in ,

«Α, μπα» classics: Είναι αποδεκτό να είναι κανείς ψώνιο;

Οι δικηγόροι και οι γιατροί έχουν το δικαίωμα ενώ άλλοι όχι;

Το επιχείρημα «δεν είναι κακό να είσαι λίγο ψώνιο», δεν μου φαίνεται δυνατό επιχείρημα. Μάλλον κακό είναι, αλλά εξαρτάται και για ποιο λόγο είσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγαπητη α μπα , τι ακριβως εννοεις με αυτη τη φραση στην απαντηση 7 απο 19.05.17; “Το επιχείρημα «δεν είναι κακό να είσαι λίγο ψώνιο», δεν μου φαίνεται δυνατό επιχείρημα. Μάλλον κακό είναι, αλλά εξαρτάται και για ποιο λόγο είσαι. Ας μη βάλουμε τους πρωταθλητές και τους γιατρούς και τους δικηγόρους στην υπόθεση, είναι κρίμα να λέμε τέτοια” Υπαρχουν δηλαδη κατηγοριες ανθρωπων οι οποιες ειναι πιο κοινωνικα αποδεκτες να ειναι ψωνια; πχ οι γιατροι και οι δικηγοροι εχουν το δικαιωμα να ειναι ψωνια αλλα οι υπολοιποι οχι; καταλαβα κατι λαθος; (ελπιζω )

Είναι απαραίτητο να αναφερθούν τα συμφραζόμενα. Αυτό το έγραψα σε κάποια που έλεγε ότι δεν είναι κακό να είσαι λίγο ψώνιο σε σχέση με το pole dancing. Εκεί έβαλε μέσα στο «ψώνιο» τους πρωταθλητές, τους γιατρούς και τους δικηγόρους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν ανήκουν όλοι αυτοί στην ίδια κατηγορία. Ξαναλέω, γενικώς δεν είναι και πολύ καλό να είσαι ψώνιο, αλλά σε μερικούς δικαιολογείται κάπως περισσότερο από ό,τι σε άλλους. Όχι κατηγορίες ανθρώπων βάσει επαγγέλματος, αλλά βάσει των επιτυχιών τους.

Οι πρωταθλητές είναι πρώτοι, ας πούμε, σε κάτι. Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλοι έχουν κάποιο ταλέντο αλλά δεν το ξέρουν, ή ότι όοολες οι ικανότητες είναι ισάξιες, άρα όλοι δικαιούνται να είναι λίγο ψώνια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Προσωπικά ΠΡΟΣΚΥΝΩ τους ανθρώπους που, παρά τα επιτεύγματά τους, είναι ταπεινοί και προσγειωμένοι.. Κι εγώ πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι “δικαιούνται” να είναι ψωνάρες, απλά έχω μία απορία.. Αν οι ψωνάρες (δικαιολογημένα ή μη),δεν ήταν ψωνάρες θα αναγνωρίζονταν λιγότερο από εμάς τους κοινούς θνητούς; Δηλαδή δεν έχω πολυκαταλάβει τον λόγο ύπαρξης της ψωνίτιδας.. Γιατί, αν στόχος είναι η αναγνώριση, τότε μάλλον με την ταπεινότητα επιτυγχάνεται σε μεγαλύτερο βαθμό!

Max Demian
Max Demian
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Δυστυχώς πιστεύω ότι το ψώνιο είναι μεγάλο τμήμα του να γίνεις αναγνωρίσιμος. Σε κανέναν τομέα, όσο καλός και να είσαι δεν τρέχουν όλοι με χαρά να σου πουν μπράβο. Εκτός από τη δουλειά, θέλει και επιθυμία να γίνεις “γνωστός” ως διακριθείς, επιθυμία που απαιτεί τουλάχιστον μία υγιή δόση ψώνιου. Συνήθως δε για αυτούς που ξέρουμε εμείς ως τρίτοι εκτός του χώρου, χωρίς να υποτιμώ τη δουλειά που έχουν κάνει, είναι αυτό κυρίως που τους έχει κάνει γνωστούς σε εμάς,

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Bella ciao, από το μικρό στατιστικό μου δείγμα έχω παρατηρήσει ότι όσοι είναι *πραγματικά* επιτυχημένοι, είναι και οι πιο ταπεινοί. Δηλαδή, το αντίθετο του ψώνιου. Απλοί, χαμηλών τόνων, με αυτοπεποίθηση μεν, που αφήνουν τη δουλειά τους/την ικανότητά τους να μιλήσει δε. Δε νιώθουν την ανάγκη να προβληθούν, να μιλήσουν για τον εαυτό τους, να σνομπάρουν. Ίσως συγχέουμε την αυτοπεποίθηση με την οποία σε οπλίζει η γνώση ή η ικανότητα σε έναν τομέα, με την ψωνίτιδα, δεν ξέρω. Πάντως όποτε βλέπω συμπεριφορές αφ υψηλού και κοκκορέματα, θεωρώ εκ των προτέρων πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα• ίσως την ανασφάλεια του ντεμί… Διαβάστε περισσότερα »

Jessica Jones
Jessica Jones
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Αυτο ακριβώς κ κοιτα να δεις που για καποιο λογο το συνανταω σε ατομα που έχουν σπουδάσει/δουλέψει εξω και επιστρέφουν στην Ελλάδα για κάποιον αδιευκρίνιστο λογο. Περιμενουν λοιπον να τους υποδεχομαστε με κόκκινο χαλί, τυπου α μας κανουν χάρη που επεστρεψαν στο μαντρί κ θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δείχνουν μια ανωτερότητα κ αναφέρουν συνέχεια τα άσχημα αυτης της χωρας σε αντίθεση με εκει που ζουσαν κλπ. Δε το καταλαβα ποτέ αυτό! Γιατί περιμενουν διαφορετική αντιμετώπιση; Τοσο αχρηστοι ήμαστε οι εναπομείναντες;

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν

Δεν αντέχουμε τις ψωναρες, αλλά αν έχουν κανει κάτι αξιόλογο, το δικαιολογείς και λίγο. Αλλά αυτό που μερικ@ κυκλοφορούν με ύφος χιλίων καρδιναλιων, λες και είναι το δώρο του Θεού στους ανθρώπους, δεν αντέχεται πραγματικά! Ειδικά αφού πλέον αποθεώνεται η μετριότητα, λες κάπου όπα ρε παιδιά, κάντε πρωτα κάτι σημαντικό και μετά σηκώστε τη μύτη.

Etern1ty_ GR
Etern1ty_ GR
4 χρόνια πριν

Όλοι “δικαιούνται” να είναι ψώνια και ότι θελήσουν.

highlight
highlight
4 χρόνια πριν

Πριν χρόνια μια τραγουδίστρια σκυλοποπ ρεπερτίου η Φ.Δ. (που θέλει να τα πιεί) μου είχε κάνει πρόταση να γίνω συνεργάτης της. Μεταξύ των άλλων έλεγε ότι τη ξέρει όλη η Ελλάδα ενώ ούτε η μάνα της δε τη ξέρει. Έλεγε ότι στα ελληνάδικα αν δε βάλουν τραγούδια της δε χωρεύει ο κόσμος. Εγώ εκείνον το καιρό έβγαινα σε τέτοια μαγαζιά. Σπάνια να έβαζαν τραγούδι της γιατί δεν έχει κάνει ποτέ επιτυχία και δε τη ξέρει κανείς. Αν ακούς καμένα ελληνικά θα τη ξες, αν ακούς ροκ δε θα τη ξες.

Fraulitsa
Fraulitsa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  highlight

Φανή Δρακοπούλου

loglady
loglady
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  highlight

Δεν χρειάζεται να ακούς καμένα ελληνικά για να ξέρεις τη Φ.Δ. και το συγκεκριμένο σουξέ. Αρκεί να είσαι από επαρχία και να επιστρέφεις για διακοπές και τα 2-3 μαγαζιά που υπάρχουν να παίζουν το ίδιο ρεπερτόριο. Αν και ομολογώ ότι μέχρι να δω τα αρχικά της, θα ορκιζόμουν ότι η Θέλξη ήταν αυτή που ήθελε να τα πιει.

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν

Μετρούν και τα επαγγέλματα, σε κάποια αρκετές φορές χρειάζεται να είσαι και λίγο ψώνιο -συν τα άλλα απαραίτητα προσόντα- για να τα πας καλά και να ξεχωρίσεις.

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ghost

Καλα και σε συνεντευξεις για δουλεια πρεπει να εισαι λιγο ψωνιο. Αν πας σαν ταπεινο χαμομηλακι απλα δε θα σε πάρουν.

Jessica Jones
Jessica Jones
4 χρόνια πριν

Κοίτα εαν ειναι ψώνιο με τον εαυτό του αλλά χωρίς να επηρεάζει την σχέση του με τους άλλους ειναι οκ. Εαν ειναι ψώνιο στις συνεργασίες του πχ ειμαι ο νο 1 , οι υπόλοιποι δε μετράτε, ειμαι ο καλύτερος, τα ξέρω όλα, δε με ενδιαφέρει η άποψη σου, δε δινω αναφορά στο που θα είμαι κλπ. τότε υπάρχει πρόβλημα, μεγάλο! Κ μπορεί να δυσκολεύει οχι μονο τη σχέση του με τους άλλους αλλά και την εκτίμηση που έχουν οι αλλοι για το άτομο του. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση ναι είναι κακό.

xrusa
xrusa
4 χρόνια πριν

Ο καθένας δικαιούται να είναι ότι θέλει και να πιστεύει ότι θέλει για τον εαυτό του. Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο είναι να νομίζουν τα ψώνια ότι δικαιούνται ειδικών προνομίων λόγω του όποιου αντικειμένου του ψώνιου τους. -Δικαιούμαι να κάτσω πρώτος, είμαι ανώτερος. – Δικαιούμαι να λερώνω και να καθαρίζεις γιατί είμαι γιατρός κι εσύ ο νοσοκόμος. Κι επειδή το ψώνιο τελικά σε αυτή την υπεροπτική συμπεριφορά μεταφράζεται, μήπως απλά να είμαστε ο καθένας περήφανος για τον εαυτό του και να μην χρειαζόμαστε επιβεβαίωση και υποταγή από τους γύρω;

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν

Διαφωνω με Λενα. Το να εισαι ψωνιο ειναι δικαιωμασου θαρρρω… Εγω μπορει να ειμαι ψωνιο με τη συλλογη γραμματοσημων μου ή με τις εγκυκλοπαιδικες μου γνωσεις. Ποιος /ποια εισαι εσυ που θα μου πεις οτι δεν εχω δικαωμα να ειμαι ψωνιο;;;; Αυτο με τους γιατρους και δικηγορους της ελληνικης επικρατειας τπυ 1950 ακομη δεν το καταλαβαινω…ναι σιγουρα πρεπει να εισαι πολυ καλος μαθητης για να περασεις σε αυτες τις σχολες και σιγουρα μετα πρεπει να ριξεις το 5πλασιο διαβασμα για να αποφοιτησεις. Εχω γνωρισει και γοατρους ψωνισμενους, που θεωρουν εαυτους κάτι σαν μικρους θεους ενω απλα μετρανε μυωπιες εχω γμωρισει… Διαβάστε περισσότερα »