in ,

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Τις ακούμπαγε επειδή ήταν απλά μεθυσμένος

Το μόνο που μου έδωσε μια μικρή ελπίδα είναι πως οι υπόλοιποι στο τραπέζι (συμπεριλαμβανομένων των αντρών) συμφώνησαν μαζί μου πως το να ακουμπάς γυναίκες χωρίς να το θέλουν είναι απαράδεκτο – ανεξαρτήτως κοινωνικής περίστασης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

drunk ampa

Περιστατικό που με έκανε έξαλλη, ξεκίνησε σε συζήτηση με τη κουνιάδα μου σε οικογενειακό τραπέζι. Μας περιέγραφε πώς πέρασε στο ταξίδι που πήγε με την εταιρεία της για ένα σαββατοκύριακο.

Σαββατόβραδο λοιπόν βγήκαν όλοι μαζί για διασκέδαση, το οποίο κατέληξε σε πολύ ποτό. Μας έλεγε, λοιπόν, πως πέρασε πολύ καλά αλλά τις έκανε πολύ εντύπωση πως, όταν επέστρεψαν στο γραφείο, τα αφεντικά έστειλαν ένα μήνυμα σε όλη την εταιρεία πολύ “παράλογο”, όπως το χαρακτήρισε. Στο μήνυμα αυτό ουσιαστικά τα αφεντικά απολογούνταν για τη συμπεριφορά ενός εκ των συναδέλφων της (άντρας, γύρω στα 50), καθώς έλαβαν παράπονα πως είχε πιει πολύ και είχε αρχίσει να ‘ακουμπάει’ διάφορες συναδέλφους στο μπαρ. Έλεγαν, λοιπόν, στο mail πως δεν συμφωνούν με τη συμπεριφορά του και πως αυτό δεν ταιριάζει στην κουλτούρα της εταιρείας. Όταν ρώτησα την κουνιάδα μου γιατί της φάνηκε παράλογο αυτό το μήνυμα, πήρα την σοκαριστική απάντηση: “Μα ήταν απλά μεθυσμένος. Και όταν τον έσπρωχναν αυτές που ακουμπούσε, αυτός έπαιρνε τα χέρια του, δεν επέμενε”.

Γιατί φυσικά ο μεθυσμένος άντρας δεν είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τις ορμές του και η γυναίκα οφείλει να τον συνετίσει (σπρώχνοντάς του τα χέρια) αν αυτός παραστρατήσει. Φτάσαμε να ευχαριστούμε αυτούς που μας χουφτώνουν χωρίς να το θέλουμε, αλλά δεν επιμένουν.

Το μόνο που μου έδωσε μια μικρή ελπίδα είναι πως οι υπόλοιποι στο τραπέζι (συμπεριλαμβανομένων των αντρών) συμφώνησαν μαζί μου πως το να ακουμπάς γυναίκες χωρίς να το θέλουν είναι απαράδεκτο – ανεξαρτήτως κοινωνικής περίστασης, ποσότητας αλκοόλ, φάσης φεγγαριού και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να ‘επηρεάζει’ τις ορμές ενός αρσενικού.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

8 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ersi Georgiadou
Ersi Georgiadou
4 χρόνια πριν

Και επισης καλο θα ηταν στα επαγγελματικα ταξιδια να μην μεθαει κανεις…

AnnaReBelle
AnnaReBelle
4 χρόνια πριν

Γιατί το αλκοόλ αποτελεί δικαιολογία για τον άντρα ( έλα μωρέ ήταν μεθυσμένος ) ενώ για την γυναίκα πρόκληση ( αφού είχε πιει τι περίμενε πήγαινε γυρεύοντας κτλ ). Όχι πια

Double espresso ☕
Double espresso ☕
4 χρόνια πριν

Ήμουν πολύ πολύ φρέσκια στην προηγούμενη δουλειά μου, φρέσκια και στην Αγγλία και ασυνήθιστη γενικά στην κουλτούρα του τόσου αλκοόλ, ειδικά με συναδέλφους. Έχω βγει λοιπόν με συναδέλφους για τα leaving drinks ενός, και ένας από τους συναδέλφους στην παρέα έχει μεθύσει πολύ. Είμαστε σε ένα τύπου ιγκλου ημικύκλικο που για να βγεις από μέσα μέσα πρέπει να τους σηκώσεις όλους, κάθομαι μέσα μέσα και αυτός δίπλα μου. Όλοι μιλάνε μεταξύ τους και ο τύπος, που ήταν και ο μεγαλύτερος στην παρέα και ο παλιότερος στην εταιρεία, είχε κολλήσει στο πρόσωπο μου και μου ζητούσε να του μάθω πώς λέμε… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Observer
4 χρόνια πριν

Μαζί με την απαράδεκτη συμπεριφορά του συναδέλφου της κουκουρούκου ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κατέληξε να πιει ώστε να μεθύσει σε εταιρική εκδήλωση. Πραγματικά ανόητος τουλάχιστον.

Lady Chatterley
Lady Chatterley
4 χρόνια πριν

Αχ αυτο το βλέπω τουλάχιστον στα μισά από τα συνέδρια που πηγαίνω. Μάστιγα ο ‘καταπιεσμένος σοβαρός κύριος που δεν μπορεί να κανει ζάφτι δύο-τρία ποτά’. Για κάποιο ‘άγνωστο’ λόγο, καμία ‘καταπιεσμένη κυρία΄ δεν αρχίζει να αγκαλιάζει ούτε πριν ούτε μετά τα ποτά.

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Από τη στιγμή που τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε επαγγελματικό πάρτι, η εταιρεία προφανώς και έπρεπε και να στιγματίσει τη συμπεριφορά του εργαζόμενου της και να καλύψει τα νώτα της σε περίπτωση, ίσως κάποιας μήνυσης, να φανταστώ, από κάποια άλλη εργαζόμενη που ένιωσε να θίγεται, να απειλείται και εν τέλει να μην θέλει να πασπατεύεται.

Acroposthion
Acroposthion
4 χρόνια πριν

Και μεθούας και μπήχτης. Ωραίος συνδυασμός, ε;

Ηλιανθος
Ηλιανθος
4 χρόνια πριν

Γελοίος!Αλλά ακόμα χειρότερη η συγγενής σου….Μήπως “ακούμπησε ” και την ίδια (Και της αρεσε;;;)