχα χωρίς να έχω δώσει κάποιο ουσιαστικό δικαίωμα (εκτός αν θεωρούμε τα φολλοου μπακ στο Instagram από παιδια της σχολής μου δικαίωμα σύμφωνα με τα λεγόμενα του). Εγώ ήμουν τόσο ερωτευμένη που κλεινομουν ολο και περισσότερο σε αυτό τον κύκλο της σχέσης και είχα παρατήσει σχεδόν φίλους, σχολή και το μόνο που ήθελα ήταν να ήμουν κοντά του. Είχα χάσει τον εαυτό μου και εν μέρει δεν το μετανιώνω γιατί είμαι μικρή (20) και πήρα πολλά μαθήματα από αυτό. Βέβαια άλλοι μαθαίνουν και δε χρειάζεται να φάνε τα μούτρα τους αλλά αφού το έπαθα καλύτερα που το έπαθα τώρα. Συγνώμη που στα λέω έτσι μπερδεμένα. Πάμε στο τώρα. Έφυγα από αυτή τη σχέση οριστικά κι αφού το πήρε χαμπάρι με παρακάλεσε και έριξε τον εγωισμό του τόσο χαμηλά κάτι που δεν έχει ξανακάνει. Μου επισήμανε πως δεν πρόκειται να με ξανα αγαπήσει κανένας όπως εκείνος και να σου πω την αλήθεια υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα “τι λέει μωρέ ο μαλακας” αλλά ειλικρινά το πιστεύω. Πήρα πολλή αγάπη από αυτή τη σχέση και το ένιωθα κι ας μην έκανε και τόσα όσα εγώ. Το θέμα είναι ότι είχα χάσει τον εαυτό μου.. Και ήταν ή εκείνος ή εγώ. Και επέλεξα εμένα. Απλά προχθές τον είδα και ήταν η πρώτη φορά που τον είδα μετά από 1 μηνα που χωρίσαμε, και δε σου κρύβω ότι έχω second thoughts. Υπήρχαν πολλά προβλήματα ναι κυρίως επειδή ζηλευε πολύ αλλά ήθελε να αλλάξει κι εγώ δεν τον άφησα γιατί ένιωθα πως δεν είχα άλλες αντοχές να αντέξω το παραμικρό. Μου έλειπα. Εναν μήνα τώρα έχω κάνει πολλά πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω όταν ήμουν μαζί του γιατί με κράταγε πίσω η ζηλεια του κι εγώ η δειλή δεν έσφιξα ποτέ ουσιαστικά τα δόντια να βάλω όρους όταν έπρεπε. Είχε έναν μαγικό τρόπο να με βγάζει πάντα ότι φταίω και για όλα είχε μια απάντηση. Ουσιαστική ερώτηση δεν υπάρχει και συγνώμη για όλο αυτό που έγραψα απλά όλοι μου οι φίλοι καθώς και η μητέρα μου λένε ότι ο ανθρώπος δεν αλλάζει και ότι είμαι μικρή και θα πρέπει να ζήσω τη ζωή μου και άλλα τέτοια. Απλά φοβάμαι μήπως έδιωξα κάτι καλό από τη ζωή μου για να μαζοποιηθω και να κάνω τη σημερινή ζωαρα που κάνουν όλοι και που πλέον ψάχνουν την αληθινή αγάπη με το τουφέκι.
– Lost my best friend.

Ήσουν σε κακοποιητική σχέση και μιλάς όπως μιλάνε οι κακοποιημένες γυναίκες.
Σου το λέω έξω από τα δόντια, γιατί αυτά που σου λένε για την ώρα είναι πολύ μικρά και ελαφριά για αυτό που πέρασες και συνεχίζεις να περνάς.

Ο άνθρωπος αυτός έχει πάρα πολλά προβλήματα και είναι πολύ πέρα από τις δυνάμεις σου για να τον αλλάξεις, να καταλάβεις, ή να τον υπομείνεις.

Ευτυχώς κατάφερες να φύγεις επειδή κατάλαβες ότι κινδύνευες και αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο. Ωστόσο, πρέπει να είσαι σε επιφυλακή διότι έχεις πάρα πολλά να καταλάβεις ακόμα. Ελπίζω να έπεσες σε τέτοια κατάσταση επειδή είσαι μικρή και όχι επειδή έχεις το ψυχολογικό προφίλ που θα σε ρίχνει πάντα σε τέτοιους άντρες.

Η ζήλια δεν είναι αγάπη. Είναι βαθύ πρόβλημα που δεν λύνεται αν ο άλλος δεν κάνει σκληρή, συστηματική, χρονοβόρα δουλειά με τον εαυτό του. Αυτός ο άνθρωπος δεν σε αγάπησε. Δεν είναι σε θέση να το κάνει. Αυτό που έκανε είναι ότι προσπάθησε να σε δέσει με την απειλή ότι δεν θα βρεις καλύτερο άντρα, γιατί δεν σου αξίζει καλύτερος άντρας, και εσύ τώρα τον έχεις πιστέψει. Όχι μόνο δεν είχες βρει την αληθινή αγάπη, αλλά το ξαναγράφω για να το ξαναδιαβάζεις: ήσουν σε μια κακοποιητική σχέση.

Διάβασε αυτό, αυτό, και από δω και πέρα να είσαι σε μεγάλη εγρήγορση για το θέμα. Διάβασε και μόνη σου και αν ανακαλύψεις ότι βρίσκεις τον εαυτό σου κάπου εκεί μέσα, πήγαινε για θεραπεία το συντομότερο, γιατί είσαι μικρή και προλαβαίνεις να σώσεις τον εαυτό σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

38 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Δεν συνηθίζω να λέω σε αγνώστους τι να κάνουν, αλλά ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Κι εγώ σε μια τέτοια σχέση ήμουν στην ηλικία σου, και χρειάστηκε ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΧΩΡΑ για να βρω τη δύναμη να απελευθερωθώ από έναν τέτοιο τύπο. Η Λένα έχει δίκιο, πίστεψε το: Η ζήλια δεν είναι έκφραση αγάπης. Δεν σου δείχνει την αγάπη του κάποιος που αντλεί ικανοποίηση από το να σε βλέπει να απομακρύνεσαι από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θέλει να μην έχεις κανέναν άλλο, για να μην μπορείς να φύγεις. Να μην υπάρχουν φωνές που να σου υπενθυμίζουν ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Aloha
Aloha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Είναι πραγματικά σαν να έγραφα εγώ αυτό το σχόλιο. Δεν ξέρω μόνο αν πήγαμε στην ίδια χώρα!

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloha

Εγώ πάντως πήγα στη μυστηριώδη ευρωπαϊκή χώρα που ξεκινά από “Γ” και τελειώνει σε “ερμανία”!

Zizi
Zizi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Κι εγώ επίσης! Και πήγα στη γειτονική χώρα που ξεκινάει από “Γ” και τελειώνει σε “αλλία”!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Αγαπημένο μου κορίτσι, μας λες ότι ποτέ δεν απατήσατε ο ένας τον άλλον λες και αυτό δείχνει ότι σ’ αγαπάει. Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου κάνει κάποιος από το να σε απατήσει. Για παράδειγμα να σε απομακρύνει από τους φίλους σου και την οικογένειά σου, τις σπουδες ή τη δουλειά ή τα χόμπι σου, όλα αυτά δηλαδή που σε κάνουν αυτό που είσαι ώστε να χάσεις τον εαυτό σου και να εξαρτάσαι από αυτόν, να μην υπάρχεις πέρα από αυτή τη σχέση και να μην μπορείς να φύγεις όταν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. Και θα γίνουν. Δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Αυτό πάλι; Το διάβασα στα γρήγορα και δεν το πρόσεξα. Λες και η (συζυγική) πίστη είναι απόδειξη αγάπης (έλεος!)

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Ναι, λες και εκεί ξεκινάνε ή τελειώνουν όλα. Σου λέει έκανε αυτό κι αυτό κι αυτό, αλλά είναι πιστός, δεν μ’ απάτησε, άρα μ’ αγαπάει.
Αν είναι έτσι να ευχόμαστε όλοι οι ακατάλληλοι να μας απατάνε, να γλιτώνουμε!

Ταλ_εμε
Ταλ_εμε
4 χρόνια πριν

Επειδή εγώ δεν μάθαινα το μαθημα μου απο νωρίς έφτασα να τον παντρευτώ κιόλας ένα έχω να σου πω. ΦΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕ…ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ….ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ.Έκανα το λάθος να γυρίσω και να τον πιστέψω αρκετές φορές και τα πράγματα γινόταν καλύτερα μόνο για λίγο μέχρι να βεβαιωθεί οτι με έχει και πάλι του χεριού του και η κατάσταση ξέφευγε σε χειρότερο βαθμό μετα. Εγώ έφυγα μέσα σε ένα βράδυ όταν η βία σωματοποιήθηκε. Πολύ αργά μεν για τα 10 χρόνια που είχα χάσει απο τη ζωη μου, πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

Ως άτομο που έχει υπάρξει σε κακοποιητική σχέση σε θεωρώ τυχερή που ξέμπλεξες τόσο εύκολα, χωρίς εκβιασμούς απειλές και σκηνικά απείρου κάλους σαν να έχουν βγει από αμερικάνικη ταινία.
Όταν βρίσκεσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση, έχεις ψυχική ηρεμία, όχι φόβο και ανασφάλεια για τον εαυτό σου.
Άνοιξε τα ματιά σου, γνώρισε κόσμο και μείνε με τον άνθρωπο που θα σε αγαπάει χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου.

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Σε χειριζόταν και σε κακοποιούσε λεκτικά. Γλύτωσες, ζεις τη ζωή σου όπως πρέπει, περνάς όμορφα. Thumbs up. Κλείσε τώρα τα αυτιά σου σε οτιδήποτε σου λέει και βασικά αν γίνεται μην έρθεις ξανά σε επαφή μαζί του γιατί οι χειριστικοί άνθρωποι είναι μανούλες στον συναισθηματικό εκβιασμό. Και όχι, δεν σε αγαπούσε καθόλου.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Κορίτσι μου γλυκό, δεν ξέρω από πού να πρωτοπιάσω την ερώτησή σου. Είναι τόσα πολλά τα σημεία που θέλω να σχολιάσω, ωστόσο θα σταθώ σε ένα, γιατί το είχα ακούσει κι εγώ με παραλλαγές ένα εκατομμύριο φορές: το ότι κανείς δε θα σε αγαπήσει όπως αυτός. Αυτό που εννοεί, δεν είναι ότι θα κατέβαζε τον ουρανό με τ άστρα για σένα με τη ρομαντική έννοια που πιθανόν έχεις στο κεφάλι σου, αλλά ότι δεν αξίζεις να “αγαπηθείς” παρά μόνο με τον τρόπο του. Αυτό που εννοεί πίσω από τις λέξεις είναι: κανείς δε θα σε ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ όπως αυτός, γιατί δε… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

¨Ημουν έτοιμη να σχολιάσω όταν διάβασα την απάντησή σου και πραγματικά, τα είπες όλα. Θα ήθελα να την είχα διαβάσει 10 χρόνια πριν που πάλευα να ξεφύγω απο έναν τέτοιο (πολύ χειρότερο) χειριστικό μαλάκα.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Δεν έδιωξες τίποτα καλό από τη ζωή σου, μόνο το κακό έδιωξες και μπράβο σου που το κατάλαβες τόσο γρήγορα. Διάλεξες τον εαυτό σου, μόνη σου το λες, και αυτό να θυμάσαι όποτε έχεις δεύτερες σκέψεις.
Δεν πήρες αγάπη από τη σχέση αυτή, αυτό δεν είναι αγάπη, αγάπη στο πουλάει για να σε κρατήσει δέσμια. Δεν είναι μαζοποίηση η ζωή έξω από μια ικανοποιητική σχέση, είναι η κανονική ζωή.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

(εεεε… κακοποιητική σχέση, εννοείται)

v for vendetta
v for vendetta
4 χρόνια πριν

Κλασσικό χειριστικό αρκιντί. Έκανες πάρα πολύ καλά που έφυγες και μπράβο σου. Μην ξανακοιτάξεις πίσω. Μην κάνεις δεύτερες σκέψεις. Δεν είναι αγάπη αυτή. Σκέψου τι θα συμβούλευες μια φίλη σου αν βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση. Βοηθάει καμιά φορά να βγαίνουμε έξω από το πρόβλημα και να το βλέπουμε από απόσταση. Αν συνεχίσεις να κάνεις αυτές τις σκέψεις (ότι έδιωξες κάτι καλό από τη ζωή σου κτλ), ένας ψυχολόγος θα σε βοηθούσε πολύ να δεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν

Υπήρξα κι εγώ σε τέτοια σχέση κι ευτυχώς έφυγα. Δύο ολόκληρα χρόνια με που επιτρεπόταν να μιλάω μόνο με τις συγκατοίκους μου που γνώριζε, παρακολουθήσεις, απρόοπτες επισκέψεις στο σπίτι και στο πανεπιστήμιο για να δει αν είμαι μόνη μου κι αν όχι με ποιον και τι κάνω, φωνές επειδή βγάλαμε φωτογραφίες ούτε που θυμάμαι από που και ήταν κι αγόρια μέσα. Εννοείται πως έφταιγα εγώ που ζήλευε. Εννοείται πως μ’αγαπούσε (;;;) σα θεά, εννοείται πως ασφυκτιούσα τόσο που μου πήρε τρία χρόνια να ξανακάνω σχέση. Άστον να πάει στο καλό ή όπου αυτός θέλει. Ελπίζω σε κάνα ψυχολόγο, αν και… Διαβάστε περισσότερα »

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν

Ο τύπος μόνο αλυσίδα δεν σου είχε βάλει. Το θέμα δεν είναι να ζήσεις όπως ζουν οι άλλοι στην ηλικία σου αλλά να ζεις όπως θα ήθελες εσύ και ένας άνθρωπος θέλει περισσότερα απο μόνο μια σχέση για να ζήσει. Και όχι δεν σε αγαπούσε , γιατί δεν ξέρει να αγαπά και όχι μόνο δεν αγαπούσε αλλά δεν σεβοταν. Σε εκανε να νιώθεις λίγη , σε έβγαζε λαθος, σε εκανε ενοχική και είχε εξουσίαστικες τάσεις πάνω σου. Ξέρεις πόσες τέτοιες αγάπες θα βρεις ; Οι γυναίκες υποφέρουν από κάτι τέτοιους. Τον σκοπό του να νιώθεις ενοχικα , τον πετυχε. Και… Διαβάστε περισσότερα »