in

Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω αποτυχημένος που άρχισα να ταξιδεύω στα 30

Και η κουτσή Μαρία ταξιδεύει

Τον τελευταίο χρόνο άρχισα να ταξιδευω στην Ευρώπη. Παρότι πάντα ονειρευόμουν πως μια μέρα θα γυρίσω τον κόσμο αρχίζει να μου φαίνεται όχι και τόσο συναρπαστικό αλλα αυτό ξεκίνησε όταν έψαχνα σε φόρουμ να βρω πληροφορίες για τις πόλεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4ae21417b0f905124f53c77f11e76050

Τον τελευταίο χρόνο άρχισα να ταξιδευω στην Ευρώπη. Παρότι πάντα ονειρευόμουν πως μια μέρα θα γυρίσω τον κόσμο αρχίζει να μου φαίνεται όχι και τόσο συναρπαστικό αλλα αυτό ξεκίνησε όταν έψαχνα σε φόρουμ να βρω πληροφορίες για τις πόλεις. Όταν είδα πόσος κόσμος έχει πάει στην βιέννη πχ και τι τουρισμό έχει ξενέρωσα. Σαν να μου αποδυνάμωσε την αίγλη της εμπειρίας αφού «και η κουτση μαρία ταξιδεύει» . Στα hostel δε που γνώρισα τόσα 20χρονα να ταξιδεύουν για μήνες από πόλη σε πόλη ήταν το αποκορύφωμα. Σχεδόν μου ρθε να κλάψω που «ξύπνησα» στα 30 μου γιατί όπως και να χει άλλη ενεργεια και διάθεση έχεις στα 20 και εγώ κοιμόμουν όρθιος. Ως αποτέλεσμα να παω Μαδρίτη και αντί να το απολαύσω να νιώθω αποτυχημένος που άρχισα να ταξιδεύω μένοντας σε χοστελ στα 30.Πως θα απολαύσω ξανά αυτό που μέχρι πρότινος αγαπουσα;;

Ενοχικός

Ενοχικός;. Δεν ταιριάζει με το «η κουτσή Μαρία έχει πάει στη Βιέννη». Αυτό πώς εξηγείται;

Δεν ξέρω τι να σου πω. Είσαι έτσι σε όλα τα θέματα της ζωής σου; Δυσκολεύεσαι να απολαύσεις πράγματα; Προσπαθείς πάντα να βρεις το προβληματικό μέρος σε κάθε σου απόφαση; Είναι κάτι επιφανειακό και προσωρινό, ή είναι ο τρόπος που λειτουργείς; Γιατί αν είναι το δεύτερο, είναι κρίμα να ζεις έτσι. Αν σε ενδιαφέρει να το αλλάξεις, μπορείς να κάνεις θεραπεία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

47 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν

Δηλαδή έζησες σε μια γυάλα ως τα 30 και δεν είχες ανθρώπους στον κύκλο σου που να ταξιδεύουν/να ζουν στο εξωτερικό, δεν είχες ίντερνετ ή τηλεόραση για να βλέπεις τι γίνεται εκτός Ελλάδας και νόμιζες ότι θα κάνεις μέσω ryanair ταξίδι εφάμιλλο με των αποικιοκρατών των προηγούμενων αιώνων που πάτησαν ζούγκλες απάτητες και μεταλαμπάδευσαν (not) τα πολιτισμένα τους ήθη στους βάρβαρους ιθαγενείς; Κι όλα αυτά με 9,99 την πτήση βρε θηρίο; Αν ένα πράγμα μπορούν να σου μάθουν τα ταξίδια (όχι ο καταναλωτικός τουρισμός) είναι η λίγη περισσότερη ταπεινότητα στη συνειδητοποίηση του πόσο μεγάλη είναι η Γη, πόσο διαφορετικά την… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dotti Kali Linnea

Μα αυτά τα τζάμπα εισιτήρια να μην τα πετυχαίνω ΠΟΤΕ βρε παιδί μου….!!!

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Παρομοίως bella ciao!

sugar
sugar
4 χρόνια πριν

Άρα, δε σ’ αρέσουν ακριβώς τα ταξίδια, σ’ αρέσει να λες ότι πήγες ταξίδια.

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Ταξιδεύεις για τους λάθος λόγους. Τα ταξίδια δεν γίνονται για να μπει ένα τικ στο κουτάκι. Γίνονται για να περάσεις καλά, να δεις νέες εικόνες, να δοκιμάσεις νέες γεύσεις κ πολλά άλλα. Τι σημασία έχει πόσοι τα έχουν κάνει αυτά; εσύ πάντως όπως φαίνεται, πηγές Μαδρίτη και τπτ δεν έκανες, λυπάμαι που στο λέω.

v for vendetta
v for vendetta
4 χρόνια πριν

Άσε μας γλυκούλη μου. Μια χαρά ηλικία είναι να ταξιδεύεις στα 30 ακόμα κι αν μέχρι τότε δεν έχεις πάει πέρα από τη Χαλκίδα. Άλλοι ταξιδεύουν μόνο με το travel channel και άλλοι ούτε αυτό.

ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  v for vendetta

Και μια που είπες για τη Χαλκίδα και μου θύμησες…. Και άλλοι πάνε ταξίδια και γυρίζουν λέγοντάς σαν τη Χαλκιδική δεν εχει😂😂😂😂

markisius
markisius
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

δεν έχει αφού!

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

Ναι, τι;

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Ω Θεέ μου.. Ρε παιδιά, προσπαθώ κάθε μέρα και ως εκπαιδευτικός να μην υποτιμώ τα προβλήματα του συνανθρώπου (χθες ένας μαθητής μου έκλαιγε γιατί χάλασαν οι κάλτσες του που έγραφαν πάνω ΜΑΖΩ και του της είχε δώσει ο ίδιος ο Μαζωνάκης και τώρα πώς θα ξαναβρεί ίδιες μπουχουχου, κυρία δεν μπορείτε να καταλάβετε…), αλλα δεν τα καταφέρνω!!!!! Μα εντάξει, κι εμένα τα προβλήματά μου είναι first world (σήμερα με έστησε ο υδραυλικός και δεν απαντούσε και στα τηλέφωνα) αλλά ΟΧΙ! Κάποια προβλήματα παραείναι ανύπαρκτα!!! Βρε άνθρωπέ μου, είναι δυνατόν να στεναχωριέσαι γιαυτό το πράγμα; Γιατί διαγωνισμό κάνουμε; Μια χαρά ηλικία… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Εμένα ένας μαθητής μου ήρθε με τα κλάματα κυριολεκτικά σπαραζοντας να μου πει ότι ο μαρκαδόρος δεν βγήκε από το χεράκι του. Με τα πολλά μου αποκάλυψε ότι άλλος συμμαθητής του, του είπε ότι άμα δεν βγει ο μαρκαδόρος και μείνει στο δέρμα θα περάσει μέσα στο αίμα το μελάνι και θα πεθάνεις. Και να μου φωνάζει “κυρία θα πεθάνωωω, βοήθειααααα” και εγώ να μασουλάω το κουλούρι και να του λέω κάνε μπάνιο το βράδυ με ζεστό νερό και θα βγει.

Sheep
Sheep
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Πέθανα με κάλτσες Μαζώ! Πες του με τρόπο ότι είναι τυχερος που χάλασαν

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

εγώ πάλι, όταν άρχισα να ταξιδεύω στα 30 ένιωσα πολύ φτωχιά που πριν δεν είχα λεφτά. Και τώρα που πλησιάζω στα 40 πάλι φτωχιά νιώθω γιατί για 4 μέρες στη Ρώμη που πήγα πέρσι ακόμα δεν έχω συνέλθει οικονομικά.

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

“Και η κουτσή Μαρία ταξιδεύει”
Γιατί είναι κακό; ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που και η “κουτσή Μαρία” έχει τη δυνατότητα να πάει ένα διήμερο στη Βιέννη. Πού ζεις, βρε άνθρωπε; Σε σπηλιά; Στα 30 σου ανακάλυψες ότι ο κόσμος ταξιδεύει; Πριν γίνουν τόσο affordable τα αεροπορικά εισιτήρια, έπρεπε να είσαι ο Ωνάσης ξέρω ‘γω για να πας στη Βιέννη, ή να κάνεις οικονομίες 30 χρόνια για να πας 1 φορά στη Βιέννη και μετά να το διηγείσαι σ’ όλη σου τη ζωή λες και πήγες στη Σελήνη. Σου φαίνεται προτιμότερο αυτό;

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Σπας@&χιδο alert: ε, από άποψη οικολογίας, είναι καπως προτιμότερο πάντως, εδώ που τα λέμε. Καλό είναι που μπορούμε γενικά να ταξιδέψουμε, αλλά το country hopping με αεροπλάνο δεν είναι επίτευγμα να το παινευόμαστε…

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Μιλώντας ειλικρινά, θα μπορούσα να κάνω ότι ενεργειακή υποχώρηση περνάει από το μυαλό σου προκειμένου να μην χάσω τα αεροπορικά ταξίδια που μου επιφυλάσσει το μέλλον μου. Πραγματικά δηλαδή, είμαι 2 χειμώνες χωρίς πετρέλαιο και με ελάχιστο ερκοντίσιον, μπορώ να το κόψω τελείως, μπορώ να απαρνηθώ όλα τα φρούτα και τα λαχανικά εισαγωγής, στην ανάγκη θα μετακομίσω στα Μέγαρα και θα τρώω ότι κόβω με τα χέρια μου από το μποστάνι, μπορώ να φοράω μόνο ότι έχω πλέξει με τα χέρια μου, στην ανάγκη θα πάω να το κουρέψω εγώ το πρόβατο για να γνέσω μαλλί, θα βγάλω το λάπτοπ… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Πριν τα φτηνά αεροπορικά εισιτήρια υπήρχαν το interail και το magic bus! Επίσης, αν πέρασε κανείς το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας 20-30 εν μέσω οικονομικής κρίσης, λογικό είναι να μην έχει ταξιδέψει πολύ. Άσε που δεν έχει νόημα να συγκρίνεται τώρα με 20αρηδες που μάλλον έχουν άφθονο χρόνο για διακοπές. Σε ένα πράγμα θα του δώσω μόνο δίκιο, αν κατάλαβα καλά τι λεει: μερικά μέρη έχουν όντως “καει” από τον πολύ τουρισμό (πχ Βαρκελώνη) και θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο για να βρεις τι σ’αρεσει και λίγο περισσότερη υπομονή για να δεις κάποια μέρη που, παρά τον κόσμο, αξίζει να επισκεφτεί… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Γι αυτό πάμε όλοι δίπλα, Πορτογαλία, το πρώτο μου ταξίδι εβερ στο εξωτερικο, στα 31 μου, στην πανέμορφη ηλιολουστη ποταμισια πολυχρωμη λισαβονα, με τα σκαλακια της, τα ποδηλατα της, το κιτρινο τραμ, τα πλακακια στις προσόψεις που αντανακλουν τον ήλιο, τα παρκα σε κάθε πλατεια, το σαρδελισιο φεστιβάλ του Saint Antony, το μαγαζί που πουλουσε καψουλες nespresso και ονομαζοταν “au bonheur des dames” (λατρεμένη αναφορά στον Ζολα), το τσιρκομαγαζο με κονσέρβες σαρδελας (o muondo fantastico da sardinha portuguesa), το μοναστηρι του Ιερωνυμου, τον πύργο της Belem, τα pasteis de nata, τον Pessoa, τον ήρεμο Ταγο ποταμό, τη μουσική Fado, την… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
4 χρόνια πριν

Θα έπρεπε να νιώθεις τυχερός που ταξιδεύεις στα 30. Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους εύκολο. Είναι τόσο κρίμα να αναλώνεις έτσι τη σκέψη σου αντι να απολαμβάνεις αυτό που σου συμβαίνει.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν

Θα σου πω αφού ξεκινήσω να κάνω σεξ.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Ξέρεις κάποιο site με οδηγίες για να ξέρω τι να κάνω;

mm
mm
4 χρόνια πριν

Για αρχή είναι αδύνατον να βρεις σε φόρουμ πληροφορίες για 100% παρθένα μέρη. Λογικό δεν είναι; Αν το μέρος είναι παρθένο δεν έχει πάει κανένας, άρα δεν υπάρχει κανένας να σου δώσει πληροφορίες 😀 Και από την άλλη πόσα παρθένα μέρη να έχουν μείνει; Ακόμα και αν πας στο πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα που διοργανώνουν, πάλι έχουν προηγηθεί 565 άτομα πριν από εσένα. Ως κουτσή Μαρία (διάστρεμμα αλλά μια χαρά κουτσαίνω) θα σου πω ότι το ταξίδι είναι κάτι που το μαθαίνεις με την εξάσκηση. Στην αρχή και στα ΣΟΣ θα πας, και στις τουριστικές παγίδες θα πέσεις, και… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Εγώ φέτος πήγα διακοπές στη Θάσο. Και είμαι από Καβάλα. Δηλαδή είναι ο ίδιος νόμος, πραγματικά ο κόσμος πάει στη θασο για καφέ, πολλοί από Καβάλα δουλεύουν στη Θάσο κτλ. Διακοπες στη θασο πάνε μόνο μαθητές που δεν έχουν ρόδα ή γονείς με νεογέννητο που δεν είναι για πολλά πολλά. Και ηταν Σεπτέμβριος. Και το βράδυ είχε 15 βαθμούς και ήμασταν ντυμένοι σαν τον Ταμτακο με όλα τα ρούχα το ένα πάνω από το άλλο γιατί παγωσαμε. Και ήταν τέλεια. Δεν καταλαβαίνω τον φίλο μας. Ξέρω κόσμο που πάει ένα σκ στο Μπανσκο και το παιζει εξερευνητής. Μήπως ήθελε και… Διαβάστε περισσότερα »