in

«Α, μπα» classics: Η αποτυχία στα συναισθηματικά με κάνει να αισθάνομαι λίγη

Φιληθήκαμε κι εγώ φρίκαρα

Αγαπητή Λένα, διαβάζω καιρό τη στήλη σου και σκεφτόμουν να σου στείλω, αλλά μετά έλεγα πως υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα και δεν το έπαιρνα απόφαση. Ίσως επειδή δεν ήθελα κιόλας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 27

Αγαπητή Λένα, διαβάζω καιρό τη στήλη σου και σκεφτόμουν να σου στείλω, αλλά μετά έλεγα πως υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα και δεν το έπαιρνα απόφαση. Ίσως επειδή δεν ήθελα κιόλας να δω την κατάσταση σαν πρόβλημα. Όπως και να ‘χει, η γνώμη σου ίσως με βοηθήσει να ξεμπλοκάρω λίγο. Είμαι λοιπόν κοντά στα 25. Σαν παιδί ήμουν ντροπαλή και γενικά συνεσταλμένη. Στα 18 πέρασα στη σχολή που ήθελα αλλά σε άλλη πόλη. Οι σπουδές πήγαν ανέλπιστα καλά. Βραβεία, υποτροφίες, Erasmus, τελειώνω πρώτη τη σχολή και μετά αποφασίζω να φύγω στο εξωτερικό για ένα χρόνο για εθελοντισμό, κάνω πολλά ταξίδια… Όλα δείχνουν να πηγαίνουν ρολόι, όμως δεν έχω κανενός είδους εμπειρία στα ερωτικά κι αυτό αρχίζει να γιγαντώνεται σαν πρόβλημα στο μυαλό μου. Γυρνώντας από το εθελοντικό πρόγραμμα, πιάνω δουλειά στην Ελλάδα για το καλοκαίρι κι εκεί δουλεύω με εθελοντές από άλλες χώρες. Ανάμεσά τους κι ένας 32χρονος Ρώσος, πολύ όμορφος σαν άνθρωπος. Για να μην τα πολυλογώ, έδειχνε πως του άρεσα, συναντηθήκαμε και εκτός δουλειάς, φιληθήκαμε κι εγώ φρίκαρα. Αυτά όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2016. Μετά βρέθηκα στην Αγγλία με υποτροφία για μεταπτυχιακό. Εκείνος ήθελε να έρθει, κράτησε επαφή για περίπου 2-3 μήνες, ενώ εγώ φρίκαρα και πάλι. Που θα έμενε; ως τι θα ερχόταν;, με τι προσδοκίες; Δεν ήξερα αν μου αρέσει αρκετά, γενικά δεν θεώρησα δίκαιο να τον βάλω σε μια τέτοια διαδικασία απ’τη στιγμή που εγώ δεν ήμουν σίγουρη. Του το εξήγησα, μου είπε πολύ όμορφα λόγια, πως ήταν ερωτευμένος κλπ αλλά δεν πιστεύει σε φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών κι εκεί τελείωσε η ιστορία. Να σου πω επίσης πως μίλησα και με σύμβουλο ψυχικής υγείας όταν ήρθα στην Αγγλία γιατί αισθανόμουν πως δε μπορούσα να το διαχειριστώ. Πέρασε λοιπόν ο καιρός, ακολούθησε μια πιεστική χρονιά με πολύ διάβασμα και δουλειά παράλληλα και κάπως έτσι το μεταπτυχιακό ολοκληρώθηκε. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και πάλι όλα δείχνουν να πηγαίνουν τέλεια. Όλα, εκτός από το γνωστό θέμα. Η βελόνα έχει κολλήσει στα περσινά ξινά σταφύλια λόγω έλλειψης εμπειριών. Αισθάνομαι πως κάνω κάτι λάθος, ο χρόνος με αγχώνει, βλέπω τους άλλους να είναι σε διαφορετικές φάσεις στη ζωή τους κι ενώ έχω καταφέρει πολλά σε άλλους τομείς η αποτυχία στα συναισθηματικά με κάνει να αισθάνομαι λίγη. Φοβάμαι πως το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και αυτό με τρομάζει. Συν ότι οι γονείς δείχνουν να ανησυχούν και τα σχόλια τρίτων γίνονται πιεστικά. Τι κάνω λάθος;

– Κολλημένη στα ίδια

Ένα μέρος της απάντησης ίσως να βρίσκεται πίσω από την ανάγκη σου να παρουσιάσεις την επιτυχία σου στα επαγγελματικά, που δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Θέλεις να μας πεις ότι είσαι πετυχημένη, άρα δικαιολογείται να σκοντάφτεις σε άλλον τομέα; Ένα άλλο μέρος της απάντησης ίσως να βρίσκεται στο «φρίκαρα» που λες δυο φορές και δεν αναλύεις καθόλου. Αυτό το «φρίκαρα» μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε.

Για να φτάσεις στο φρικάρισμα, ό,τι και να σημαίνει αυτό, έχεις κάνει δουλειά πολλών ετών, που πρέπει να αναλύσεις μαζί με έναν ψυχολόγο. Αφού έχεις πάει μια φορά, ξέρεις πόσο θα σε βοηθούσε κάτι τέτοιο. Επειδή δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα για το τι κάνεις, πώς φαίνεται αυτό που κάνεις, και γιατί κάνεις ό,τι κάνεις, νομίζω ότι ο ψυχολόγος είναι η μόνη λύση που έχεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Εγώ που είμαι αποτυχημένη και στα επαγγελματικά και στα ερωτικά είμαι μάλλον να δέσω μια πέτρα στο λαιμό;

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Θες να γίνουμε φίλες;(χαχαχα)

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Perilio

Εννοείται, θα συγκρίνουμε τις αποτυχίες μας και αυτή που θα είναι πιο αποτυχημένη θα την κεράσουμε μια πάστα 🍰🍰🍰🍰

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Αααααα, θα μαλώσουμε. Θέλω αποδείξεις. Είμαι μόνη σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και από δουλειά ας καγχάσω, μόνο με απολύουν. Δεν με προσλαμβάνουν καν, απλά με απολύουν. Την πάστα την θέλω με γεύση σοκολάτα γάλακτος/μπιτερ και καρύδα.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Στην ιδια μοιρα και εγω. μενει να δουμε ποια ειναι πρωτη (για να παρηγορηθουν εστω, οι υπολοιπες)

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Παπαρουνα

Χαχαχα,καλέ η πρώτη θα φάει πάστα 🍰, οι υπόλοιπες και δεν θα φάνε πάστα και θα είναι unsuccessful. Πάντως άσχετο στα αγγλικά οι λέξεις ακούγονται πιο τρυφερές, they have a certain ring to it.

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

Ίσως έχεις μεγαλώσει με τη νοοτροπία ότι όταν θέλεις να πετύχεις επαγγελματικά, η συναισθηματική ζωή πρέπει να μείνει πίσω γιατί μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη της όποιας επαγγελματικής προσπάθειας.Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι…Οι άνθρωποι μέσα από όλους τομείς μπορούν να αντλήσουν χαρά.Η συναισθηματική ζωή θέλει και αυτή δεξιότητες και ίσως είναι και πιο δύσκολη γιατί δεν εξαρτάται πάντα από το δικό μας χέρι αλλά και από έναν άλλο άνθρωπο.Εύχομαι να έχεις από εδώ και πέρα, επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Ακριβως.. θελει διεξιοτητες, που δεν μαθαινονται ευκολα. Νομιζω πως πρεπει να εισαι γεννημενος με αυτες. Επισης και η τυχη παιζει ρολο

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν

Χωρίς να θέλω να το παίξω ψυχολόγος,αλλά για να φρικαρεις κάτι τραυματικό υπάρχει από πίσω.ενας ειδικος θα σε βοηθήσει να το ξεδιαλύνεις.επισης κάτι που έχω ξαναπεί,μην συγκρίνεις την δικιά σου ζωή με των άλλων.ο καθένας έχει διαφορετική αφετηρία και βιώματα και η σύγκριση είναι άστοχη.μην βάζεις χρονοδιάγραμμα και κλείσε τα αφτιά σε γονείς και τρίτους.στην τελική πες πως είσαι με κάποιον αλλά δεν τους αφορά τίποτα άλλο απ’ την προσωπική σου ζωή

bozonio
bozonio
4 χρόνια πριν

Εγώ θα ήθελα να βάλω και μια άλλη παράμετρο. Δεν είναι προφανές από το γράμμα ότι θέλει η ίδια μια σχέση ή σεξ. Δηλαδή δε μιλάει για ανεκπλήρωτους έρωτες ούτε χυλόπιτες ούτε καν «γουστάρω έναν αλλά φοβάμαι να του μιλήσω». Αυτό που την προβληματίζει φαίνεται να είναι ο κοινωνικός περίγυρος και το που «θα έπρεπε» να είναι με βάση την ηλικία της. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει το σεξ ή/και οι σχέσεις. Ή ανθρώποι που τους ενδιαφέρει λίγο ή αρκετά σπάνια και είναι μια χαρά για χρόνια μόνοι τους. Φυσικά μπορεί να την ενδιαφέρει αλλά να έχει μπλοκαριστεί με… Διαβάστε περισσότερα »

Merry Mary
Merry Mary
4 χρόνια πριν

“Εκείνος ήθελε να έρθει, κράτησε επαφή για περίπου 2-3 μήνες, ενώ εγώ φρίκαρα και πάλι. Που θα έμενε; ως τι θα ερχόταν;, με τι προσδοκίες; ” Τα λόγια σου δείχνουν ότι είσαι εγκλωβισμένη σε στερεότυπα που δεν σου επιτρέπουν να χαρείς και να απολαύσεις τη συναναστροφή και τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους. Μην τα βάζεις όλα εξ αρχής σε μικρά κουτάκια. Ζήτα βοήθεια για να χαλαρώσεις από τα “πρέπει”.

Amat Eur
Amat Eur
4 χρόνια πριν

“μου είπε πολύ όμορφα λόγια, πως ήταν ερωτευμένος κλπ αλλά δεν πιστεύει σε φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών”.

Πάντως, κρίνοντας από το σεξιστικότατο μαργαριτάρι μάλλον γλίτωσες στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Post-
Post-
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Amat Eur

Ποιο είναι το σεξιστικό μαργαριτάρι στην προκειμένη? Ότι δεν πιστεύει στην φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών?

Amat Eur
Amat Eur
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Post-

Ναι, αυτό ακριβώς.