in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί λέμε «να κανονίσουμε για καφέ» ενώ δεν το εννοούμε;

Γιατί όταν βλέπουμε ένα φίλο απ τα παλιά και λέμε “πάρε με να κανονίσουμε να πιούμε καφέ!” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 157

Γιατι οταν βλεπουμε ενα φιλο απ τα παλια και λεμε “παρε με να κανονισουμε να πιουμε καφε!”δεν το εννοουμε?και οταν κανουμε κινηση να στειλουμε ενα μηνυμα εκεινος ταχα δε το βλεπει και αποφευγει?δηλ ποιος ο λογος να πεις στον αλλο κανονισε να βρεθουμε οπωσδηποτε!ειδοποιησε και τον ταδε!για λογους ευγενειας?μα ετσι κι αλλιως απ τη στιγμη που μπαινεις στη διαδικασια να χαιρετησεις και να κανεις small talk εισαι ευγενικος.ποιος ο λογος να δημιουργεις εντυπωσεις οτι θελεις να βρεθειτε αφου δε θα το κανεις?

α μπα fan

Για να κάνεις small talk και να φαίνεσαι ευγενικός. Δεν είναι το ίδιο με το «γεια, δεν θα ξαναπούμε ποτέ ξανά, εκτός αν συμβεί τυχαία, οπότε καλή ζωή να έχεις».

Είναι μια από τις στάνταρ εκφράσεις του κοινωνικού τανγκό, και πολλές από αυτές δεν είναι για να τις παίρνεις κυριολεκτικά. Αν κάποιος θέλει όντως να σε δει, δεν λέει αυτό. Αν όμως κάποιος δεν πολυθέλει να σε δει, μάλλον αυτό θα πει, γιατί ίσως τελικά, αν του προκύψει εύκολη συνάντηση, όταν δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο, μπορεί και να πάει μαζί σου για καφέ.

Ξέρεις ποια είναι η καλύτερη απάντηση; «Εσύ έχεις πιο ακατάστατο πρόγραμμα, τα δικά μου τα ξέρεις, οπότε πάρε εσύ αν θέλεις». Ελπίζω να μην σε στενοχώρησε στα αλήθεια η μη απάντηση. Κάτι τέτοια πρέπει να περνάνε από πάνω σου όπως το νερό περνάει πάνω από το χέλι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

18 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κοντράριος
Κοντράριος
4 χρόνια πριν

Ή μπορεί εκείνη την ώρα πάνω στον ενθουσιασμό που σε είδε να το λέει ειλικρινά, αλλά μετά να μπλέκει με το καθημερινό πρόγραμμα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

Αυτό που λες ισχύει ακόμα και για μένα που δεν έχω βαρύ πρόγραμμα αλλά μου ‘ρχεται βαρύ να προγραμματίσω τον καφέ γιατί τον έχω συνηθίσει πιο αυθόρμητο.
Αν κατάλαβα καλά, στην προκειμένη η ενόχληση προέκυψε επειδή εκείνος αδιαφόρησε/αγνόησε εντελώς, όχι επειδή δεν επικοινώνησε ο ίδιος. Είναι σαφές μήνυμα “σε είχα γραμμένο/η και όταν σου έλεγα να με πάρεις και να κανονίσεις, αλλά δεν το κατάλαβες όπως φαίνεται”. Και δεν είναι ωραίο ακόμα κι αν είσαι χέλι.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

οταν μπλεκει με το καθημερινο προγραμμα, απαντας στο ςμς και λες οτι δεν μπορεις, δεν το αφηνεις αναπαντητο οπως εκανε εδω.. εδω ηταν πληρης αδιαφορια, οχι βαρυ προγραμμα

Tanzalicious
Tanzalicious
4 χρόνια πριν

Εγώ πάντως όταν πετυχαίνω κάποιον γνωστό στον δρόμο δεν αναφέρω καν για καφέ, από την στιγμή που δεν σκοπεύω να κανονίσω κάτι και λέω με ευγένεια και χαμόγελο “χάρηκα που σε είδα. Να είσαι καλά, γειά σου!”. Γιατί να κοροϊδεύομαστε μεταξύ μας βρε παιδιά;

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν

Έχω ένα συμμαθητή που παλιά είμασταν πολύ φίλοι αλλά μας πέταξε η ζωή από εδώ και από εκεί και χαθήκαμε. Παρόλα αυτά τα λέμε για τα χρόνια πολλά, για επαγγελματικές απορίες (εκατέρωθεν) και αν τύχει να βρεθούμε πουθενά έξω τυχαία. Την τελευταία δεκαπενταετία έχουμε πει να κανονίσουμε τόσες φορές για καφέ που πλέον είναι το ανέκδοτό μας. “Και που ‘σαι! Να κανονίσουμε να πιούμε κανά καφέ ρε! 😂😂😂”. Θα βρεθούμε καμιά μέρα τυχαία στην ίδια παρέα για καφέ και θα γκρεμιστεί ο κόσμος. Δεν είναι πως δεν συμπαθιόμαστε. Απλά έχουμε τόσα άλλα να κάνουμε που ο καφές μεταξύ μας είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Όταν το λέω, όντως το εννοώ και θέλω εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά μπαίνουν τα διαφορετικά ωράρια, τώρα θα πάρω, μετά θα πάρω, περνάει ο καιρος.

dex_
dex_
4 χρόνια πριν

Πάντως αυτό με τον καφέ πολυ παρωχημένο. Η δικιά μας γενιά, όταν πετυχένει γνωστούς, λέει:
-σας περιμένουμε στο Βέλγιο!!
-και σεις όποτε μπορείτε να έρθετε Λονδίνο, θα χαρούμε..
Δηλαδή, εγώ μετά από 2 γάμους το καλοκαίρι, που πέτυχα τόσους γνωστούς, πιστεύεις ότι εχω όρεξη να κάνω 23 ταξίδια στην ευρώπη και να φιλοξενίσω άλλους τόσους;

Και τώρα ψάξε για direct και indirect communication και που βρίσκεται η ελληνική κουλτούρα. Δεν μας λες και γιαπωνέζους, αλλά ούτε νορβηγούς.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

καποιος πρεπει να σου μιλησει για τα λευκα ψεματα..
δεν σε εξαπατα κανεις. κανει μια ανωδυνη κουβεντουλα μιας που συναντηθηκατε, δειχνει καλες προθεσεις και αυτα..

Ghostwriter
Ghostwriter
4 χρόνια πριν

Για να κλείσει κάπως το σμολ τοκ. Και να δείξεις και καλή διάθεση ότι αν και όποτε προκύψει καφές μαζί, θα τον πιούμε, δεν μου είναι δυσάρεστο (αλλά δεν είσαι και στις προτεραιότητες – με αυτούς κανονίζεις κάτι πιο συγκεριμένο).

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Επειδή το small talk για τον καιρό το χουν προλάβει άλλοι και το: “καιρό είχαμε να βρεθούμε, κρίμα που σε πέτυχα τυχαία και χάλασε το γούρι”, δεν ακούγεται και πολύ ευγενικό, γι αυτό.

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν

Αυτά που λέει η Λένα + κάποιες φορές όντως το εννοώ εκείνη τη στιγμή γιατί μπορεί να έχω ενθουσιαστεί που είδα ένα άτομο από τα παλιά ή κάποιον/α που του είχα συμπάθεια ή γενικά κάποιον που εκτιμώ. Μετά όμως περνάει η στιγμή και είτε σκέφτομαι πως δεν αξίζει για λόγους νοσταλγίας να πάω τελικά για εκείνο τον καφέ και να μην κάνω κάτι άλλο/δω κάποιο πραγματικά κοντινό μου πρόσωπο στον ελεύθερο χρόνο μου ή βαριέμαι ή το ξεχνάω ή η καθημερινότητα και οι αλλες μου κοινωνικές συναναστροφές δεν μου αφήνουν χρόνο ή στο κάτω κάτω σκέφτομαι πως ούτε και ο… Διαβάστε περισσότερα »

Chanandler Bong
Chanandler Bong
4 χρόνια πριν

Τα έπαιρνα κι εγώ τοις μετρητοίς και περίμενα να με πάρουν για καφέ, πληγωνόμουν κι όλας, μέχρι που μετά από δυο τρία πανομοιότυπα περιστατικά το ‘πιασα το μήνυμα. Πλέον όταν μου λένε “θα σου στείλω να πάμε για καφέ” απλά χαμογελάω και λέω ότι χάρηκα πολύ που τους είδα.